Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

O Bοιωτός Ηλίας Κρούσος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο-ΒΙΝΤΕΟ


Ο Ηλίας Κρούσος απο την Τανάγρα Βοιωτίας παρουσιάζει την Πέμπτη στις 8 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 το απόγευμα στον ΙΑΝΟ το νέο του βιβλίο με τίτλο Ωδίνες.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής Μιχάλης Βάκρινος

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο  Ηλίας Κρούσος.

Λέγεται πως το δεύτερο βιβλίο ενός ποιητή είναι και το ωριμότερο της γραφής του. Άραγε είναι αυτό αλήθεια; Σας προκαλώ όλους, πιστούς και άπιστους, να το διαπιστώσετε από κοντά. Εάν σας ξυπνήσω συναισθήματα κρυμμένα, σημαίνει πως είμαι πραγματικός ποιητής.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Προτού κλείσεις ετούτο το βιβλίο, μ’αποπάρεις και με χλευάσεις, διάβασέ με.

 Προσπάθησε να δαμάσεις τ’ασίγαστο πάθος της γραφής μου, πως προελαύνει εις το βαθύ Σκοτάδι του Πόνου - πως υπήρχε και υπάρχει- μ’έναν και μόνο λύxνο σβηστό. Κάποιος εκ των Μυστών, των σπουδαίων, θα σου πει, πως πρόκειται περί γραφής άνευ σημασίας και ουσίας, δια γραφή πως δεν πρααίνει κανέναν πόνο, δια μια γραφή πως αγνοεί κάθε ημερινή λάμψη του Φωτός. Αγνόησέ τους. Γίνε κ’εσύ ένας τρελός. Συνέχισε να προχωράς μεθυσμένος αποκοτιά και τρέλα. Κάπου της αχλής, θα μουδιάσεις απ’την κορφή ως κάτω. Μια επιτύμβια επιγραφή, θα μ’ανήκει. Του Κρούσου θα λέει μισοσβησμένα. Θα με δεις θαμμένο της Λάσπης με το κρανίο αφημένο απ’έξω κι ανοιγμένο παραδειγματικά εις τα δυο. Ίσως διατί δεν με  κατάλαβε ουδείς. Τότε τρελέ μου, θ’ακούσεις τριγμούς σ’όλα σου τα κόκαλα, ωδή μιας επανεκκίνησης του νου. Εσύ, πως θα μ’έχεις διαβάσει, θα έχεις μόλις καταλάβει, πως η λάμψη του Φωτός έχει μοναχά σημασία και μεγίστη ουσία, αμέσως έπειτα των μεγαλύτερων Πόνων του Σκότους, πως κυριαρχούν ετούτου του σαθρού κόσμου.

Εξώφυλλο βιβλίου από τον καλλιτέχνη Χρήστο Γεωργίου.

Επιμέλεια - διόρθωση βιβλίου η φιλόλογος Χρύσα Νταή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ