Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Φρίκη στη Θεσπρωτία: Πήρε «λάφυρο» το κεφάλι του 25χρονου

Φρικτό έγκλημα αντεκδίκησης και υψηλού συμβολισμού δύναμης είναι σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αυτό που αποκαλύφθηκε το πρωί στη θέση Ποταμιά της Γλυκής Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, με τον εντοπισμό ενός αποκεφαλισμένου 25χρονου από την Αλβανία, μέσα στον στάβλο που εργαζόταν.

Το νεαρό θύμα είχε εμφανιστεί στην περιοχή πριν από δύο μήνες αναζητώντας εργασία, που τελικά του έδωσε ένας 44χρονος Έλληνας κτηνοτρόφος. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, εντοπίζοντας τα πολλά τατουάζ στο κορμί του θύματος, ερευνούν το παρελθόν του και την πιθανή εμπλοκή του σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, ενώ αναζητούν συγγενείς του. Έχουν ζητήσει στοιχεία από τις αλβανικές αρχές και εξετάζουν την πιθανότητα το θύμα να είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα, ενώ δεν αποκλείουν την περίπτωση Κανούν, του ιδιότυπου και ισόβιου κώδικα τιμής και αίματος (αλβανική βεντέτα).

          Στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας ο 44χρονος κτηνοτρόφος πήγε στον στάβλο του, όταν στο εσωτερικό του οποίου, αντίκρισε αποκεφαλισμένο τον αλλοδαπό εργάτη του και έντρομος ειδοποίησε την αστυνομία. Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί αναζήτησαν το μέλος του σώματος στην ευρύτερη περιοχή χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Ο ιατροδικαστής που προέβη στη νεκροψία, διαπίστωσε ότι ο αποκεφαλισμός προήλθε πιθανότατα με μαχαίρι και τον προσδιόρισε χρονικά από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ δεν εντόπισε στο ακέφαλο σώμα, άλλα τραύματα από θλαστικά ή αιματηρά τραύματα, που να προσδιορίζουν ενδεχόμενη πάλη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμούν πως ενδεχομένως ο δράστης αιφνιδίασε το θύμα του, χτυπώντας το με κάποιο αντικείμενο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καθώς δεν έχει εντοπιστεί το ανθρώπινο μέλος. Στη συνέχεια προέβη στον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό και την εξαφάνιση του κεφαλιού, ίσως ως «λάφυρο» ή ως… απόδειξη της πράξης του προς τους εντολείς της άγριας δολοφονίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο, το θύμα να είχε ρίξει ή αποκαλύψει τους «αρχηγούς» αλβανικής μαφίας, οι οποίοι σε μία εκδήλωση πυγμής και παραδειγματισμού των υπόλοιπων συνεργατών τους, έδωσαν την εντολή της άγριας δολοφονίας του, ενώ δεν αποκλείουν την περίπτωση της σκληρής εκδήλωσης αλβανικής βεντέτας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ