Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση τιμής στους Αλύγιστους της Ταξικής Πάλης στη Λιβαδειά-BINTEO



Μέσα σε ατμόσφαιρα συναισθηματισμού, μνήμης και θαυμασμού για τον ηρωικό αγώνα επιβίωσης των κυνηγημένων από το μεταπολεμικό αστικό κράτος, πραγματοποίησε χθες (9 Νοέμβρη) η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ μια σεμνή εκδήλωση, καθώς ταιριάζει στους κομμουνιστές, στην τεράστια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητήριου Λιβαδειάς.

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα, ανάμεσα στους νεότερους που, μόνο από αφηγήσεις συγγενών τους και φίλων, γνώρισαν την φρίκη των διωγμών αυτών που έδωσαν τον αγώνα  για μια    δίκαιη κοινωνία, ξεχώριζαν δεκάδες πρόσωπα, χαρακωμένα από τα σημάδια του πόνου που άφησε πάνω τους το κυνηγητό και η απώλεια αγαπημένων τους προσώπων.

Η εκδήλωση αυτή, ενταγμένη στα 100 χρόνια ύπαρξης και αγώνα του ΚΚΕ, περιλάμβανε έκθεση φωτογραφικών και γραπτών ντοκουμέντων από τους τόπους εξορίας όπου στέλνονταν όσοι “δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις” και μουσικο-θεατρική αναπαράσταση της αγωνίας και του πόνου που έζησαν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Προλόγησε ο σ/φος Γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς, Γιώργος Κοτρόγιαννος και την κύρια πολιτική ομιλία έκανε ο σ/φος Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ