Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΘΕΣΕΙΣ Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ



Στη χώρα μας και ειδικά σε περιοχές όπως η Βοιωτία η αγροτική οικονομία καθίσταται ως  πυλώνας  οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης . Συμβάλλει στην κάλυψη πολλών θέσεων εργασίας αφού καλύπτει το 15% του εργατικού δυναμικού της χώρας . Εξασφαλίζει τη διατροφική ασφάλεια και αποτελεί έναν πολύ σημαντικό οδικό χάρτη χρηματικών  εισροών στη χώρα μας αφού οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν τη τελευταία πενταετία φτάνοντας τα 5 δις  Ευρώ  .
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να αξιολογήσει τα παραπάνω και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και οι γενναίες προεκλογικές υποσχέσεις καταρρέουν με αποτέλεσμα τα επώδυνα και φοροεισπρακτικά μέτρα για τους αγρότες  και την τεράστια επιβάρυνση του κόστους αγροτικής παραγωγής. Προτείνει αντιπαραγωγικά μέτρα και βαριές εισπρακτικές ρυθμίσεις που εξοντώνουν τους παραγωγούς αφού τους επιβαρύνει με εισφορές και καταβολές φόρων ύψους 60-80% των ετήσιων εισοδημάτων . Αυξάνει τους συντελεστές φορολόγησης από 13% σε 26% , συνδέει τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ με το φορολογητέο εισόδημα , ταυτίζει τις αγροτικές καλλιέργειες με επιχειρήσεις , αυξάνει  το αγροτικό ρεύμα κατά 40% , καταργεί την επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης  πετρελαίου και καταργεί κ τον ΟΓΑ .
Εμείς το ΠΑΣΟΚ το κόμμα που στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων καταφέραμε να κρατήσουμε μακριά από εισπρακτικά μέτρα τον αγροτικό τομέα πιστεύουμε ότι υπάρχουν βιώσιμες και εναλλακτικές λύσεις και προτείνουμε:
i. Τη διατήρηση του ΟΓΑ  και την μεταρρύθμιση του σε φορέα ασφάλισης των αγροτών με επίλυση του θέματος των προνοιακών συντάξεων και άλλων δαπανών που δεν ανήκουν στον ΟΓΑ αλλά τον επιβαρύνουν.
ii. Την καθολική επέκταση και εφαρμογή του εργόσημου σε όλους τους  αγροτοεργάτες που χρησιμοποιούν οι αγρότες ως μέσο  ουσιαστικής μείωσης της εισφοροδιαφυγής
iii. Την κατά προτεραιότητα ασφάλιση των μικροεπαγγελματιών σε κοινότητες και μικρά νησιά μέχρι 1.000 κατοίκους στον ΟΓΑ, όταν έχουν σημαντικό αγροτικό εισόδημα.
iv. Τη      διατήρηση   του   αφορολόγητου  και   ακατάσχετου  των   ενισχύσεων,   χωρίς   τις οποίες δε μπορεί να συνεχιστεί η παραγωγή.
v. Την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας της ΚΑΠ για την ανάπτυξη της υπαίθρου και της χώρας ώστε μέσα από την ανάπτυξη να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα  της ανεργίας και της οικονομικής ανάπτυξης για να επιλυθεί με σταθερό τρόπο το ασφαλιστικό πρόβλημα
vi. Την   άμεση   προκήρυξη   του   προγράμματος   αγροτικής   ανάπτυξης   2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 6 δις που εξασφάλισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ
vii. Την   ενεργοποίηση   του   ταμείου   αγροτικής   επιχειρηματικότητας   για   την χρηματοδότηση των επενδύσεων στην αγροτική οικονομία
viii. Ειδικά   φορολογικά   κίνητρα   για   την   οργάνωση   και   ανάπτυξη   των   οργανώσεων παραγωγών  κ των συνεταιρισμών
ix.  Την αναδιοργάνωση του παραγωγικού μοντέλου με στόχο τον προσανατολισμό στη αγορά
Το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθείται από την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επί της ουσίας ένα ακόμη «φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο» που στοχοποιεί τον αγροτικό κόσμο και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωσή ενός παραγωγικού τομέα, ο οποίος θα αποτελούσε κάτω από κατάλληλες συνθήκες κυρίαρχο πυλώνα ανάπτυξης της Εθνικής οικονομίας.
Οι συνεχόμενες υποσχέσεις για 13η σύνταξη και αυξήσεις ήταν προσχεδιασμένα ψέματα για αυτό και ξεχάστηκαν. Μαζί τους εξανεμίσθηκαν και οι ελπίδες που καλλιεργούσαν για «ανάπτυξη» και ενίσχυση του «πρωτογενούς τομέα» . Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθεί πνίγει οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης και αφανίζει την αγροτική τάξη.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ