Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Συγκλονιστική επιστολή ΑΜΕΑ πρώην εργαζόμενος Οργανισμού Κωπαίδας προς Π.Ε.Βοιωτίας

To Permissospress δημοσιεύει μια συγκλονιστική επιστολή που έστειλε πρώην εργαζόμενος (Α.Μ.Ε.Α )στον Οργανισμό Κωπαίδας,που εδώ και ένα χρόνο  ψάχνει να βρει το δίκιο του.
Σε συνέχεια της από 23-6-2015 επιστολής μου, που σας είχα παραδώσει [στο Τμήμα Προσωπικού και Μισθοδοσίας] αναφορικά με την μη μεταφορά - μετάταξή μου ακόμη από τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΩΠΑ'Ι'ΔΟΣ στην Π.Ε ΒΟΙΩΤΙΑΣ, επανέρχομαι για ακόμη μία φορά για να σας ερωτήσω τα αυτονόητα μιας και δεν είχα την τιμή να μου απαντήσετε, όπως συνήθως γίνετε όταν υποβάλεται γραπτή αίτηση από κάποιον πολίτη, πολώ δε μάλον όταν ο πολίτης αυτός - εν προκειμένω εγώ - είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και "υποτίθεται" ότι προστατεύεται από τους νόμους που έχει θεσπίσει η πολιτεία για τα Α..Μ.Ε.Α. [Ν.4172/2013 άρθρο 90 παρ. Δ αα.]
Σας ερωτώ λοιπόν για ακόμα μια φορά.
Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η μεταφορά μου στην Π.Ε ΒΟΙΩΤΙΑΣ όπως ρητά αναφέρεται στο Ν.4250/2015 άρθρο 19 παράγραφος β. [Επί λεξει'' μετατάσσονται ή μεταφέρονται αυτοδικαίως στον φορέα όπου μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων.....'']
Εδώ να σας τονίσω και να διευκρινήσω ότι η περίπτωσή μου είναι διαφορετική από αυτήν των συναδέλφων μου στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΩΠΑ'Ι'ΔΟΣ οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και υπέβαλαν αιτήσεις βάσει του νόμου Κατρούγκαλου.
Επίσης σας υπενθυμίζω ότι από 30-11-2014 που καταργήθηκε ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΠΑ'Ι'ΔΟΣ, όπου εργαζόμουν ως εργάτης [Α.Μ.Ε.Α] έπαψα να έχω εισόδημα -ο μισθός που έπερνα μέχρι 31-11-2014 ήταν το μοναδικό μου εισόδημα- και έκτοτε με συντηρούν η αδελφή μου με τον γαμπρό μου, ο οποίος είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ ενώ η αδελφή μου δεν έχει εισόδημα. Εν το μεταξύ οι λογαριασμοί τρέχουν ΔΕΗ , ΟΤΕ κλπ και οι ανάγκες μεγαλώνουν εν όψει χειμώνος [πετρέλαιο θέρμανσης]
Ακόμη να σας γνωρίσω ότι κάθε μήνα χρειάζομαι 35,00 ΕΥΡΩ για συμμετοχή στα φάρμακα, που παίρνω για την πάθησή μου, βάση της οποίας έχω χαρακτηρισθεί ως Α.Μ.Ε.Α.
Ευελπιστώντας στην θετική έκβαση της υποθεσής μου.

Μετά τιμής

Ζάγκας Δημήτριος


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλωσόρισμα στο Μούλκι


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση προς τους Δήμους της Στερεάς για τη συμμετοχή υπαλλήλων τους σε σεμινάρια

«Πρόσκληση προς τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για τη συμμετοχή υπαλλήλων τους σε σεμινάρια που διοργανώνει η ΠΕΔ / ΣΕ για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων».

Μετά  από εισήγηση του κ. Λουκά Υπερήφανου Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας, το Διοικητικό της Συμβούλιο στην 9η συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 10 – 11 – 2015, αποφάσισε  ΟΜΟΦΩΝΑ  την υλοποίηση δύο σεμιναρίων  επιμόρφωσης των δημοτικών υπαλλήλων της Περιφέρειας, με θέμα  την εισαγωγή στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων και την χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών του.
Η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας,  μένοντας προσηλωμένη στον βασικό της στόχο για συνεχή και ουσιαστική στήριξη των Δήμων και κατανοώντας την πολυπλοκότητα του νέου ηλεκτρονικού συστήματος προχωρά στη διοργάνωση και χρηματοδότηση των σεμιναρίων αυτών, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη Λαμία και στη Χαλκίδα και θα έχουν διάρκεια δύο (2) ημερών το καθένα, με  συνολικά 10 ώρες κατάρτισης.
Την εν λόγω επιμόρφωση θα αναλάβει απόλυτα εξειδικευμένος εκπαιδευτικός φορέας με άριστη γνώση του  νέου πλαισίου και της εφαρμογή του, ο οποίος στη συνέχεια, με τη συμβολή  της ΠΕΔ, θα παρέχει και εξάμηνη υποστήριξη των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας.
Οι θεματικές ενότητες της επιμόρφωσης είναι οι εξής:
     Διακήρυξη Διαγωνισμού στα πλαίσια του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
     Χρήση & Εφαρμογή του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
     Διαδικασία Ηλεκτρονικής Αποσφράγισης Προσφορών
Το σεμινάριο στην ΧΑΛΚΙΔΑ θα διεξαχθεί στις 07.12.2015 και 08.12.2015, τις ώρες από 09:30 έως 15:00 σε αίθουσα του ΚΕΚ Praxis στη διεύθυνση Λεωφόρος Γ. Χαϊνά 95 (δίπλα στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας), στη Χαλκίδα.
Το σεμινάριο στη ΛΑΜΙΑ θα διεξαχθεί στις 09.12.2015 και 10.12.2015, τις ώρες από 09:30 έως 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔ, στη διεύθυνση Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου, στη Λαμία.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του προγράμματος και λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που τίθενται βάσει της χωρητικότητας των αιθουσών καλούνται να συμμετάσχουν δύο (2) εργαζόμενοι από κάθε Δήμο. 
Στον πίνακα που ακολουθεί αναφέρεται ο τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου για τον κάθε Δήμο.



Δήμος
Τόπος σεμιναρίου
Αγράφων
Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου,
Λαμία
Αμφίκλειας -Ελάτειας
Δελφών
Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας
Δομοκού
Δωρίδας
Καρπενησίου
Λαμιέων
Λοκρών
Μακρακώμης
Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου
Στυλίδας
Αλιάρτου - Θεσπιέων
Γ. Χαϊνά 95
(δίπλα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας),
Χαλκίδα
Διρφύων - Μεσσαπίων
Ερέτριας
Ιστιαίας - Αιδηψού
Θηβαίων
Καρύστου
Κύμης – Αλιβερίου
Λεβαδέων
Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας
Ορχομενού
Σκύρου
Τανάγρας
Χαλκιδέων

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.
Στερεάς Ελλάδας


Λουκάς Υπερήφανος

Δήμαρχος Ορχομενού






Διαβάστε Περισσότερα »

To "Σακάκι που Βελάζει" απο τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς

O Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς παρουσιάζει «το σακάκι που βελάζει», του συγγραφέα Στανισλαβ Στρατίεβ (μετάφραση Β. Σκουβάκλης), σε σκηνοθεσία του Γ. Αγραφιώτη. Ο ήρωας του έργου, θύμα της γραφειοκρατίας, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο για το πρόβατο που δήθεν εκτρέφει, ενώ στην πραγματικότητα τυχαίνει να διαθέτει ένα μαλλιαρό σακάκι. Η πλοκή της υπόθεσης εξελίσσεται ανάμεσα στα γραφεία ενός δημόσιου Οργανισμού και στον πρωταγωνιστή Ιβάν Αντόνωφ, όπου και παρακολουθούμε την πολύμορφη μέγγενη της γραφειοκρατίας και τον συνεπακόλουθο παραλογισμό των δημοσίων υπαλλήλων απέναντι στον πολίτη, που «παλεύει» για να αποδείξει το αυταπόδεικτο! Στη δεύτερη πράξη της παράστασης- και ενώ ο μηχανισμός του συστήματος καταφέρνει να αντιστρέψει τις ανθρώπινες σχέσεις - ο ήρωας αποφασίζει να αντιπαλέψει το σύστημα με τα ίδια του τα όπλα. Η λύτρωση και η δικαίωση, αποτελούν για τον συγγραφέα Σ. Στρατίεβ, έννοιες αλλά και πράξεις διεκδικήσιμες και όχι δεδομένες. Η υπόθεση του έργου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως «οι καλύτερες κωμωδίες είναι δράματα».
Παραστάσεις : Σάββατο 5 Δεκεμβρίου & ώρα 8μ.μ - Κυριακή 6 Δεκεμβρίου & ώρα 7μ.μ
Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο)
τηλέφωνα για κρατήσεις 22613 50818 και 6972488412
Παίζουν οι :
Γιώργος Μαυρουδής (ΚΟΥΡΕΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)
Δημήτρης Λεβέντης (ΙΒΑΝ ΑΝΤΟΝΩΦ)
Ειρήνη Γουργιώτη (ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΟΥΡΕΙΟΥ)
Κωνσταντίνος Δημητρέλος (ΕΒΓΓΕΝΙ)
Μαρίνος Φίλων (ΤΖΟΡΟ)
Μάκης Κόκκορης (ΧΩΡΙΚΟΣ Α', ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΙΝΕΤΑ)
Βάσω Μαργέλου (ΝΤΙΚΟ, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)
Σπύρος Κακοσαίος (ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)
Κατερίνα Σουλιώτη (ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)
Γιώργος Ηλιάδης (ΧΩΡΙΚΟΣ Β')
Αντωνία Σαραντίδου (ΝΤΕΡΜΕΝΤΖΙΕΒΑ)
Κατερίνα Σούφρα (ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ)
Σπύρος Γουργιώτης (ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ)
Παντελής Μπατσούλης (ΙΒΑΝΩΦ)
Σκηνικά: Νεοκλής Αράπογλου
Μουσική επιμέλεια: Αστέρω Κουτσουλέρη
Φωτισμοί: Μπάμπης Κεφαλάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γυναίκες των Θεσπιών πάνε "Μύλο Ξωτικών"


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12/2015.ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:6.00πμ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:12€
ΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
2262065146( ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΦΛΕΡΗ)
2262065284(ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ)
                   
ΤΟ Δ.Σ



Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικός θάνατος για 30χρονο στη Θήβα- Έφυγε ο γρύλος και τον καταπλάκωσε φορτηγό



Ο άτυχος Πακιστανός βρισκόταν κάτω από το βαρύ όχημα και είχε ήδη αφαιρέσει τον ένα τροχό, όταν άγνωστο πώς, συνέβη το δυστύχημα
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 30χρονος εργαζόμενος σε εργοτάξιο στην περιοχή της Θήβας, που επιχειρούσε να αλλάξει λάστιχο σε φορτηγό.

Ο άντρας, πακιστανικής υπηκοότητας, είχε σηκώσει το φορτηγό με γρύλο και είχε αφαιρέσει ήδη τον ένα τροχό. Την ώρα που είχε μπει κάτω από το όχημα, άγνωστο πώς, ο γρύλος έφυγε από τη θέση του με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να καταπλακώσει τον 30χρονο και να τον σκοτώσει.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας συνελήφθη και το Α.Τ. Θηβών διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τραγικού συμβάντος.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ




Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Η 3η Δεκεμβρίου δεν είναι γιορτή για τα άτομα με αναπηρία. Είναι μια ευκαιρία υπενθύμισης, απολογισμού και περίσκεψης για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα τι θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε ώστε να αντιμετωπίζονται ισότιμα και όχι με οίκτο.

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι να υπενθυμίσει στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς αλλά και στους απλούς πολίτες το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην πλήρη συμμετοχή στα κοινά καθώς και στην ισότητα. Οι συνθήκες διαβίωσής τους θα πρέπει να είναι ίσες με εκείνες των υπόλοιπων πολιτών και να τους δίνεται η δυνατότητα για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.

Άλλωστε ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας, προσδιορίζεται και πραγματώνεται μέσα από τον τρόπο που η κοινωνία αντιμετωπίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της, όπως τα άτομα με αναπηρία. Τα άτομα αυτά έχουν ίσα δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις με όλους τους άλλους και ο βαθμός που διασφαλίζεται αυτή η θεμελιώδης αρχή δείχνει και το πολιτιστικό επίπεδο που βρίσκεται κάθε χώρα.

     Κάθε πολιτισμένη κοινωνία οφείλει να οραματίζεται και να προσδοκά την παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, στην απασχόληση, στην υγεία και στην πρόνοια, την παροχή της αναγκαίας για κάθε είδος αναπηρίας υποστήριξη, για μια ισότιμη και πλήρη συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.
•    Τι γίνεται όμως στη σκληρή πραγματικότητα;
•    Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα άτομο με αναπηρία;
•    Ποια είναι καθημερινότητά του;
•    Ποια μορφή βοήθειας παρέχεται στην οικογένειά του;
•    Υπάρχει σωστή ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου;
•     Τι γίνεται με την εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση, την περίθαλψη, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του; 
•    Tί κάνουμε εμείς που δεν έχουμε κάποια μορφή αναπηρίας;
Δυστυχώς, στη σημερινή, δυσμενή εποχή, στο όνομα της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει όλη την ανθρωπότητα, πολύ πιθανό, να βρουν έδαφος μη προνομιακές πολιτικές, συνέπεια των οποίων θα είναι η υποβάθμιση κάθε έννοια παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, που θα εξασφάλιζαν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους ανθρώπους με αναπηρία.
Ως Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας συμβάλλαμε στην ίδρυση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λιβαδειάς στη Χαιρώνεια, μαζί με τον Α΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης, συνεισφέροντας με τις συντονισμένες ενέργειες στην παροχή εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία.
Ας αρχίσουμε από σήμερα τουλάχιστον να σεβόμαστε τα δικαιώματα των ατόμων αυτών στις καθημερινές μας δραστηριότητες.
Ας μας γίνει επιτέλους συνείδηση ότι οι άνθρωποι αυτοί, είναι σαν εμάς, αλλά με κάποιες ιδιαιτερότητες, ίσως τότε σαν κοινωνία αναβαθμιστούμε και να θυμόμαστε ότι Άτομα με Αναπηρία υπάρχουν όλο το χρόνο και όχι μια ημέρα.
«Ας έρθουμε για λίγο στη θέση τους και ας διεκδικήσουμε μαζί τους»

Διαβάστε Περισσότερα »

Aναβίωση Μικρασιατικού εθίμου στη Θήβα “Τα Βάρβαρα”


Το ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στην αναβίωση  του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» την  Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 (της Αγίας Βαρβάρας) ώρα 18:00 στην Μικρασιατική Εστία (Αγ. Ελένης 25 & Ομήρου 1 )
Οι  Μικρασιάτες της Θήβας έφεραν αυτό το έθιμο από την πατρίδα, μιας και στα τρίστρατα των χωριών και πόλεων της Μ. Ασίας τιμούσαν  την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας και την βοήθεια της να γλιτώσουν από της μολυσματικές ασθένειες της εποχής. Το έθιμο αυτό αναβιώνει για 11η συνεχή χρόνια η Ένωση Μικρασιατών στο Συνοικισμό Θήβας .
Η φωτιά θα ανάψει από νωρίς το μεσημέρι. Βράζουμε το σιτάρι και προσθέτουμε φασόλια, ρεβίθια, κουκιά, σταφίδες, ζάχαρη και καβουρντισμένο σουσάμι. Στο τέλος, προσθέτουμε αμύγδαλα και καρύδια, λίγο καβουρντισμένο αλεύρι για να δέσει ο χυλός και κανέλα για άρωμα.
Στις 6 το απόγευμα οι παρευρισκόμενοι δοκιμάζουν τα «βάρβαρα» λουκουμάδες μαζί με άλλα παραδοσιακά μικρασιάτικα γλυκά και εδέσματα που παρασκευάζουν οι γυναίκες της Ένωσης και χορεύουν για αρκετές ώρες με τους ήχους των μικρασιάτικων τραγουδιών.
Το έθιμο  :
Η Αγία Βαρβάρα θεωρούνταν προστάτιδα των παιδιών από τις κακές παιδικές ασθένειες και ιδιαίτερα της ευλογιάς που προκαλούσε πολλούς θανάτους στον παιδικό πληθυσμό. Προς τιμήν της οι Μικρασιάτες καθιέρωσαν στη γιορτή της, για να τη γλυκάνουν, να μοιράζουν γλυκό κολυβόζουμο, που το ονόμασαν «βαρβάρα» ή «βάρβαρα».
Το έθιμο αυτό λέγεται πως κρατάει από την εποχή που ο σατανικός νους του πατέρα της Αγίας Βαρβάρας, του Διόσκουρου, βάλθηκε να εξοντώσει τους χριστιανούς δηλητηριάζοντας το ψωμί τους. Το μυστικό όμως, το έμαθε η κόρη του και ειδοποίησε τους Χριστιανούς να αποφύγουν εκείνες τις μέρες το ψωμί και να βράζουν και να τρώνε ότι καρπούς είχαν φυλαγμένους στο σπίτι τους. Κι έτσι, την παραμονή της γιορτής της -στις 3 Δεκεμβρίου- οι νοικοκυρές συνήθιζαν να ετοιμάζουν τη «βαρβάρα», βάζοντας στάρι και διάφορους καρπούς (καρύδια, μύγδαλα, ρόδια, σταφίδες) ή φρούτα (συνήθως μήλο) ψιλοκομμένα και μπόλικη μυρωδικά, όπως κανέλα. Τα ξημερώματα της Αγίας Βαρβάρας οι νοικοκυρές έστελναν σε γείτονες, συγγενείς και φίλους ένα πιάτο «βαρβάρα» και αυτοί τους ανταπέδιδαν το ίδιο. Στη «βαρβάρα» απέδιδαν ευεργετικές ιδιότητες (θεραπεία από την ευλογιά) και στην Αγία Βαρβάρα ότι δίνει δύναμη και πολλαπλασιάζει τα αγαθά.
ΜΕΛΙ & ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ
Το  Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιουσιολόγιο: Ολα όσα πρέπει να δηλώσετε αλλιώς... κατάσχονται




    Καταθέσεις πίνακες, ρολόγια, κοσμήματα μεγάλης αξίας, κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία- ακόμα και άλογα ιππασίας- θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή στα μέσα Δεκεμβρίου.


Σε περίπτωση που οι πολίτες αποκρύψουν στοιχεία και πιαστούν από τις φορολογικές Αρχές, η... περιουσία τους θα δεσμεύεται υπέρ του Δημοσίου.
Μάλιστα στην περίπτωση που από τον έλεγχο προκύψει ότι έχει αποκτηθεί με εισοδήματα που δεν δικαιολογούνται, θα κατάσχεται η μη δηλωθείσα περιουσία ή θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο, το οποίο θα είναι ίσο με το περιουσιακό στοιχείο που δεν δηλώθηκε.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ψήφιση του και ως τον Σεπτέμβριο του 2016, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική φόρμα με όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2017 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα υποβάλλεται παράλληλα με τις φορολογικές δηλώσεις.
Τι μπαίνει στο στόχαστρο
Στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να δηλώνονται ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αυτοκίνητα, δίκυκλα, αεροσκάφη, μετοχές, καταθέσεις σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού, σκάφη αναψυχής, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια, κοσμήματα, συλλογές σπάνιων αντικειμένων (αρχικά, όσα είναι ασφαλισμένα για να μπορεί να πιστοποιηθεί η αξία τους), τραπεζικοί λογαριασμοί, καθώς και άλογα.
Επίσης, οι πολίτες θα πρέπει να γνωστοποιήσουν αν διαθέτουν θυρίδες, χωρίς όμως να δηλώσουν το περιεχόμενο τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή ξεκινά η καταβολή των επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους

Την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων και θα έχουν ολoκληρωθεί έως την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, για τις βοσκήσιμες γαίες υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου, πρόσθεσε ότι την Τετάρτη αναρτώνται οι πίνακες των δικαιούχων ανά ΑΦΜ και υποστήριξε, ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση στην καταβολή των επιδοτήσεων, αλλά συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, ώστε να καταβληθεί το 90% και όχι το 70% των επιδοτήσεων.

"Το επόμενο διάστημα 1,2 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν στην ελληνική περιφέρεια" τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων με την ένταξή τους στις βοσκήσιμες, αλλά αντιθέτως ισχυροποιούνται τα δικαιώματα του δημοσίου σε αυτές.

"Συνδέουμε μια υφιστάμενη εδώ και 100 περίπου χρόνια κατάσταση με τη νομοθεσία του κράτους", τόνισε ο Βαγγέλης Αποστόλου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας


 Έπειτα από νοσηλεία μίας εβδομάδας στον «Ευαγγελισμό» με αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο

Πέθανε το βράδυ της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν, ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας.

Ο γνωστός 67χρονος ηθοποιός, που είχε βεβαρημένο ιστορικό με καρδιολογικά προβλήματα, νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού από την περασμένη Δευτέρα, έχοντας υποστεί αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.Ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στις 20:29. Κοντά του βρίσκονταν φίλοι, συγγενείς του και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Μηνάς Χατζησάββας, γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1969 και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Είναι ιδρυτικό Μέλος του Ελεύθερου θεάτρου ενώ από το 1978 ως το 1983 συνεργαζόταν σταθερά με το Εθνικό Θέατρο και από το 1984 ως το 1998 με το Ανοιχτό Θέατρο.

Ο Μηνάς Χατζησάββας, έχει εκδόσει τρεις συλλογές διηγημάτων με τους τίτλους, «Σπέρμα», «Η Χαμένη», «Δύο Σταγόνες Βροχή», χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Πρόδρομος Σαββίδης. Έκτοτε συνεργάστηκε σε σενάρια με το ίδιο ψευδώνυμο και το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Η Ζωή Ενάμισι χιλιάρικο» της Φ. Σισκοπούλου. Στο θέατρο έχει στο ενεργητικό του πολλούς και σημαντικούς ρόλους από το διεθνές και το εγχώριο ρεπερτόριο. Είχε παίξει στην Επίδαυρο αρκετές φορές και απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία η εκδήλωση της Χ.Ε.Ν. ΘΗΒΑΣ για τη βία κατά των γυναικών

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6μμ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων, εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Στο πρώτο και δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι ομιλήτριες του Συμβουλευτικού Κέντρου  Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων -  κοινωνιολόγος Χαρά Κυριακάκη και νομικός Μάρω Μελετίου - ανέλυσαν με εξαιρετικό τρόπο, τα προβλήματα που δημιουργεί η ενδοοικογενειακή βία και την δυσκολία της γυναίκας να ξεφύγει από αυτό το περιβάλλον , καθώς και το νομικό πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορεί να αναζητήσει στήριξη, αντίστοιχα.
Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης, παρακολουθήσαμε το μονόπρακτο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Γράμμα στο Ορέστη», που απέδωσε με μοναδικό τρόπο, η ηθοποιός Τένια Τζιμέα και μάγεψε κυριολεκτικά το κοινό.
Με αυτό το έργο ο συγγραφέας είναι σαν να προσπαθεί να αποκαταστήσει την Κλυταιμνήστρα και να αποδώσει δικαιοσύνη. Το κείμενο χαρακτηρίζεται από έναν διακριτικό φεμινιστικό τόνο και είναι γεμάτο τρυφερότητα και κατανόηση, για μια αφόρητα καταπιεσμένη και εξουθενωμένη γυναίκα, από έναν βίαιο, χυδαίο, εγωιστή, αφέντη-σύζυγο, τον Αγαμέμνονα.
Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Χαρά Κυριακάκη και Μάρω Μελετίου, του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κυρία Τένια Τζιμέα για την εθελοντική της προσφορά στην ΧΕΝ Θήβας.
Ευχαριστούμε επίσης το εκπληκτικό κοινό μας, την ΔΗΚΕΘ για την παραχώρηση της αίθουσας και το προσωπικό του Συνεδριακού Κέντρου.
Χ.Ε.Ν. ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός καιρός με θερμοκρασία έως τους 17 βαθμούς

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών στα δυτικά και βόρεια, και παγετό στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 6 έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 8 έως 19 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Ωστόσο στον Κορινθιακό, στο Σαρωνικό, στα θαλάσσια τμήματα νότια της Πελοποννήσου και στο Κρητικό οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν κατά περιόδους και τα 7 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις με χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανοικτά του Σαρωνικού τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις και αρκετό κρύο νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ