Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ο Κος Τράμπ της Θήβας….




«Δεν χωρούν στη Θήβα πρόσφυγες», δήλωσε ο δήμαρχος Θήβας Σπύρος Νικολάου  στο ΣΤΑΡ Λαμίας το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.
Σε μια περίοδο μεγάλης προσφυγικής κρίσης όπου το περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης όλου του Ελληνικού λαού έχουν εκπλήξει τόσο στο Εσωτερικό όσο και στο Εξωτερικό της χώρας μας μέχρι του σημείου να προταθούν με βραβείο Νόμπελ οι γιαγιάδες της Λέσβου, ο Δήμαρχος της πόλης μας προέβει σε αυτές τις δηλώσεις, παρακάμπτοντας και τα αισθήματα αλληλεγγύης των συμπολιτών μας.
Συγχέει τους πρόσφυγες με τους οικονομικούς μετανάστες και τους Ρομά, οι μεν οικονομικοί μετανάστες – όσοι έχουν απομείνει- αποτελούν ενεργό κομμάτι της ντόπιας οικονομίας  τόσο συμμετέχοντας στην παραγωγή σε τομείς που υπάρχει έλλειψη δυναμικού όσο και στην κίνηση της αγοράς δηλ. είναι ένα ενεργό κομμάτι του πληθυσμού που αυτοεξυπηρετείται. Για δε τους Ρομά υπάρχει μεγάλη ευθύνη της Δημοτικής αρχής  γιατί δεν εχει προωθηθεί επί σειρά ετών λύσεις ένταξης στην τοπική κοινωνία και καταπολέμηση της παραβατικότητας.
Το Αυτοδιοικητικό  Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας εκφράζοντας τα γνήσια και ανθρωπινά αισθήματα των Θηβαίων πολιτών  δεν διστάζει να αναλάβει την ευθύνη, με οποιονδήποτε τρόπο,  έκφρασης αλληλεγγύης προς  τους συνάνθρωπους μας που δοκιμάστηκαν από την φρίκη του πολέμου, αφήνοντας πίσω τους ερημωμένα σπίτια και όνειρα, δουλειές και οικεία πρόσωπα. Τους συνανθρώπους μας που έπεσαν θύματα των πιο αδίστακτων κυκλωμάτων των διακινητών που εμπορεύονται την ελπίδα τους για ανθρώπινη ζωή και τους θαλασσοπνίγουν. Τους συνάνθρωπους μας που τους εγκλωβίζουν στην χώρα μας οι πιο ακραίες και φασιστικές νοοτροπίες της Ευρώπης που θυμίζουν την ναζιστική εποχή.
Γι΄ αυτό Κε Δήμαρχε χρειάζεται λίγη ανθρωπιά, παραδειγματίσου από τον Κο Περιφερειάρχη που δεν δίστασε να ανταποκριθεί με την δημιουργία ξενώνα εντός 48 ωρών.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ