Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Χρόνια Πολλά Λιβαδειά-Δείτε βίντεο και φωτο

Εκατοντάδες Λιβαδείτες συμμετείχαν στην γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, Πολιούχου της πόλης της Λιβαδειάς.
Την  εορτή των Εισοδίων τιμά  η πρωτεύουσα της Βοιωτίας και Αρχόντισσα της Ρούμελης, η χιλιοτραγουδισμένη πόλη των νερών, η Λιβαδειά, της οποίας ο Μητροπολιτικός Ναός είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου.
Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη η Βοιωτική Εκκλησία για μια ακόμη χρονιά τίμησε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της μητέρας του Κυρίου μας με αφορμή τα Εισόδια, τα οποία αποτελούν προοίμιο της επερχόμενης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε  πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου,  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και του Θηβών και Λεβαδείας  κ. Γεωργίου.
 Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας έγινε  η λιτάνευση της εικόνας  στους δρόμους της Λιβαδειάς.Την εικόνα συνόδευε  άγημα του ΚΕΠΒ Θηβών και η Φιλαρμονική του Δήμου.

  Στις εορταστικές εκδηλώσεις   παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.α Παπαθωμά,η Δήμαρχος Λεβαδέων κ.α. Πούλου,ο Βουλευτής κ.Θηβαίος οι Διευθυντές  Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Βοιωτίας, ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.Ταγκαλέγκας,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Αγνιάδης, και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της πόλης.


 






 

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ