Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Και γιατί όχι,Όπερα στην Άσκρη-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Όπερα στην Άσκρη
    Και γιατί όχι, αφού εκεί γίνονταν τα Μουσεία και ο Ασκραίος Ησίοδος ήταν αυτός που διέσωσε το μύθο του Προμηθέα, όπως γλαφυρά τον ανέλυσε η Ελένη Λυμπέρη.
    Χαιρετισμό απεύθυναν οι εκπρόσωποι της UNESCO, Αναστάσιος Κουτσούκος και Σοφία Παπαδάτου, ενώ ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος παρουσίασε τους καλλιτέχνες και αναφέρθηκε στην υπόθεση του έργου.
    Η παράσταση ήταν καταπληκτική και καθήλωσε το κοινό. Ήταν μεγάλη τιμή για τον Σύλλογο να παρουσιάσει στην Άσκρη το σπουδαίο έργο ενός εξαιρετικού μουσικοσυνθέτη, με ένα επιτελείο θαυμάσιων ερμηνευτών με εξαιρετικό ταλέντο.
    Μετά την παράσταση, ο εκπρόσωπος της UNESCO καθηγητής κ.  Κουτσούκος βράβευσε τους καλλιτέχνες, και τους συλλόγους της Άσκρης.  Ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε:
    “Η παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την επικοινωνία των λαών δια της εκπαιδεύσεως, των φυσικών και κοινωνικών επιστημών και του πολιτισμού, που είναι στόχος της UNESCO, ήταν και το πνεύμα της Κοιλάδας των Μουσών, με τη διάδοση των επιστημών και των τεχνών από τις Μούσες και την ηθική διδασκαλία του Ησιόδου.
    Η παρουσία τόσων πολλών και απαιτητικών θεατών από διάφορα μέρη του νομού μας, δείχνει ότι προσπαθούμε να αγγίξουμε την κουλτούρα της Βοιωτίας.”
    Εκ μέρους του Συλλόγου γυναικών το βραβείο παρέλαβε η επίτιμος πρόεδρος Δήμητρα Κοροπούλη, θέλοντας να τονίσουν τη μακρά προσφορά του Συλλόγου στον πολιτισμό της Άσκρης.
Βραβεύθηκε επίσης η “Φωνή της Άσκρης” με την Ελένη Σταμάτη.   Η συνέχεια δόθηκε στη Λίμνη Μουσών, σε ένα πολύ φιλικό κλίμα, το οποίο υπόσχεται πολλά.
   
 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ