Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Νεκρός λύκος στην Κωπαίδα


Λύκος σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα κατά τις πρωινές ώρες στην επαρχιακή οδό Θήβας - Λιβαδειάς, κοντά στα όρια του Αλίαρτου. Το "σπάνιο" αγρίμι εντοπίστηκε από τον κυνηγό Αντώνη Αθανασίου λίγο έξω από τον χώρο εγρασίας του Βασίλη Παλμέ.

Ο οδηγός του οχήματος, μετά το τροχαίο, προφανώς έφυγε από το σημείο του ατυχήματος για να μην κατηγορηθεί για δολοφονία "σπάνιου" και "υπό εξαφάνιση είδους". Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να αντιληφθεί ότι ο θάνατος του λύκου πρέπει να ήταν ακαριαίος καθώς σύρθηκε στο οδόστρωμα για περισσότερα από 20 μέτρα καθώς το ζώο έφερε πολλαπλά συντριπτικά  κατάγματα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πολύ κοντά στο σημείο του ατυχήματος (δίπλα σχεδόν από τις εγκαταστάσεις που φαίνονται στο βάθος) υπάρχει μαντρί με πρόβατα, στοιχείο που εν μέρει εξηγεί την παρουσία του λύκου στην περιοχή, βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη που πλησιάζει κάπως περισσότερο στην αλήθεια, ότι δηλαδή οι λύκοι έχουν αυξηθεί πλέον τόσο πολύ που κυκλοφορούν άφοβα ακόμα και στα καθαρά πεδινά τμήματα, κυριολεκτικά μέσα στον κάμπο πλέον !!!

Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι το δεύτερο τροχαίο με θύμα "λύκο" ή λύκο που καταγράφηκε στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια, με τον προηγούμενο να έχει χάσει την ζωή του πάλι από τροχαίο στο Μουρίκι,δηλαδή πάλι σε καθαρά πεδινή περιοχή. Τα συμπεράσματα δικά σας για την "σπανιότητα" του είδους .....
 iHunt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ