Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ησιόδου Έργα και Ημέραι από τον Μορφωτικό Σύλλογο Λεβαδείας



Ο Σύλλογός μας τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 8.00 μ. μ. στην αίθουσά του (Στέγη Σ. Σταθά) θα πραγματοποιήσει  εκδήλωση αφιερωμένη στον Βοιωτό ποιητή Ησίοδο και στο ποίημά του «Έργα και Ημέραι».

Πρόκειται για ένα έργο επίκαιρο όσο ποτέ, αφού πραγματεύεται ζητήματα όπως την Αδικία που υφίσταται ο απλός και αδύναμος πολίτης από τους ισχυρούς, την αξία της Δικαιοσύνης για να διατηρηθούν οι πόλεις και ο πολιτισμός, την αξία της εργασίας, που την ονομάζει θεόδοτο δώρο στον άνθρωπο, και κυρίως της γεωργικής εργασίας.

Τα ζητήματα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία στην εποχή μας, κατά την οποία διέρχονται κρίση και αμφισβητούνται οι παραπάνω βασικές για την ανθρώπινη ύπαρξη αξίες, και έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την περιοχή μας, που ο γεωργικός πλούτος της, αν στηριχθεί και αναπτυχθεί σωστά, μπορεί να εξασφαλίσει σε όλους μας την αυτάρκεια και την ευημερία.

Για το έργο θα μιλήσουν οι κ. Μαρία Καρούζου, Σοφία Μπαδύλα, Ανδριάνα Πανταζή, Άννα Νικολάου και οι δ. Μαρκέλλα Γιοβανόβσκι, Μαρία Καραβαγγέλη και Γεωργία Παλούκη.

Για το επίκαιρο θέμα της γεωργίας θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού «ΑΙΧΜΕΑΣ» και Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Γεώργιος Ανέστης.

Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας
viotianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ