Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Κακοκαιρία πλήττει για δεύτερη ημέρα τη Βοιωτία

Χωρίς προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας η κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι αυτή την ώρα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει για δεύτερη ημέρα τη Βοιωτία,με τσουχτερό κρύο, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Από το απόγευμα της Πέμπτης  υπήρξε ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων, όμως αυτά  επανήλθαν  από σήμερα Παρασκευή, όταν και προβλέπονται χιονοπτώσεις, κυρίως στη Βοιωτία, Σποράδες, Ανατολική Στερεά  Εύβοια, Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα), με χιονόνερο ή βροχές στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες στα βόρεια με πιθανότητα χιονόνερου ή τοπικών χιονοπτώσεων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Ισχυρός παγετός αναμένεται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ολικός.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στο facebook στην ανατολική Στερεά Ελλάδα αρκετές περιοχές θα επηρεαστούν από ισχυρές κατά διαστήματα χιονοπτώσεις (ανα εξάωρο) το πρώτο μισό της Παρασκευής 30/12 και περίπου έως και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας συμπεριλαμβανομένων πεδινών και παραθαλάσσιων τμημάτων.

Μάλιστα αναφέρει ότι «δεν αποκλείεται να προστεθούν από 5 έως και 20 πόντοι φρέσκου χιονιού ενώ στην εθνική μεταξύ Σχηματαρίου και Μαρτίνου τα εκχιονιστικά θα πρέπει να έχουν και την περισσότερη δουλειά το παραπάνω χρονικό διάστημα καθώς οι περισσότερες περιοχές της Βοιωτίας δείχνουν να συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο του χιονιά ενώ όσον αφορά στην Αττική κυρίως το δυτικό-βορειοδυτικό της τμήμα».

Έως τώρα, οι υπηρεσίες των Δήμων Αλιάρτου Θεσπιέων,Θηβαίων,που πλήττονται απο την κακοκαιρία και της Π.Ε. Βοιωτίας  έχουν ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχει προκαλέσει η η χιονοθύελλα, έχουν διανεμηθεί επαρκείς ποσότητες αλατιού, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου.
Στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, αφού ο Δήμος είναι εφοδιασμένος με επαρκή ποσότητα αλατιού. Παράλληλα από χθες το βράδυ, εκχιονιστικό όχημα/αλατιέρα καθάρισε τους δρόμους και έριξε αλάτι, διατηρώντας τους προσπελάσιμους για τα οχήματα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα ιδιαίτερα σε περιοχές όπου τα καιρικά φαινόμενα εμφανίζουν έξαρση.

Καλό θα είναι οι πολίτες να κάνουν τις λιγότερες δυνατές μετακινήσεις. επισημαίνουν τόσο οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας όσο και η Τροχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ