Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

26 νέες συλλήψεις στη Στερεά σε στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για κλοπή από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής. Ειδικότερα οι δράστες, αφού παραβίασαν την ανωτέρω επιχείρηση, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα είδη του καταστήματος.

Ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατηγορούμενος για κλοπή σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. της περιοχής. Ειδικότερα, ο δράστης έθραυσε τον υαλοπίνακα της επιχείρησης και αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για κλοπή ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, από όχημα στην περιοχή, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα τρεις στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης και δισκίων φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
Ένας ημεδαπός και μία αλλοδαπή στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της          Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν από αποθήκη, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, (30) λαθραία πακέτα τσιγάρων & ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (950) γραμμαρίων.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, ένας αλλοδαπός στη Γραβιά Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γραβιάς και ένας ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις. 

Οκτώ (8) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    τρεις ημεδαποί σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας, του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού & του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών,
•    ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί σε περιοχές της Ευβοίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. & της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, καθώς και
•    δύο ημεδαποί σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας & του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας.

Αλλοδαπός στην Άμφισσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας & της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας αντίστοιχα, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ