Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Γιορτή Κρεμμυδιού στις Θεσπιές

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να φιλούν τα παιδιά τους στο στόμα


Γιατρός τάσσεται κατά του φιλιού στο στόμα από γονείς σε παιδιά προειδοποιώντας ότι αυτό είναι «πάρα πολύ σεξουαλικό»
Υπάρχουν άνθρωποι που συνηθίζουν να ταυτίζουν το χαιρετισμό μ’ ένα φιλί στο στόμα. Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι ένα φιλί στο μάγουλο είναι αρκετό μεταξύ φίλων και γνωστών και κρατούν το φιλί στο στόμα για τους αγαπημένους τους, το σύντροφό τους, τους γονείς τους και τα παιδιά τους.

Πολλές μαμάδες συνηθίζουν να δίνουν στα παιδιά τους φιλί στο στόμα όχι μόνο όταν είναι μωρά, αλλά και αργότερα, όταν μεγαλώνουν πια.

Γιατρός τάσσεται κατά του φιλιού στο στόμα από γονείς σε παιδιά προειδοποιώντας ότι αυτό είναι «πάρα πολύ σεξουαλικό».

Πολλοί γονείς θα το δουν ως ένα απλό σημάδι της γονικής αγάπης, αλλά ο Δρ Charlotte Reznick έχει προειδοποιήσει ότι το στόμα είναι μια ερωτογενής ζώνη, η οποία «μπορεί να είναι διεγερτική» και στη συνέχεια να προκαλέσει σύγχυση στα παιδιά.

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι τα παιδιά μπορεί να μπερδευτούν από αυτή την κίνηση των γονιών τους, βλέποντας την ίδια κίνηση να κάνουν και ο μπαμπάς με τη μαμά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον Δρ Charlotte  η κίνηση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει ένα παιδί να σκεφτεί: «Αν η μαμά και ο μπαμπάς φιλιούνται στο στόμα και το αντίστροφο, τι σημαίνει αυτό, όταν εγώ, ένα μικρό αγόρι ή κορίτσι, φιλώ τους γονείς μου στο στόμα»

Την άποψη αυτή δεν συμμερίζονται πολλοί ψυχολόγοι, που υποστηρίζουν ότι δεν δημιουργείται σύγχυση στα παιδιά από την πράξη αυτή, ενώ αντιπαραθέτουν την πράξη του θηλασμού, που μπορεί να φαντάζει σεξουαλική, αλλά δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στα παιδιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

3 προσλήψεις στον δήμο Ορχομενού




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου
χρόνου, διάρκειας δύο μηνών, τριών (3) ατόμων εργατών Γενικών Καθηκόντων για την
κάλυψη- αντιμετώπιση δράσεων πυροπροστασίας, ενός(1) ατόμου ΔΕ οδηγών
φορτηγού και ενός (1) ατόμου Χειριστή Μηχανημάτων Έργων.

Α). ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ: ΤΡΙΩΝ(3)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ:ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
1.Να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.
2.Να έχουν υγεία και φυσική κατάσταση που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης για την οποία προσλαμβάνονται.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας μας ,οδός
28ης Οκτωβρίου 50, και ειδικότερα στο γραφείο Διοικητικής Μέριμνας & Ανθρώπινου
Δυναμικού ,αρμόδια Κα Κρυσταλλία Φορτάτου , εντός προθεσμίας Πέντε (5) εργάσιμων
ημερών, που αρχίζει από την επομένη ημέρα της ανάρτησή της στο χώρο ανακοινώσεων του
δημοτικού καταστήματος του Δήμου Ορχομενού.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Πέταξε" πάνω από 4,25 ευρώ το λάδι



Πραγματικό "χρυσάφι" αποδεικνύεται εφέτος το λάδι καθώς η τιμή παραγωγού ξεπέρασε το τελευταίο διάστημα τα 4,25 ευρώ και συνεχίζει ανοδικά. Μάλιστα στη Μεσσηνία διαμορφώνεται στα 4,30 ευρώ το κιλό χαρίζοντας χαμόγελα στους παραγωγούς που αποθεματοποίησαν.

Η χαμηλή παραγωγή ελαιολάδου στις βασικές ελαιοπαραγωγικές χώρες το 2014-2015 οδήγησε στις υψηλές τιμές και για τους Έλληνες παραγωγούς. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα στη Μεσσηνία έχουν γίνει πράξεις με τιμή παραγωγού στα 4 ευρώ το κιλό (για κατευθείαν πληρωμή) και στα 4,30 ευρώ το κιλό (για σταδιακή αποπληρωμή).
Παράλληλα, στην Κορινθία έγιναν πράξεις με τιμή 3,90 ευρώ το κιλό στον παραγωγό, αλλά και 4,20 (από Ιταλό έμπορο).
Ανοδικές είναι οι τιμές και στην Ισπανία ήδη από τα μέσα Ιουλίου φτάνοντας για το έξτρα παρθένο στα 4,21 ευρώ το κιλό στις 20 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Μικρών Αγροτών της Ανδαλουσία (UPA) χαρακτηρίζει την κατάσταση «αξιοσημείωτη» και υποστηρίζει ότι έχει προκληθεί από την περασμένη χαμηλή παραγωγή της Ισπανίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπαμ» με Νικολάου ο Λεβαδειακός!


«Μεγάλη» μεταγραφική κίνηση απ’ τον Λεβαδειακό, που απέκτησε τον αρχηγό της Εθνικής Κύπρου, Μάριο Νικολάου, ο οποίος έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα!

Απ' τη στιγμή που έμεινε Σούπερ Λίγκα και επίσημα, ο Λεβαδειακός έχει πάρει φόρα μεταγραφικά!

Μετά το πακέτο των Ναβάρο-Μουλόπουλου, οι Βοιωτοί έκαναν δικό τους τον διεθνή Κύπριο και αρχηγό της εθνικής του, Μάριο Νικολάου!

Ο 32χρονος αμυντικός μέσος επιστρέφει στην Ελλάδα μετά το πέρασμά του απ'τον Πανιώνιο (2007-2010) κι ενώ αποχώρησε απ' την ΑΕΛ Λεμεσού προ ημερών, έχοντας κατακτήσει το Σούπερ Καπ.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Κύπριο διεθνή ποδοσφαιριστή Μάριο Νικολάου.

Ο γεννημένος στις 4/10/1983 μέσος είναι αρχηγός της Εθνικής Κύπρου και τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνιζόταν στην ΑΕΛ Λεμεσού, όπου επίσης ήταν αρχηγός και με την οποία πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το Super Cup Κύπρου.

Στη Super League έχει ξαναγωνιστεί την τριετία 2007-2010 φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου.
 sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις της 16ης Σεπτεμβρίου για το Αρχαίο Δράμα στη Θήβα



Ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας ανακοινώνουν ότι αναβάλλονται λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας, οι εκδηλώσεις της 16ης Σεπτεμβρίου 1) Ημερίδα με θέμα “ Το τέλος της Τραγωδίας” και 2) Θεατρική Παράσταση “Βάκχες” του Ευριπίδη, που συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα των “Πινδαρείων 2015” και οι οποίες θα πραγματοποιούνταν σε συνεργασία με το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Για την πραγματοποίηση των ανωτέρω εκδηλώσεων θα ορισθεί νέα ημερομηνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κως: Πέταξαν αυγά στον Πάνο Καμμένο - Γιουχαΐσματα, μούτζες και φωνές: «Στα τέσσερα» -βίντεο



Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της Κω μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, λόγω της μεγάλης εισροής παράνομων μεταναστών, ξέσπασαν στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, που επισκέφτηκε το νησί στο πλαίσιο της περιοδείας του, με φόντο τις εκλογές που πλησιάζουν.

Με «γαλλικά» , αυγά αλλά και με μπουκάλια υποδέχθηκαν σήμερα οι Κώοι τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο στην Κω. Οι αγανακτισμένοι Κώοι μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας λόγω της μεγάλης εισροής παράνομων μεταναστών ξέσπασαν στο πρόσωπο του Π. Καμμένου. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι ενδεικτικά του τι επικράτησε με τον Υπουργό εμφανώς έντρομο (αν και προσπάθησε στην αρχή να παραμείνει χαμογελαστός) να μπαίνει γρήγορα στο γραφείο του Δημάρχου έτσι ώστε να προστατευθεί από το εξαγριωμένο πλήθος.

«Φτου σου ρε!», «είσαι καραγκιόζης» φώναζαν κάποιοι κάτοικοι, ενώ οι υπόλοιποι γιουχάιζαν.

Με λερωμένο το σακάκι, ο Πάνος Καμμένος έτρεχε να γλιτώσει από τους κατοίκους, που έβγαιναν από κάθε σοκάκι του νησιού, για να του εκφράσουν την αγανάκτισή τους.

Να σημειωθεί πως αρχικά στο χώρο έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, αλλά μόλις ο κόσμος που είχε μαζευθεί αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς εξαγριώθηκε, με αποτέλεσμα οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ μετά από λίγο να αποχωρήσουν και να παραμείνουν λίγα μέτρα πιο πέρα διακριτικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το kosnews24.gr:





Εξαγριωμένος ο κόσμος μούτζωνε και γιουχάιζε τον υπ. Αμυνας φωνάζοντάς του ειρωνικά: «Στα τέσσερα!».

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Καταιγίδες και χαλάζι

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας από απόψε μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).


Πιο αναλυτικά:
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή (21-08-2015) το απόγευμα μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου (22-08-2015) στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως τις ανατολικές περιοχές), τις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Βόρεια Εύβοια και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και πιθανώς θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Άγιος Φανούριος στο Λεοντάρι


Διαβάστε Περισσότερα »

Εντυπωσιακό το γλυπτό της Σφίγγας στην Κρήνη του Οιδίποδα στη Θήβα


Παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης 20 Αυγούστου, τα εγκαίνια του γλυπτού της Σφίγγας, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Κωνσταντίνος Αγγέλου και Πρόεδρος της Οργάνωσης “ΣΦΙΓΓΑ”, το οποίο τοποθετήθηκε στην Κρήνη του Οιδίποδα, στην πλατεία  Αγίων Θεοδώρων Θήβας.
Το γλυπτό της Σφίγγας,  αποτελεί την 7η συμβολική - κεντρική πράξη του Φεστιβάλ των Κρυμμένων Θηβών, που διοργανώνεται από τη “ΣΦΙΓΓΑ” με μεγάλη επιτυχία και απήχηση, και σηματοδοτεί το σύνολο των εκδηλώσεων του. Είναι ένα εφήμερο γλυπτό, ύψους 5.5 μέτρων, φτιαγμένο από φθαρτά υλικά, το οποίο θα μείνει εκτεθειμένο στην πλατεία μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη ή και νωρίτερα, αν μια δυνατή μπόρα επιδράσει στον εφήμερο χαρακτήρα του, που ωστόσο δεν μειώνει αλλά προσθέτει στην αισθητική του αξία.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης φανέρωσης του γλυπτού,  στα φτερά της Σφίγγας προβάλλονταν ψηφιακά έργα καλλιτεχνών, που επιλέχθηκαν από παγκόσμιο εικαστικό διαγωνισμό. 
Το γλυπτό τοποθετήθηκε σ' έναν χώρο πολιτισμικής αξίας,  σε μία από τις εισόδους της πόλης, όπου βρίσκεται η Κρήνη του Οιδίποδα, που σύμφωνα με την μυθολογία ο Οιδίποδας έπλυνε τα χέρια του μετά τον φόνο του πατέρα του Λάιου και συμβολίζει το τραγικό στοιχείο των ανθρώπινων επιλογών.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΣΦΙΓΓΑ κ. Αγγέλου και όλους τους συντελεστές,  καλλιτέχνες και επιστήμονες, για την πρωτοβουλία του φεστιβάλ αλλά και γιατί όπως είπε : “Πραγματικά θέλουν να συμβάλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη  του τόπου μας”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  δεν είναι το μόνο γλυπτό που τοποθετείται σε  πολιτισμικό χώρο, στα πλαίσια των δράσεων της ΣΦΙΓΓΑΣ. Γλυπτά καλλιτεχνών, που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης με μεγάλη ιστορική, μυθολογική και πολιτισμική αξία, υποστηρίζοντας ένα είδος συνομιλίας μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος.

Οι καλλιτεχνικές αυτές παρεμβάσεις, ομορφαίνουν την πόλη και αποδεικνύουν πόσο σημαντική και αναγκαία είναι η τέχνη στη ζωή του ανθρώπου, μέσα από την οποία εκφράζονται οι ιδιαιτερότητες κάθε λαού, το μεγαλείο του ανθρώπου, οι συνθήκες και τα συναισθήματα κάθε εποχής.






Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο η Δημόσια Κλήρωση για τις θέσεις στο παζάρι της Θήβας


Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους εμπόρους της Εμποροπανήγυρης ότι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ για τις θέσεις και τη συμμετοχή τους, θα γίνει στις 22 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο και από ώρες 07:30 έως 14:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (οδός: Λ.Μπέλλου 1).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα είδη που θα πωλούνται, τις άδειες συμμετοχής, τα δικαιολογητικά, τους τρόπους διάθεσης χώρων, τα τέλη χρήσεως, τους υγειονομικούς όρους κλπ.  στο site του Δήμου www.thiva.gr και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου έχει αναρτηθεί η σχετική απόφαση 253/2015 του Δ.Σ. (ΑΔΑ:  ΩΗΨ5ΩΡΜ-ΚΜΘ).

Οι έμποροι που συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη συνεπάγεται ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους που περιγράφονται στην ανωτέρω απόφαση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς, Σκούμας στο κόμμα του Λαφαζάνη

Την σύσταση νέας κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Βουλή ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Θα ονομάζεται Λαϊκή Ενότητα με αρχηγό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στη δημιουργία πολιτικού σχηματισμού, αλλά και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να λάβουν την τρίτη διερευνητική εντολή, προχώρησαν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτούς προστέθηκαν γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής άλλοι 4 βουλευτές: Βαλαβάνη, Κοδέλας, Σωτηρίου και Χατζηλάμπρου.

Με επιστολή που υπέγραψαν νωρίτερα οι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσαν στη Βουλή γνωστοποιούν την αποχώρησή τους από το ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώνουν τη δημιουργία ενιαίας ανεξάρτητης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το νέο κόμμα ονομάζεται  Λαϊκή Ενότητα με αρχηγό και πρόεδρο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Την επιστολή υπογράφουν οι

    Παναγιώτης Λαφαζάνης
    Αμανατίδου Ευαγγελία
    Γαϊτάνη Ιωάννα
    Δελημήτρος Κωνσταντίνος
    Διαμαντόπουλος Βαγγέλης
    Ζάνας Ζήσης
    Ζερδελής Ιωάννης
    Ησυχος Κωνσταντίνος
    Ιωαννίδης Ηλίας
    Κριτσωτακης Μιχαήλ
    Κυριακάκης Βασίλειος
    Κυρίτση Αγλαΐα
    Κώτσιας Θωμάς
    Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος
    Λεουτσάκος Στάθης
    Μακρή Ραχήλ
    Ουζουνίδου Ευγενία
    Πετράκος Θανάσης
    Σαμοίλης Στέαφνος
    Σκούμας Αθανάσιος
    Σταθάς Ιωάννης
    Στρατούλης Δημήτρης
    Τσανάκα Αλεξάνδρα
    Χαραλαμπίδου Δέσποινα
    Ψαρέα Ελένη

Οι σύμμαχοι του Λαφαζάνη

Πέραν των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας στο νέο κόμμα θα συμμετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ προχωρημένες επαφές υπάρχουν με τον Αλέκο Αλαβάνο αλλά και τον Μανώλη Γλέζο.

Επίσης, στις διαδικασίες ίδρυσης του νέου κόμματος συμμετέχει ενεργά και η  Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ όπως η ίδια ανέφερε με μια οργισμένη, εναντίον της κυβέρνησης, ανακοίνωση. «Οι κομμουνιστές είναι αυτονόητο ότι δεν έχουμε πλέον καμία θέση στον νέο, μνημονιακό «ΣΥΡΙΖΑ». Βαδίζουμε πλάι - πλάι με τους αριστερούς αγωνιστές του παλιού, προδομένου ΣΥΡΙΖΑ, παλεύοντας μαζί τους με σκοπό το νέο αριστερό πολιτικό υποκείμενο να εκφράσει γνήσια, αταλάντευτα και «μέχρι τέλος» τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Επίσης, συζητήσεις γίνονται και με στελέχη κινήσεων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.).

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έκφραση και φωνή στο 62% των πολιτών που είπαν Οχι στο δημοψήφισμα. Θα συνεχίσουμε την αντιμνημονιακή πορεία, θα παρουσιάσουμε πρόγραμμα και προτάσεις στον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως και θέλει την καινούρια πορεία. Εμείς έχουμε συνολική οικονομική πρόταση για την ελληνική κοινωνία, αν χρειαστεί θα πάμε και στην κατεύθυνση του εθνικού νομίσματος», δήλωσε ο Κώστας Λαπαβίτσας στην ΕΡΤ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα Γήπεδα Μπάσκετ-ποδοσφαίρου του Συνοικισμού Ευρυτάνων Αλιάρτου

 
Ολοκληρώθηκε η πλαστικοποίηση του γηπέδου Μπάσκετ στο Συνοικισμό Ευρυτάνων Αλιάρτου, το οποίο σε συνδυασμό με το γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5,με φυσικό χλοοτάπητα, που πρόσφατα κατασκευάστηκε αποτελεί πόλο έλξης αλλά και χώρο διεξόδου για τη συνοικία με τον περισσότερο παιδικό πληθυσμό του Δήμου μας .
Ο συγκεκριμένος χώρος προσφέρεται για την δημιουργία ενός σύγχρονου αθλότοπου και η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι αυτή
Οι εργασίες περιλαμβάνονται στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα φροντίδας και ανακαίνισης των γηπέδων και χώρων που συναθροίζονται παιδιά, όπως παιδικές χαρές, γήπεδα μπάσκετ, αυλές σχολείων και εκπονείται από ίδιους πόρους του Δήμου. Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες από τη Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της υποχρέωσής της να παράσχει στη νέα γενιά ασφαλείς και όμορφους χώρους άθλησης και αναψυχής.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Mε επιτυχία οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Άσκρη

 Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης “Ο Ησίοδος”, με την ονομασία “Μουσεία 2015”, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 16 Αυγούστου.

     Για τη διευκόλυνση του κοινού διεξάγονται παγίως το Σαββατοκύριακο πριν το 15αυγουστο στο αρχαίο θέατρο και τελειώνουν την πρώτη Κυριακή μετά από αυτό στην πλατεία της Άσκρης.

     Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του Συλλόγου, του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιών και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ακόμη και του σωματείου “Διάζωμα” για ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο, η Θ’ ΕΠΚΑ κωλυσιεργεί επί 5 ολόκληρα χρόνια, δίνοντας την εντύπωση ότι επιθυμεί τον ενταφιασμό, όχι μόνο του θεάτρου, αλλά και αυτής της Κοιλάδας των Μουσών.

     Έτσι οι εκδηλώσεις έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο και όχι στο φυσικό τους χώρο που είναι το αρχαίο θέατρο της Κοιλάδας των Μουσών. Και τούτο διότι το κόστος ενεργοποίησής του (εργατικά, μεταφορές, καθίσματα, ασφάλεια) είναι υψηλό και, με δεδομένη την οικονομική συγκυρία όπου δεν είναι δυνατή η συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων με την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο, γίνεται απαγορευτικό.

     Χάθηκε έτσι ένας μεγάλος αριθμός θεατών οι οποίοι περίμεναν να απολαύσουν τη θέα και να γευτούν την αύρα της Κοιλάδας των Μουσών.

     Παρά ταύτα, η ποιότητα των εκδηλώσεων και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, έδειξαν ότι αρέσει αυτό το διαφορετικό που συντελείται στην Άσκρη και στην Κοιλάδα των Μουσών.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις

1.    Κυριακή, 9 Αυγούστου

     Περιγραφή του Άλσους Μουσών.

     Αναφορά στις Μούσες

2.   Δευτέρα, 10 Αυγούστου

     “Φόνισσα” του Παπαδιαμάντη, από τον οργανισμό ελληνικού θεάτρου “ΑΙΧΜΗ”. Την παράσταση παρακολούθησαν 350 – 400 θεατές, υψηλών απαιτήσεων, αφού δεν ακουγόταν κανένας θόρυβος (ούτε από τα μικρά παιδιά) και οι συζητήσεις μετά, ουσιαστικές.

3.   Κυριακή, 16 Αυγούστου

     Συναυλία στην πλατεία της Άσκρης, όπου ο Παύλος Καρποδίνης μαζί με τους "ΑΡΑΘΕΛ" παρουσίασε ένα πρόγραμμα με έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια σε ένα σύγχρονο άκουσμα. Για μία ακόμη φορά ο Παύλος Καρποδίνης μάγεψε. Παρά το τρίωρο, κανείς δεν ήθελε να φύγει. Ήταν μια υπέροχη βραδιά για την Άσκρη. Τα έξοδα της συναυλίας καλύφθηκαν με την κλήρωση ενός  tablet αξίας 129 €. Προηγήθηκαν ευχαριστίες προς τους συντελεστές όλων των εκδηλώσεων.

     Γενικά, όλες οι εκδηλώσεις ήταν απόλυτα επιτυχείς και πέτυχαν το σκοπό τους. Αν προσθέσουμε τις λαοθάλασσες της συναυλίας “Γλυκερίας – Βιτάλη” και των δύο ημερών του πανηγυριού, θα μπορούσε κανείς να πει ότι το εννιάμερο 8-16 Αυγούστου “έγινε της Άσκρης”.

    Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Αύγουστο του 2016.

     Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά.

















Διαβάστε Περισσότερα »

Μπουρίνια, έντονες καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας


Στα κεντρικά και βόρεια τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές και βραδινές ώρες στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη. Πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα στη Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ