Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Μάγεψε η Βυζαντινή Χορωδιακή Συνάντηση στη Θήβα-Βίντεο


Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η συνάντηση χορωδιών στο προαύλιο του Ι.Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών, μια εκδήλωση ενταγμένη στα «ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2015». Μετά τους χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, τον αντιδήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Κίτσο, και τον εφημέριο του Ναού π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, έψαλλαν βυζαντινούς ύμνους η χορωδία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.) και η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών «ο Ευαγγελιστής Λουκάς».
Στο τέλος βραβεύθηκε από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών ο Χοράρχης της χορωδίας της ΟΜ.Σ.Ι.Ε., πρωτοψάλτης και ιατρός κ. Γεώργιος Ναούμ, καθώς και η κ. Ζαμπάκου, μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, που είχε και την ευθύνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Παρέστησαν επίσης ο π. Κωνσταντίνος Νικολάου, εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων Θηβών, ο Διοικητής του ΚΕΠΒ Θηβών Ταξίαρχος κ. Λεων. Παππάς, και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε Περισσότερα »

O ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός του Γενέσιου της Θεοτόκου στη Ξηρονομή Θηβών



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας, εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ξηρονομής Θηβών.
Ανήμερα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιο, με την συμμετοχή πλήθους πιστών, τιμώντας την μάνα Παναγία, που έφερε στον κόσμο τον Λυτρωτή και Σωτήρα Ιησού Χριστό.
Την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της Ξηρονομής, με την συμμετοχή του εφημέριου του Ναού π.Μιχαήλ και ιερέων από την Ιερά Μητρόπολη.
 
 

















Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή Γενεσίου της Θεοτόκου στον Αγ. Θωμά Δήμου Τανάγρας


Πανηγυρικώς εορτάσθηκε και φέτος η δική μας Παναγιά, στο γενέθλιό της.

Την παραμονή 7 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Γεωργίου Ρέμπελου, Β’ Γραμματέως της Ιεράς Συνόδου και τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών εξ Αθηνών, Βοιωτίας και της αρχιερατικής περιφέρειας Αγ. Θωμά – Δερβενοχωρίων.

Ακολούθησε αρτοκλασία, κήρυγμα και περιφορά της εικόνος της Παναγιάς στους δρόμους του χωριού.

Ανήμερα 8 Σεπτεμβρίου μετά τον Όρθρο, τελέσθηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του π. Χρήστου Αικατερίνη εκ Κλειδίου.

Ο εφημέριος του ναού π. Γεώργιος Μανωλόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους προσήλθαν: άρχοντες, κληρικούς και τον περιεστώτα λαό και τίμησαν με τη παρουσία τους τη πανήγυρη, ευχόμενος χρόνια πολλά και υγιή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πινδάρεια 2015: Ο Ελληνισμός μέσα από τα μάτια της προσφυγιάς

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ ώρα 7:30 μ.μ.

1. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ»

Ομιλητής : Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος, Β’ Γραμματέας Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος

2. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΓ.Ι. ΘΕΟΛΟΓΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΕΓΑΡΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ετήσια ανανέωση ομαδικού ασφαλιστήριου συμβολαίου μελών Επιμελητηρίου Βοιωτίας


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε, το Επιμελητηριο Βοιωτίας, ήδη από την περυσινή χρονιά, ξεκίνησε την συνεργασία του με την ΑΧΑ Ασφαλιστική, δημιουργώντας ένα ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, για την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση των μελών του Επιμελητηρίου μας.
Στόχος μας  είναι να δώσουμε στα μέλη μας, ιδιαίτερα στα ανασφάλιστα, την ευκαιρία πρόσβασης σε μία ικανοποιητική ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, με ένα χαμηλό ετήσιο κόστος, εξασφαλίζοντας αντιστοίχως τις καλύτερες δυνατές παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή η συνεργασία μας με την ΑΧΑ Ασφαλιστική υπήρξε επιτυχής, αποφασίσαμε την ανανέωση της, διατηρώντας το ύψος του ασφαλίστρου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα και προσφέροντας ένα αξιόπιστο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.
Σημειώνουμε, ότι, κατά την διάρκεια του προηγούμενου κύκλου ασφάλισης, περίπου 30 συνάδελφοι μας αποζημιώθηκαν και τους αποδόθηκε ένα συνολικό ποσό περίπου 6.000€, ως αποζημίωση.

Με την συμμετοχή τους στο ομαδικό συμβόλαιο ασφάλισης, τα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και οι οικογένειές τους θα έχουν δυνατότητες για:
§ Ασφάλιση Ζωής
§ Ασφάλιση Ατυχημάτων
§ Παροχές Νοσοκομειακής Περίθαλψης
§ Παροχές Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης
§ Παροχή Νοσοκομειακού Επιδόματος
§ Παροχή Ιατροφαρμακευτικών Εξόδων

Η συμμετοχή στην ασφάλιση αποτελεί ελεύθερη επιλογή των μελών του Επιμελητηρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, Κωνσταντίνος Καραΐσκος και συνεργάτες, στην Λιβαδειά, οδό Μπουφίδου 35, τηλέφωνο 22610 81810.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πινδάρεια 2015: Τουρνουά ΣΚΑΚΙ στη Θήβα

 ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ «ΠΟΥΡΟΣ» ώρα 5:00 μ.μ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΗΒΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ το διήμερο 9 & 10 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων, με στόχο τη διενέργεια εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των τοπικών σηράγγων.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου από τις 08:00 έως τις 19:00, η κυκλοφορία προς Λαμία θα εκτρέπεται από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Λόγγου στην Περιφερειακή Οδό Αγ. Κωνσταντίνου - Καμένων Βούρλων έως τον ημικόμβο Καμένων Βούρλων από όπου τα οχήματα θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Η κυκλοφορία προς Αθήνα θα διεξάγεται κανονικά.

Tέλος, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου από τις 08:00 έως τις 19:00, η κυκλοφορία προς Αθήνα θα εκτρέπεται από τον ημικόμβο Καμένων Βούρλων στην Περιφερειακή Οδό Αγ. Κωνσταντίνου - Καμένων Βούρλων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Λόγγου, από όπου τα οχήματα θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Η κυκλοφορία προς Λαμία θα διεξάγεται κανονικά.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη για τα κενά στα σχολεία-267 στη Βοιωτία




Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία παρείχε, έπειτα από αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Περιφέρειά μας, μετά τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις που έγιναν, ξεπερνούν τα 994 κενά. Σημειώνεται ότι στα παρακάτω στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται τα κενά της ειδικής αγωγής.


Αναλυτικά:

Δ.Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ       267 ΚΕΝΑ

Δ.Π.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ          426 ΚΕΝΑ

Δ.Π.Ε ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ     87  ΚΕΝΑ

Δ.Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ     141 ΚΕΝΑ

Δ.Π.Ε ΦΩΚΙΔΑΣ         73  ΚΕΝΑ



Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη:

«Έχουν περάσει ολόκληρες δεκαετίες που αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της έναρξης της σχολικής χρονιάς με χιλιάδες κενά σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς, η λογική του πελατειακού κράτους συνεχίζεται. Εκπαιδευτικοί που αντί να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες, μετατίθενται ή αποσπώνται σε γραφεία ή άλλες υπηρεσίες. Την ώρα που μιλάμε για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, ανοίγουν τα σχολεία, αλλά χωρίς εκπαιδευτικούς. Ας γίνει κάποια στιγμή αντιληπτό ότι η παιδεία είναι πάνω από κόμματα, συμφέροντα και ρουσφέτια. Κάθε χαμένη διδακτική ώρα αποτελεί και ένα ξεχωριστό έγκλημα, σταματήστε το».
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στη Βοιωτία

ΒΟΙΩΤΙΑ
Καρακώστας Ευάγγελος   Οικονομολόγος
Μίγκου Ελένη   Καθηγήτρια Αγγλικών
Λαμπρούσης Αναστάσιος   Ιστορικός
Ρεντούμης Ελευθέριος Οικονομολόγος
Ψαλίδας Δημήτριος Αγρότης

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων-Τα αποτελέσματα για δωρεάν Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς




Σήμερα, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα των αιτήσεων που κατατέθηκαν στην ΕΕΤΑΑ Α.Ε. για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής»
Όσες μητέρες έχουν υποβάλλει αίτηση θα πρέπει να ελέγξουν οι ίδιες την πληρότητα της αίτησής τους στο:
http://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2015/php_goneis/goneis_pro_select.php καταχωρώντας το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους, ή να τηλεφωνούν στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων, Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού & Αθλητισμού για να γίνει ο σχετικός έλεγχος (Τηλ. Επικ.: 22683-50.235)
Εφόσον η αίτηση είναι ελλιπής ή υπάρχει κάποιο σφάλμα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν άμεσα το Δημαρχιακό Κατάστημα (Λεωφ. Αθηνών – Αλίαρτος) 09:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. έως και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ., ώστε να καταθέσουν τη σχετική ένσταση μαζί με τα δικαιολογητικά που έλλειπαν από την αίτησή τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Θήβα




Η Λαϊκή Ενότητα Βοιωτίας καλεί τους πολίτες του νομού να παραστούν στην πολιτική συγκέντρωση-ομιλία, την Πέμπτη 10/9/2015 και ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είναι και εκ νέου υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών. Επίσης, θα γίνει και παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας για τη Βοιωτία.
Η Λαϊκή Ενότητα, έχοντας ως αφετηρία το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και σαν παρακαταθήκη τους αγώνες  στα χρόνια των μνημονίων, συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στο φόβο και τη μοιρολατρία, συνεχίζει μέχρι το ΟΧΙ να νικήσει! 

Διαβάστε Περισσότερα »

Πινδάρεια 2015 Θήβα: Προπωλούνται εισιτήρια για τη Συναυλία με την Έλλη Πασπαλά

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ώρα 9:00μ.μ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ»

Η Έλλη Πασπαλά

με τους

Απόστολο Κίτσο, Νανά Περράκη, Κωνσταντίνα Κορδούλη

και την ορχήστρα νέων

The Underground Youth Orchestra

παρουσιάζουν τη

Μουσική του Νότου

(Μουσική και τραγούδια από τον Ευρωπαϊκό Νότο)

Διεύθυνση-Ενορχήστρωση: Κώστας Ηλιάδης



Εισιτήρια προπωλούνται (8 € & 12€)  στο Πνευματικό Κέντρο του Δημοτικού Οργανισμού Δήμου Θηβαίων (Παλαιό Νοσοκομείο, Πινδάρου 112- Θήβα, τηλέφωνο 2262029244).

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θήβα


Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα σε περιοχές της Θήβας, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (07-09-2015) σε περιοχές της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 32χρονος και μία 28χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το πρωί στην 28χρονη, βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στην δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το μεσημέρι στον 32χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Την προανάκριση, για τις ανωτέρω περιπτώσεις, διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

με θέμα «Το πρόσωπο σου»

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς πραγματοποιεί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων «ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2015», έκθεση φωτογραφίας των μελών της με θέμα: «Το πρόσωπο σου».

Η έκθεση θα αναρτηθεί στην αίθουσα της Νεροτριβής στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά, από τις 12 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 12/9 και ώρα 20:00


Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 19:00 - 22:00

Σαββάτο - Κυριακή: 10:00 - 13:00 & 19:00 - 22:00

Συμμετέχουν:
Αθανασοπούλου Μαρία – Χριστίνα, Αλογοσκούφης Χρήστος, Αναστασίου Ελένη, Βέργου Έφη, Βόγγλη Δήμητρα, Βόγγλη Μαρία, Δήμου Αριστοτέλης, Καλομοίρη Αγάθη, Καραδήμα Γιάννα, Καστρίτης Στάθης, Κοβάνη Νεκταρία, Κοτσώνας Κώστας, Κρίκος Γιώργος, Λεμονής Γιάννης, Λιάκος Χαράλαμπος, Μίχου Μαίρη, Μπακολουκάς Λουκάς, Μπουζάς Γιώργος, Μπράμη Γιώτα, Παπαθανασίου Λουκάς ,Πασβαντίδης Χαράλαμπος, Πολυτάρχου Σπύρος, Στάμου Μαρία

Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Χορηγοί:

Δήμος Λεβαδέων


Χορηγοί επικοινωνίας:
fmag - photography fan/magazine http://www.fmag.gr/ - E-mall: info@fmag.gr



Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                   H   Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

            Ιωάννης Λεμονής                                                         Μαρία Μίχου   

    






                                                     
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισαν αυθαίρετα τον δρόμο προς τον κόλπο της Νούσας

Λαϊκή Ενότητα Βοιωτίας: Καταγγελία για την διακοπή της πρόσβασης, από  τη ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ, προς τον κόλπο της Νούσας στη Θίσβη

Η “Λαϊκή Ενότητα” Βοιωτίας καταγγέλλει τις εντελώς παράνομες  ενέργειες της εταιρείας “ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΙΣΒΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε. (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ)” η οποία απαγορεύει αυθαίρετα και παράνομα στους πολίτες την χρήση της κοινόχρηστης οδού που οδηγεί στον κόλπο της Νούσας.

Η “Λαϊκή Ενότητα” Βοιωτίας συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής της Θίσβης, οι οποίοι με μαζική Λαϊκή Συνέλευση στις 19/8/2015 αποφάσισαν ομόφωνα να αντισταθούν με κινητοποιήσεις και με κάθε νόμιμο τρόπο ενάντια σε αυτές τις πρακτικές της εταιρείας. Τονίζεται πως η χρήση της οδού, του αιγιαλού και της παραλίας αποτελούν συνταγματικά και αναφαίρετα δικαιώματα όλων των πολιτών και φυσικά και των κατοίκων της Θίσβης.

Καλούμε επίσης τις αρμόδιες αρχές και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα και να διασφαλίσουν τη μόνιμη, ελεύθερη διέλευση των πολιτών στην οδό που οδηγεί στο κόλπο της Νούσας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων


Συγκεκριμένα η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και τους προσωρινούς Πίνακες Κατάταξης των δυνητικά ωφελουμένων αλλά και οι Πίνακες των απορριφθεισών μητέρων ανά Νομό θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: paidikoi.eetaa.gr, σήμερα αργά το απόγευμα
Οσο αφορά τα αποτελέσματα η ΕΕΤΑΑ έχει κάνει γνωστό ότι:

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα:
Δείτε εδώ τους πίνακες:

Επιλέξτε Νομό ή Δήμο για να δείτε τους αντίστοιχους προσωρινούς πίνακες αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων με πλήρη και ελλιπή φάκελο δικαιολογητικών. Οι δυνητικά ωφελούμενοι εμφανίζονται κατά φθίνουσα σειρά μοριοδότησης ανά Νομό και κατά αλφαβητική σειρά, ανά Δήμο

Για τον Δήμο Θηβαίων δείτε εδώ τα προσωρινά  αποτελέσματα με πλήρη φάκελο και  εδώ τα προσωρινά αποτελέσματα με ελλειπή φάκελο

Για να δείτε τους αντίστοιχους προσωρινούς πίνακες αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων με πλήρη και ελλιπή φάκελο δικαιολογητικών. Οι δυνητικά ωφελούμενοι εμφανίζονται κατά φθίνουσα σειρά μοριοδότησης ανά Νομό και κατά αλφαβητική σειρά, ανά Δήμο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στους πίνακες αυτούς δεν εμφανίζονται το ονοματεπώνυμο του γονέα και των παιδιών Αντί αυτών εμφανίζονται οι ειδικοί κωδικοί αριθμοί, που έχουν δοθεί από την ΕΕΤΑΑ. Ο κάθε γονέας μπορεί να δει τους κωδικούς αυτού και των παιδιών του καθώς και την αναλυτική κατάσταση του φακέλου του, στην ειδική εφαρμογή, που έχει επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

"Eφυγε" η ηθοποιός Βούλα Ζουμπουλάκη

H κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου από το Α Νεκροταφείο στις 16.00
Μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς της σκηνής και της μεγάλης οθόνης, η Βούλα Ζουμπουλάκη, έφυγε το απόγευμα της Δευτέρας από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών. Με καταγωγή από τη Χανιά, γεννημένη στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 24 Σεπτεμβρίου του 1924, η Βούλα Ζουμπουλάκη θέλοντας να κάνει το χατήρι της οικογένειάς της εισάγεται στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ παράλληλα σπουδάζει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Σχολή Μονωδίας του Εθνικού Ωδείου.



Μαθήτρια ακόμα της σχολής του Εθνικού, γνωρίζει τον Δημήτρη Μυράτ με τον οποίο παντρεύεται στο Κάιρο το 1951. Η Μαρτίριο από το «Σπίτι της Μπερνάντα Αλμπα», είναι ο πρώτος της σημαντικός ρόλος, στο θέατρο Κοτοπούλη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή. Στο ίδιο θέατρο, διευθυντής του οποίου ήταν ο Δημήτρης Μυράτ θα συνεχίζει με παραστάσεις όπως: «Φαύλος κύκλος» του Ψαθά, «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ, «Επτά χρόνια φαγούρα» του 'Αξελροντ, «Η δικηγορίνα» του Βενέιγ, «Λυσσασμένη γάτα» του Ουΐλλιαμς κ.α.

Από το 1957, πρωταγωνιστεί στον θίασο του Δημήτρη Μυράτ στην «Υπόθεση Ντρέυφους» του Σκουλούδη, «Το φως της καρδιάς» του Ουΐλλιαμς, τους «Δίκαιους» του Καμί, το θρυλικό «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλλο κ.α. Από το 1968 το θεατρικό σχήμα γίνεται «Θίασος Μυράτ - Ζουμπουλάκη» και συνεχίζουν με έργα όπως: «Εσθήρ» του Ρακίνα, «Απαγορευμένο τετράδιο» του Τσέσπεντες, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή», «Διάλογοι» του Πλάτωνα, «Εκάβη» του Ευριπίδη, «Να ντύσουμε τους γυμνούς» του Πιραντέλλο κ.α. Το Μετά το θάνατο του Δημήτρη Μυράτ το 1991, συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο, και με το Μοντέρνο Θέατρο του Γιώργου Μεσσάλα.

Στον κινηματογράφο, όλοι την θυμόμαστε ως Αννέτα στην «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη, να τραγουδά το «Εφτά τραγούδια θα σου πω», ενώ έχει παίξει σε ακόμα σε εννέα ταινίες. Για την τελευταία της ταινία τους «Αθηναίους» του Γιάννη Αλεξάκη, το 1990, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας στην κατηγορία Β' ρόλου.


Η Βούλα Ζουμπουλάκη έχει τιμηθεί με το Α' Βραβείο Φεστιβάλ Λισσαβόνας (1964), με το Α'βραβείο ηθοποιίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1966 αλλά και με το Α' Έπαθλο Μ. Κοτοπούλη (καλύτερης ηθοποιού) το 1961.

Στις ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις της ανήκει και η τηλεοπτική σειρά «Πορφυρα και αίμα» του Νίκου Φώσκολου, το 1978.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού και Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες

Τις λεπτομέρειες για το που ψηφίζουν οι ετεροδημότες αποσαφηνίζει εγκύκλιος του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 20ής Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα ψήφου στα ειδικά εκλογικά τμήματα που θα δημιουργηθούν θα έχουν όσοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις στα ΚΕΠ ή στους δήμους μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.

Εκτιμάται ότι περίπου 80.000 είναι οι ετεροδημότες ψηφοφόροι που κατοικούν και ψηφίζουν στην Αττική, αν και είναι γραμμένοι σε άλλες περιοχές.
Εγκύκλιος ψηφοφορίας ετεροδημοτών
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτος καβγάς Σκουρλέτη-Κεφαλογιάννη σε εκπομπή της ΕΡΤ

"-Είσαι χυδαίος
 -Τι σκ@α...έχετε κάνει εσείς"

Εκρηκτικό κλίμα επικράτησε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο στούντιο της ΕΡΤ σε μια συζήτηση στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, με αποτέλεσμα να φτάσει στα... άκρα.

Πάνος Σκουρλέτης και Μανώλης Κεφαλογιάννης αντάλλαξαν «βαριές» εκφράσεις σε ένα χοντρό καυγά που κατέληξε στην αποχώρηση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ο κ.Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον Κεφαλογιάννη «ψεύτη, χυδαίο, άσχετο και αδαή», με τον υποψήφιο της ΝΔ να τονίζει από την πλευρά του «εχω σπουδάσει στο London School of Economics, εσείς δεν ξέρω τι σκατά έχετε κάνει». Οταν ο κ.Σκουρλέτης σηκώθηκε να φύγει, ο κ.Κεφαλογιάννης του είπε με νόημα «στο καλό» και του έκανε και χαρακτηριστική χειρονομία με τον δημοσιογράφο κ.Χαρίτο να προσπαθεί μάταια να κατευνάσει τα πνεύματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στη Βοιωτία

1. Δελαβέκουρας Απόστολος του Γρηγορίου
2. Παπαβασιλείου Αικατερίνη του Λουκά
3. Κουρνέτα-Τουρκοχωρίτη Ευρυδίκη του Παναγιώτη
4. Χρυσικός Γεώργιος του Ευθυμίου
5. Αδαμάκης Γεώργιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ορχομενού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

-Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

-Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας



Είναι επιτακτική ανάγκη να κηρυχθεί ο Δήμος Ορχομενού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, και η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς  ποιμνιοστάσια και ζωικό κεφάλαιο (αιγοπρόβατα, χοίρους), καθώς και μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, όπως ελαιόδεντρα, σιτηρά, βαμβακοκαλλιέργειες  και κυρίως αγροτικό εξοπλισμό (αποθήκες, τρακτέρ, αυτοκίνητα, σταγονίδια, γεωτρήσεις κ.α.).



Οι υποψήφιοι βουλευτές  ΛΑ.Ε. Βοιωτίας



Σταθάς Γιάννης

Σκούμας Θανάσης

Πούλου Ελένη

Μοναχόπουλος Ηρακλής

Βελιτζέλου Ακτίνα

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ