Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Έκανε του… κεφαλιού του ο Λεβαδειακός



Σε… πάρτι μετέτρεψε το «ντέρμπι παραμονής» ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί είδαν τον Ηρακλή να είναι ανταγωνιστικός για 60 λεπτά, αλλά κατάφερε να «κλειδώσει» το τρίποντο σε ένα τρίλεπτο με δύο κεφαλιές των Γιακουμάκη και Τόνι Σίλβα, για να έρθει ο Μάντζιος στο φινάλε να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα (3-0).

Ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού ο Λεβαδειακός, καθώς έφτασε τους 12 βαθμούς, με τον Ηρακλή να συνεχίζει να βρίσκεται ουραγός με 3 και να έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο για την σωτηρία του!

Το ματς
Τίποτα το ιδιαίτερο στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και ψάχναμε τις ευκαιρίες με το… κιάλι! Ωστόσο, σιγά-σιγά το ματς άρχισε να αποκτά ρυθμό και να δημιουργούνται καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Ο Ηρακλής θα μπορούσε δε να είχε προηγηθεί αλλά δεν του το επέτρεψε σε δύο στιγμές ο α’ βοηθός. Συγκεκριμένα, στο 19’ ο Καραϊσαρίδης υπέδειξε τον Λουκίνα σε θέση οφσάιντ ενώ καλυπτόταν από δύο παίκτες και έβγαινε στην πλάτη της άμυνας. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λουκίνας σκόραρε με προβολή από κοντά, μετά από σέντρα του Κούρου αλλά ο βοηθός διαιτητή υπέδειξε τον δεύτερο λανθασμένα σε θέση οφσάιντ!

Στο 24’ ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι αλλά ο Τόνι Σίλβα νικήθηκε από τον Χουάντερσον σε τετ-α-τετ. Οκτώ λεπτά μετά, σε μια παρόμοια φάση και με τους ίδιους πρωταγωνιστές, η φάση είχε την ίδια κατάληξη. O Bραζιλιάνος πορτιέρε βγήκε νικητής! Αυτή η ευκαιρία ήταν και η τελευταία του πρώτου μέρους για τους Βοιωτούς, με τους Θεσσαλονικείς να απειλούν στο 39’ με το σουτ του Λεοζίνιο έξω από την περιοχή, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στην επανάληψη, ο Λεβαδειακός μπήκε με σαφή σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να… ξεκλειδώσει την άμυνα του Ηρακλή. Απείλησε στο 51’ με το δυνατό σουτ του Μάντζιου να διώχνει σε κόρνερ ο Χουάντερσον και από την εκτέλεση αυτού, ο Βραζιλιάνος πορτιέρε «έβγαλε» δύσκολα την απευθείας εκτέλεση του Μιλιάζες. Τρία λεπτά μετά, πάντως, ο Γηραιός έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Κυριακίδης έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή αλλά ο αμαρκάριστος Κούρος έκανε… άψυχο πλασέ και έδωσε την ευκαιρία στον Ναμάσκο να μπλοκάρει. Στο 71’ ο Ηρακλής είχε νέα ευκαιρία με τον Λεοζίνιο να κάνει αδύναμο σουτ από τα όρια της περιοχής και ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Ο Μάντζιος μετά από γέμισμα έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Γιακουμάκης με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουάντερσον, κάνοντας το 1-0. Τρία λεπτά μετά δε έπειτα από σέντρα του Μιλιάζες, ο Τόνι Σίλβα έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στην ίδια γωνία με το πρώτο γκολ, έγραψε το 2-0 και «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του. Το τελικό σκορ (3-0) διαμόρφωσε ο Μάντζιος στο 88’, όταν ο Σαραμαντάς με τον Χουάντερσον μπερδεύτηκαν και έδωσαν την ευκαιρία στον Έλληνα επιθετικό να βάλει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μαχαίρας, Ζεζίνιο (61’ Γιακουμάκης), Καραμπουέ (76’ Βασιλείου), Μάντζιος, Τόνι Σίλβα (87’ Καλτσάς).

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Μάγκας, Μεντί, Τόπι.

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Κούρος, Κυριακίδης, Ιντζόγλου, Καρακγούνης (76’ Μοντέιρο), Λουκίνας (70’ Περόνε), Λεοζίνιο, Λάμπρου (57’ Πασάς).

Στον πάγκο: Περνίς, Στάμου, Αγγελόπουλος, Βοσνακίδης.

Διαιτητής: Νικόλαος Ανούσος (Λακωνίας)

Γήπεδο: Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς

Γιώργος Τσανάκας
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ