Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Φεστιβάλ Παράδοσης στις Πλαταιές-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχή χρονιά, απο 4-7 Αυγούστου,το Φεστιβάλ των Πλαταιών, στην πλατεία του χωριού.
Την Κυριακή,στο μεγάλο αυτό φεστιβάλ
παρουσιάστηκαν χοροί από όλη την Ελλάδα.


 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΩΕΡΟΗ  ΠΛΑΤΑΙΩΝ
Πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία το ένατο φεστιβάλ
Πλαταιών του πολιτιστικού συλλόγου Ωερόη στις 4-7 Αυγούστου
Την πρώτη μερα πραγματοποιήθηκε τουρνουά πετοσφαιρισης (βολλευ) στο δημοτικό σχολείο Πλαταιών, και ακολούθησε κυνήγι του χαμένου θησαυρού στην κεντρική πλατεία. Τη δεύτερη μέρα οργανώθηκε αναβίωση παλαιών παιχνιδιών. Η
 Τρίτη μέρα άνοιξε με αγώνες αντοχής και εν συνεχεια σεμινάριο πρώτων βοηθειών με κεντρικό ομιλητή τον αγροτικό ιατρό κο Δημήτρη Δεσκο. Το βραδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε προβολή φωτογραφιών 3δ του μεγάλου ζωγράφου φιλέλληνα Boissonnas, επιμελημένο απο τον κο Παναγιώτη Δεφιγγο. Το Σάββατο περατώθηκε με παραδοσιακή μουσική βραδιά.
 Η τεταρτη και τελευταια μερα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με ζωγραφικό happening καθοδηγούμενο απο τον ζωγράφο και δάσκαλο εικαστικών Θανάση Ραχούτη. Το φεστιβάλ Πλαταιών έλαβε τελος με παραδοσιακούς χορούς απ'όλη την Ελλάδα, με την συμμετοχή των:
•δημοτικό σχολείο Πλαταιών
•όμιλος κριεκουκιωτων φίλων του έλατου (Ο.Κ.Φ.Ε.)
•δικταιοι-καστρινοί
•ελληνικός παραδοσιακός χορευτικός όμιλος (ΕΛ.ΠΑ.Χ.Ο.)
•χορευτικός σύλλογος νεοχωρακιου "Η παρέα μας"
•σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας "Η Νέα Τραπεζούντα"

Επισης εγινε απονομή βραβείων για τους αγώνες αντοχής, το τουρνουά πετοσφαιρισης και τους αποφοίτους λυκείου που συμμετείχαν στις πανελληνιες εξετασεις.

Ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο του αεραθλητικού ομίλου Κιθαιρώνα (Α.Ο.Κ.) κο Αμβρόσιο Κάρδαρη.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Θηβαίων κος Σπύρος Νικολάου, οι αντιδημάρχοι κοι Κίτσος και Μητσακης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κοι Κουτσοδήμος, Δρένιος και Παπαβασιλείου, κι ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πλαταιών κος Αλέξης Φίλης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με επιτυχια καθώς ενα μέρος των εσόδων από τη λαχειοφόρο θα διατεθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο Θηβαίων.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΩΕΡΟΗ  ΠΛΑΤΑΙΩΝ


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ