Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή του ιδιοκτήτη πρώην Unicot στη Λιβαδειά στο Permissos press για την εγκατάσταση προσφύγων



Επιστολή του ιδιοκτήτη   πρώην εργοστασίου « Unicot» κ.Ιγνατιάδη στο Permissospress για την εγκατάσταση προσφύγων στη Λιβαδειά.
Αξιοτιμοι κυριοι,

Ονομαζομαι Ανθιμος Ιγνατιαδης και από κοινου με την οικογενεια μου  ειμαστε ιδιοκτητες της εταιρειας Τερλανα ΑΕ.

Στο χαρτοφυλακιο της εταιρειας μας (πρωην κλωστουφαντουργικη ) συμπεριλαμβανεται το γωνιακο ακινητο επι της συμβολης των επαρχιακων οδων Καστρου – Αραχωβας και πρωην Εθνικης Οδου Θηβας-Λαμιας , γνωστο και ως «Πρωην Unicot».

Με μεγαλη εκτιμηση προς τον ιστοτοπο που διαθετετε  θα ηθελα με την επιστολη αυτη, εστω και καθυστερημενα, να εκφρασω την απορια μου για την πολεμικη που αναπτυχθηκε εναντια στο ακινητο ιδιοκτησιας μας κατα την διαρκεια των προσφατων δημοτικων συμβουλιων με το φλεγον θεμα της εγκαταστασης προσφυγων στην περιοχη της Λιβαδειας .
Αυτό που θα ηθελα να προβαλλω με την συγκεκριμενη επιστολη και ζητωντας την φιλοξενια και κατανοηση σας, είναι η πολεμικη που αναπτυχθηκε όταν ανακοινωθηκε η προθεση της πολιτειας να χρησιμοποιησει το ακινητο μας. Η τιμη που προσφεραμε για ένα προτεινομενο συμβολαιο 1 ετους ηταν εξαιρετικα χαμηλη και είναι στην διαθεση σας για να το επιβεβαιωσετε.
Αναρωτιεμαι λοιπον αν εχει ηδη ξεχαστει το γεγονος ότι προ μολις 4 ετων διαθεσαμε στην ουσια δωρεαν το κτηριο (κατοπιν εντονης  προτροπης παραγοντων του Εμπορικου Επιμελητηριου Βοιωτιας ) προκειμενου να στεγαστει δοκιμαστικα η πρωτη (και τελευταια απ’ ότι φανηκε) «Εμπορικη – Παραγωγικη και Ενεργειακη Εκθεση Βοιωτιας».

Θελω να πιστευω ότι η εκθεση αυτή ηταν απολυτα επιτυχημενη και  από πλευρας κτηριακων εγκαταστασεων τουλαχιστον , καλυψε πληρως τις αναγκες τοσο των εκθετων οσο και των επισκεπτων.

Ας μην ξεχναμε αλλωστε ότι ο χωρος αυτος με τις τεραστιες μονοκοματες αιθουσες και τις ελαχιστες αναλογικα κολωνες , καποτε προσφερε δουλεια σε εκατονταδες εργαζομενους διαθετοντας αρτιες  υποδομες σε ρευμα, αποχετευση και υδρευση.

Πηραμε τοτε  αρκετα συγχαρητηρια για την συμβολη μας προκειμενου να πραγματοποιηθει η εκθεση αυτή και πολλοι επιχειρηματιες/επαγγελματιες εξεφρασαν την επιθυμια να γινει το κτηριο επιχειρηματικο παρκο.

Δυστυχως με την κριση να βαθαινει κατι τετοιο δεν κατεστη δυνατο.

Θα ηθελα λοιπον να κανω μια αναφορα στο θεμα μικρου τμηματος της στεγης που αποτελειται από «Ελενιτ» και για το οποιο παλι προ τετραετιας ανεφεραν ότι θα είναι επικινδυνο για την υγεια αυτων που επισκεπτονται τον χωρο : συνημμενη η εκθεση της εξειδικευμενης εταιρειας  PRO EX OE  για το θεμα αυτό χωρις περαιτερω σχολια από πλευρας μας.

Επισης για το θεμα των αιγοπροβατων, δεν νομιζω ότι το γεγονος πως οταν σε ένα οικοπεδο 80 στρεμματων βρισκονται 20-25 προβατα, καθισταται το μερος αυτό στανη !

Δεν γνωριζω εάν αλλα κτηρια στην περιοχη πληρουν καλυτερα τις προυποθεσεις  ( κτηριακες και οικονομικες) για να στεγασουν ολους αυτους τους ταλαιπωρημενους ανθρωπους – ελπιζω ειλικρινα να υπαρχουν.

Αυτό που με ενοχλησε ομως είναι η ευκολια υπερβολης και διασπορας ψευδων γεγονοτων καθως και η αποκρυψη των θετικων στοιχειων που προσφερει το κτηριο αυτό.

Ένα κτηριο που όπως ισως να γνωριζετε  ότι στεγαζει την μεγαλυτερη στεγη φωτοβολταικων στον Νομο Βοιωτιας και κάθε άλλο παρα εγκαταλελειμμενο είναι…
Σας ευχαριστω θερμα για τον χρονο σας και ειμαι στην διαθεση σας για οποιαδηποτε συμπληρωματικη πληροφορια τυχον χρειαζεστε.
Με εκτιμηση,
Ανθιμος Ιγνατιαδης

6 σχόλια:

  1. Καλή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του φίλτατου επιχειρηματία,αλλά φαίνεται πως εσκεμμένως ξεχνά 2 πραγματάκια:
    1)Ο εγκαταλλειμένος χώρος του, ητάν κατασκευασμένος για βιομηχανική χρήση -με ότι αυτό συνεπάγεται- και όχι για να φιλοξενήσει ως κατοικίες ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    2)Το επιχειρηματικό κέρδος ,όταν έχεις να κάνεις με κατατρεγμένους πρόσφυγες,δεν είναι θεμιτό.
    Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καποιο λακο εχει η φαβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τι θέλεις να πεις με αυτό βρε πιπίλα;και το Ελληνικό είχε κατασκευαστεί για αεροδρόμιο . Οι χρήσεις δεν αλλάζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EΛΑ ΜΗ ΚΛΕΓΕΣΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το οικοσιτο του Συριζα λεει οτι οι χρήσεις αλλάζουν.
    Σιγουρα,ιδιως οταν προκειται για το Ελληνικο του τραπεζιτη Λατση, με συνοπτικες διαδικασιες.
    Να προσεχουμε τι λεμε και να μην κανουμε πολιτικη σπεκουλα σε βαρος αυτων των ανθρωπων ,εξυπηρετωντας κομματικες θεσεις και επιχειρηματιες ,που προσδοκουν στο ευκαιριακο κερδος καταπατωντας την ανθρωπινη υποσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Στόκοι βέβαια δεν αλλάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ