Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Μία μαγευτική βραδιά ηθοποιίας στη Κοιλάδα των Μουσών στην Άσκρη-ΦΩΤΟ

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016, Αρχαίο Θέατρο Κοιλάδας των Μουσών.
 Μία μαγευτική βραδιά ηθοποιίας, μηνυμάτων και εικόνας. Αυτό το κάτι άλλο που γίνεται στην Άσκρη, καταγοήτευσε τους θεατές, κάτω από την αύρα της Κοιλάδας των Μουσών.
Κορίτσια και γυναίκες της Άσκρης, μαζί με φίλους του ελληνικού μεγαλείου, από Θήβα, Βάγια, Λιβαδειά και Δίστομο, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Η χρησιμοποίηση της ιτιάς, αντί σκηνής και ο άκρως επαγγελματικός φωτισμός από την Θοδωρή Στέφα, έδωσαν αυτές τις καταπληκτικές εικόνες.
Η “θεϊκή” στάση, η ομιλία και ο χορός των Μουσών έδειξε τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Και οι εννέα ήσαν υπέροχες.
Ελευθερία Κλεφτογιάννη, Βασιλική Μεγάλου, Ελπινίκη Χολιασμένου, Αλεξάνδρα Μπαμπούλα, Βασιλική Μάρκο, Μαρία Κορδώνη, Ζωή Τζανίμη, Γεωργία Καραχάλιου και Ζωή Μαλέση, οι σημερινές Μούσες του Ελικώνα.
Οι απαγγελίες της Νότας Μπατσούλη και της Σοφίας Μραδίνα εστίασαν στην ουσία του έργου. Τι ήταν οι Μούσες.
Την παρουσίαση όλου του προγράμματος έκανε η φιλόλογος Άννα Νικολάου, πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς. Για άλλη μια φορά η επιλογή του Συλλόγου ήταν απόλυτα επιτυχής.
Η παρουσία της σολίστ Κατερίνας Κρασσά έδειξε την ποιότητα. Το τραγούδι της, αν και ασυνήθιστο στην περιοχή καταγοήτευσε. Μία καθιερωμένη καλλιτέχνης κατέβηκε από τα σαλόνια και ανέβηκε σε κακοτράχαλα αλώνια, απλά για να δείξει την αγάπη της για τον τόπο.
Ο αγώνας Ησιόδου – Ομήρου, με την αφήγηση της Αρετής Γαλάνη και τον διάλογο του Θανάση Οικονόμου με τον Στρατή Καρρά, ήταν καταπληκτικός.
Η Αθηνά στην Ιπποκρήνη, πρέπει να έκανε πολλούς να θέλουν να ανεβούν στον Ελικώνα. Η Αρετή Γαλάνη με την παραστατική και από στήθους αφήγηση, η απαστράπτουσα Νότα Μπατσούλη και η Ελένη Λυμπέρη με τη στεντόρεια φωνή ήταν υπέροχες.
Αρχαίο θέατρο Κοιλάδας των Μουσών. Η μαγεία
Φωτογραφίες απο Νότα Μπατσούλη

3 σχόλια:

  1. Δυστυχώς όχι τόσο σπουδαία η ερωφίλλη την επόμενη μέρα που παρόλη την Υπέροχη απόδοση και ερμηνεία του έργου από τους ηθοποιούς αποδείχθηκε δυσνόητο και ξένο στον τόπο και στην πλειοψηφία θεατών Ασκρης. Θέλει περισσότερο ψάξιμο από τον δήμαρχο η επιλογή αυτή στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΙΔΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ,ΙΔΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! ΒΑΡΕΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ... ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ,ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ Κ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ