Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ε.Κ. ΘΗΒΑΣ:ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ   ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΓΕΝΑΡΗ 2016 - ΩΡΑ 12.00, ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ


 Το Εργατικό Κέντρο Θήβας,  καλεί τους εργαζόμενους  και τα σωματεία της  περιοχής, να πάρουν μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  για την υπεράσπιση της Δημόσιας, Καθολικής και Δωρεάν Κοινωνικής Ασφάλισης και τη διάσωση των συντάξεών μας.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εντάσσεται στην Κυβερνητική δέσμευση του 3ου Μνημονίου,  που ορίζει ότι η συνταξιοδοτική  δαπάνη  κατά τη διάρκεια της 2ετίας (2015 -2016) θα πρέπει να μειωθεί κατά 2,5 δισ. Ευρώ.

Το νομοσχέδιο είναι η αρχή  της ολοκλήρωσης της μετατροπής του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης, από Δημόσια, Κοινωνική, Αναδιανεμητική και Αλληλέγγυα, σε ένα ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό σύστημα Ασφάλισης.

Πρόκειται για μια νομοθετική παρέμβαση που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας και οδηγεί αναπότρεπτα τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση και μόνο όσους έχουν και μπορούν να ενταχθούν σ΄ αυτήν, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες.

 Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

 1.   Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων.

2. Ένα δημόσιο και καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό, με καθορισμένες παροχές το οποίο θα καταβάλει με την εγγύηση του κράτος αξιοπρεπείς συντάξεις.

3. Την επαναφορά της 35ετίας και όριο ηλικίας τα 58 χρόνια και της 37ετίας χωρίς όριο ηλικίας για την καταβολή πλήρους σύνταξης σε όλους τους ασφαλισμένους, σε παλιούς και νέους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με βάση το μέσο όρο της καλύτερης πενταετίας της τελευταίας δεκαετίας και με το 80% αναπλήρωση. Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα δεν χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες, επαγγελματικούς κλάδους και χώρους εργασίας,

4.  Τη διατήρηση του θεσμού των ΒΑΕ.

5. Την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από πρόσθετους κρατικούς και κοινωνικούς πόρους.

6. Τη διεύρυνση επιδομάτων υγείας- πρόνοιας &  την  προστασία της μητρότητας.

Όσο όμως η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται και απορρυθμίζονται, η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία διευρύνονται και οι μισθοί αποτελούν φιλοδωρήματα, ενώ οι ΣΣΕ δεν ισχύουν και η λιτότητα παγιώνεται, τόσο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θα διαλύεται και οι συντάξεις θα αποτελούν προνοιακά επιδόματα, αφού κανένας εργαζόμενος δεν θα συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης και λήψης ακόμη και αυτών των πετσοκομμένων συντάξεων.



Η συνέχιση του αγώνα μας είναι μονόδρομος!
Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016,
στις 12.00 και  συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Ομονοίας.

Τα λεωφορεία  θα αναχωρήσουν από το  ΚΤΕΛ  ΘΗΒΑΣ στις 8:00 π.μ το ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ