Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Στο... μάτι του χιονιά η Βοιωτία-ΒΙΝΤΕΟ

Πολικές θερμοκρασίες και προβλήματα στα οδικά δίκτυα - Δύσκολο το επόμενο διήμερο
Στα λευκά ξημέρωσε η Βοιωτία  με το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές να δείχνει κάτω από το μηδέν. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η σημερινή ημέρα θα είναι η πιο δύσκολη ενώ και τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα καθώς οι σφοδρές χιονοπτώσεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός θα συνεχιστούν.

Πυκνό χιόνι έχει ήδη σκεπάσει τη Βοιωτία με τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Χιονοθύελλα πλήττει αυτή τη στιγμή τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στον Δήμο Θηβαίων.
Η χιονόπτωση είναι σφοδρή,από το πρωί επιχειρούν τα μηχανήματα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων προκειμένου να κρατήσουν με νύχια και με δόντια ανοικτό το οδικό δίκτυο.
Το σκηνικό θυμίζει ταινία τρόμου, αφού η περιοχή  καλύπτεται  από πυκνή ομίχλη και χιονίζει με ένταση.
Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο κ.Ντασιώτη.
Όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου είναι στους δρόμους,αλλά τα καιρικά φαινόμενα είναι ακραία,δώσαμε μάχη με τον χιονιά να ανοίξαμε διόδους για 5 νεφροπαθείς που πρέπει να πάνε για αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο,δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και μέσα στην πόλη της Αλιάρτου απο νταλίκες που δίπλωσαν λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν επιτρέπεται, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.
Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.
Λόγω χιονόπτωσης η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο Θήβας Λιβαδειάς,γίνεται πλέον μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων,οπότε πρέπει οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
  Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που θα κινηθούν στο επαρχιακό δίκτυο της Βοιωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ