Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ιστορική Mάχη της Πέτρας στον Υψηλάντη-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε φέτος όπως και κάθε χρόνο η επέτειος της Μάχης της Πέτρας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Υψηλάντη ευχαριστεί τα χορευτικά Συγκροτήματα που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις: Το σύλλογο Ποντίων «Ο Ευκλείδης» το χορευτικό Σύλλογο Μαυρομματίου,χορευτικό Σύλλογο Τροβάτου Αγράφων,και το χορευτικό του Υψηλάντη.  Επίσης ευχαριστεί τους βουλευτές του Νομού Βοιωτίας , τους εκπροσώπους της περιφέρειας Στερεάς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παρευρίσκονταν στις φετινές εκδηλώσεις. Τα Υψηλάντεια 2016
ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και η συμμετοχή των δημοτών ήταν μεγάλη .Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Στερεάς και το Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων για τη βοήθειά τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.

                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ
Γιαννακόπουλος Γιώργος
    
                                                         
Η Μάχη της Πέτρας υπήρξε η τελευταία μάχη του Αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία. Έλαβε χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου 1829 στην Πέτρα της Βοιωτίας, μεταξύ Θήβας και Λιβαδειάς. Την εποχή εκείνη ήταν μία στενή δίοδος, που σχημάτιζαν οι όχθες της Λίμνης Κωπαΐδας και το βουνό Ζαγαρά (Ελικών). Επικεφαλής των ελληνικών δυνάμεων ήταν ο Δημήτριος Υψηλάντης, που κατά περίεργη συγκυρία έθεσε τέρμα στον Αγώνα, τον οποίον είχε αρχίσει ο αδελφός του, Αλέξανδρος, με τη διάβαση του Προύθου στις 24 Φεβρουαρίου 1821.
 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. πατερ θωμας υψηλαντης27 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12:01 π.μ.

    προεδρε αψογη διοργανωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περα απο τον Υψηλαντη ηπηρχαν και τοπηκη αγωνηστες δεν ακουσα κατι για αυτους, για πηγενετε σε καποια πανεπηστημηακη διατρηβη να δειτε ονοματοεπονημα, αντε ανηστορητη μας μοστραρατε και ολλους τους αποτυχημενους να δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. ΚΡΙΜΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΑΝΤΑΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ