Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Βοιωτίας

Συνάδελφοι,
Το Σαββατοκύριακο 21-22 Μάη η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο γύρο επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στους μισθούς! Έρχεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που επιβάλλει νέους έμμεσους φόρους στη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού που στενάζει, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Καλούμε τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις σωματειακές επιτροπές, τις λαϊκές επιτροπές, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, να μη δεχτούν τη νέα εξαθλίωση! Να μην εγκλωβιστούν ξανά στις ψεύτικες ελπίδες και στις κάλπικες υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι περάσαμε τα δύσκολα.
Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτκών παρόλο που δεν έχει εκπροσώπηση στο Δ.Σ. παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις, παρεμβαίνει, καταθέτει προτάσεις  και  ενημερώνει τους συναδέλφους αποκαλύπτοντας τις πραγματικές αιτίες της αντιλαϊκής πολιτικής που στόχο έχουν την καπιταλιστική ανάκαμψη  και τη στέρηση των δικαιωμάτων του λαού.
 Στις 19 -5- 2016  πραγματοποιήθηκε ανοικτό Δ.Σ  της ΕΛΜΕ Βοιωτίας στο οποίο το ΠΑΜΕ κατέθεσε τις προτάσεις – δικεδικήσεις :  να ακυρωθεί  η Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα σχολεία και κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από αυτά,  να παρθεί πίσω η τροπολογία που καταργεί τα Τμήματα Ένταξης και κλείνει τα Νηπ/γεία,  να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση αναπληρωτών γιατί  κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει. Σχετικά με την τεχνική εκπαίδευση,  απαιτούμε τη μη εφαρμογή της μαθητείας η οποία σημαίνει απλήρωτη εργασία για πάνω από 20.000 μαθητές των ΕΠΑΛ προς όφελος των επιχειρήσεων  και τη απόσυρση του σχεδίου για κατάργηση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ καθώς και την απόσυρση της τροπολογίας για την κατάργηση των υπεύθυνων  εκπαιδευτικών της πληροφορικής και των φυσικών επιστημών στα εργαστήρια των Γυμνασίων και των Λυκείων. Τονίσαμε ότι τα μέτρα αυτά είναι άρρηκτα δεμένα με την κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης και των δραματικών περικοπών σε προσωπικό. Καμία από αυτές τις προτάσεις δεν εγκρίθηκε από το Δ.Σ.!
Οι δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ ( Πρωτοβουλία, Μέτωπο) για πολλοστή φορά σχολίασαν αρνητικά την έλλειψη συμμετοχής  στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις και τόνισαν την απουσία των αναπληρωτών ρίχνοντας  ξεκάθαρα τις ευθύνες στους ίδιους τους συναδέλφους. Η μη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες είναι φυσικά ένα γεγονός αρνητικό για το κίνημα των εκπαιδευτικών που πρέπει να μας προβληματίζει. Ωστόσο εκείνοι που κουνούν το δάκτυλο  και κατηγορούν για αδιαφορία του συναδέλφους θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Και οι ευθύνες όλων των Παρατάξεων (Ενωτική Κίνηση, Πρωτοβουλία, Μέτωπο, Παρεμβάσεις) είναι τεράστιες, όταν στην κυριολεξία οργώνουν τα σχολεία για να προπαγανδίσουν τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ Βοιωτίας στον εθνικό διάλογο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας λειτουργώντας στην ουσία ως εκπρόσωποί του. Δε δείχνουν όμως τον ίδιο ζήλο για να ενημερώσουν τους συλλόγους για τα μέτρα που ψηφίζονται στη βουλή (αντιασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο) που τσακίζουν τη ζωή των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους. Ο ρόλος ενός σωματείου δεν είναι να βάζει πλάτη για να περνάει η κυβέρνηση τους σχεδιασμούς της, ούτε να θολώνει την πραγματικότητα. Αλλά να ενημερώνει και να οργανώνει τους εργαζόμενους για να παλέψουν για τα δικαιώματα τους! Η στάση του Δ.Σ. κρίνουμε ότι λειτουργεί υπονομευτικά προς τα συμφέροντα των συναδέλφων.
Συνάδελφοι,
Μας θέλουν προσκυνημένους, απογοητευμένους και να ματώνουμε συνέχεια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα περάσει η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός! Δεν εχουμε δείξει ακόμα τη δύναμή μας.
Να δυναμώσουμε στο Σωματείο μας, να κάνουμε πέρα τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό και τις δυνάμεις που λειτουργούν τυχοδιωκτικά, να δυναμώσουμε την ενότητά μας, να προετοιμαστούμε καλύτερα για πιο μαζικούς και οργανωμένους  αγώνες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ