Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Διευκρινήσεις Δήμου Λεβαδέων σχετικά με το ψήφισμα υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν στο Δ.Σ. της 22/1/1016 και το ψήφισμα  υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών, επισημαίνουμε τα παρακάτω:
Συνήθως τα ψηφίσματα κατατίθενται πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ., τίθενται υπόψη στους επικεφαλής των παρατάξεων και αποφασίζεται με ψηφοφορία πότε θα συζητηθούν.
Κατατέθηκαν, λοιπόν, στο προεδρείο 2 ψηφίσματα, ένα από την πλειοψηφούσα παράταξη “Δυναμική Συνεργασία” και ένα από την “Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών” με θέμα και τα δύο την υποστήριξη των δίκαιων αγώνων των αγροτών. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κατέθεσε ψήφισμα.
Στο τέλος της συνεδρίασης τέθηκαν προς συζήτηση τα 2 ψηφίσματα και ένα τρίτο που εκείνη τη στιγμή διάβασε στο σώμα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Εξηγήθηκε από πλευράς του προεδρείου ότι τα ψηφίσματα των Δ.Σ. έχουν νόημα όταν γίνεται προσπάθεια συγκερασμού και δημιουργίας ομοφωνίας. Υπήρξε άρνηση από την Λαϊκή Συσπείρωση η οποία ζήτησε  να τεθούν όλα σε ψηφοφορία.
Όταν το προεδρείο διαπίστωσε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είχαν αντιληφθεί τη διαδικασία της ψηφοφορίας, δηλαδή ότι κάθε σύμβουλος ψηφίζει μία φορά, ένα εκ των τριών ώστε να εκφραστεί δημοκρατικά η βούληση του σώματος, διακόπηκε η ψηφοφορία για να εξηγηθεί η διαδικασία. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” ¨αγανάκτησε¨ και απέσυρε το ψήφισμά της.
Η κοινή πρόταση της Δημάρχου και της Προέδρου να γίνει την επόμενη μέρα Διαπαραταξιακή συνάντηση με σκοπό την έκδοση ενός κοινού ψηφίσματος, δεδομένης της κόπωσης των Δημοτικών συμβούλων αλλά και του μικρού αριθμού που παρέμεναν στην συνεδρίαση (ας σημειωθεί ότι 2 από τις 5 παρατάξεις δεν παρευρίσκονταν), δεν έγινε δεκτή.
Ο βαρύς χαρακτηρισμός περί ¨φασιστικής συμπεριφοράς¨, που εύκολα και επιπόλαια εκτοξεύει η Λαϊκή Συσπείρωση, δεν ταιριάζει σε ένα απλό διαδικαστικό θέμα και σκοπό έχει μόνο τη δημιουργία εντάσεων και εντυπώσεων.
Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. με απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι διαφανείς, παρουσιάζονται ζωντανά στο διαδίκτυο και κάθε δημότης έχει τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσει και να εξάγει τα συμπεράσματά του.
Δημοσιεύουμε  το σχέδιο ψηφίσματος που καταθέσαμε στην αρχή της συνεδρίασης, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των δημοτών.
ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων συμπαρίσταται  στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων.
Οι αγρότες έχουν ήδη υποστεί μείωση του εισοδήματός τους από την εφαρμογή  αντι-αγροτικών πολιτικών και τη νέα ΚΑΠ. Η Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, υποφέρουν από το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη.
Ο αγροτικός κόσμος είναι η βάση και η αφετηρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό όμως απαιτεί μια πολιτική η οποία θα μειώσει το κόστος παραγωγής θα χρηματοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους την παραγωγική δραστηριότητα του πρωτογενούς τομέα,θα στηρίξει τους αγρότες χαμηλού εισοδήματος και τους νέους κατ΄επάγγελμα αγρότες, θα δώσει κίνητρα για τη δημιουργία υγειών συναιτερισμών.
 Οι δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, είναι αγώνας ύπαρξης της ελληνικής υπαίθρου και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής που είναι προϋπόθεση για τη διάσωση της ίδιας της πατρίδας και του λαού της.
Πιστεύουμε ότι ο αγώνας των αγροτών θα πρέπει, σαν διαμαρτυρία  να  ακουστεί στους Ε.Ε, Δ.Ν.Τ και να οδηγήσει σ΄έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με την κυβέρνηση στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος για τους αγρότες και την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ