Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Θρήνος στην Άμφισσα : Σκοτώθηκε 14χρονος ποδηλάτης - Ο πατέρας ακολουθούσε

Η τελευταία βόλτα - προπόνηση για τον 14χρονο πρωταθλητή, μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου - Ο τραγικός πατέρας ακολουθούσε με το αυτοκίνητο - Πως έγινε το κακό.

Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό. Με τραγικό τρόπο την ώρα της προπόνησης έχασε τη ζωή του στις 17:45, το απόγευμα της Τετάρτης ο 15χρονος πρωταθλητής ποδηλασίας στην ομάδα του Παναθηναϊκού, Σπύρος Ντόκος (φώτο 1ος νικητής).

Βγαίνοντας όπως κάθε μέρα με το ποδήλατο του από το σπίτι του στην Άμφισσα για να προπονηθεί, πήρε τον κεντρικό δρόμο για την Ιτέα.

Δυστυχώς λίγο πιο έξω από την πόλη ο 15χρονος έπεσε πίσω από ένα μεγάλο φορτηγό, που ήταν σταματημένο στην άκρη του δρόμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 14χρονος πρωταθλητής, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο τεράστιο όχημα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει πολυ σοβαρά στο κεφαλι, παρά το γεγονός ότι φορούσε προστατευτικό κράνος.

Τον άτυχο ποδηλάτη παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της Άμφισσας, όμως κατά τη μεταφορά άφησε την τελευταία του πνοή.

Τραγική ειρωνεία, τον ανήλικο αθλητή της ποδηλασίας, ακολουθούσε καθημερινά στις προπονήσεις με το αυτοκίνητο ο πατέρας του. Έτσι και σήμερα, αν και είχε καθυστερήσει να ξεκινήσει, τον ακολουθούσε όπως πάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραγικός πατέρας ήταν σε μικρή απόσταση λίγο πιο πίσω από το παιδί του και ακολουθούσε με το αυτοκίνητο. Επειδή στο σημείο υπάρχει μια ανοιχτή στροφή, δεν είχε οπτική επαφή την ώρα που το ποδήλατο "καρφώθηκε" στο πίσω μέρος του φορτηγού, ωστόσο μέσα σε ελάχιστο χρόνο έφτασε στο σημείο που έγινε το τραγικό συμβάν.

Η μητέρα του, η οικογένειά του, οι συναθλητές του και οι παράγοντες του Παναθηναϊκού ήταν συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό χαμό του νεαρού πρωταθλητή.

Να σημειωθεί ότι ο Σπύρος Ντόκος αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στην κατηγορία του για το 2015. Έλαβε μέρος σε 31 αγώνες, κερδίζοντας τους 28, ενώ σε έναν ακόμη αναδείχθηκε στη 2η θέση. Ο τελευταίος αγώνας που συμμετείχε ήταν στις 9 Απριλίου, στα Καζαντζάκεια, στην κατηγορία των Παίδων, όπου αναδείχθηκε νικητής.
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ