Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Κλείνουν το ΕΠΑΛ Αλιάρτου-Στα κάγκελα οι μαθητές-ΒΙΝΤΕΟ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΛ ΑΛΙΑΡΤΟΥ 

Σε επ' αόριστον κατάληψη   του σχολείου τους προχώρησαν σήμερα το απόγευμα οι περίπου 90 μαθητές του ΕΠΑΛ Αλιάρτου, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας  να καταργήσει και τις 6 ειδικότητες του Εσπερινού ΕΠΑΛ,επειδή δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών.
Πρόκειται  για  ειδικότητες που έχουν διακριθεί με τις εξαιρετικές επιδόσεις των μαθητών και αποτελούν ελπίδα για το μέλλον του ΕΠΑΛ Αλιάρτου.
Στη Β΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑΛ  Αλιάρτου έχουν εγγραφεί ήδη 38 μαθητές.  Τρία από τα έξι τμήματα που δεν εγκρίνει το Υπουργείο (Γεωπονίας, Οικονομίας και Πληροφορικής) δεν υπάρχουν σε κανένα Εσπερινό ΕΠΑΛ της Βοιωτίας! Αλλά και για τους μαθητές των άλλων τριών τμημάτων  τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι περισσότεροι μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ είναι εργαζόμενοι και δεν μπορούν να εγγραφούν σε άλλα ΕΠΑΛ. Τα ίδια προβλήματα έχουν και άλλα σχολεία. Στο ΕΠΑΛ Θήβας δεν εγκρίθηκε το τμήμα Πληροφορικής της Β΄ τάξης με 9 μαθητές!
 Να λειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες και τα τμήματα του ΕΠΑΛ Αλιάρτου δήλωσαν οι μαθητές στο Permisospress, που οδηγούν στο κλείσιμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ