Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

"ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" -Η κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Θήβας πλήττει την ευρύτερη περιοχή



Το σημαντικό θέμα της κατάργησης των άμισθων υποθηκοφυλακείων στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας και αντίστοιχα στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών αναδεικνύει ο βουλευτής του Ποταμιού

Η απόφαση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως αυτή διαφαίνεται από το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας», να καταργήσει όλα τα υποθηκοφυλακεία στην επικράτεια και να συστήσει ένα στην πρωτεύουσα κάθε περιφερειακής ενότητας, έχει προκαλέσει δικαιολογημένα αναστάτωση και αντιδράσεις στους κατοίκους και τους επιστημονικούς φορείς (δικηγόρους και συμβολαιογράφους) των αντίστοιχων περιοχών. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και για την περίπτωση της Θήβας είναι ακατανόητο πως μπορεί να καταργηθεί ένα υποθηκοφυλακείο το οποίο μπορεί και εξυπηρετεί μια διευρυμένη χωρικά και πληθυσμιακά έκταση, καλύπτοντας δημοτικές ενότητες άλλων δήμων και προφανώς και τον ίδιο τον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος της Βοιωτίας.
Πολλά ερωτηματικά γεννώνται για αυτήν την βιαστική και απαράδεκτη ενέργεια της Κυβέρνησης, καθώς δεν είναι δυνατόν να καταργούνται τόσα υποθηκοφυλακεία ανεξαιρέτως και αυθαιρέτως δίχως ορθό σχεδιασμό και δίχως να ληφθούν υπόψη όλα τα κριτήρια και οι τοπικές ιδιαιτερότητες. Αντί λοιπόν μέριμνα της Πολιτείας να είναι η μεγαλύτερη αποκέντρωση και η ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας, η εν λόγω απόφαση της Κυβέρνησης οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της ευαίσθητης περιοχής των Θηβών και μάλιστα θα αναγκάσει ορισμένους κατοίκους να διανύουν αποστάσεις μέχρι και 100 χιλιόμετρα για να επιτελέσουν τις πράξεις τους στο υποθηκοφυλακείο επιβαρύνοντάς τους με ένα επιπλέον σημαντικό κόστος.
Γιώργος Μαυρωτάς με ερώτηση την οποία απευθύνει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Παρασκευόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ