Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Εγκαινιάστηκε η ανακατασκευασμένη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα


Οι σκηνές αντικαταστάθηκαν από οικίσκους, δημιουργήθηκαν κοινόχρηστοι χώροι και η ανακατασκευασμένη πλέον δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα  φιλοξενεί 160 οικογένειες σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Η ανακαίνιση της δομής έγινε έπειτα από συνεργασία της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των υπουργείων Εθνικής 'Αμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων "θα δώσει χαρά και θαλπωρή στις οικογένειες των προσφύγων. Οι εγκαταστάσεις θα καλύψουν τις ανάγκες στέγασης των οικογενειών παρέχοντάς τους επίσης πλήρη σίτιση μέσα σε ένα περιβάλλον αξιοπρεπούς διαβίωσης, υπό την επίβλεψη ιατρών και νοσοκόμων. Παράλληλα, με τη δημιουργία χώρων αναψυχής εντός των εγκαταστάσεων προσπαθούμε να συμβάλουμε στην ψυχική ανάταση όλων των προσφύγων", επισήμανε κατά τα σημερινά εγκαίνια της δομής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Το κάθε ένα κοντέινερ που τοποθετήθηκε στη Ριτσώνα διαθέτει μπάνιο και κουζίνα και φιλοξενεί μία οικογένεια. Επίσης η δομή διαθέτει κοινόχρηστους χώρους, όπως νηπιαγωγείο, κοινόχρηστα μπάνια και τουαλέτες, καθώς και χώρο για αθλητισμό. Εξάλλου, λεωφορεία μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε κοντινούς προορισμούς.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε επίσης ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ