Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Δήμος Θηβαίων για τα υποθηκοφυλακεία Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών



Με τον  Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο συναντήθηκαν, την  Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, εκπρόσωποι του Δήμου Θηβαίων προκειμένου να συζητήσουν δια ζώσης το θέμα της κατάργησης των Υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών και την υπαγωγή αυτών σε έμμισθο Υποθηκοφυλακείο, που συστήνεται με έδρα τη Λιβαδειά, όπως προβλέπεται- στο μέχρι πρότινος υπό διαβούλευση -Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου  για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και  στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ.Θ. κ. Σταμάτης Χαλβατζής, ο  Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κ. Κων/νος Ζέρβας, η εκπρόσωπος των Συμβολαιογράφων Θήβας κα. Αγγελική Σαρρή και ο Υποθηκοφύλακας της Θήβας κ. Κων/νος Κουντουριώτης, τέθηκαν στον κ. Υπουργό οι τεκμηριωμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να διατηρηθεί το Υποθηκοφυλακείο της Θήβας ως έμμισθο.

Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή τις απόψεις των εκπροσώπων του Δήμου και δήλωσε ότι θα εξετάσει το αίτημα και θα αποφασίσει σχετικά.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο Δήμος Θηβαίων υπέβαλε τις απόψεις του και στη διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου καταθέτοντας το ψήφισμα του Δημοτικού του Συμβουλίου.





  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ