Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ο Γιάννης Σταθάς στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου


Με χαμόγελο και αέρα αρχηγού εισήλθε η Ζωή στο κατάμεστο Θέατρο Χυτήριο. Την υποδέχθηκαν με αγκαλιές, φιλιά και λουλούδια. Λίγες οι παρουσίες πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ηχηρή παρουσία της νεολαίας και προσωπικοτήτων από το χώρο των τεχνών.

Με σαφείς αιχμές σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης παρουσίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το νέο κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας», ζητώντας μάλιστα επιτακτικά να φύγει από την ηγεσία της χώρας.

Εμφανώς συγκινημένη - υπό τους ήχους του People Have The Power- η τέως πρόεδρος της Βουλής έδωσε το στίγμα του νέου πολιτικού φορέα που στοχεύει να απαλλάξει την Ελλάδα από τα Μνημόνια και θα αποτελεί «το συστατικό κύτταρο ενός κινήματος και ενός μετώπου».
 
Εξήγγειλε δε ότι το νέο κόμμα διεκδικεί τις πολεμικές αποζημιώσεις από τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ, τη διαγραφή του χρέους.
Το «παρών» στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου κόμματος έδωσαν πολλοί νέοι άνθρωποι, καθώς και προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου, όπως ο Χάρης Σιώζος, η Βάσια Παναγοπούλου, ο Μανούσος Μανουσάκης, η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, η Ραχήλ Μακρή, η Νάντια Βαλαβάνη, η Αγλαΐα Κυρίτση, αλλά και η ακτιβίστρια που πέταξε την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου, Αυγή Βουτσινά.
 
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η μητέρα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου, καθώς και ο πατέρας της, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Το «παρών» δίνει, επίσης, ο επικεφαλής του κινήματος Δεν Πληρώνω, καθώς και μέλη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης, αλλά και δικηγόροι που συμμετείχαν στην Επιτροπή για τις αποζημιώσεις. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ένας φοιτητής Οικονομικών, ο Σταύρος Παπαϊωάννου, ο οποίος και υπήρξε μέλος της Επιτροπής αλήθειας Χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ