Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Βιβλική καταστροφή στην Καλαμάτα – Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία-ΒΙΝΤΕΟ



Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία και μια αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της θεομηνίας που πλήττει τη χώρα μας και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστεί.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής, νεκρές είναι μια 63χρονη με κινητικά προβλήματα και μια 80χρονη στην πόλη της Καλαμάτας, οι οποίες ανασύρθηκαν από πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ ένας 90χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία, το οποίο όμως δεν έχει πλημμυρίσει και εκτιμάται οτι πιθανότατα πέθανε από άλλη αιτία.

Θρίλερ με 53χρονη στη Θεσσαλονίκη
Στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης γίνονται αναζητήσεις απο σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό μιας 53χρονης που αγνοείται και για την οποία είχε δηλώσει ο σύζυγός της ότι έχασε την επαφή μαζί της. Το αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκε σε βενζινάδικο με τα αλάρμ αναμμένα, αλλά η ίδια παραμένει άφαντη.

Τεράστιες καταστροφές στην Καλαμάτα
Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας (απάντληση υδάτων, απεγκλωβισμό κ.λπ.). Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις.

Οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες και τα πλημμυρισμένα σπίτια εκατοντάδες που αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή με 20 αντλίες από Αθήνα, 12 από Τρίπολη και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, νεκρή είναι μία γυναίκα 62 ετών, η οποία έμενε σε ημιυπόγειο σε χωριό της Μεσσηνίας και αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν οι αρχές να την απεγκλωβίσουν.
Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Καλαμάτας, 80 φοιτητές βρίσκονται αποκλεισμένοι στο ΤΕΙ, ενώ 8 χωριά είναι επίσης αποκλεισμένα.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο ποταμός Ξερίλας, υπερχείλισε από την έντονη βροχόπτωση και παρέσυρε έναν άνδρα καθώς και δεκάδες αυτοκίνητα στο πέρασμά του.

Σε πολλές περιοχές της Καλαμάτας, δεν υπάρχει ρεύμα.

Δείτε το  βίντεο από το tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ