Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Yποδοχή του Τιμίου Σταυρού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Τηλεφωνικά η αναγγελία των ενδείξεων του μετρητή κατανάλωσης ρεύματος



    Οι καταναλωτές όλης της χώρας θα μπορούν στο εξής να αναγγέλλουν τηλεφωνικά τις ενδείξεις του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας στο τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500, ανακοίνωσε ο Διαχειριστής του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ).


Η δυνατότητα αυτή παρέχεται για τις περιπτώσεις που η... τακτική λήψη ένδειξης από τον μετρητή δεν πραγματοποιήθηκε, είτε επειδή δεν βρίσκεται σε προσβάσιμο σημείο του ακινήτου, είτε επειδή ο καταναλωτής απουσίαζε και έλαβε τη σχετική ειδοποίηση επίσκεψης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ (στην οποία αναγράφεται η ακριβής ημερομηνία και ώρα επίσκεψης).

Οι πελάτες θα μπορούν να αναγγείλουν την ένδειξη του μετρητή τους στο 11500, είτε την ίδια ημέρα μέχρι τις 19:00, είτε την επόμενη ημέρα μέχρι τις 10:00.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία της Έλλης Πασπαλά στη Θήβα

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ώρα 9:00μ.μ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ»

Η Έλλη Πασπαλά

με τους

Απόστολο Κίτσο, Νανά Περράκη, Κωνσταντίνα Κορδούλη

και την ορχήστρα νέων

The Underground Youth Orchestra

παρουσιάζουν τη

Μουσική του Νότου

(Μουσική και τραγούδια από τον Ευρωπαϊκό Νότο)

Διεύθυνση-Ενορχήστρωση: Κώστας Ηλιάδης



Εισιτήρια προπωλούνται (8 € & 12€)  στο Πνευματικό Κέντρο του Δημοτικού Οργανισμού Δήμου Θηβαίων (Παλαιό Νοσοκομείο, Πινδάρου 112- Θήβα, τηλέφωνο 2262029244).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κώστας Μπακογιάννης στην Υπουργό Παιδείας για τα κενά στα σχολεία της Στερεάς



Την υπουργό Παιδείας, κ. Φρόσω Δημάκου-Κιάου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να βρεθεί λύση στα εκατοντάδες κενά που έχουν ανακύψει στα σχολεία της Περιφέρειας.

Ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε από την υπουργό την επίσπευση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την κάλυψη των θέσεων, ώστε να ξεκινήσει ομαλά και άμεσα η σχολική χρονιά. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Δεν θα σταματήσω να φωνάζω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια ένα έγκλημα διαρκείας. Θεωρώ απαράδεκτο να γίνονται αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες άσχετες με το αντικείμενό τους, την ώρα που οι μαθητές μας- παιδιά όλων μας- χάνουν διδακτικές ώρες. Είχα μία πολύ ουσιαστική συζήτηση με την υπουργό, η οποία και με διαβεβαίωσε ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό, προκειμένου άμεσα να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία μας. Εύχομαι αυτή η πρακτική να σταματήσει γιατί δεν τιμά ούτε την παιδεία, αλλά ούτε και τον πολιτισμό μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποψήφιοι Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βοιωτία

ΒΟΙΩΤΙΑ    
1.ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ  ΚΛΕΑΡΧΟΣ
    του     Ιωάννη
   
2.ΚΟΛΛΙΑΣ
    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     του     Ιωάννη

3. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ     του     Παύλου
4.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    ΜΙΧΑΗΛ     του     Λεωνίδα
5.   ΝΙΚΟΛΑΟΥ     ΑΝΝΑ     του     Λουκά
Δείτε αναλυτικά όλους τους υποψηφίους







Διαβάστε Περισσότερα »

Διαβούλευση για το επιχειρησιακό του Δήμου Λεβαδέων

Διαβούλευση για το επιχειρησιακό του δήμου ΛεβαδέωνΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του στις 31/8/2015 ψήφισε το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου για την περίοδο 2015 – 2019.

Το Στρατηγικό Σχέδιο αποτελεί την Α΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος και εκπονήθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή με την υποστήριξη της υπηρεσίας προγραμματισμού και τη συνεργασία όλων των υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.3852/2010, Π.Δ 89/2011). Στην Β΄ Φάση που θα ακολουθήσει, θα περιλαμβάνεται ο Επιχειρησιακός και  Οικονομικός Προγραμματισμός των δράσεων του Δήμου.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής – λειτουργικής ανάπτυξης του Δήμου για την περίοδο 2015-2019. Σκοπός του είναι η βελτίωση της λειτουργίας του δήμου, η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες και η ανάπτυξη της περιοχής.

Η Α΄ Φάση περιλαμβάνει το όραμα, τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και  τη στρατηγική του Δήμου.

Πιο αναλυτικά, στην Α΄ Φάση περιγράφεται και αξιολογείται η υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής του Δήμου, σε σχέση με τα γεωγραφικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά, αναπτυξιακά και οικονομικά χαρακτηριστικά της, καθώς και η οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων.

Στην αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, περιγράφονται, τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα του Δήμου , οι δυνατότητες και οι αδυναμίες των υπηρεσιών καθώς και οι ευκαιρίες και οι περιορισμοί από διαφόρους εξωγενείς παράγοντες. Η αξιολόγηση καταλήγει στη διατύπωση των κρισίμων ζητημάτων τα οποία είναι σκόπιμο να αντιμετωπιστούν  την περίοδο 2015-2019. Για τη διατύπωση των κρισίμων ζητημάτων ελήφθησαν υπόψη οι κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, διατυπώνεται το αναπτυξιακό όραμα για την περιοχή και προσδιορίζεται η στρατηγική του Δήμου, δηλαδή οι στόχοι που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του οράματος του.

Το όραμα αποτελεί μια συνοπτική διατύπωση της μελλοντικής επιθυμητής κατάστασης στην περιοχή του Δήμου, για την επόμενη πενταετία, ενώ ο προσδιορισμός της στρατηγικής γίνεται με τον καθορισμό στόχων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το Στρατηγικό Σχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση. Για το σκοπό αυτό, το πλήρες κείμενο και το ερωτηματολόγιο δημόσιας διαβούλευσης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων (www.livadia.gr).

Μέσω του ερωτηματολογίου μπορούν να υποβάλλονται προτάσεις, από πολίτες ή ενώσεις πολιτών και από τοπικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς, από 10/9/2015 έως και 15/10/2015. Οι προτάσεις αυτές θα ληφθούν υπόψη κατά  την εκπόνηση του τελικού  κείμενου.

Η υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχoλίων μπορεί να γίνεται:

Α) Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Τμήμα Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας στο e-mail: ksfiris@livadia.gr, με κοινοποίηση στο Γενικό Γραμματέα στο e-mail: akaramanis@livadia.gr

Β) Ταχυδρομικά στη Δ/νση Δήμος ΛΕΒΑΔΕΩΝ, Σοφοκλέους 15, 32 100 ΛΙΒΑΔΕΙΑ, υπόψη Τμήματος Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Διαφάνειας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Κασιδιάρη στο Σχηματάρι

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στο Σχηματάρι Βοιωτίας στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής για τον αγροτικό τομέα με κεντρικό ομιλητή τον εκπρόσωπο Τύπου, Ηλία Κασιδιάρη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καταβολή άνω των 47 εκατ. στον ΟΑΕΔ για πληρωμή δεδουλευμένων ωφελούμενων ανέργων



Το ποσό των 47.115.782 ευρώ κατέβαλε σήμερα το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον ΟΑΕΔ προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των έως σήμερα δεδουλευμένων καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών 32.433 ωφελουμένων ανέργων.

Οι πίνακες των ανωτέρω ωφελούμενων ανέργων οριστικοποιήθηκαν από 2 Ιουλίου 2015 στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα» με δικαιούχο την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και Επιβλέποντες Φορείς τους ΟΤΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνάντηση εργασίας για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013

Ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνάντηση εργασίας για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013

στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού


Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη:

«Σήμερα συμμετείχα στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με αντικείμενο τα θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013, αλλά και την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για ακόμη μία φορά ενημέρωσα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας, χωρίς δική μας ευθύνη, σε σχέση με κονδύλια που ήδη θα έπρεπε να έχουν εκταμιευθεί, ώστε να καλυφθούν οι υποχρεώσεις έναντι έργων που έχουν συμβασιοποιηθεί. Πρόκειται για συμβάσεις σημαντικών έργων σε ολόκληρη την Περιφέρειά μας. Αρνούμαι να συμβιβαστώ με τη λογική ότι μπορεί ένα από όλα αυτά τα έργα να μείνει ημιτελές ή να μην ξεκινήσει. Ταυτόχρονα, αρνούμαι να συμβιβαστώ και με το ενδεχόμενο μείωσης των ήδη μειωμένων χρηματοδοτήσεων. Αυτός είναι ο λόγος που δίνουμε καθημερινή μάχη για να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις υποδομές που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή όλων μας».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Από την Παρασκευή οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού



Ξεκινά από τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015 - 2016.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 15.10.2015 έως την 30.09.2016 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ όπου ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης.

Δεν απαιτείται η προσέλευση στις υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού από το έτος 2012 και εξής, και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες το έτος 2014:
• είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή
• έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας ή
• έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
• συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 150.000 άτομα.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους, δικαιούχους και παρόχους μέχρι την 24.09.2015 και ώρα 23.59.

Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Συνεπώς, δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευσης στις υπηρεσίες για την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Αν κάποιοι δικαιούχοι αδυνατούν να επισυνάψουν τα δικαιολογητικά στην αίτησή τους, όταν αυτά απαιτούνται, μπορούν να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμισή τους μέχρι την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή έως την 25.09.2015 και ώρα 15.00. Η δυνατότητα αυτή δεν ισχύει για τους παρόχους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Λεβαδέων για το Διαδημοτικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων


 Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 § 5 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 11η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Με  μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΕΒΑΔΕΩΝ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ – ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ – ΛΟΚΡΩΝ – ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣ.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΣΥΝΕΣΡΙΑΣΗΣ
Στις 24/07/2015 με αριθ.Πρωτ. οικ.258 τέθηκε σε ισχύ το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Βάσει του παρόντος ΕΣΔΑ θα πρέπει υποχρεωτικά να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναθεώρησης των ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων) έως 30-9-2015, διότι η αναθεώρηση των ΠΕ.Σ.Δ.Α τίθεται ως αιρεσιμότητα στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ), προκειμένου να υπάρξει οποιαδήποτε συγχρηματοδότηση την νέα προγραμματική περίοδο 2014 -2020.
Προαπαιτούμενο για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ τίθεται από τον νέο ΕΣΔΑ η υποχρέωση εκπόνησης τοπικών σχεδίων διαχείρισης από τους Δήμους ή τις περιφέρειες έως τις 15-9-2015.


                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με Διευθυντές Σχολικών Μονάδων

 

Την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση με τους Διευθυντές των πενήντα πέντε (55) Σχολικών Μονάδων του Δήμου Θηβαίων  πραγματοποίησε, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, στα πλαίσια της ενημέρωσης για θέματα που αφορούν τη λειτουργία τους για το νέο έτος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αρμόδιος για θέματα παιδείας Αντιδήμαρχος κ. Κίτσος Σπ., οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας κ. Γιαννίκας Δ. και κ.  Χαρέμης Κ. αντίστοιχα και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γκάρτζιος Γ.
Ο κ. Δήμαρχος αρχικά ενημέρωσε τους Διευθυντές και Προϊστάμενους των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις από το αρμόδιο υπουργείο για τις λειτουργικές δαπάνες και τις συντηρήσεις των σχολείων για το έτος 2015, που έχουν διατεθεί.

Στη συνέχεια τους ζήτησε ο προγραμματισμός των δαπανών για λειτουργικές ανάγκες και συντηρήσεις των σχολικών μονάδων να είναι όσο το δυνατόν σύμφωνος με τον Π/Υ της κάθε σχολικής μονάδας και εντός των πλαισίων των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

Επεσήμανε δε ότι, όπως κάθε χρόνο, προτεραιότητα έχουν η θέρμανση, η ασφάλεια, τα θέματα υγιεινής, η γραφική ύλη και η συντήρηση των εσωτερικών χώρων των σχολείων, τονίζοντας ότι  με την ορθολογική διαχείριση και και την αγαστή συνεργασία δεν θα προκύψουν προβλήματα.

Τέλος, ενημέρωσε τους Διευθυντές για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020, δράσεις του οποίου αφορούν και έργα κατασκευής, βελτίωσης, επέκτασης και εκσυχρονισμού των υποδομών προσχολικής και σχολικής παιδείας  (α/βαθμιας – β/βαθμιας) καθώς και ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, στις οποίες στοχεύει ο Δήμος προκειμένου να εντάξει κτίρια ιδιοκτησίας του, ζητώντας από τους Διευθυντές συνεργασία και υποβολή σχετικών αιτημάτων.

Τα ειδικότερα θέματα που απασχολούν την κάθε σχολική μονάδα θα εξετασθούν από τις αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές, την Επιτροπή Παιδείας και το Τμήμα Παιδείας του Δήμου που είναι στην διάθεση των εκπαιδευτικών με σκοπό την ομαλή λειτουργία των σχολείων


Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς






        Με αφορμή την έναρξη του νέου Σχολικού έτους 2015-2016 εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες , στις οικογένειές  τους και σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα ‘ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ‘ με υγεία , ψυχική δύναμη και αλληλεγγύη.
   
    Η χώρα μας συνεχίζει να βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση που θα έχει αντίκτυπο και στον τομέα της εκπαίδευσης.

   Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όμως έχει φροντίσει από χθες να υπάρχουν σύγχρονες  Σχολικές Μονάδες και σήμερα οι 2.500 περίπου μαθητές και μαθήτριες της Βοιωτίας  να μεταφέρονται  με ασφάλεια από το σπίτι τους στα Σχολεία και αντίστροφα δαπανώντας 2.200.000€ ετησίως εκ των οποίων 500.000€ είναι ίδιοι πόροι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

  Επίσης η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά .

   Όλοι μαζί θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.

     Εύχομαι και πάλι ,

ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ   και ελπίζω η νέα Σχολική Χρονιά να είναι γεμάτη από πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο στις 10:00 ο Αγιασμός του Γυμνασίου,Λυκείου Θεσπιών

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο  Γυμνάσιο και το Λύκειο Θεσπιών,  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, στις 10:00 το πρωί.
Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να παρευρίσκονται.

Καλή σχολική χρονιά!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλίες υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Θεσπιές

Ομιλίες των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Θηβαίου, Ακριβάκη, Κατσίκη,  Πελώνη,  Ζανιά,θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11-9 στις Θεσπιές.
          
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτικά φυλλάδια θα διανείμει σε δημοτικά σχολεία της Βοιωτίας η Τροχαία

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο (11-09-2015), ημέρα έναρξης της Σχολικής Περιόδου 2015-2016, τροχονόμοι θα διαμείνουν ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας, σε γονείς και μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Βοιωτίας.
     Τα εν λόγω Δημοτικά Σχολεία είναι τα κάτωθι:

- 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς (Καραγιαννοπούλου 62)
- 8ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς (Φειδιππίδου)
- 1ο Δημοτικό Σχολείο Θηβών     (Πινδάρου και Δίρκης)
- 2ο Δημοτικό Σχολείο Θηβών     (Περιφερειακή οδός Αγίας Τριάδος)
- 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου       (Τριών Ιεραρχών)


Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ



Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά για τις εγγραφές των επιτυχόντων τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας.

Έτσι, οι επιτυχόντες απαλλάσσονται από το κόστος της μετακίνησής τους, με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση της διαδικασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις στο ...παρά 5' για 7.000 υπαλλήλους στους παιδικούς σταθμούς.


    Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς έγινε δεκτό από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατ’ εξαίρεση διενέργεια προσλήψεων και ανανέωση συμβάσεων


Οι ανάγκες των δημοτικών...βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών καλύπτονται μόνο με την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Η αναστολή (λόγω εκλογών) της πρόσληψής τους θα είχε ως αποτέλεσμα και την αναστολή λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Που θα γίνουν οι 7.030 προσλήψεις:

· 4.826 άτομα σε ΟΤΑ α’ βαθμού στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»
· 1.922 άτομα σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»
· 269 άτομα σε ΟΤΑ α’ βαθμού στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»
· 13 άτομα σε ΟΤΑ α’ βαθμού για την ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος τα capital controls για όσους επιστρέψουν χρήματα στις τράπεζες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου, το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζεται να δώσει το απόλυτο κίνητρο! Όσα λεφτά επιστρέψουν από σεντούκια και στρώματα, τα χρήματα, δηλαδή, που κρατούν πολίτες και επιχειρήσεις εκτός τραπεζών δεν θα υπόκεινται σε capital controls. Θα μπορούν δηλαδή οι πολίτες να τα αποσύρονται από τις τράπεζες όποια στιγμή θέλουν, χωρίς τον περιορισμό των 420 ευρώ ανά εβδομάδα.

Αν για παράδειγμα κάποιος επιστρέψει στον λογαριασμό του 5.000 ή 10.000 ή 50.000 ευρώ, θα μπορεί όποτε επιθυμεί να κάνει ανάληψη μέρος ή το σύνολο αυτό του ποσού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται για ένα σχέδιο του ΥΠΟΙΚ που θα υλοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον αλλά άμεσα, αφού τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να πάρει ΦΕΚ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων στη Βοιωτία


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΓΚΑΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου

ΚΑΣΤΡΙΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Γρηγορίου

ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Γεωργίου

ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Μιχαήλ

Διαβάστε Περισσότερα »

Οσα πρέπει να ξέρουν οι ψηφοφόροι ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου

Διευκρινίσεις και οδηγίες για τη διαδικασία της ψηφοφορίας στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών προς τους ψηφοφόρους.

Χωρίς σταυρό προτίμησης
Στο ψηφοδέλτιο δεν μπαίνει σταυρός προτίμησης υπέρ των υποψηφίων, δεδομένου ότι εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στον συνδυασμό του κόμματος («λίστα»), όπως προβλέπεται σε περίπτωση που δεν έχει παρέλθει το απαιτούμενο 18μηνο από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Σε περίπτωση όμως που τεθεί από εκλογέα σταυρός προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.

7:00 με 19:00 ανοιχτές οι κάλπες
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα της 20ής Σεπτεμβρίου 2015. Δικαίωμα ψήφου στις γενικές βουλευτικές εκλογές έχουν οι Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων του κράτους και δεν έχουν στερηθεί το σχετικό δικαίωμα.

Όσοι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια δήμου της χώρας και δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των οικείων δήμων, έχουν τη δυνατότητα ως και το πέρας διεξαγωγής της ψηφοφορίας της 20ής Σεπτεμβρίου να απευθυνθούν στον δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, και να ζητήσουν πιστοποιητικό εγγραφής τους στα δημοτολόγια προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Όσοι από αυτούς είναι εγγεγραμμένοι μόνο στα μητρώα αρρένων και όχι στα δημοτολόγια δήμου της χώρας, μπορούν να εφοδιαστούν με πιστοποιητικό που να βεβαιώνει την εγγραφή τους στα μητρώα αρρένων. Τα πιστοποιητικά που θα προσκομίζουν οι ανωτέρω εκλογείς και τα οποία θα εκδίδονται εις διπλούν, φέρουν την κάτωθι ένδειξη: «Εκδίδεται αποκλειστικά για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015».

Τι ισχύει για τους ετεροδημότες
Όσον αφορά τους ετεροδημότες, παρέχεται πλέον η δυνατότητα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον είχαν υποβάλει σχετική αίτηση έως την 30ή Ιουνίου 2015 και περιελήφθησαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Στην περίπτωση αυτή, πριν από το όνομα κάθε ετεροδημότη στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους υπάρχει η ένδειξη Ε. Στους εκλογείς αυτούς απαγορεύεται να ψηφίσουν στον δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής δεν πρέπει να επιτρέπουν σε εκλογείς που φέρουν την ένδειξη Ε στον βασικό εκλογικό κατάλογο να ψηφίσουν. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι πρέπει επίσης να έχουν υπόψη τους ότι για τον υπολογισμό των πραγματικά εγγεγραμμένων κάθε κοινού εκλογικού τμήματος αφαιρούνται οι ετεροδημότες και θεωρούνται εγγεγραμμένοι μόνον όσοι δεν φέρουν την ένδειξη Ε πριν από το όνομά τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και θερμοκρασία στους 30 βαθμούς


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα αργά τη νύχτα και από τα δυτικά θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία στα νότια σε μικρή άνοδό ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά και από αργά τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενίσουν.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική στερεά και πιθανόν στη δυτική Πελοπόννησο, τα φαινόμενα από αργά τη νύχτα θα εξασθενίσουν
άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενίσουν.
θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα τα οποία στη Θεσσαλία και πιθανόν την κεντρική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά από αργά τη νύχτα θα εξασθενίσουν.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 ες 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών η καταιγίδων κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο Λάμπρος Κανελλόπουλος



Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Unicef και πρώην υφυπουργός Λάμπρος Κανελλόπουλος σε ηλικία 67 ετών.
Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Unicef Λάμπρος Κανελλόπουλος.

Διετέλεσε πρόεδρος της ΓΣΕΕ και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και υφυπουργός Εργασίας το 1996.

Γεννήθηκε το 1948 στη Ζαχάρω του νομού Ηλείας. Διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 22.1.96 έως 25.9.96. Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα (1967-74). Εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣO.Κ. από την ίδρυση του και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 1984. Γραμματέας της Π.Α.Σ.Κ.Ε. από το 1986. Μέλος της Επιτροπής επεξεργασίας του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑ.ΣO.Κ. (1993). Γραμματέας του Τομέα Συνδικαλιστικού του ΠΑ.ΣO.Κ. (από τις αρχές του 1994). Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Κ.Ε. του ΠΑ.ΣO.Κ. από το 1984. Διετέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Νοέμβριος 1983-86). Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γ.Σ.Ε.Ε. (1986-88). Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. (1989-93). Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (1990-93) και μέλος του προεδρείου της Oικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1990-92). Από το 2001 Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF .

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Στη Λιβαδειά τη Κυριακή ο Μανώλης Γλέζος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permissospress o Mανώλης Γλέζος  επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της  Λαϊκής Ενότητας
θα επισκεφθεί την Κυριακή τη Λιβαδειά
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ