Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Όλη η Θήβα μια Γιορτή-ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ


Κοσμοπλημμύρα στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας, με την πόλη να κινείται σε φουλ Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.Δεκάδες Θηβαίοι στην πλειοψηφία μικρά παιδιά με τους γονείς τους,κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Θήβας αλλά και τον πεζόδρομο  δίνοντας ετσι πνοή, ζωντάνια,κέφι, στη γιορτινή ατμόσφαιρα .Μάγοι , ξωτικά , ξυλοπόδαροι, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θήβας,διασκέδαζαν τους μικρούς μας φίλους και ο Άη Βασίλης επίτιμος καλεσμένος μάζευε  τα γράμματα των παιδιών !!!Την όμορφη εκδήλωση διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θηβών.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Θήβας την Κυριακή ο καθιερωμένος πλέον ¨ΜΠΟΥΦΕΣ ΑΓΑΠΗΣ¨ από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας.Η αφθονία των αγαθών ( γλυκά – αναψυκτικά – κρασιά ) και το επιτόπιο ψήσιμο σε παραδοσιακές ψησταριές 4.000 σουβλακιών  ήταν η απογείωση των εκδηλώσεων.Η  ιδέα της εκδήλωσης η οποία πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και πέντε χρόνια, ήταν του αείμνηστου Προέδρου της ΟΕΒΕ Θήβας Χρήστου Χαρατσή.To Permisospress ήταν εκεί και σας μεταφέρει το κλίμα σε βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί.
 
 

 
 
 Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ακριβότερο κατά 20 λεπτά το κρασί από την Πρωτοχρονιά

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Η απόφαση που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη προβλέπεται ότι θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016, οπότε και θα επιβληθεί η αύξηση κατά 20 το λίτρο (ή κατά 15 λεπτά ανά φιάλη 750 ml).

Το μέτρο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή στο πλαίσιο του προηγούμενου εφαρμοστικού νόμου, εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων της τάξεως των 55 εκατ. ευρώ. Από το φόρο εξαιρούνται τα εξαγόμενα ελληνικά κρασιά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρόγραμμα των Μικρασιατών Λιβαδειάς για τα Χριστούγεννα

        ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2015

  Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λιβαδειάς ανακοινώνει το πρόγραμμά του για τα Χριστούγεννα 2015:

Τετάρτη 23/12/2015

Ώρα 5.30΄μ.μ. Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους δρόμους του Συνοικισμού με συνοδεία μουσικών οργάνων  και κεράσματα.


Τετάρτη  30/12/2015

Ώρα 5.30΄ το απόγευμα στην Πλατεία του Συνοικισμού:
- Κάλαντα Πρωτοχρονιάς και τραγούδια
- Δώρα και γλυκίσματα στα παιδιά
- Στολισμός του «Δέντρου της Αγάπης» με κουτιά γάλα εβαπορέ για τα
  παιδάκια που έχουν ανάγκη

  Σας περιμένουμε να στολίσουμε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  το «ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» προσφέροντας ένα κουτί γάλα που θα δώσει χαρά σε πολλά παιδάκια.


    Σας ευχόμαστε  καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!

                       

                                                                                Το  Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η «καρδιά» της Χριστουγεννιάτικης Ελλάδος χτυπάει στη πόλη των Τρικάλων


Ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, μια φιλόξενη πόλη και ένας λαμπερός  Μύλος των Ξωτικών ήταν αρκετά, για να προσελκύσουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Μικροί και μεγάλοι εκδρομείς από κάθε γωνιά της χώρα μας, επισκέφτηκαν τον παραμυθένιο Αλευρόμυλο Ματσόπουλου και έζησαν ξεχωριστές στιγμές.

Η Ελληνική «Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων» με τον Άη Βασίλη, τα δεκάδες ξωτικά, την σταρένια Νεράιδα Βιολάντα και τους Αλευροποντικούληδες φουρναραίους, υποδέχτηκε τους επισκέπτες της και κατάφερε να κερδίσει χιλιάδες χαμόγελα παιδιών, στον όμορφο και ασφαλή Μύλο.  Τα μηνύματα για την συνέχεια είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικά αφού οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν μέχρι και τις 3 Ιαν 2016.

Η ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα μετατράπηκε σε μια μαγική γιορτή, χορευτικά συγκροτήματα, χορωδίες και μουσικά σχήματα διασκέδασαν τους επισκέπτες, το βράδυ έκλεισε με εξαιρετική ελληνική μουσική και φαναρογιορτή!

Οι εκπλήξεις στο Μύλο των Ξωτικών όμως δεν σταματούν εδώ. Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 19:00 ο αγαπημένος καλλιτέχνης της νεολαίας Στέλιος Λεγάκης θα βρίσκεται στον Μύλο των Ξωτικών για μια μαγική συναυλία.

Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά που επιλέγετε τον Μύλο των Ξωτικών  και μας αναδείξατε ως τον απόλυτο Χριστουγεννιάτικο προορισμό. Η αγάπη σας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαμόγελα , διασκέδαση και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης



Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι μετά την έκδοση της Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ 1262/10.12.2015 (ΦΕΚ Β” 2677/11-12-2015) με Θέμα: «Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και καθορισμός του ύψους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αυτού», χορηγείται επίδομα θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει, τα οποία για τη θέρμανση τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και την 30 Απριλίου 2016. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται αρμοδίως μέχρι 30 Μαΐου 2016, για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται και πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Για κάθε κατοικία, ανεξαρτήτως ζώνης, χορηγείται επίδομα σε άγαμους για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα και έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες για τα πρώτα 100 τετραγωνικά μέτρα, με ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, ανά κλιματική ζώνη και ανά τετραγωνικό μέτρο της κατοικίας.

Για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, χορηγείται ποσό επιδόματος 0,25 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσω της σχετικής εφαρμογής του TAXISnet, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της περιοχής σας. (ΚΕΠ Λιβαδειάς τηλ. 22613-50.000, ΚΕΠ Αγίου Γεωργίου 22613-51.303, ΚΕΠ Δαύλειας 22613-51.420, ΚΕΠ Κυριακίου 22673-50.310, ΚΕΠ Χαιρώνειας 22613-50.930).
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπογράφεται η σύμβαση αναβάθμισης Γυμναστηρίου Λιβαδειάς

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Χαράλαμπος – Σταύρος Κοντονής θα επισκεφτεί τη Λιβαδειά την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 για την υπογραφή της σύμβασης της αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Λιβαδειάς.
Η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς την Τετάρτη 23/12/2015 και ώρα 10:30.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο Π.Ε.Δ Στερεάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας Βοιωτός στο τιμόνι των «Αδιάφθορων»

Στο τιμόνι της  Αδιάφθορων   βρίσκεται εδώ και ένα μήνα ένας από τους πιο ικανούς, αλλά και επιχειρησιακούς αξιωματικούς, που έχει στο δυναμικό της η ΕΛ.ΑΣ.

 Ο Βοιωτός Ταξίαρχος, Αναστασάκος Αναστάσιος απο τον Προφήτη Ηλία Λιβαδειάς, κρίθηκε από την Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ως ο καταλληλότερος να διοικήσει την υπηρεσία των Εσωτερικών υποθέσεων.
Ο κ. Αναστασάκος  δεν επιλέχθηκε, βέβαια, τυχαία να αναλάβει τον συγκεκριμένο τομέα. Διαθέτει αναμφισβήτητα τις ικανότητες και ασφαλώς την εμπειρία, αφού κατά το παρελθόν έχει υπηρετήσει για αρκετά χρόνια σε νευραλγικά πόστα, επιτελικές θέσεις και επιχειρησιακές υπηρεσίες.Σύμφωνα με  ρεπορτάζ του permisospress ,οι συνάδελφοί του, κάνουν λόγο για έναν εργατικό, μάχιμο, έντιμο και πάνω απ’ όλα αξιαγάπητο αξιωματικό, που είναι πάντα δίπλα τους για να τους λύσει τα οποιαδήποτε υπηρεσιακά προβλήματα προκύπτουν καθημερινά.Με ένα μικρό βιογραφικό τιμούμε και εμείς τον Βοιωτό Ταξίαρχο  Αναστασάκο Αναστάσιο.
Γεννήθηκε στον Προφήτη Ηλία Λιβαδειάς και τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Λιβαδειά.
Εισήχθη μεταξύ των πρώτων στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.. και αποφοίτησε πρώτος.
Υπηρέτησε σε νευραλγικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας(εσωτερικές υποθέσεις,Ασφάλεια,Άμεση Δράση,Διευθυντής στο Α.Τ.Καλλιθέας)
Στις 15-11 2015 η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής,ύστερα απο πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκα τον όρισε ως νέο Διευθυντή των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Ταξίαρχος ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία απο υπηρεσίες δίωξης της διαφθοράς,σύμφωνα με τον Υπουργό "συγκέντρωσε σε απόλυτο βαθμό τα προσόντα για την αναβάθμηση της νευραλγικής υπηρεσίας,των Εσωτερικών υποθέσεων.
Ως νέος Διοικητής έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων.Έχει φοιτήσει στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και είναι πτυχιούχος του τμήματος κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Πάντα άξιος και εις ανώτερα.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ



Αν υπάρχει μια περίοδος του χρόνου που επιτρέπει στη μαγεία να εισβάλλει στην καθημερινότητά μας και να την πλημμυρίσει με ελπίδα και αισιοδοξία, είναι η περίοδος των Χριστουγέννων.
Η γιορτή της αγάπης.
Περίοδος με βαθύτερο πανανθρώπινο νόημα.
Νόημα αλληλεγγύης, εθελοντισμού, προσφοράς.
Νόημα ισότητας.
Ας ανοίξουμε λοιπόν το βιβλίο με τη μαγευτική ιστορία των Χριστουγέννων και ας αναπτύξουμε όλοι μέσα μας συναισθήματα ανθρωπιάς.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά,
οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
και οι Εργαζόμενοι της Π.Ε. Βοιωτίας
σας εύχονται Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το 2016

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στον παιδικό σταθμό Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΛΤΑ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ



           «Έναρξη λειτουργίας νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας ως μιας από τις 2
           αρχαιότερες ελληνικές πόλεις του κόσμου»


Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 1141/13.11.2015 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, εντάχθηκε στις 23.9.2010 στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, το έργο με τίτλο «Β΄ Φάση επανέκθεσης προϊστορικών, κλασικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας», με προϋπολογισμό 4.500.000 €, φορείς υλοποίησης τις πρώην Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, νυν Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, και ημερομηνία λήξης την 31.12.2014.
Στην πορεία υλοποίησης του έργου και ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάστηκαν, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στην 1η, 2η και 3η Τροποποίηση της Πράξης.
Σύμφωνα με τις παραπάνω Τροποποιήσεις, ο προϋπολογισμός διαμορφώθηκε σε 4.091.305,61 €, ύστερα από εκπτώσεις που προέκυψαν κατά τη συμβασιοποίηση των υποέργων των προμηθειών
Οι εργασίες στο συγκεκριμένο έργο προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και η πρόοδός του παρακολουθείται και ελέγχεται επισταμένα τόσο από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και την Ειδική Υπηρεσία Τομέα Πολιτισμού (ΕΥΤΟΠ) όσο και από το Γραφείο Έργων Προτεραιότητας της Ειδικής Γραμματείας ΕΣΠΑ. Ως καταληκτική ημερομηνία λήξης του έργου ορίστηκε η 31η Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να ολοκληρωθεί το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου.
Η ΕΦΑ Βοιωτίας μετά την ολοκλήρωση του ανωτέρω έργου θα προβεί στις τελικές ρυθμίσεις με το ΥΠ.ΠΟ.Α., ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για τον ορισμό εισιτηρίου, εξοπλισμό πωλητηρίου, την ενοικίαση κυλικείου κλπ. και να ακολουθήσει σύντομη πιλοτική περίοδο λειτουργίας του Μουσείου Θήβας. Τα επίσημα εγκαίνια θα προβλεφθούν από τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΠΟΑ, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ΕΦΑ Βοιωτίας) στον κατάλληλο χρόνο.

Ο Υπουργός
Πολιτισμού και Αθλητισμού
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Υπάτη ο Κ. Μπακογιάννης για τα εγκαίνια του έργου Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Μεσαιωνικού Κάστρου





Εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, το έργο «Αποκατάσταση και Ανάδειξη Μεσαιωνικού Κάστρου Υπάτης, Ν. Φθιώτιδας», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ και υλοποιήθηκε από την 24η Εφορεία Βυζαντινών  Αρχαιοτήτων/Εφορεία  Αρχαιοτήτων  Φθιώτιδας  και  Ευρυτανίας.

Το εν λόγω έργο συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη αλλά κυρίως στη διάσωση του μνημείου και ταυτόχρονα εξασφάλισε την καλύτερη και πιο εύκολη προσβασιμότητα των επισκεπτών.

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, δήλωσε μετά τα εγκαίνια του έργου: «Σήμερα ανοίξαμε τις πύλες του Κάστρου της Υπάτης, μετά την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου. Η σπουδαία ιστορία αυτού του τόπου μας δείχνει το δρόμο. Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε να συντηρούμε και να προβάλουμε τα μνημεία αυτής της ιστορικά πλούσιας γης. Οι κρυμμένοι θησαυροί της Στερεάς Ελλάδας μας περιμένουν να τους ανακαλύψουμε».

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι διαγωνισμοί για 2.390 μόνιμους θα «τρέξουν» μετά τις γιορτές

Σε θέση «μάχης» βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι καθώς η άφιξη του νέου έτους φέρνει μαζί του νέο κύκλο διαγωνισμών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 1Δ/2015, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 121 θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε δήμους της χώρας, καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο γραπτός διαγωνισμός του υπουργείου Εξωτερικών για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία 15 υποψήφιων Ακολούθων Πρεσβείας.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της γραπτής εξέτασης για τους 32 Ελεγκτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το «Εθνος» στα τέλη του μήνα θα βγει και το ΦΕΚ για τους 151 μόνιμους επιστήμονες Πληροφορικής στα δικαστήρια και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Στην πρόσληψη 1.209 ημερήσιων φυλάκων και 134 νυχτοφυλάκων θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Παράλληλα, θα καταθέσει αίτημα προς το ΑΣΕΠ για τακτικό φυλακτικό προσωπικό, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του με επαγγελματίες φύλακες.

Τέλος, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα επαναπροκηρυχθούν 728 θέσεις φύλαξης αρχαιοτήτων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόψε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

«Κόβεται» 1 στις 4 αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου

Ηλεκτρονικό «μπλόκο» στους παλαιούς δικαιούχους - Απορρίφθηκαν αυτομάτως οι 40.000 από τις 165.000 αιτήσεις - Οδηγίες του υπουργείου για διαχειριστές πολυκατοικιών
Την πρώτη «κρυάδα» από τις αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης εισέπραξαν ήδη περίπου 40.000 νοικοκυριά, από τα συνολικά 165.000  που έσπευσαν να υποβάλουν πρώτα-πρώτα ως την Παρασκευή την ηλεκτρονική αίτηση, αμέσως μόλις άνοιξε η σχετική εφαρμογή στο www.gsis.gr.

Το ηλεκτρονικό σύστημα υπολογίζει και ανακοινώνει αμέσως σε όποιον κάνει αίτηση εάν θα πάρει το επίδομα και πόσα. Έτσι, αντί να πάρει επίδομα, το ένα στα τέσσερα νοικοκυριά βλέπει να μένει με τα χαρτιά και τις αποδείξεις στο χέρι.

Ο λόγος φυσικά είναι ότι το κονδύλι φέτος μειώθηκε στα 105 εκατ. ευρώ και, επιπλέον, καταργήθηκε η προκαταβολή του επιδόματος που γινόταν πέρυσι για όσους δεν μένουν απλήρωτοι, είναι άνεργοι ή δεν έχουν τρόπο να πληρώσουν μόνοι τους τις ποσότητες που έχουν ανάγκη.

Η επιδότηση για την δαπάνη που έκαναν οι πρώτοι 130.000 δικαιούχοι (και όσοι προλάβουν έως τις 31 Δεκεμβρίου) αναμένεται να πιστωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου. Για αιτήσεις από τον Ιανουάριο και μετά, προγραμματίζεται να υπάρξει μία τελική εκκαθάριση έως τον Ιούνιο. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί κανονικά, με βάση τις μειώσεις που ισχύουν ήδη, ενώ η δεύτερη θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων ή και τις γενικότερες δημοσιονομικές συνθήκες που θα επικρατούν στη χώρα τότε.

Σε κάθε περίπτωση, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ έδωσε στην δημοσιότητα και έναν οδηγό με απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα των χρηστών της υπηρεσίας.

1.     Με ποιους κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων του Επιδόματος πετρελαίου Θέρμανσης;


 Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΔΕ συνδέονται, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιου εκ των τελευταίων 5 εκκαθαριστικών ή πράξεων προσδιορισμού φόρου των Δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων. Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Για αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς εύχεται σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
Η νέα χρονιά ευχόμαστε να είναι χρονιά Συλλογικών Αγώνων και Διεκδικήσεων , Ενότητας , Ελπίδας και Δικαίωσης των αγώνων του λαού ,για τη Ζωή και την Αξιοπρέπειά του.



Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                     ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στις Θερμοπύλες: Παρέσυρε πεζή με Ι.Χ.



Τραγικός θάνατος σήμερα το πρωί για μια γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας, η οποία διέμενε στις Θερμοπύλες.

Η άτυχη γυναίκα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 37χρονος Λαμιώτης και σκοτώθηκε ακαριαία.
Στο σημείο εκείνο υπάρχει στάση του λεωφορείου και πιθανότατα η γυναίκα περνούσε απέναντι στο δρόμο για πάει στη στάση.


Την ώρα εκείνη όμως ήταν ακόμη σκοτάδι και ο οδηγός δεν την είδε. Προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί η Τροχαία Λαμίας.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δημόφιλος "στόλισε" τις Θεσπιές

Ευχαριστούμε όλους για τη βοήθεια τους και κυρίως τους μικρούς μας φίλους που διασκεδάσαμε μαζί τους. Απ'το σύλλογο μας ευχές για καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα με υγεία!!!!"
ΤΟ Δ.Σ.





Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός -Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται σήμερα Δευτέρα ο καιρός  και μόνο  στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού από την Εθνική Mετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: ασθενείς.
Θερμοκρασια: από 00 (μηδέν) έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 03 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 03 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 01 έως 14 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Σύλλογο Φροντιστών Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ