Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Σε Ακραίφνιο και Θήβα ο Μητροπολίτης για την Εορτή Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου


Την Ανακομιδή των λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εις τον Ναό του Αγίου στη Λύδδα της Παλαιστίνης εορτάζει η Εκκλησία μας την 3ηΝοεμβρίου.

Το απόγευμα της 2ας Νοεμβρίου 2016 τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός στον ανακαινισθέντα παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμνενάρχου Θηβών κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής.


 Το πρωί της 3ης Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε το Μυστήριο της Θ.Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών, όπου με την ευκαιρία της εορτής της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται προς ευλογία η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας από την Ενορία Γενέσιου Θεοτόκου Λουτρακίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου έγινε η Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου το οποίο φυλάσσεται στον Φερωνύμο Ναό στην Θήβα.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της εορτής και τόνισε το νόημα που έχουν οι εορτές των Αγίων μας καλώντας τους πιστούς να μην μείνουν στα επιφανειακά των εορτών αλλά στην ουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ