Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Στις 5 Νοεμβρίου θα καταβληθούν τελικά τα οικογενειακά επιδόματα

Έπρεπε να είχαν καταβληθεί από τις 20 Οκτωβρίου - Στις 30 Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθεί η Κάρτα Αλληλεγγύης μέσω της οποίας δίνεται το επίδομα σίτισης
Με 15 ημέρες καθυστέρηση θα πιστωθούν τελικά τα οικογενειακά επιδόματα του Γ’ τριμήνου 2015  στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η πληρωμή που αφορά σε 645.000 δικαιούχους θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη δόση έπρεπε να έχει καταβληθεί ήδη από τις 20 Οκτωβρίου, ενώ καθυστέρηση υπάρχει και στην καταβολή της τέταρτης δόσης για την επιδότηση της σίτισης.

Ωστόσο, το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη πως η Κάρτα Αλληλεγγύης για τους δικαιούχους, μέσω της οποίας δίνεται το επίδομα σίτισης, θα ενεργοποιηθεί για τέταρτη φορά την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και όχι στις 24 Οκτωβρίου- όπως αρχικά προβλεπόταν.

Συγκεκριμένα, θα πιστωθεί το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ, για 145.357 δικαιούχους, οι οποίοι υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους.

Η επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι ανέρχεται στο ποσό των 70 - 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή ανακομιδής των Ι. Λειψάνων του Αγ. Γεωργίου στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο προσλήψεις στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων


 Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ανακοινώνει την πρόσληψη δύο (2) ατόμων, ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, για την υλοποίηση της Πράξης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανάρτηση ανακοίνωσης ΣΟΧ 3/2015 υπ’αριθμ. 8.920/22-09-2015 για την σύναψη σύμβασης σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά δύο (2) ατόμων για την υλοποίηση της Πράξης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος, στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων.  Η έναρξη της 10ήμερης  προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει την 30/10/2015 και λήγει την 09/11/2015.

Έντυπο Αίτησης ΣΟΧ 3 (word) (pdf)
Διαβάστε Περισσότερα »

Νοσοκομείο Θήβας: Σύγχρονα κτίρια, δίχως προσωπικό



Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι Βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Λάρισας) σχετικά με τα χρονίζοντα προβλήματα και τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών.

Το Νοσοκομείο της Θήβας διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την ευρύτερη περιοχή των Θηβών καθώς προσφέρει απαραίτητες υπηρεσίες υγείας στους περίοικους αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετεί μια εκτεταμένη περιοχή με μεγάλο αριθμό εργοστασίων και γεωργικών δραστηριοτήτων, καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης ενώ βρίσκεται και σε μια περιοχή με αρκετές στρατιωτικές μονάδες.

Παρόλα αυτά όμως, από την αρχή της μετεγκατάστασής του στο νέο κτιριακό συγκρότημα, αντιμετωπίζει συνεχείς και σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό ενώ το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης που διαθέτει και είναι το μοναδικό στην Στερεά Ελλάδα, δεν λειτούργησε ποτέ. Πολλά περιστατικά δε μπορούν να αντιμετωπισθούν και μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Λιβαδειάς, της Χαλκίδας και της Αθήνας ενώ το ΕΚΑΒ Θήβας λειτουργεί μόνο με μία βάρδια. Σε όλο αυτό το δύσκολο σκηνικό ήρθε και η απόφαση της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ για τη μετακίνηση ενός Παιδιάτρου από το Γ. Ν. Θήβας στο Γ. Ν. Λαμίας, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κάλυψη παιδιατρικών περιστατικών.

Επειδή όλα αυτά τα προβλήματα μαζί με τη δεδομένη υποχρηματοδότηση του Γ. Ν. Θήβας έχουν άμεσες συνέπειες στις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, καλούμε το Υπουργείο Υγείας να επιληφθεί άμεσα τόσο με την πρόσληψη ιατρών ειδικοτήτων όσο και με επαρκή αριθμό νοσηλευτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητείται υπάλληλος γραφείου από εταιρεία στη Θήβα

Μεταφορική εταιρεία με έδρα τη Θήβα αναζητά υπάλληλο γραφείου για τη στελέχωση του Τμήματος Διεθνών Μεταφορών.

Απαραίτητα προσόντα: απολυτήριο λυκείου, άριστη γνώση αγγλικών, άριστη χρήση Η/Υ.

Επιθυμητά προσόντα: καλή γνώση γερμανικών.

Ικανοποιητικός μισθός, δυναμικό και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.

Αποστολή βιογραφικού σημειώματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@economoutransport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Θήβα και στη Λιβαδειά ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ & ..ο κακός ο Λύκος


ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ & ..... ο κακός ο Λύκος, θα κάνουν δύο χαρούμενες στάσεις΄στη Θήβα και στη Λειβαδιά το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας στις 17:00 Και στις 19:00 το Απόγευμα και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στο κιν/θέατρο Φίλλιπος στη Λειβαδιά στις 11:30 το πρωί.

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη  και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» μετά τη «Χάντι» και «Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ»  παρουσιάζει το συναρπαστικό παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, Τα Τρία Γουρουνάκια, σε μια ολοκαίνουρια διασκευή  βασισμένη σε ιδέα του Χρήστου Τριπόδη και σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα. Ένα μεγάλο πάρτι με καταπληκτικά κουστούμια, πολύ χορό και άκρως διασκεδαστικά τραγούδια με την υπογραφή της Μαρίας Ρεμπούτσικα. «Τα Τρία Γουρουνάκια και...ο κακός ο Λύκος?» 

Επικεφαλής της διανομής δημοφιλείς ηθοποιοί από το θέατρο και την τηλεόραση όπως ο Χρήστος Τριπόδης (Κόκκινο δωμάτιο, Όλα στον αέρα, 10η εντολή, Μαύρα Μεσάνυχτα), Κατερίνα Ζιώγου (Ντόλτσε Βίτα, Παππούδες εν δράση, Safe Sex)Παναγιώτης Καρμάτης(Μαύρα Μεσάνυχτα) και Δημήτρης Ζωγραφάκης (Μαρία η άσχημη).



Παραμένω στη διάθεσή σας στο 6945454516  για όποια διευκρίνηση

για τη Μέθεξις

Τριπόδης Χρήστος
Διαβάστε Περισσότερα »

Επετειακή Εκδήλωση στη Θήβα για την 28η Οκτωβρίου 1940



  
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2015 η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940, του Δήμου  Θηβαίων και του Συνδέσμου Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας.

Φέτος, επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Ναύαρχος κ. Κοσμάς Χρηστίδης, ο οποίος παρουσίασε τα γεγονότα 28ης Οκτωβρίου, την αυτοθυσία των Ελλήνων και τη διεθνή αναγνώριση του σθένους τους.


Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, αναφερόμενος στα μηνύματα που καταλείπει το έπος του 1940 και τις διδαχές του για τις επόμενες γενιές, ενώ συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Σ.Α.ΕΦ.Α.Θ. κ. Μπατσιούλα Δημήτρη, το πιστό αντίγραφο της σημαίας του Ιερού Λόχου των Θηβών του 1877 που κεντήθηκε από τις μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Θεολόγου (Μαζαράκη), με τις ευγενικές συνεισφορές μελών του Συνδέσμου και Θηβαίων Πολιτών, η οποία από φέτος, θα παρελαύνει, μετά την Ελληνική Σημαία,  υποβασταζόμενη από Θηβαίους νέους και νέες, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, συμβολίζοντας την αιώνια αξία της εθελοντικής προσφοράς προς την πατρίδα και τους αγώνες για ελευθερία. ( Το πρωτότυπο της σημαίας φυλάσσεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου).


Η εκδήλωση έκλεισε με μία εξαιρετική παράσταση του χορευτικού του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας.


Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ:
 http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2015/10/28-1940.html
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ο επετειακός εορτασμός της 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ευκαιρία και ταυτόχρονα υποχρέωση για όλους μας να αποδώσουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές του ηρωικού Έπους του '40.  Η αντίσταση ολόκληρου του ελληνικού λαού στο τελεσίγραφο της τότε ιταλικής φασιστικής διοίκησης για μια άνευ όρων υποταγή των Ελλήνων, αποτελεί ορόσημο στην ένδοξη ελληνική ιστορία.
Ο ελληνικός λαός με αυταπάρνηση και ηρωισμό δεν δίστασε ούτε μια στιγμή απέναντι στα ξένα στρατεύματα, αγωνίστηκε μέχρι εσχάτων για να διασφαλίσει την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση του.
Η επέτειος του «ΟΧΙ» δεν αποτελεί μόνο ένα γεγονός ηρωικής αντίστασης των Ελλήνων απέναντι στις επεκτατικές βλέψεις ξένων δυνάμεων, αλλά και γεγονός από το οποίο πρέπει να εμπνεόμαστε. Στις σημερινές δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, να εκφράζουμε με τον πλέον αδιάλλακτο τρόπο, την απόλυτη αντίθεση μας σε κάθε φαινόμενο φασισμού και να αγωνιζόμαστε για την εθνική κυριαρχία, τη δημοκρατία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα μαγαζιά την Κυριακή στη Λιβαδειά

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα της Λιβαδειάς την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015,θα παραμείνουν κλειστά.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ



Στις 23 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων Στερεάς Ελλάδας  και Θεσσαλίας. Τη συνάντηση διοργάνωσε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Λουκάς Υπερήφανος καθώς και μεγάλος αριθμός Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων από όλη την Περιφέρεια.

Ο κ. Υπερήφανος, στην τοποθέτησή του, αφού αρχικά συνεχάρη τους διοργανωτές και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλη προσωπικά, αναφέρθηκε στη σημασία της επιμόρφωσης, τονίζοντας: «Η λέξη επιμόρφωση, αυτή καθ’ αυτή, δίνει ιδιαίτερο νόημα στη σημερινή μας συνάντηση. Είναι πολύ σημαντικό να επιμορφώνονται και να ενημερώνονται διαρκώς οι Δήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και οι εργαζόμενοι των Δήμων, γιατί το έργο σήμερα τους είναι πιο κρίσιμο από ποτέ. Ο ρόλος μας δεν θα πρέπει να είναι η στείρα άσκηση εξουσίας, γιατί όταν ασκείς εξουσία στην ουσία απομακρύνεσαι από τον κόσμο. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη χρονική περίοδο αποτελεί αδήριτη ανάγκη να εφοδιαζόμαστε με όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις, να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να χρησιμοποιούμε τις γνώσεις αυτές προς όφελος των Δήμων μας και των τοπικών κοινωνιών». Αναφερόμενος στη σημερινή δύσκολη κατάσταση για τους Δήμους και τη Χώρα γενικότερα, επεσήμανε: «Την ώρα που οι κρατικές επιχορηγήσεις φθίνουν – και θα συνεχίσουν να φθίνουν – όλοι οι Δήμοι, οι ΠΕΔ και η ΚΕΔΕ είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε πλάι – πλάι, να δείξουμε αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη, να διαδώσουμε καλές πρακτικές μας και να βρούμε τρόπους για να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί και περισσότερο έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται». Μάλιστα, εστιάζοντας στην υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020, ο κ. Υπερήφανος πρότεινε την συνεργασία των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ για τη σύσταση και λειτουργία μιας ομάδα έργου ή ενός τμήματος σε έναν υφιστάμενο φορέα (ΚΕΔΕ, ΕΕΤΑΑ, ΙΤΑ κ.α.), που θα αναλάβει την υποστήριξη και την μεταφορά τεχνογνωσίας στους Δήμους στο πλαίσιο της διαδικασίας προετοιμασίας και υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση από Προγράμματα που χρηματοδοτούνται απευθείας από τις Βρυξέλλες, χωρίς την παρεμβολή του Κεντρικού Κράτους.

Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλη με θέμα «Η νέα στρατηγική αντίληψη της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την μεταρρύθμιση του Κράτους» στην οποία παρουσιάστηκε συνοπτικά ο οδικός χάρτης και τα βήματα που θα πρέπει να υλοποιηθούν έτσι ώστε η Δημόσια Διοίκηση να εκσυγχρονιστεί και οι Δήμοι να αναλάβουν ένα ρόλο περισσότερο επιτελικό και όχι διεκπεραιωτικό, όπως ισχύει σήμερα.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, της ΕΕΤΑΑ, του «Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ)» και της «Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΕΤΑ Α.Ε.)» ανέλυσαν θέματα σχετικά με την επιχειρησιακή ικανότητα των Δήμων στην νέα Προγραμματική Περίοδο, την σημασία της τοπικής εταιρικότητας, τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και γενικότερα των καινοτομιών και των νέων στοιχείων που παρουσιάζει το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η ημερίδα έκλεισε με τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, με τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχο Δωρίδας, κ. Καπεντζώνη να διατυπώνει την ανησυχία του για τον κίνδυνο αποκλεισμού των «μικρών και μειονεκτικών» Δήμων από τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ανάγκη υποστήριξής τους και τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ να διαβεβαιώνουν πως ήδη γίνονται κινήσεις για την υποβοήθηση των εν λόγω Δήμων, ενώ κύριο μέλημά τους αποτελεί η εξασφάλιση κονδυλίων από το Τομεακό Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας 2014 – 2020.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα της ΕΦΑ Βοιωτίας: Άνθρωποι και Μνημεία, οι συστηματικές ανασκαφές στη Βοιωτία



Το πολυσχιδές ερευνητικό και ανασκαφικό έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που  λαμβάνει χώρα σε γνωστές αρχαιολογικές θέσεις της Βοιωτίας (Θήβα, Ελεώνα, Ογχηστό) σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς του εξωτερικού, παρουσιάστηκε, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2015 στην ημερίδα που διοργάνωσε στη Θήβα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας με τίτλο «Άνθρωποι και Μνημεία. Οι συστηματικές ανασκαφές στη Βοιωτία».

Η  ημερίδα είχε στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την αναγκαιότητα προστασίας των αρχαίων μνημείων και την ενημέρωση για τις ενέργειες της ΕΦΑ Βοιωτίας στον τομέα της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της συνεργασίας με τρίτους φορείς.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κ. Χαραμή Αλεξάνδρα, που σε συνεργασία με τους αρχαιολόγους του Μουσείου Θήβας, τους υπαλλήλους του και άλλους φορείς, παρόλο που το Μουσείο δεν έχει ανοίξει ακόμα τις πύλες του, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της Βοιωτικής Γης και έχει βρει δίοδο επικοινωνίας με τους πολίτες, προκειμένου να γνωρίσουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τα μνημεία της περιοχής και να κατανοήσουν την αναγκαιότητα προστασίας τους.
Οι θεματικές ενότητες και ομιλίες της ημερίδας είχαν ως ακολούθως:

«Συστηματικές ανασκαφές στη Βοιωτία: Θεσμικό
 πλαίσιο - Νέες έρευνες» 
Αλεξάνδρα Χαραμή, Προϊσταμένη ΕΦΑ Βοιωτίας.

«Ανασκαφές στο Ιερό του Ισμηνίου Απόλλωνος στη Θήβα»
Stephanie Larson, Kevin Daly καθηγητές
του Πανεπιστημίου Bucknell των ΗΠΑ

«Ανασκαφές στην Καδμεία 2012 - 2015». 
Βασίλειος Αραβαντινός, επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων
Ομιλητής: Δρ. Ιωάννης Φάππας

«Τα αποτελέσματα της ανασκαφής στον αρχαίο Ελεώνα»
Brendan Burke, καθ. Πανεπιστημίου Victoria του Καναδά

«Αρχαία Ογχηστός. Νέες ανασκαφές στο Θρησκευτικό κέντρο του Κοινού των Βοιωτών»
Ιωάννης Μυλωνόπουλος, καθ. Κλασικής Αρχαιολογίας  Πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ
Ομιλήτρια: Αρχαιολόγος Αθηνά Παπαδάκη


Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην αρχαιολόγο Μαρία Κοσμά, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι.








Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στις Δημοτικές Ενότητες Δήμου Λεβαδέων

Για το εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Λεβαδέων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ
Ώρα 7:00 π.μ.    Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες
Ώρα: 9:30 π.μ.    Εμβατήρια
Ώρα: 10:00 π.μ.    Δοξολογία στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου – Εκφώνηση Πανηγυρικού ημέρας
    Παρέλαση Σχολείων από την εκκλησία στην κεντρική Πλατεία και στον κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση την πλατεία Αγίου Νικολάου
    Συγκέντρωση Σχολείων στην Πλατεία Αγίου Νικολάου – Επιμνημόσυνος δέηση
    Τήρηση 1' σιγής - Κατάθεση στεφάνων
    Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής του Δημοτικού Σχολείου Κυριακίου κ. Ιωάννης Δήμου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ
Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου
Ώρα 7:30 π.μ.    Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες
Ώρα: 7:45 π.μ.    Έπαρση σημαίας
Ώρα: 9:00 π.μ.    Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου
    Παρέλαση Σχολείων
    Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων
    Τήρηση 1' σιγής - Κατάθεση στεφάνων
    Εκφώνηση Πανηγυρικού ημέρας
    Απαγγελία Εθνικού Ύμνου
Ώρα: 6:00 μ.μ.    Υποστολή σημαίας

Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας
Ώρα: 9:30 π.μ.    Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας
    Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων
    Τήρηση 1' σιγής - Κατάθεση στεφάνων
    Εκφώνηση Πανηγυρικού ημέρας
    Απαγγελία Εθνικού Ύμνου

Τοπικές Κοινότητες Κορώνειας, Αλαλκομενών, Αγίας Άννας, Οικισμοί Αγ. Παρασκευής και Αγίου Αθανασίου
Ώρα: 9:30 π.μ.    Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς
΄Ωρα: 10:00 π.μ.    Τήρηση 1' σιγή – Κατάθεση στεφάνων στην Τ.Κ. Κορώνειας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΑΥΛΕΙΑΣ
Ώρα 7:30 π.μ.    Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες
Ώρα: 10:15 π.μ.    Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Τ.Κ. Δαύλειας
     Εκφώνηση Πανηγυρικού ημέρας εντός Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Τ.Κ. Δαύλειας
    Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων – Κατάθεση στεφάνων – απαγγελία ποιημάτων από μαθητές – Προσκλητήριο Πεσόντων – Χαιρετισμοί επισήμων
    Τήρηση 1' σιγής - Κατάθεση στεφάνων
    Απαγγελία Εθνικού Ύμνου
    Παρέλαση Σχολείων – Δεξίωση στην αίθουσα του Κοιν. Καταστήματος
Δοξολογία θα τελεστεί στους Ι.Ν. των Τ.Κ. Μαυρονερίου, Παρορίου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ
Ώρα 7:30 π.μ.    Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες
Ώρα: 10:00 π.μ.    Δοξολογία στον Ι.Ν. Οσίου Λουκά Χαιρώνειας
     Εκφώνηση Πανηγυρικού ημέρας εντός του Ι.Ν.
    Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων – Κατάθεση στεφάνων
    Τήρηση 1' σιγής
    Εθνικός Ύμνος
    Παρέλαση Σχολείων – Δεξίωση στην αίθουσα του Κοιν. Καταστήματος
Δοξολογία θα τελεστεί στους Ι.Ν. των Τ.Κ. της Δημ. Ενότητας Χαιρώνειας
Στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου προσκαλούνται: οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων, οι Σύλλογοι και τα Σωματεία, οι τοπικές οργανώσεις και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ειδικό Εργαστήριο Μνημοσύνων "ΑΛΗΠΡΑΝΤΗ"-Θεσπιές-Αθήνα

ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ "ΑΛΗΠΡΑΝΤΗ"
Με απαράμιλλη τέχνη, μεράκι και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, πιστοί στις παραδόσεις μας, παρασκευάζουμε δίσκους μνημοσύνων με τα καλύτερα αγνά υλικά, τηρώντας πάντα τους πιο αυστηρούς κανόνες υγιεινής.
 Γνωρίζουμε τι είναι σωστό και πως πρέπει να αποδίδεται μεγάλη σημασία στην ορθή συντήρηση των δίσκων μνημοσύνου. Στο κατάστημα μας όλοι οι δίσκοι διατηρούνται σε ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους.
Στο κατάστημα μας σας παρέχετε η δυνατότητα επιλογής μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας σταυρών και άλλων διακοσμητικών ειδών για το δίσκο του μνημοσύνου του αγαπημένου σας προσώπου.

Το κατάστημα μας, που βρίσκεται στην Νίκαια Αττικής, σας εγγυάται την άμεση εξυπηρέτηση, την σωστή ποιότητα των υλικών και αυτό οφείλεται στην πολυετή πείρα μας στον χώρο της παρασκευής μνημόσυνου.
 ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ
 Άμεση εξυπηρέτηση μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων, ανεξαρτήτως μεγέθους, εύκολα και γρήγορα σε όποιο σημείο της Βοιωτίας χρειαστεί .
 Τηλ.επικοινωνίας 210 4917160-210 4974615 
 



 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις με διαδικασίες εξπρές στο Δημόσιο -Ποιες θέσεις ανοίγουν

Δεκάδες είναι οι φορείς του Δημοσίου, όπως Νοσοκομεία, Λιμενικό, ΔΕΗ και Δήμο που θα προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου αλλά και εποχικού προσωπικού.

Μέσα στο Νοέμβριο προωθούνται 1.269 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και 798 εποχικών στο Δημόσιο και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές.
Πρόκειται για:

121 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
226 (ΠΕ, ΥΕ) σε νοσοκομεία της χώρας, ενώ με διαφορετικό διαγωνισμό θα προκηρυχθούν ακόμη 690 θέσεις ΤΕ και ΔΕ
49 στο Λιμενικό
151 στο υπουργείο Δικαιοσύνης
32 στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Παράλληλα με διαδικασίες εξπρές αρχίζουν οι προσλήψεις 798 ατόμων στη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, σε ΟΤΑ, μουσεία και Παιδικούς σταθμούς ανά την επικράτεια. Οι διαγωνισμοί αφορούν σε εποχικό προσωπικό.




Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Απάτη με μηνύματα που διακινούνται μέσω του «messenger»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνοντας τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από μαζικά μηνύματα, που αποστέλλονται μέσω της γνωστής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων για έξυπνα κινητά τηλέφωνα «messenger».

Τα επίμαχα μηνύματα ενημερώνουν τον αποδέκτη ότι έχει κερδίσει κινητό τηλέφωνο γνώστης εταιρίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρει:

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην πείθονται και να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους υπερσυνδέσμους, ούτε να απαντούν σε τέτοια μηνύματα, διότι παραπέμπουν σε απατηλή συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, για την αποφυγή εξαπάτησης του κοινού, ενημερώνει τους πολίτες ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων, μέσω γνωστής εφαρμογής «messenger», σε μεγάλο αριθμό κατόχων έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Ειδικότερα, αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες της εφαρμογής, που ενημερώνονται ότι ο κάτοχος του συγκεκριμένου αριθμού κινητής τηλεφωνίας έχει επιλεγεί και έχει κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο γνωστής εταιρίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Στη συνέχεια, προτρέπονται είτε να επιλέξουν υπερσύνδεσμο που αποστέλλονται στο μήνυμα, για να ολοκληρωθεί η αποστολή του τηλεφώνου, είτε να πληκτρολογήσουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Εφόσον οι χρήστες πεισθούν και επιλέξουν τον προτεινόμενο τρόπο υποτιθέμενης αποστολής του τηλεφώνου, ενεργοποιούν εν αγνοία τους τη συμμετοχή τους σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους χρήστες, που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην απαντούν, να μην καταχωρούν και να μην αποστέλλουν προσωπικά τους στοιχεία, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα με το ανωτέρω περιεχόμενο, καθόσον σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

· Στέλνοντας e - mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - Android: CYBERKID.

· Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»

Διαβάστε Περισσότερα »

«ΑΝΤΑΡΤΗΣ στα Βουνά της ΡΟΥΜΕΛΗΣ» την Παρασκευή στη Λιβαδειά

«ΑΝΤΑΡΤΗΣ στα Βουνά της ΡΟΥΜΕΛΗΣ», του καπετάν-Νικηφόρου

ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ
την Παρασκευή 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 8:15 μμ

στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

και ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ -
3 τόμοι από 75 € ΜΟΝΟ 60.00€ -
Προπαραγγελίες στο τηλ. 22610 23136

50 χρόνια μετά από την πρώτη έκδοσή του (1965) επανακυκλοφορεί στην 5η έκδοση με νέα επιμέλεια το θρυλικό Τρίτομο έργο-ύμνος για την Εθνική Αντίσταση «ΑΝΤΑΡΤΗΣ στα Βουνά της ΡΟΥΜΕΛΗΣ», του Δημήτρη Δημητρίου – καπετάν-Νικηφόρου.
Μέσα στο αντιστασιακό-λογοτεχνικό χρονικό του ζωντανεύει με τον πιο αυθεντικό και γλαφυρό τρόπο το ξεκίνημα και η εποποιΐα της Αντίστασης στη Ρούμελη μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Από τον Πόλεμο του ’40, την Κατάρρευση του μετώπου και την Κατοχή, στις προεργασίες για τον Απελευθερωτικό Αγώνα...


Διαβάστε Περισσότερα »

Τοπικές νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

Τ
οπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν σήμερα Τρίτη.

Βόρειοι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.


Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές από το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις στη Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, όπου πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις δυτικές Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές από το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την απογραφή περιουσίας της Περιφέρειας Στερεάς

Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της Περιφέρειας Στερεάς, όπως κατατέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία.

Θεωρούμε σημαντικό πως έρχεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ζήτημα της απογραφής της περιουσίας της Περιφέρειας, σαν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.

Θεωρούμε σημαντικό ζήτημα , επίσης, την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος από τις οικονομικές υπηρεσίες.

Θεωρούμε δικαιολογημένη την υπέρβαση κάποιων προθεσμιών για την συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων της απογραφής.

Δεν θα αμφισβητήσουμε τους αριθμούς, που παρατίθενται

Είναι πολιτικά απαράδεκτο να μην συνοδεύεται η έκθεση της επιτροπής με την πολιτική θέση και το πρόγραμμα δράσης της αρχής της Περιφέρειας, που θα εξηγούσε ουσιαστικά την κατάσταση, θα έβαζε στόχους και θα καθόριζε συγκεκριμένες πρακτικές.

Η εικόνα της απογραφής επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας :

Για την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση της περιφέρειας, που προκαλεί   επιλογές ή  καθυστερήσεις στα έργα και τις υπηρεσίες, αλλά και δάνεια και χρέη.
Πως οι πολλές και συχνές τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού  δεν λύνουν τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και  δεν οδηγούν σε διαχειρίσεις χωρίς χρέη.
Αναδεικνύει και ζητήματα διαχείρισης, που χρειάζονται  παραπέρα μελέτη.
Πιο αναλυτικά……

Αναφέρονται τα διαθέσιμα, αλλά δεν σημειώνονται αυτά που έδωσε η Περιφέρεια με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…. Δεν αναλύεται το γιατί υπάρχουν σε αυτό το ύψος και δεν γίνεται κανένας συσχετισμός τους με την αντιμετώπιση ανοιχτών υποχρεώσεων.
Δεν εξηγείται γιατί παρακρατούνται κρατήσεις στο δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία, που έπρεπε να είχαμε αποδώσει.
Δεν εξετάζεται ο λόγος ύπαρξης ανεξόφλητων επιταγών μας σε τρίτους, με ποσά σχετικά μικρά….. Ούτε γίνεται αναφορά στο χρονικό διάστημα που παραμένουν ανεξόφλητες….. Δεν εξετάζεται η επάρκεια και η αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας μας μαζί τους.
Δεν εξηγείται το γιατί έχουμε ανοιχτές υποχρεώσεις από φόρους και ασφάλιση εργαζομένων.
Δεν προσδιορίζονται οι προσπάθειες που κάναμε ή θα κάνουμε για να εισπράξουμε αυτά που οφείλονται από τρίτους ( κυρίως επιχειρήσεις)
Δεν εξηγείται το γιατί έχουμε ανοιχτές υποχρεώσεις σε μισθοδοσία, υπερωρίες και οδοιπορικά εργαζομένων ( ύψους περίπου 350.000 ευρώ ).
Δεν γίνεται κουβέντα για το πώς θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις μας σε ανεκτέλεστες ή εκτελούμενες συμβάσεις ( Συνολικού ύψους 90.000.000 ευρώ, όταν τα 85.000.000 αντιστοιχούν σε συμβάσεις που υπογράφτηκαν και άρχισαν να υλοποιούνται.
Τι κάναμε ή τι θα κάνουμε με τις επιχορηγήσεις έργων και δράσεων, που δεν είχαν ξεκινήσει στις 31/12/2014….. Τι πρόβλεψη υπάρχει….
Οι συμμετοχές σε διάφορους φορείς και Εταιρείες της Περιφέρειας φτάνουν τα 2.800.000 ευρώ, χωρίς ποτέ να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα τους.
Πώς και πότε θα αναλυθούν τα δάνεια…. Πότε θα εξετασθεί η σκοπιμότητα πραγματοποίησης τους και η αποτελεσματικότητα τους.
Πώς θα αντιμετωπισθούν οι δικαστικές εκκρεμότητες της Π.Ε Εύβοιας ύψους 24.500.000 και της Π.Ε Ευρυτανίας 2.800.000 ευρώ….. Πότε θα γίνει συζήτηση για την ουσία τους.

26/10/15

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

                                                                                          ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

                                                                                          ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιμελητήριο Βοιωτίας-Προδημοσίευση προγραμμάτων ΟΑΕΔ

Προδημοσίευση του προγράμματος «Ενίσχυσης της Ρευστότητας και Στήριξης της Απασχόλησης», από τον ΟΑΕΔ

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας σας ενημερώνει, ότι εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ η προδημοσίευση του προγράμματος «Ενίσχυσης της Ρευστότητας και Στήριξης της Απασχόλησης».
Το νέο πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση σε όλη την επικράτεια:
(α) νέων θέσεων εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2015.
(β) πρώην εγγεγραμμένων ανέργων οι οποίοι δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και την 31 Αυγούστου 2015.
Οι τελικοί όροι και προϋποθέσεις θα εξειδικευτούν στη Δημόσια Πρόσκληση, η οποία θα ακολουθήσει, μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης.
Οι βασικοί άξονες του προγράμματος είναι:
Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Δικαιούχοι: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα καθώς και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις – ΚΟΙΝΣΕΠ (του Ν. 4019/2011) για τα μέλη τους. Αφορά σε επιχορήγηση νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή μερικής απασχόλησης αορίστου χρόνου, οι οποίες δημιουργήθηκαν από 01.01.2015 έως και 31.08.2015.
Προϋποθέσεις Συμμετοχής:
Για να ενταχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχει προβεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων εργασίας που είχε το Δεκέμβριο 2014, με την πρόσληψη πρώην ανέργων κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2015 έως και 31-8-2015.
Επιχειρήσεις οι οποίες είχαν αυξομειώσεις του προσωπικού τους κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2015 έως 31-8-2015, σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων εργασίας που είχαν τον Δεκέμβριο του 2014, θα επιχορηγηθούν για τον επιπλέον αριθμό των θέσεων εργασίας που έχουν δημιουργήσει οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και διατηρούν μέχρι την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα και για όλη την διάρκεια του προγράμματος


Οι προσληφθέντες στις νέες θέσεις θα πρέπει:
α) να ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας, κατά το εξάμηνο που προηγήθηκε της πρόσληψής τους και
β) να μην είχαν καμία απασχόληση (εξαρτημένη ή μη) κατά την ημέρα που προηγήθηκε της ημερομηνίας πρόσληψής τους από την επιχείρηση.
Ποσό επιχορήγησης: Ως ποσό επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ορίζεται το ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και με ανώτατο όριο τις 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα μερικής απασχόλησης ορίζεται στο ποσό των 9 ευρώ την ημέρα και με ανώτατο όριο τις 23 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.
Διάρκεια επιχορήγησης – Δεσμεύσεις: Η ανώτατη διάρκεια επιχορήγησης για τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε η επιχείρηση είναι έντεκα (11) μήνες και αφορούν το χρονικό διάστημα από 01.01.2015 έως και 30.11.2015. Σε περίπτωση που η νέα θέση ή θέσεις εργασίας που δημιούργησε η επιχείρηση είναι μετά την 1-1-2015, τότε θα λαμβάνει το ανάλογο ποσό που αντιστοιχεί από την ημερομηνία πρόσληψης του ατόμου ή ατόμων και μέχρι την 30-11-2015.
Οι επιχειρήσεις οφείλουν να διατηρήσουν μετά τη λήξη της επιχορήγησης τόσο τον αριθμό επιχορηγούμενων όσο και των μη επιχορηγούμενων θέσεων εργασίας για διάστημα ισόχρονο της διάρκειας της επιχορήγησης.
Β. ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Δικαιούχοι: Πρώην εγγεγραμμένοι άνεργοι που έκαναν έναρξη δραστηριότητας κατά το χρονικό διάστημα από 01.01.2014 έως και 31.08.2015, και εξακολουθούν να τη διατηρούν κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.
Προϋποθέσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν συνολικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Να είχαν την ιδιότητα του ανέργου για οσοδήποτε χρονικό διάστημα κατά το εξάμηνο που προηγείται της έναρξης επιτηδεύματος και ταυτόχρονα να μην ήταν απασχολούμενοι με καθεστώς εξαρτημένης ή μη απασχόλησης κατά την ημέρα που προηγήθηκε της έναρξης επιτηδεύματος
Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και (οι άντρες υποψήφιοι) να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από 01.01.2014 έως και 31.08.2015.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και μέλος (με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο):
–  Ομόρρυθμης Εταιρίας (Ο.Ε.)
–  Ετερόρρυθμης Εταιρίας (Ε.Ε.), μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της
–  Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και
–  Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας (Ι.Κ.Ε.)
Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) του ν.4019/2011.


Ποσό επιχορήγησης: Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο στα 10.000,00 €, σύμφωνα με τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά των επιλέξιμων δαπανών (μη συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α.) που έχουν πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής του επιτόπιου ελέγχου.
Η καταβολή της επιχορήγησης θα πραγματοποιείται εφάπαξ, σε συνέχεια της εγκριτικής απόφασης της Υπηρεσίας κατόπιν θετικού επιτοπίου ελέγχου και βάσει του διοικητικού ελέγχου.
Δεσμεύσεις: Οι δικαιούχοι δεσμεύονται για τη διατήρηση της λειτουργίας της επιχείρησης για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) επιπλέον μηνών από την ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης.
Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην σχετική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ η οποία θα ενεργοποιηθεί για αυτό τον σκοπό, το άμεσα επόμενο χρονικό διάστημα.
 Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα, βάσει του χρόνου υποβολής της αίτησης. Η αξιολόγηση θα είναι άμεση και οι σχετικές εγκρίσεις θα συνεχιστούν μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση-σοκ: Προκαλεί καρκίνο η κατανάλωση αλλαντικών, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η κατανάλωση αλλαντικών είναι καρκινογόνος και η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι «πιθανόν» καρκινογόνος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

"Τα αποτελέσματα δικαιολογούν τις σημερινές συστάσεις για τη δημόσια υγεία για περιορισμό της κατανάλωση κρέατος", σχολίασε ο δρ Κρίστοφερ Γουάιλντ, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC), από όπου προέρχονται και τα συμπεράσματα. Το χοιρινό κρέας περιλαμβάνεται στα κόκκινα κρέατα, μαζί με το μοσχαρίσιο, το βοδινό, το αρνίσιο, το κατσικίσιο, καθώς και το κρέας του αλόγου.

Ωστόσο, το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο επισημαίνει ότι το γεγονός ότι τα αλλαντικά και άλλα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος περιλαμβάνονται μαζί με παράγοντες όπως ο καπνός και ο αμίαντος στη λίστα των προϊόντων που προκαλούν καρκίνο δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο επικίνδυνα με αυτά.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του προγράμματος "Global Burden of Disease Project", 34.000 θάνατοι από καρκίνο ετησίως στον κόσμο αποδίδονται σε μία διατροφή πλούσια σε αλλαντικά, έναντι 1.000.000 θανάτων που αποδίδονται στο κάπνισμα και 600.000 στην κατανάλωση αλκοόλ.

Τα συμπεράσματα του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο βασίζονται σε περισσότερες από 800 μελέτες για την περίληψη του επεξεργασμένου κρέατος, κατηγορία στην οποία ανήκουν τα αλλαντικά, στους "καρκινογόνους για τον άνθρωπο παράγοντες (Ομάδα 1)", βάσει "ικανών ενδείξεων σύμφωνα με τις οποίες η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος προκαλεί καρκίνο του εντέρου". "Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται ανάλογα με την ποσότητα", σύμφωνα με τον δρ Κουρτ Στράιφ του CICR.

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος θεωρείται "πιθανόν καρκινογόνος για τον άνθρωπο (Ομάδα 2Α), επί τη βάσει περιορισμένων ενδείξεων". Το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο εντόπισε σύνδεση με τον καρκίνο του εντέρου, αλλά και του παγκρέατος και του προστάτη.
iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΣΩΠΟΣ-Παρατηρήσεις – Σχόλια, στην Πρόταση της Περιφέρειας


Σχετικά με την διακηρυχθείσα και με κατ΄ εξοχήν έντονα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, για την οριστική και αποτελεσματική επίλυση του μείζονος προβλήματος στην περιοχή του ΑΣΩΠΟΥ,  ελπίζουμε και ευχόμαστε, να έχει τύχη και ευτυχή πορεία.
Να μην αποτελέσει άλλο ένα μετέωρο βήμα για τον Ασωπό.
Να μην αποτελέσει «άλλη μια πρόταση», καθ΄ όσον στο λίαν πρόσφατο παρελθόν, υπήρξαν ομοίως και άλλες προτάσεις, με ομοίως έντονα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, εξαγγελθείσες και έτοιμες προς υλοποίηση, με εξασφαλισμένους πόρους, ως λέγονταν, αλλά τελικά κάπου «βάλτωνε» η υλοποίηση.
Αποτελεί ομόθυμη βούληση όλων των θεσμικών φορέων, αλλά και των Πολιτών, για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος, για το οποίο έως σήμερα, παρα τις προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης (Δήμος Τανάγρας, Περιφέρεια), αποκαλύπτεται καθημερινά ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση της κεντρικής Κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Α]. Επισημαίνουμε ότι η πρωτοβουλία της Περιφέρειας, πολύ ορθά, συνεχίζει να κρατά  ανοικτή την πόρτα του Ασωπού, με μικρές παραλλαγές της Πρότασης του ΥΠΕΚΑ, αφου επαναλαμβάνεται και είναι περίπου ίδια, με την πρόταση,  που επίσης είχε εξαγγελθεί τον Φεβρουάριο 2010, από τον τότε Υπουργό ΥΠΕΚΑ στα Οινόφυτα, με τίτλο «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση του Περιβαλλοντικού  Κινδύνου στην περιοχή του Ασωπού».
Το πρόγραμμα μάλιστα αυτό, για την ιστορία του θέματος, έτυχε επεξεργασίας το 2012 από την Επιτροπή Παρακολούθησης και Συντονισμού της υλοποίησης των μέτρων για τον Ασωπό Ποταμό, που συγκροτήθηκε από την τότε Ειδική Γραμματέα Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη
Το ΥΠΕΚΑ,  από το 2010, είχε ως προβλεπόμενα έργα τα εξής:
1. Κεντρική µονάδα επεξεργασίας επικίνδυνων υγρών και στερεών αποβλήτων επιµερίζοντας το κόστος στις βιομηχανίες
2. Χωροταξική οργάνωση της άτυπης βιομηχανικής περιοχής µε την κήρυξή της ως Επιχειρηματικό Πάρκο εξυγίανσης και την πολεοδόμηση αυτής.
3,   Εφαρμογή της νομοθεσίας για την περιβαλλοντική ευθύνη
4.  Οριοθέτηση και ανάδειξη του Ασωπού ποταµού
5.  Θέσπιση του Μητρώου Βιομηχανιών
          6. Αναβάθμιση, στελέχωση και εξοπλισµός της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
      7. Συγκρότηση και λειτουργία του πολυεξαγγελθέντος    Γραφείου Περιβάλλοντος στα Οινόφυτα.
Αυτά έγιναν το 2010 από το ΥΠΕΚΑ, προχώρησαν σε επίπεδο Επιτροπών Εργασίας υπο την Ειδική Γραμματέα Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη το 2012 και στην συνέχεια, ..…..κάτι έγινε……(!!!) πριν την υλοποίηση των αποφάσεων και είμαστε στην ίδια θέση. Δισταγμός και προσχηματική κωλυσιεργία, ακόμα και για την στελέχωση του Γραφείου Περιβάλλοντος Οινοφύτων.

Β]. Η πρόταση της Περιφέρειας, όπως παρουσιάζεται, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο, εξ αρχής έχει ουσιαστικά  κενά και δεν εξηγεί, το εύλογο ερώτημα των πολιτών, πώς θα υλοποιηθεί, συνεχιζόμενης της ρύπανσης.
i.  Δεν είναι σαφής, σε διάφορα κρίσιμα θέματα. Χρήζει διασάφησης, διότι  ενδεικτικά, έχει ασάφειες σχετικά με το πλαίσιο εργασίας που θα αναλάβει και εκτελέσει ο ανάδοχος του υπο  προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.
ii. Δημιουργεί κίνδυνο εμπλοκών και σύγχυσης αρμοδιοτήτων λογω αλληλοεπικαλύψεων των υπο συμμετοχή και ένεκα υπηρεσιακής αρμοδιότητας φορέων
iii.  Αποφεύγει να  παρουσιάζει την κοστολόγηση του έργου.
         
Γ]. Η πρόταση της Περιφέρειας, είναι ελλιπής, ως προς την ιστορική αναφορά της,  αφού φαίνεται ότι αγνοεί και δεν λαμβάνει  υπ΄ όψιν της, τα όσα έχουν λάβει χώρα από τον Φεβρουάριο του 2010 έως σήμερα, κατά την γνώμη μας  ιδιαιτέρως σημαντικά.
Δεν αναφέρει και δεν έχει λάβει υπ΄ όψιν της:
           1. τα ήδη δημοσιοποιημένα αποτελέσματα μετρήσεων Απριλίου  2014, που έχουν διενεργηθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, στην περιοχή του Ασωπού και  έχουν γνωστοποιηθεί, στα πλαίσια του δικαιώματος πρόσβασης στην περιβαλλοντική πληροφόρηση, με διαπιστωθείσες τιμές ρύπων 8.000 μg/l χρωμίου και εξασθενούς  χρωμίου και 85 μg/l  μολύβδου.
          2. την ΚΥΑ 100079 [ΦΕΚ 135Β/22-1-2015], στην οποία όλως αυθαίρετα, έχει αφαιρεθεί η έννοια της «υδρογεωλογική λεκάνης Ασωπού», η οποία είχε συγκεκριμένη οριοθέτηση και  έχει αντικατασταθεί με ένα χάρτη ασαφών ορίων, από το οποίο δεν συνάγεται συμπέρασμα για το ποιές βιομηχανίες εμπίπτουν, ενώ καθιστά δυσχερές το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών, ως προς τα σημεία και την διαδικασία της διενεργούμενης δειγματοληψίας.
3. Αγνοεί την  από 30-7-2014 Προγραμματική Σύμβαση ΥΠΕΚΑ – ΕΥΔΑΠ – Δήμου Τανάγρας, για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδάτινων Συστημάτων Περιοχής Ασωπού», με την οποία φέρεται να χρηματοδοτούνται έργα 37 εκατομμυρίων €υρώ, από το πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον 2014» του Πράσινου Ταμείου, ώστε να εντάξει και αυτό το έργο, στον όλο παρουσιαζόμενο σχεδιασμό.
           4. Δεν αναφέρεται στα ουσιαστικά Πορίσματα των δυο εκθέσεων του ΕΜΠ, στα πλαίσια του εκτελεσθέντος σε συνεργασία και με την Περιφέρεια, προγράμματος LIFE+  CHARM, ούτε στην προηγηθείσα από  το έτος 2013  έκθεση του ΙΓΜΕ, όλων αυτών, εχουσών πλαίσιο  αναφοράς την περιοχή του Ασωπού, με πολύ συγκεκριμένες και αιτιολογημένες επισημάνσεις.
5. Δεν αναφέρεται στην πορεία υλοποίησης της απόφασης του Περιφ. Συμβουλίου, για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΙΓΜΕ, με σκοπό την διάνοιξη γεωτρήσεων, σε συγκεκριμένη περιοχή εντοπισμένης ανθρωπογενούς ρύπανσης, προς αποκάλυψη του ή των ρυπαντών.
6. Δεν αναφέρεται στον ήδη εντοπισμένο χώρο ρύπανσης, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, και τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, που έχει γνωστοποιηθεί προς το γραφείο Πρωθυπουργού, ΥΠΕΚΑ, Επιτροπή Περιβάλλοντος Βουλής, Συνήγορο του Πολίτη.
       
Δ].  Είναι λίαν εσφαλμένη και ατυχής, η περικοπή της εισήγησης της Περιφέρειας, ότι «….Για να τηρηθούν τα προσχήματα επιλέχθηκε η πρακτική των επι μέρους ελέγχων που διαπιστώνουν παραβάσεις καθώς και η επιβολή προστίμων….» (σελ. 5).
Οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Περιφέρειας, από το ΚΕΠΠΕ, δεν πραγματοποιήθηκαν για να τηρηθούν τα προσχήματα, αλλά ήταν ουσιαστικοί έλεγχοι, προχώρησαν σε βάθος, στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους και είχαν αποτέλεσμα, μέσω αυτών, να διαπιστωθεί η συγκεκριμένη η πηγή ρύπανσης το 2011, μαζι με τους Επιθεωρητές της ΕΥΕΠ, αλλά και ένεκα αυτών των ελέγχων,  να εκδοθούν αποφάσεις αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων, σφράγισης μηχανολογικού εξοπλισμού, επιβολής προστίμων και ό,τιδήποτε πρόβλεπε η νομοθεσία.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η σχετική περικοπή της Πρότασης, έχουμε την γνώμη ότι πρέπει να εξαλειφθεί.

Ε]. Λογω επανάληψης, κατά το μεγαλύτερο μέρος από την πρόταση της Περιφέρειας, των ήδη γνωστών προτάσεων του ΥΠΕΚΑ 2010, μόνο για τα επι πλέον στοιχεία της πρότασης της Περιφέρειας,  επισημαίνουμε τα εξής:
 i. Πιστεύουμε ότι δεν είναι αναγκαίος ο διεθνής διαγωνισμός, τόσον ως χρονοβόρος, όσον  και ως κοστοβόρος. Οι επιστημονικοί φορείς της Ελλάδος, έχουν την αξιοπιστία και την επάρκεια όπως εξ άλλου το έχουν αποδείξει. Η επιλογή του διεθνούς διαγωνισμού, ίσως πρέπει να αιτιολογηθεί και εξηγηθεί λεπτομερέστερα.
 Οι έως σήμερα έρευνες, έχουν  αναδείξει τα καίρια σημεία ενδιαφέροντος. Υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω εξειδικευμένων ερευνών και ελέγχων από τις ελληνικές Πολυτεχνικές Σχολές και εθνικούς  ερευνητικούς φορείς, που έχουν την αποδεδειγμένη επάρκεια, τεχνογνωσία και τα εχέγγυα για  να αναλάβουν την διαδικασία εντοπισμού του  ή  των ρυπαντών, χωρίς να απαιτείται η χρονοβόρα και κοστοβόρα  διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού.
Σε κάθε όμως περίπτωση, επισημαίνουμε ότι για τους υποψήφιους μελετητές – ερευνητές, πρέπει να υπάρξουν ρητές αναφορές, για αποκλεισμό υποψηφίων αναδόχων του έργου, εχόντων,  τόσων αυτών, ως νομικών προσώπων, όσον και των συμμετεχόντων σε αυτούς φυσικών προσώπων, πάσης φύσεως σχέσεων, με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στην ρυπανθείσα περιοχή, με ρητή πρόβλεψη «ποινής» για τις σε βάρος τους συνέπειες, σε αντίθετη περίπτωση..
ii. Για τα ζητήματα Υγείας, πρέπει να συμμετάσχουν υπο μορφή ερευνητικής Κοινοπραξίας, αποκλειομένων των ιδιωτικών ερευνητικών κέντρων, όλες οι   Ιατρικές Σχολές της Χώρας, σε κοινό πρόγραμμα, πρώτιστα δε εκείνες που διαθέτουν και τα εργαστήρια ελέγχου του εξασθενούς χρωμίου, οι οποίες και θα επιλέξουν, με δική τους ευθύνη, τους εν δυνάμει αναγκαίους συνεργάτες τους, για την ανάληψη του ειδικότερου έργου τους, με αποφυγή σύγχυσης αρμοδιοτήτων με υφιστάμενες δομές Υγείας.
Η συνέχιση της προσπάθειας της Περιφέρειας, για τα επόμενα βήματα για τον Ασωπό, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους
ΓΙΩΡΓΟΣ Β. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ