Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Σοκ: Γεννήθηκε μωρό... Κύκλωπας στην Αίγυπτο.


    Το βρέφος πάσχει από μία από τις πιο σπάνιες ασθένειες που είναι γνωστές στον άνθρωπο, γνωστή ως “κυκλωπία” από την ελληνική λέξη “Κύκλωπας” της μυθολογίας μας.
Το παιδί γεννήθηκε με.. μόνο ένα μάτι στο κέντρο ακριβώς του προσώπου του, ενώ ακόμα και η μύτη και το στόμα του είναι επί της ουσίας ενωμένα...
Περισσότερα εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

10 πράγματα που αντιλαμβάνεσαι εκεί γύρω στα 30!

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο τώρα είστε στην ίδια ηλικία ή έστω κοντά, αλλά όσοι είστε σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ νομίζω ότι θα βρείτε κοινά στοιχεία με μένα. Όσοι πάλι είστε μικρότεροι, μπορεί κάποια να τα έχετε δει ήδη, μπορεί κάποια να τα διαπιστώσετε με τον καιρό. Εύχομαι, να συναντήσετε μπροστά σας μόνο τα καλά…!

→ Όσο μεγαλώνει ο αριθμός στην ηλικία, τόσο μειώνεται η υπομονή. Όσο περνάνε τα χρόνια τείνουν να μας ενοχλούν πολλά περισσότερα πράγματα από όσα μας ενοχλούσαν πριν. Το σημαντικότερο είναι ότι μας ενοχλούν πλέον πράγματα τα οποία παλιότερα δεν τα προσέχαμε ή ακόμα και μας άρεσαν και εκεί αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν έχουμε πολλαπλές προσωπικότητες.

→ Δεν είναι όλοι κολλητοί. Μετά από κάποιο σημείο αρχίσεις και διαχωρίζεις τους φίλους σου. Σε αδερφούς, κολλητούς, φίλους και γνωστούς. Ανάμεσα υπάρχουν και άλλες κατηγορίες όπως συνάδελφοι, οικογενειακοί φίλοι. Πολλοί έχουν πολλαπλές ιδιότητες. Αλλά πλέον δεν είναι όλοι κολλητάρια, δεν τους νοιώθεις όλους το ίδιο. Στα χρόνια που έχουν περάσει έχουν συμβεί πράγματα που σου έχουν δείξει τι αισθάνεσαι γι’ αυτούς και τι αισθάνονται για σένα, οπότε και αποφασίζεις και κάνεις τον διαχωρισμό και στρέφεσαι στους αληθινά πιο κοντινούς για βοήθεια.

→ Δεν σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι. Ο στόχος σου είναι να είσαι καλά, να αισθάνεσαι άνετα και όχι να είσαι αρεστός στους άλλους. Νομίζεις ότι αυτό το έκανες και μικρότερος, αλλά όχι, τώρα το κάνεις πραγματικά. Και το διαπιστώνεις όταν ακούς να σου λένε την άποψή τους για σένα και εσύ απλά γυρνάς την πλάτη και φεύγεις.

→ Αυξάνονται οι παραξενιές. Κατά πολύ. Δεν σου αρέσει να σου πειράζει κανείς τα πράγματα, δεν σου αρέσει να σε σκουντάνε όταν σου μιλάνε, δεν σου αρέσει να μασάνε τσίχλα μέσα στο αυτί σου, δεν σου αρέσει να σου πειράζουν τα μαλλιά και η λίστα μπορεί να συνεχίζεται για πάντα. Δεν μπορείς να το περιορίσεις. Και ο καλύτερος άνθρωπος να είσαι, κάποιες παραξενιές θα έχεις.

→ Όσο και αν δεν θες να το παραδεχτείς, μοιάζεις τους γονείς σου. Ακόμα και αν είσαι τελείως διαφορετικός άνθρωπος, ακόμα και αν η ζωή σου έχει ακολουθήσει τελείως διαφορετικό δρόμο, ακόμα και αν έχεις μεγαλώσει σε ξεχωριστό περιβάλλον, κάποιες από τις συνήθειές τους, από τα πιστεύω τους, από τα ήθη και τα έθιμά τους θα περάσουν και σε σένα. Και θα βρίζεις από μέσα σου.
→ Ξεκινάς και…ανησυχείς για την υγεία σου! Και όμως…Βλέπεις τους γύρω σου, ανθρώπους που έχεις συνηθίσει να είναι κοντά σου να φεύγουν. Και όσο και αν είναι φυσιολογική η εξέλιξη αυτή, ξεκινάς και ανησυχείς. Αυτό σε συνδυασμό με τους όλο και περισσότερους νέους που αρρωσταίνουν σε αναγκάζουν να τρέχεις σε γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα για να κάνεις τσεκ απ. Καλό είναι αυτό, δεν είναι κακό. Απλά σε βάζει σε άλλα τρυπάκια.

→ Αρχίζεις και σκέφτεσαι το μέλλον. Και όταν λέω μέλλον, δεν εννοώ την επόμενη βδομάδα αλλά τα επόμενα 10 χρόνια. Πού θα είσαι; Πού θες να είσαι; Με ποιον θες να είσαι; Τι θες να κάνεις; Μπαίνουν πλέον και αυτοί οι παράγοντες στη ζωή σου σε όλους τους τομείς: δουλειά, σχέσεις, φιλίες.

→ Αναπολείς στιγμές που παλιότερα σου φαίνονταν δύσκολες και βουνό. Διαπιστώνεις ότι εκείνα που περνούσες δεν ήταν τίποτα μπροστά στα άγχη και στις ανησυχίες που έχεις σήμερα. Αναπολείς τις πανελλαδικές σαν να ήταν βόλτα στο πάρκο ενώ βλέπεις παιδάκια και σκέφτεσαι τις στιγμές που η μόνη σου έννοια ήταν πότε θα πας στο πάρκο.

→ Έχεις ανάγκη από συντροφικότητα. Καλοί οι έρωτες, το πάθος, η φλόγα. Αλλά πλέον ζητάς και την πιθανότητα της αγάπης, την υπόσχεση της συντροφικότητας γιατί δεν αντέχεις να φαντάζεσαι μια ζωή μοναχική στο μέλλον σου. Γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι όπως ανοιγόκλεισες τα μάτια και έφτασες 30, με τον ίδιο τρόπο θα πας 40 και 50.

→ Εκτιμάς τα μικρά. Τα πολύ μικρά. Τις καθημερινές βλακείες που κάποτε προσπερνούσες. Αυτά που κορόιδευες. Τώρα τα αποζητάς και τα κάνεις και προσπαθείς να μην χάσεις τίποτα.

Εσείς τι θα συμπληρώνατε;
 neolaia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέσμευση Μπόλαρη για νιτρικά και βιολογικά αρχές Νοεμβρίου


Αρχές Νοεμβρίου τοποθετεί τις πληρωμές των νιτρικών και των βιολογικών του 2013 ο αναπληρωτής Μάρκος Μπόλαρης, όπως διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων (ΠΣΑΘ), με τους οποίους συναντήθηκε.

Μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Σπανούλης και Αρχοντάκης έθεσαν υπόψη του κ. Μπόλαρη το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης στην πληρωμή των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων, με τον αναπληρωτή να τους διαβεβαιώνει ότι οι πληρωμές δρομολογούνται. Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, την ίδια ώρα μοιάζει να απομακρύνεται η πιθανότητα εξόφλησης του προγράμματος για τη μείωση της νιτρορύπανσης  του έτους 2014, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Πιο αναλυτικά, οι κ.κ. Σπανούλης και Αρχοντάκης, έθεσαν υπ' όψη του κ. Μπόλαρη μια σειρά αγροτικών θεμάτων:

Πληρωμή γεωργοπεριβαλλοντικών δράσεων

Το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης πληρωμής των γεωργοπεριβαλλοντολογικών, τέθηκε για μια ακόμα φορά, με τον κ. Μπόλαρη να διαβεβαιώνει ότι δρομολογούνται οι πληρωμές και αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του afo.gr, ενώ υπήρχε μια πιθανότητα εξόφλησης του προγράμματος "μείωσης της Νιτρορύπανσης" (και) του έτους 2014 (στο τέλος Δεκεμβρίου), φαίνεται ότι η πιθανότητα αυτή ...απομακρύνεται, οπότε αναμένεται η εξόφληση του έτους 2013.
agronews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων εναντίον δημότη για το κόψιμο μουριάς στην Καραγιαννοπούλου


Ο Δήμος Λεβαδέων μετά την αυθαίρετη κοπή ενός δέντρου (μουριά επί του πεζοδρομίου  της οδού Καραγιαννοπούλου) από δημότη θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες, νόμιμες ενέργειες.
Η αδικαιολόγητη ενέργεια του δημότη καταδεικνύει την έλλειψη περιβαλλοντικής ευαισθησίας που έχει ως αποτέλεσμα την  υποβάθμιση χώρων αστικού πρασίνου. 
Η δημοτική αρχή απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να προσέχουν και να συντηρούν το αστικό πράσινο και να ενημερώνουν τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου όταν αντιλαμβάνονται πράξεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας.
Η διατήρηση και η προστασία του πράσινου είναι υπόθεση όλων των δημοτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχαριστήριο Νοσοκομείου Θήβας

Το Γ.Ν. Θήβας ευχαριστεί ιδιαίτερα την οικογένεια Λουκά Ν. Παπαλουκά για την δωρεά ενός αναπηρικού αμαξίδιου στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Θήβας. Τους δύσκολους καιρούς που βιώνει η χώρα μας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας η δωρεές ιδιαίτερα ειδών άμεσης ανάγκης δίνουν μεγάλη βοήθεια στην καθημερινή λειτουργία των δομών υγείας.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής

Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

Mε 14 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 25034/8-10-2015 πρόσκληση για την 24η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  12  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1ο.    Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δ.Θηβαίων και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για την εκπόνηση ερευνητικού έργου : «Έξυπνες εφαρμογές για Βιώσιμη και αποτελεσματική κινητικότητα σε περιφερειακές πόλεις, η περίπτωση της Θήβας (σχετ. η υπ’αριθ. 325/2015 απόφαση Οικ.Επ.).

2ο.    Λήψη απόφασης για την επανατοποθέτηση του Μνημείου Πεσόντων Θηβαίων στο χώρο κατάθεσης στεφάνων πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Θηβών (Σχετ. η υπ’ αριθ. 92/2015 Απόφαση Επ.Π.Ζωής) (απόλυτη πλειοψηφία).

3ο.    Λήψη απόφασης για την απευθείας αγορά ακινήτου στο ρέμα “Χρυσορρόα” στα πλαίσια υλοποίησης του έργου  “Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημοσίου Ανοικτού Χώρου κατά μήκος του Ιστορικού Ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας και έγκριση έκθεσης εκτίμησης της αξίας του ακινήτου αυτού. (απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 του συνόλου).

4ο.    Λήψη απόφασης για την παραλαβή της μελέτης Β2 Σταδίου «ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Πλαταιών (ήδη Δ.Ε. Πλαταιών Δ.Θηβαίων» ως και της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και γνωμοδότηση επ΄ αυτών. (σχετ.  η υπ’ αριθ. 93/2015 Απόφαση Επ.Π.Ζ.)

5ο.    Έγκριση εξώδικου  συμβιβασμού μεταξύ Δ.Θηβαίων και της εταιρείας Νικόλαος Φιλίππου και ΣΙΑ ΕΕ. (σχετ. η υπ’ αριθ. 324/2015 απόφαση της Οικ.Επιτροπής).

6ο.    Αποδοχή 1ης τροποποίησης της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο : «Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. 2007-2013.

7ο.    Αποδοχή της 3ης Τροποποίησης της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο : «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 05 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στη Στερεά Ελλάδα» του ΕΠ «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013».

8ο.    Έγκριση παράτασης εργασιών για το υποέργο με τίτλο : «Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού Δημαρχείου Θήβας» του ενταγμένου στο ΕΠ «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013» έργου με τίτλο «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων» με κωδικό MIS:434215.

9ο.    Λήψη απόφασης για παράταση σύμβασης «Παροχή υπηρεσιών για την κατάρτιση σχεδίου δράσης αειφόρου ενέργειας (ΣΔΑΕ) στα πλαίσια του συμφώνου των Δημάρχων».

10ο.    Ανάκληση της υπ' αρ. 303/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας για την απευθείας εκμίσθωση του κυλικείου στο Δημοτικό Κοιμητήριο «ΑΝΑΛΗΨΗ».

11ο.    Λήψη απόφασης για την συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο  : «Κατασκευή γηπέδου τένις στο Δ.Δ Ξηρονομής».

12ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 5.350,00 € εκλογικής αποζημίωσης για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της  5ης Ιουνίου 2015 (B’ δόση).

13ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 20.080,00€ από ΥΠ.ΕΣ. για   «Τέλος Ακίνητης Περιουσίας – Κατανομή του 15% σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 19 του άρθρου 24 του Ν.2130/93».

14ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 46.330,00€ από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά «Τέλη Διαφήμισης» (χρημ. εντολή 34108/15).

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεμπέσης: «Θα αναγκαστώ να σταματήσω τον στίβο»


 Κραυγή αγωνίας από τον πρωταθλητή στον ακοντισμό, Σπύρο Λεμπέση αφού λίγο καιρό πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, παραμένει αβοήθητος από την πολιτεία.Ο 28χρονος αθλητής, μέσω μιας ανάρτησής του στο facebook, επισημαίνει την αδιαφορία της πολιτείας, αφού όπως τονίζει του οφείλεται ακόμη το πριμ για την επιτυχία του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Όπως σημειώνει ο αθλητής, που κατέλαβε την έβδομη θέση στο Λονδίνο, αν δε γίνει κάτι από τους αρμόδιους τότε θα αναγκαστεί να βάλει τέλος στην αθλητική του καριέρα.

Όλα αυτά για έναν αθλητή τεράστιων ικανοτήτων, που έχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα, πίσω από τον σπουδαίο Κώστα Γκατσιούδη.

Η ανάρτηση του αθλητή: «Φέτος διανύουμε μια απαιτητική και δύσκολη χρονιά διότι το καλοκαίρι του 2016 θα έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία. Οφείλω όμως να πω ότι για τη διάκριση που πέτυχα στη προηγούμενη Ολυμπιάδα δεν μου δόθηκε το ανάλογο πριμ όπως και τίποτε άλλο. Να θυμηθούμε βέβαια ότι κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία ε. Λοιπόν, εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να το παλέψω αλλά οφείλω να δηλώσω ότι εάν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα δε φιλοτιμηθεί η ΓΓΑ κυρίως να κάνει κάτι τότε θα αναγκαστώ να βάλω ένα τέλος στην αθλητική μου πορεία. Δεν πάει άλλο αυτή η περιφρόνηση, να σε ξεπετάνε με ένα βραβείο, να σου χτυπάνε την πλάτη, να σου δίνουν υποσχέσεις και μετά να κάνουν τους χαζούς. Εγώ για το ακόντιο έχω στερηθεί, έχω φορτωθεί χειρουργεία, απογοητεύσεις. Και όλα αυτά ξαφνικά βάλλομαι να τα πετάξω στο καλάθι των αχρήστων; Έτσι φέρεται αυτή η χώρα στα παιδιά της; Αυτό είναι μεγάλη προδοσία…».sdna.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το αποκαλυπτικό βίντεο της ναζιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το αποκαλυπτικό βίντεο για τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής αναφέρει:

«Το βίντεο που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, με το χρυσαυγίτη πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη να εξηγεί τον τρόπο δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, η προηγούμενη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της Ν. Μιχαλολιάκο, το βίντεο στο οποίο ο ίδιος ο αρχηγός "καμαρώνει" που είναι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, φασίστες και εθνικοσοσιαλιστές, επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι: Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική, εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και τρόπο οργάνωσης και εκτέλεσης των εγκλημάτων της, για τα οποία υπήρχε εντολή και έγκριση από την ηγεσία. Γι’ αυτό και πρέπει να τιμωρηθεί από τη δικαιοσύνη και, κυρίως, να καταδικαστεί και να απομονωθεί από το λαό.

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τον "Ριζοσπάστη" και το πόρταλ του 902 για την ακόμη μεγαλύτερη αποκάλυψη του χαρακτήρα και των μεθόδων δράσης της Χρυσής Αυγής.

Καλεί τους φορείς του εργατικού, ευρύτερου λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Να μην υπάρξει εργαζόμενος, άνεργος, κανένας νέος ή νέα που να μη μάθει για το τι πραγματικά είναι η Χρυσή Αυγή. Είναι το μαχαίρι και η σιδερογροθιά του συστήματος που στρέφεται ενάντια στο δίκιο του λαού».

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα απο τον Δήμο Λεβαδέων για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Ο Δήμος Λεβαδέων, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.) και το Κ.Τ.Ε.Λ. Λιβαδειάς συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για την μερική ανακούφιση των προσφύγων κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη χώρα μας και εν αναμονή της προώθησής τους στην Ευρώπη.
Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που ξεριζώνονται βίαια από τις πατρίδες τους, τις μανάδες και τα παιδιά τους και σας καλούμε να συμβάλετε στην εξασφάλιση των αναγκαίων για τη στήριξη των προσφύγων.
Μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης καλά συσκευασμένα :
– Κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, πετσέτες, ρούχα, φόρμες, μπουφάν, αδιάβροχα και υπνόσακους.
– Παπούτσια , κάλτσες, εσώρουχα.
– Τρόφιμα όπως γάλα, βρεφικές κρέμες, νερό, παξιμάδια, χυμούς, κρουασάν, μπισκότα.
– Μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι-κηρομπογιές, παιχνίδια.
– Είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες), πάνες, χαρτιά υγείας, σερβιέτες, μωρομάντηλα.
Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνει στο K.A.Π.H Λιβαδειάς που βρίσκεται στην οδό Δωδεκανήσου 5 την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 από τις  09.00  – 20.00
Επικοινωνία: 2261350884, 2261350812, 2261350818 και grtypou@livadia.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Κώστας Μπακογιάννης: Εξήγγειλε επιχειρηματικό πάρκο στα Οινόφυτα

Ένα άκρως φιλόδοξο σχέδιο εξήγγειλε την Τετάρτη, στο πλαίσιο του 16ου συνεδρίου «Prodexpo», ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για τη δημιουργία οργανωμένης βιομηχανικής ζώνη (Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης) στην περιοχή των Οινοφύτων-Σχηματαρίου.

«Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία θεσμικά και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επιχειρησιακή, διοικητική, και οικονομική, με σκοπό στο τέλος της θητείας της η βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων να είναι Πρότυπη Βιομηχανική Πόλη χωρίς περιβαλλοντικές συνέπειες. Ένας πόλος μεγάλης τοπικής, αλλά και εθνικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η χρηματοδότηση του Επιχειρηματικού Πάρκου θα προέλθει από ίδια συμμετοχή των ιδιοκτητών ακινήτων στην περιοχή και των συμμετεχόντων στο φορέα υλοποίησης, από κονδύλια του ΕΣΠΑ και από δανεισμό. Η Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας θα αναλάβει την υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου που είναι η εκπόνηση της μελέτης και η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναγνώρισης της περιοχής ως Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης και παράλληλα θα ηγηθεί της δημιουργίας του φορέα υλοποίησης.

Η ανάπτυξη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε περιοχή που είναι περίπου 8 - 10 χιλιάδες στρέμματα και σήμερα δεν διαθέτει ούτε βασικές υποδομές.
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΑ Βοιωτίας για τον αρχαιολογικό χώρο του Καβειρίου

 Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Καβειρίου Θήβας με τη συμμετοχή πλήθους επισκεπτών. Η εκδήλωση είχε στόχο την προβολή του ιερού των Καβείρων έπειτα από τις πρόσφατες αρχαιολογικές εργασίες, οι οποίες έφεραν εκ νέου στο φως το κοίλο του αρχαίου θεάτρου, το βωμό στο κέντρο της ορχήστρας και το ναό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στους επισκέπτες ξενάγηση από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αλ. Χαραμή.
    Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Καβειρίου υπήρξε καρπός της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ (και ειδικότερα του κ. Μπένου) και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (και προσωπικά του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κ. Μπακογιάννη και του πρώην Περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά), η οποία χρηματοδότησε το έργο στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης. Αρωγός στην προσπάθεια συντονισμού των εργασιών εκδήλωσης υπήρξε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Σπ. Νικολάου και ιδιαίτερα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων, κ. Ευ. Παπαλουκάς και ο Αντιδήμαρχος της ίδιας Δημοτικής Κοινότητας, κ. Π. Τσαραμπάρης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπάλληλος της ΕΦΑ Βοιωτίας κ. Δ. Κουτσοδήμος. Όλοι οι παραπάνω, μαζί και τους εθελοντές, προερχόμενοι κυρίως από την Δημοτική Κοινότητα Βαγίων, βοήθησαν με αυταπάρνηση στη βελτίωση της πρόσβασης προς τον αρχαιολογικό χώρο και στην καθοδήγηση και διευκόλυνση των επισκεπτών, κατά την πρόσβαση και αποχώρησή τους, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Στο τέλος της εκδήλωσης έπαιξε σαξόφωνο ο κ. Θεόδωρος Κερκέζος, ερμηνεύοντας μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, Pedro Ettourade, με ελληνικά στοιχεία, ενώ απαγγέλθηκαν και χωρία του Πινδάρου από τον ηθοποιό κ. Λάμπρο Τσάγκα.
Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στον Ορχομενό, οι οποίες περιελάμβαναν, το πρωί ξεναγήσεις από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων, στο Θέατρο, στον Θολωτό Τάφο και στην Παναγία της Σκριπούς, αλλά και στο Θέατρο της Χαιρώνειας, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των αρχαιολογικών χώρων Τανάγρας, Άσκρης και Ορχομενού Βοιωτίας από την Προϊσταμένη Αλ. Χαραμή και από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Κ. Καλλιγά, Δ. Οικονόμου και Όλ. Κυριαζή. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε το τελετουργικό της Η’ Γενικής Συνέλευσης στο Θέατρο του Ορχομενού και παρουσιάστηκαν δρώμενα από τον κ. Νότη Μαυρουδή, με τίτλο: «το κιθαρίζειν εστί ελληνικόν» και από την Εύη Φάμπα, η οποία ερμήνευσε έργα για κλασική κιθάρα του Δημήτρη Φάμπα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκη και του Κυριάκου Τζωρτζινάκη.

    Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παραπάνω, καθώς και τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Λ. Υπερήφανο, την Δήμαρχο Λιβαδειάς κα Μ. Πούλου, τις Τεχνικές Υπηρεσίες των παραπάνω δύο Δήμων, καθώς και τους Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, όπως και τους εκατοντάδες επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

   

   Η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας 

Αλεξάνδρα Χαραμή




Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Οινόφυτα λόγω εργασιών



Λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης του οδοστρώματος, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στα παρακάτω τμήματα του Α/Κ Οινοφύτων, σταδιακά σε έξι φάσεις, στο ύψος της χ/θ 55+690 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, περιοχής Δήμου Ωρωπού, σήμερα και αύριο κατά τις ώρες 08.00-18.30, ως εξής:

1η φάση:
Ανώνυμη συνδετήρια οδός της Επαρχ. Οδού Αυλώνος-Οινοφύτων με την Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Οινόφυτα, 100 μέτρα πριν από τη συμβολή της με τον κλάδο εξόδου από τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας προς τον Α/Κ Οινοφύτων (ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα), συνολικού μήκους 50 μέτρων και μέγιστου πλάτους πέντε μέτρων και πενήντα εκατοστών (5,50 μ.) από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος.

2η φάση:
Ανώνυμη συνδετήρια οδός της Επαρχ. Οδού Αυλώνος-Οινοφύτων με την Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Οινόφυτα, με έναρξη 280 μέτρα από τη συμβολή της με την Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης, συνολικού μήκους 50 μέτρων, και μέγιστου πλάτους πέντε μέτρων και πενήντα εκατοστών (5,50 μ.) από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος.

3η φάση:
Ανώνυμη συνδετήρια οδός της Επαρχ. Οδού Αυλώνος-Οινοφύτων με την Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Οινόφυτα, με έναρξη 210 μέτρα από τη συμβολή της με την Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης, συνολικού μήκους 50 μέτρων, και μέγιστου πλάτους πέντε μέτρων και πενήντα εκατοστών (5,50 μ.) από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος.

4η φάση:
Ανώνυμη συνδετήρια οδός της Επαρχ. Οδού Αυλώνος-Οινοφύτων με την Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Οινόφυτα, με έναρξη 110 μέτρα από τη συμβολή της με την Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης, συνολικού μήκους 50 μέτρων, και μέγιστου πλάτους πέντε μέτρων και πενήντα εκατοστών (5,50 μ.) από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος.

5η φάση:
Ανώνυμη συνδετήρια οδός της Επαρχ. Οδού Αυλώνος-Οινοφύτων με την Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Οινόφυτα, με έναρξη 30 μέτρα από τη συμβολή της με την Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης, συνολικού μήκους 50 μέτρων, και μέγιστου πλάτους πέντε μέτρων και πενήντα εκατοστών (5,50 μ.) από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος.

6η φάση:
Κλάδος εξόδου ανώνυμης συνδετήριας οδού της Επαρχ. Οδού Αυλώνος-Οινοφύτων με την Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης, με κατεύθυνση προς την Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, καθ’ όλο το μήκος του, μέγιστου πλάτους 4 μέτρων, από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος.

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε κάθε φάση θα διεξάγεται από το εναπομένον τμήμα του οδοστρώματος.
zougla.gr
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Αλλάζουν όλα από τον Νοέμβριο στις δόσεις για χρέη σε Ταμεία και Εφορία, καθώς για όλες ανεξαιρέτως τις ρυθμίσεις ισχύει επιτόκιο 5,05%, και εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες θα πληρώσουν διαφορετικά ποσά για το υπόλοιπο της ρύθμισης που έχουν επιλέξει.

Οι περισσότεροι που είναι στη ρύθμιση των 100 δόσεων επιβαρύνονται με έως και 28,73 ευρώ το μήνα εφόσον ρυθμίζουν χρέη ως 50.000 ευρώ. Οσοι είναι στην πάγια ρύθμιση με τις 12 μόνο δόσεις ωφελούνται με μείωση δόσης από 3 ως 70 ευρώ, ενώ μπαίνει τέλος στις άτοκες δόσεις για όσους ρύθμισαν χρέη ως 5.000 ευρώ. Πλέον, οι εν λόγω οφειλέτες, για να διατηρήσουν την απαλλαγή και να μην επιβαρυνθούν με επιτόκιο 5,05% από εδώ και πέρα, εφόσον χρωστούν στα Ταμεία, θα πρέπει εντός 7 ημερών (μέχρι 14 Οκτωβρίου), να πάνε στο Ταμείο τους με τα εκκαθαριστικά της εφορίας και να αποδείξουν ότι χρωστούν τα μισά και πλέον από τα εισοδήματα που δήλωσαν και δεν έχουν ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Θα πρέπει δηλαδή ένας οφειλέτης που έχει κύρια οφειλή χωρίς τις προσαυξήσεις ως 5.000 ευρώ, να αποδείξει βάσει εκκαθαριστικού ότι το εισόδημά του είναι μέχρι 9.999,99 ευρώ και τα ακίνητα που έχει δηλώσει στο Ε9 (αν έχει) δεν είναι πάνω από 150.000 ευρώ. Διαφορετικά οι δόσεις δεν θα είναι άτοκες αλλά έντοκες με 5,05% και με μηνιαία επιβάρυνση ως 11,36 ευρώ.

Λιγότερες δόσεις

Η μεγάλη... βόμβα των αλλαγών θα έρθει τις επόμενες μέρες καθώς αναμένεται η απόφαση βάσει της οποίας τα Ταμεία και οι διευθυντές των εφοριών, θα έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν και μάλιστα αυτεπάγγελτα, τον αριθμό των δόσεων κατεβάζοντας έναν οφειλέτη από τις 100 στις 72 ή και στις 50 δόσεις.

Πριν από τη μείωση του αριθμού των δόσεων, θα εξετάζονται το εισόδημα και η περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών και, αν οι διευθυντές κρίνουν ότι ο οφειλέτης έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει περισσότερα, τότε θα προχωρούν στη μείωση του αριθμού των δόσεων που ο ίδιος επέλεξε αρχικά.

Η απόφαση αυτή θα προκαλέσει ως και τριπλασιασμό των ποσών από τη στιγμή που μια οφειλή, η οποία ρυθμίστηκε με 100 δόσεις, πέσει στις 50!

Οι αλλαγές αφορούν σχεδόν 1,1 εκατ. οφειλέτες, εκ των οποίων 300.000 με ρύθμιση χρεών στα Ταμεία και άλλους 800.000 με ρύθμιση στην Εφορία.

Το ΙΚΑ εξέδωσε ήδη την πρώτη εγκύκλιο, που θα αποτελέσει πιλότο για όλα τα Ταμεία σχετικά με τις μεταβολές στα επιτόκια που θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου και θα φανούν στη δόση που θα πρέπει να καταβάλουν οι οφειλέτες με καταληκτική ημερομηνία ως τις 30 Νοεμβρίου.

 Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Θήβας

 
Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 τα εγκαίνια του Αξονικού Τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, του Διοικητή των Γ.Ν. Θήβας και Λιβαδειάς κ. Κω/νου Ρουσόπουλου, του Αναπληρωτή Διοικητή κ. Σπύρου Δεσύλλα,  των Αντιπεριφερειαρχών της  Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμάς και κ. Κώστα Μπακομήτρου, εκπροσώπων του Δήμου, του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών και άλλων φορέων – συλλόγων της περιοχής.

Ο Αξονικός Τομογράφος, η προμήθεια του οποίου εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013, είναι ένα μηχάνημα υπερσύγχρονης τεχνολογίας, κατασκευασμένο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, το οποίο εγκαταστάθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου.
Πρόκειται για ένα έργο πνοής  καθώς είναι η πρώτη φορά που το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών αποκτά Αξονικό Τομογράφο. Με τη λειτουργία του επομένως, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των  πολιτών, που αναγκαστικά έπρεπε να μεταβούν στο Γ.Ν. Λιβαδειάς για να κάνουν μια αξονική τομογραφία ή να πληρώσουν μεγάλο ποσό σε ιδιωτικό κέντρο για μία εξέταση. Σύμφωνα  με τον Διοικητή των Νοσοκομείων προς το παρόν ο Αξονικός Τομογράφος θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα καθώς υπάρχει μόνο ένα άτομο, που αποτελεί το εκπαιδευμένο προσωπικό που θα αναλάβει το χειρισμό και τη λειτουργία του.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι  ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής των Νοσοκομείων αλλά και ο Δήμαρχος Θηβαίων ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, για την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή του στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, καθώς με παρέμβασή του το έργο δεν απεντάχθηκε και συνέβαλε με αυτό τον τρόπο στις αγωνιώδεις προσπάθειες της Διοίκησης για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών και κωλυμάτων που είχαν παρουσιαστεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Συμβιβαστικό» σενάριο για το πετρέλαιο θέρμανσης – Τι προβλέπει

Συνεχίζονται τα «σχέδια επί χάρτου» για την τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ενώ σύμφωνα με τα όσα έλεγε αργά χθες το βράδυ κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στο fpress.gr, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν πολύ σύντομα. Στο τραπέζι έπεσε ένα «ενδιάμεσο» σενάριο το οποίο προβλέπει κατάργηση του επιδόματος στο πετρέλαιο θέρμανσης και μικρή μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης έτσι ώστε να ισχύσει μια ενιαία τιμή για όλους.

 Τι θα σημαίνει αυτό στην πράξη; Οι αριθμοί που κρύβονται πίσω από το σενάριο είναι οι εξής: ο ειδικός φόρος κατανάλωσης από τα 230 ευρώ ανά 1000 λίτρα που είναι σήμερα, να μειωθεί στα 130 ευρώ  ανά 1000 λίτρα. Με δεδομένο ότι επί του ειδικού φόρου κατανάλωση επιβάλλεται και ΦΠΑ 23%, η μείωση αυτή, αν τελικώς υιοθετηθεί, θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής λιανικής κατά 12 λεπτά ανά λίτρο. Δηλαδή, αν προχωρήσει αυτή η πρόταση, η διάθεση θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα από τα 73-74 λεπτά ανάλογα βέβαια και με την πορεία της διεθνούς τιμής.

Το σενάριο έχει κερδισμένους και χαμένους. Οι σημερινοί δικαιούχοι του επιδόματος θερμανσης θα στερηθούν τα 35 λεπτά. Θα κερδίσουν 12 άρα το πετρέλαιο θα τους κοστίζει περίπου 23 λεπτά ακριβότερα. Αυτό από φορολογική άποψης διότι στην πράξη επιβάρυνση δεν θα υπάρξει λόγω της αισθητής μείωσης της διεθνούς τιμής σε σχέση με πέρυσι.

Όσοι ούτως ή άλλως δεν δικαιούνταν επίδομα, θα βγουν κερδισμένοι καθώς θα κερδίσουν και από την πτώση της διεθνούς τιμής και από τη μείωση της φορολογίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. από το κόλπο με τα ρολόγια της ΔΕΗ...


Δεκάδες κλοπές από υποτιθέμενους τεχνικούς στην Αθήνα..

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. από τα δεκάδες κρούσματα που καταγράφονται πλέον κάθε εβδομάδα με ομάδες μικροκακοποιών...
που εφορμούν σε σπίτια, αρπάζουν χρήματα και τιμαλφή με πρόσχημα ότι οι μετρητές της ΔΕΗ καταγράφουν υψηλότερα βατ και γι' αυτό βρίσκουν την ευκαιρία να εξετάσουν τους πίνακες του ηλεκτρικού μέσα στο σπίτι.

Σε όλο το Λεκανοπέδιο και σε άλλες περιοχές της χώρας έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα έρευνας από την Ασφάλεια Αττικής που καταγράφει μεθοδικά τα περιστατικά από περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες, συγκεντρώνει μαρτυρίες, προχωρά σε άρσεις απορρήτου και συνδέει πρόσωπα και ενέργειες. Στόχος είναι να εξαρθρώσει τις συγκεκριμένες ομάδες των κακοποιών και να βρει τους χώρους όπου κρύβουν τα κλοπιμαία ή να εντοπίσει τους κλεπταποδόχους.

Σύμφωνα με υπολογισμούς των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με τη νέα μάστιγα στον χώρο της μικροεγκληματικότητας, κάθε ημέρα γίνονται τουλάχιστον από δύο έως πέντε σχετικές έφοδοι μέσα στα σπίτια, ενώ υπάρχουν και πολλές άλλες που δεν ολοκληρώνονται είτε λόγω της δυσπιστίας των πολιτών ή για άλλους λόγους. Σχετικά περιστατικά καταγράφονται στις κεντρικές γειτονιές της πρωτεύουσας αλλά και σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια, Παπάγου και άλλες.

Πριν από δύο ημέρες, οι... υποτιθέμενοι τεχνικοί της ΔΕΗ εξαπάτησαν ηλικιωμένο ζευγάρι στο Νέο Ψυχικό και άρπαξαν από το σπίτι 1.500 ευρώ και δύο χρυσά κοσμήματα.

Μάλιστα με τη συχνότητα που εμφανίζονται σε ορισμένες περιοχές, οι κάτοικοι δυσπιστούν ακόμα και όταν εμφανίζονται οι... γνήσιοι υπάλληλοι της εταιρείας διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι ενδείξεις του μετρητή να καταγράφονται στους λογαριασμούς κατά προσέγγιση.

Πρόκειται για ένα «κόλπο» που θεωρείται εξαιρετικά δημοφιλές και ολοένα πιο αποδοτικό στον χώρο των κακοποιών -σε δύο περιπτώσεις που έχουν εξιχνιασθεί έχουν συλληφθεί Ρομά ως δράστες- με θύματα κυρίως ηλικιωμένους που θεωρούνται πιο ευάλωτοι και εύπιστοι, και «τρομάζουν» με τον φόβο πληρωμής μεγάλων λογαριασμών λόγω υποτιθέμενης βλάβης στους μετρητές.

Το «κόλπο»

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «δυστυχώς είναι ένα κόλπο που ανοίγει πόρτες με χαρακτηριστική ευκολία». Επιπλέον, εκτιμάται ότι αυξάνεται και ο αριθμός των δραστών που προσελκύονται από την επιτυχία των «συναδέλφων» τους.

Συνήθως στα σπίτια εισέρχονται δύο ή τρεις «υπάλληλοι» οι οποίοι, αφού φαίνονται τάχα θορυβημένοι από τη μεγάλη κατανάλωση ρεύματος στα ρολόγια της ΔΕΗ, ζητούν να ελέγξουν τον πίνακα «για να δουν πού είναι η διαρροή και να εντοπίσουν τη βλάβη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπούν τα κουδούνια των πολυκατοικιών και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα διαμερίσματα απ' όπου ακούν φωνή ηλικιωμένων. Μερικές φορές όμως «χτυπούν» συγκεκριμένα σπίτια με προεργασία και στόχευση.

Ενώ απασχολείται ο ένοικος του σπιτιού με την «αγωνιώδη προσπάθεια ανεύρεσης της διαρροής» από τον έναν εκ των δραστών -μάλιστα συνηθίζουν να «εγκλωβίζουν» τα θύματά τους σε γωνίες όπου υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές προκειμένου να έχουν ελευθερία κινήσεων οι συνεργάτες τους- οι άλλοι εντοπίζουν και αφαιρούν από το διαμέρισμα χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Μετά γίνονται «καπνός» όταν υποτίθεται ότι «η διαρροή εντοπίστηκε ή τελικώς το τεχνικό πρόβλημα δεν ήταν μεγάλο», ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν και το θράσος να ζητούν ένα ποσό για αμοιβή επειδή εντόπισαν το πρόβλημα...
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια πρώτης Έκθεσης Φωτογραφίας στη Θήβα

" Η Φωτογραφική Λέσχη Θήβας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης φωτογραφίας των μελών της, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και ώρα 9 μ.μ στο cafe-restaurant "ΖΗΘΟΣ",στον πεζόδρομο της Θήβας.
Με τιμή, το Δ.Σ

Διαβάστε Περισσότερα »

Aστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες στην ανατολική χώρα τοπικά ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν στην ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Πέμπτη.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και πιθανόν και στη ανατολική Μακεδονία, τα φαινόμενα από το απόγευμα αναμένεται να εξασθενίσουν.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: αρχικά νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική στερεά, σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.
άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς.
θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες όπου πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές.
άνεμοι: δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 18 έως 25 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκανησα

καιρός: παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.
άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττικη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. εξασθένηση από το απόγευμα.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Aυτά είναι τα 233 πρατήρια που πληρώνουν πρόστιμα για νοθευμένα καύσιμα



 
    Ολόκληρη η λίστα των παραβατών και το είδος της παράβασης/νόθευσης


Πρόστιμα σε συνολικά 233 πρατηριούχους υγρών καυσίμων επέβαλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργεια και κλιματικής αλλαγής για νοθεία σε βενζίνη καθώς και σε πετρέλαιο.. κίνησης ή θέρμανσης.
Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, η νοθεία των καυσίμων έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και να κοροϊδεύουν τους οδηγούς – πελάτες τους, οι οποίοι καλούνται από τη μία να σηκώσουν το βάρος από το υψηλό κόστος αγοράς των καυσίμων και από την άλλη να πληρώσουν οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκύψει στο όχημά τους λόγω της νοθείας.

*Δείτε τη λίστα των πρατηρίων ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ