Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Θεσπιές:Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα-Άνοιξε τις Πύλες της η Αρχαιολογική Συλλογή-ΒΙΝΤΕΟ ,ΦΩΤΟ



Το όνειρο των Θεσπιών έγινε πραγματικότητα,ένα πολιτιστικό «κόσμημα»,  η Αρχαιολογική Συλλογή Θεσπιών άνοιξε το Σάββατο τις πύλες της, με εκλεκτούς καλεσμένους στα εγκαίνια αλλά και πλήθος κόσμου.


Με μια λαμπρή εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, Αντιπεριφερειαρχών, Βουλευτών του Νομού και αιρετών όμορων Δήμων, πραγματοποιήθηκαν  το Σάββατο 16-1-2016 στις Θεσπιές ,τα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχαίες Θεσπιές: μια ιστορία Θεών και ανθρώπων», που στεγάζεται στο κτίριο της Αρχαιολογικής Συλλογής.
Ο Περιφερειάρχης στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν, στη σημασία ανάδειξης των θησαυρών μας και διαβεβαίωσε για τη σταθερή υποστήριξη της Περιφέρειας σε παρόμοιες δράσεις.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κος Ντασιώτης Γεώργιος, στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μεγάλο ρόλο  για την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής μας που θα παίξει η λειτουργία της συγκεκριμένης έκθεσης ,με αφορμή  την οποία καθίσταται για πρώτη φορά επισκέψιμη και η Αρχαιολογική Συλλογή και επισήμανε την παγκοσμιότητα της ιδέας της ανιδιοτελούς Θυσίας, που έχει αφετηρία στην αυτοθυσία των 700 Θεσπιέων στις Θερμοπύλες, ενώ  αναφέρθηκε στην αναγνωρισιμότητα της περιοχής  μας, με τον Ελικώνα των Μουσών και τον Ησίοδο τον πατέρα της ιστορίας, που την χαρακτήρισε «ωστικό κύμα που ψάχνει διέξοδο να εκτονωθεί» και όπως ανέφερε «μια  τέτοια έξοδος είναι η λειτουργία της Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών»
Τέλος η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Χαραμή Αλεξάνδρα, αναφέρθηκε στο ανασκαφικό έργο και στα ευρήματα, στο  στήσιμο της έκθεσης και στους ανθρώπους που βοήθησαν ,ενώ τα στελέχη της εφορείας κα Παπαδάκη Αθηνά και Κουρούνη Ευτυχία αναφέρθηκαν  στο περιεχόμενο της έκθεσης και στο παιδαγωγικό υλικό που διατίθεται.
Στη συνέχεια ακολούθησε μετάβαση στο χώρο της έκθεσης και ξενάγηση.   

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

13 σχόλια:

  1. συγχαρητηρια στους εθελοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους ένιωσα υπερήφανος σαν Θεσπιεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο χώρος είναι εντυπωσιακός με πολλά εκθέματα αλλά με μεγάλη ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά συγχαρητήρια για το μουσείο σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για την ύπαρξη αυτού του μουσείου και για την προσφορά σας στην ιστορία του τόπου μας. ευχαριστούμε θερμά. Να είστε καλά και να συνεχίσετε το έργο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή δύναμη -Ρώμη, Αρετή και Πνεύμα- στην ευγενή προσπαθειά σας-θα είναι επισκέψιμο??? αυτό είναι το θέμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!! ΟΙ ΘΕΣΠΙΕΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΎ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η νεολαια του χωριου μας γιατι ελειπε απο την εκδηλωση τοση αδιαφορια πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΝΕΟΛΕΑ ΤΩΡΑ FACE ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΣΕ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΗ

      Διαγραφή
  9. Είδα με προσοχή τις φωτογραφίες του μουσείου μας και χάρηκα ιδιαίτερα. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους πρόσφεραν ή ασχολήθηκαν με την περαίωση αυτού του έργου. Είναι ένα πολύτιμο στολίδι για το χωριό μας.Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ λόγω γρίπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν περίμενα να δω κάτι τέτοιο. Συγχαρητήρια στους εθελοντές μας που αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για αυτό το μουσείο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ωραία εκδήλωση και μεγάλη τιμή για τις θεσπιές. πολύ ωραία η ομιλία του δήμαρχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ