Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μπράβο στην Ασφάλεια Θηβών-Έπιασαν επικίνδυνο κακοποιό-ΦΩΤΟ

 Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, «αρχηγικό» μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής (1) ληστεία & (21) περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν από τα μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους

Ο συλληφθείς μαζί με μία 21χρονη ημεδαπή, η οποία αναζητείται και άγνωστο αριθμό συνεργών του, δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά, με τη λεία που είχαν αποκομίσει να υπερβαίνει τις (105.000) ευρώ

Κατασχέθηκαν από πρόχειρο κατάλυμα που διέμενε ο 37χρονος, μικροποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, (1) κυνηγετικό όπλο & (1) μαχαίρι, καθώς και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του, ως μέσο διαφυγής και τέλεσης των εγκληματικών του πράξεων

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση,  για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών & περί όπλων

Σημειώνεται ότι τόσο ο 37χρονος, όσο και η 21χρονη, έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων

Επιπλέον ο 36χρονος σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, σε περιοχές των Αθηνών και της Φθιώτιδας, τραυμάτισε συνολικά (3) αστυνομικούς, καθώς δε συμμορφώθηκε σε σήμα τους για επικείμενο έλεγχο  


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, αναζητούταν και συνελήφθη χθες    (26-06-2016) το απόγευμα στη Θήβα, ένας 37χρονος ημεδαπός, «αρχηγικό» μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας.

Σε βάρος του, καθώς και μίας 21χρονης ημεδαπής, η οποία αναζητείται και άγνωστο αριθμό συνεργών του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών & περί όπλων.

Στο πλαίσιο μεθοδευμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι ο 37χρονος είχε συστήσει και ηγηθεί σε εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, τουλάχιστον από τα μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Τα μέλη της ομάδας, δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα από τα θύματα τους, παραβιάζοντας επί το πλείστον τις οικίες του ή προσεγγίζοντας τα θύματά τους, με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί η δράση τους σε μία (1) περίπτωση ληστείας, όπου με την απειλή σωματικής βίας, αφαίρεσαν από υπερήλικα ημεδαπή ένα δαχτυλίδι και μικρό χρηματικό ποσό, καθώς και είκοσι μία (21) περιπτώσεις κλοπών, με τη λεία που είχαν αποκομίσει να υπερβαίνει τις (105.000) ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε πρόχειρο κατάλυμα που διέμενε ο 37χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (10) εκατοστών, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του, ως μέσο διαφυγής και τέλεσης των εγκληματικών του πράξεων.

Γίνεται μνεία ότι τόσο ο 37χρονος, όσο και η 21χρονη, έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμεί καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, με ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Τέλος, σημειώνεται ότι ο 37χρονος είχε τραυματίσει συνολικά τρεις (3) αστυνομικούς και ειδικότερα, δύο στα μέσα περίπου Απριλίου του τρέχοντος έτους σε περιοχή των Αθηνών, καθώς και έναν πριν από λίγες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή των Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, καθώς δεν είχε συμμορφωθεί σε σήμα τους για επικείμενο έλεγχο.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

2 σχόλια:

  1. για να τον επιασαν δεν θα ητανε και τοσο επικινδυνος. συνηθως οι επικινδυνοι κυκλοφορουν ελευθεροι και οι μικροτεροι καταληγουνε στην φυλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είχες εσύ αντίστοιχη εμπειρία ή συγγενικό σου πρόσωπο είμαι σίγουρος ότι θα 'χες διαφορετικά λόγια να πεις. να αναφέρω και κάτι πολύ σοβαρό που όμως περνά στα "ψιλά" από τον κόσμο. η Αστυνομία ΔΕΝ τιμωρεί, είναι ο εκτελεστικός βραχίονας του νομικού μηχανισμού που έχει ως αντικείμενο την διασφάλιση και την εφαρμογή της ισχύουσας Νομοθεσίας. Ως εκ τούτου δεν έχει καμία δυνατότητα επιβολής ποινής, πέραν βεβαίως της επιβολής προστίμων σε τροχονομικές παραβάσεις.Η επιβολή, το ύψος και το είδος της ποινής ΟΡΊΖΕΤΑΙ στους Κώδικες και εφαρμόζεται, κατά περίπτωση, από τα τακτικά Δικαστήρια της Ελληνικής Επικράτειας και Μόνον. Ως εκ τούτου, Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αρμόδιος για το ΑΝ θα τιμωρήσει και πόσο (ύψος ποινής) είναι το Δικαστήριο το οποίο βέβαια και φέρει την ακέραιη ευθύνη των αποφάσεων του και, το οποίο υπόκειται σε έλεγχο από Ανώτερο Δικαστήριο, έως και το Άρειο Πάγο, ή ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
    Από τα ανωτέρω συνάγεται το συμπέρασμα πως η Αστυνομία ΔΕΝ τιμωρεί.
    Αν διαβάσεις προσεκτικά, ειδικά, στο Ποινικό Κωδικά που είναι πιο εύκολος θα διαπιστώσεις ότι ο νομοθέτης ΔΕΝ λέει :ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΈΨΕΙΝ, αλλά σε περίπτωση που υφαρπάξεις οτιδήποτε δεν βρίσκεται υπό την νόμιμη κατοχή σου και για κάθε περίπτωση υπό αυτές τις συνθήκες που ενήργησες έχεις να αντιμετωπίσεις συγκεκριμένες κατηγορίες. δηλ. άλλη αντιμετώπιση έχει ο κλέφτης 3 κιλών ψωμιού από το φούρνο της γειτονιάς και άλλη ο κλέφτης(ληστής εν προκειμένω) της τράπεζας με χρηματική λεία με 30.000,000 ευρώ και πιθανή άσκηση σωματικής ή/και ψυχολογικής και βίας με αλεξίσφαιρο γιλέκο καλάσνικοφ και χειροβομβίδα.
    Ελπίζω να μη σας κούρασα και να ξεκαθάρισα την ομίχλη, αλλά κυρίως την μομφή που δέχεται το Αστυνομικό Σώμα από πολλούς.
    ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ