Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

22 νέες συλλήψεις στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (24 & 25-07-2016), συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες και μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, οι οποίες περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους (2,4) γραμμαρίων.

•    Μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (3,1) γραμμαρίων.

•    Μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, αναμεμειγμένη με καπνό.

•    Μία ζυγαριά ακριβείας, η οποία έφερε εμφανή ίχνη κοκαΐνης.   

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας & του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, κατηγορούμενος για κλοπή αντικειμένων από αύλιο χώρο οικίας ημεδαπού, στην ανωτέρω περιοχή. Τα προϊόντα κλοπής βρέθηκαν στη κατοχή του συλληφθέντα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Τρεις (3) ημεδαποί (ένας άνδρας και δύο γυναίκες) στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για κλοπή χρηματικού ποσού από την κατοχή αλλοδαπού, κατά συναυτουργία.

Ημεδαπός στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε Ευβοίας, κατηγορούμενος για κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ειδικότερα μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκε στο εσωτερικό του και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής.

Δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Τραγάνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και ένας αλλοδαπός στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, ένα αεροβόλο περίστροφο (replica) και ένα γκλοπ.

Ημεδαπός στη Τραγάνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα κάνναβης, μεικτού βάρους (2,2) γραμμαρίων.

Ημεδαπός σε περιοχή της Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (13) μηνών και χρηματική ποινή (1.250) ευρώ, για παράβαση νομοθεσίας περί επιταγών.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα τρεις στη Χαλκίδα και στο Βασιλικό Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τέσσερα (4) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας,

•    αλλοδαπός επίσης στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

•    αλλοδαπός στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και

•    ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία.

Τέλος, ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ