Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Αντιρρησίας Συνείδησης και Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται στον Κινηματογράφο Θήβας


    Σας ενημερώνουμε,  ότι από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβληθούν η κινηματογραφικές ταινίες «Αντιρρησίας Συνείδησης» και «Φανταστικά Ζώα και που βρίσκονται».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 24/11/2016 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11/2016


ΑντιρρησίαςΣυνείδησης
Hacksaw Ridge

Σκηνοθεσία: Μελ Γκίμπσον
Ηθοποιοί: Άντριου Γκάρφιλντ, Βινς Βον, Τερέζα Πάλμερ, Σαμ Γουόρθινγκτον
Διάρκεια: 131 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραματική

Mία ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Μελ Γκίμπσον, βασισμένη στην πραγματική ιστορία του ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ντέσμοντ Τ. Ντος. Ο Ντος κατά την διάρκεια της μάχης Okinawa, μίας από τις πιο αιματηρές του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο.
Ήταν ο μόνος Αμερικανός στρατιώτης του Β’ παγκοσμίου πολέμου που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μαχών και πρόσφερε τα μέγιστα χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 9.15 μ.μ.


ΠΕΜΠΤΗ 01/12/2016 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 7/12/2016

Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται
Fantastic Beasts and Where to Find Them

Σκηνοθεσία:  Ντέιβιντ Γιέιτς
Ηθοποιοί: Έντι Ρεντμέιν, Κάθριν Γουότερστον, Κόλιν Φάρελ, Έζρα Μίλερ, Άλισον Σούντολ
Διάρκεια: 133 λεπτά
Είδος ταινίας: Φαντασίας

Στη Νέα Υόρκη του 1926 μια σκοτεινή δύναμη αναστατώνει την πόλη, απειλώντας να ξεσκεπάσει τη μυστική κοινότητα των Μάγων. Η άφιξη του Βρετανού Νιούτ Σκαμάντερ και της βαλίτσας του, η οποία είναι γεμάτη φανταστικά πλάσματα, θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 9.15 μ.μ.
Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων

1 σχόλιο:

  1. Ο Desmond Doss δεν ήταν ο πρώτος αντιρρησίας συνείδησης που αρνήθηκε να σκοτώσει στον Β'ΠΠ. Προϋπήρξαν εκατοντάδες Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά ήδη από τον Α'ΠΠ. Όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλες τις χώρες που έλαβαν μέρος στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, φυλακίστηκαν βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν χιλιάδες Μάρτυρες του Ιεχωβά, καθώς και οι οικογένειές τους. Την ίδια στιγμή που στο σύνολό των Μαρτύρων του Ιεχωβά κανείς δεν έλαβε μέρος σε εχθροπραξίες, υπήρξαν και ελάχιστοι άλλοι άνθρωποι που πράγματι δεν συμμετείχαν στον πόλεμο. Ο Desmond Doss δεν ήταν ένας από αυτούς πάντως. Μπορεί ο ίδιος να μην συμμετείχε σε δολοφονικές πράξεις στον πόλεμο, αλλά, συμμετείχε στα στρατιωτικά γυμνάσια προ της μάχης και ανέλαβε ενεργά δράση στον πόλεμο ως στρατευμένος γιατρός με τις ΗΠΑ. Η παροχή κάθε είδους βοήθειας στο πεδίο της μάχης σε αυτούς που συμμετέχουν στον πόλεμο, δεν αποτελεί αντίρρηση στράτευσης. Η συνείδησή του, δεν του επέτρεπε να σκοτώσει αλλά του επέτρεπε να συμμετέχει και να υποστηρίζει με τον τρόπο του, την μια εκ των πολλών αντιμαχόμενων παρατάξεων! Στην πραγματικότητα δεν ήταν καν αντιρρησίας συνείδησης γι' αυτό και έλαβε πολεμικό παράσημο. Η παραπληροφόρηση τελικά που βγαίνει μέσα από την ταινία, είναι τεράστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ