Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Βαγίων απέκτησε την δική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο


Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Βαγίων έχει την δική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://inagiastriadosvagion.blogspot.gr/
ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα για το Ασφαλιστικό στο Συνεδριακό Θήβας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΟΜΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ  ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕ ΘΕΜΑ:   
              « ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ » 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:30  ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ   “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ”.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ : Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ , ΚΟς   ΚΑΒΒΑΘΑΣ
                Ο  ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ , ΚΟς  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ
                               Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΑΕΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  , Κος ΛΑΜΠΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ , Κος ΚΑΜΠΑΝΗΣ

                ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                    ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς-ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

O Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς Καταγγέλλει:
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Ο «γόρδιος δεσμός» του ασφαλιστικού εξακολουθεί να μοιάζει δυσεπίλυτος και να δημιουργεί σωρευμένη ανασφάλεια και αναταραχή στην αγορά και στην κοινωνία. Οι επώδυνες ρυθμίσεις για τη μεσαία τάξη αναπαράγουν, δυστυχώς, το πρόβλημα με τους όρους του παρελθόντος, τροφοδοτούν εκ νέου τη συνθήκη της ύφεσης και επιτείνουν το διαμορφούμενο αδιέξοδο. Η νέα ασφαλιστική πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίζεται στις έννοιες της ενιαίας αντίληψης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και να αποτελεί μία συνολική απάντηση στα προβλήματα βιωσιμότητας και ανταποδοτικότητας του ασφαλιστικού συστήματος χωρίς αποσπασματικές τακτικές παραχώρησης εξαιρέσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες, επαναλαμβάνοντας τις κακές πρακτικές και το κυριότερο την κακή νοοτροπία του παρελθόντος. Το Ασφαλιστικό, αυτονόητα συνιστά μείζον εθνικό ζήτημα, που πρέπει να αντιμετωπισθεί έγκαιρα, με γνώση, συναίνεση, υπεύθυνη στάση και με σεβασμό στη διαδοχή και αλληλεγγύη των γενεών, ενώ απαιτεί τη συνδρομή, ενότητα και τη συμμετοχή όλου του επιχειρηματικού, αγροτικού και επιστημονικού κόσμου της Χώρας για την επίλυσή του.
Ο Εμπορικός Σύλλογος δηλώνει ξεκάθαρα την αντίθεσή του στη δεδομένη μορφή του Ασφαλιστικού σχεδίου και στον αυθαίρετο υπολογισμό του ανώτατου ορίου των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών. Οι μικρομεσαίοι έμποροι επιμένουμε στην ορθολογική κλιμάκωση, από τον υπερβολικό δεκαπλασιασμό, ενώ δεν κρύβουμε τον φόβο μας για την πρόχειρη μεθόδευση των εξαιρέσεων. Δηλώνουμε την απογοήτευσή μας για τον επιχειρούμενο διαχωρισμό των εργασιακών ομάδων σε επιστημονικές, αγροτικές και επαγγελματικές που δημιουργούν αχρείαστους κοινωνικούς αυτοματισμούς.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ η εκάστοτε κυβέρνηση να εξισώνει τον ελεύθερο επαγγελματία με φοροκλέπτη και εισφοροδιαφυγέα.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ να μην αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η δημιουργία ενός δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος που να βασίζεται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και τις δίκαιης κατανομής των βαρών αλλά να αποτελεί αντίθετα προτεραιότητα η γιγάντωση  των χρεών μέσω της δημιουργίας ενός συστήματος  φοροείσπραξης.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ η προσπάθεια της κυβέρνησης για σύνδεση της ανικανότητας καταβολής συντάξεων με την εμφανή αδυναμία πληρωμής ασφαλιστικών πληρωμών των εν ενεργεία ασφαλισμένων.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ η προσπάθεια της μικρομεσαίας αυτοαπασχολούμενης επιχείρησης, στηρίζοντας τον ασφαλιστικό φορέα και συγχρόνως η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος με διορισμούς κομματικού στρατού του εκάστοτε κυβερνητικού κόμματος.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ να βλέπουμε την προσπάθεια για δρομολόγηση βίαιου ξεριζωμού των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, επιστημόνων  αγροτών και να μην αντιδράσουμε με γενικό ξεσηκωμό με συντονισμένες δράσεις συντεταγμένοι με όλες τις κοινωνικές ομάδες.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ να μην διασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος λόγω ανικανότητας της εκάστοτε κυβέρνησης.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για τα οικονομικά δεδομένα μιας χώρας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να συνταθούνε απέναντι της το σύνολο των επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων και όλης της κοινωνίας και για αυτό την ευχαριστούμε.
Κλείνοντας ,οι επισκέψεις στα μαγαζιά μας κατά την προεκλογική περίοδο για υφαρπαγή ψήφων με την γνωστή μέθοδο των υποσχέσεων ,πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλους πως ανήκουν στο παρελθόν. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την σημερινή ημέρα ήλους τους συνάδελφους που συντάθηκαν με την πρόταση του Δ.Σ. με καθολική συμμετοχή για κινητοποίηση για το ασφαλιστικό. Τέλος από δω και πέρα η έδρα των επιχειρήσεων μας μεταφέρετε στο πεζοδρόμιο για αγώνες διεκδικήσεις και συγκρούσεις.


Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Χάκαραν την ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Κακόβουλη επίθεση από χάκερ για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες δέχτηκε σήμερα η ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων και τέθηκε εκτός λειτουργίας. 

Δείτε ΕΔΩ  
 Επανήλθε πριν λίγο σε κανονική μορφή η ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στις κρυφές πτυχές της Στερεάς! BINTEO

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στις κρυφές πτυχές της Στερεάς Ελλάδας μέσα από το Video της καμπάνιας της "Πηγή Ζωής"

Η Στερεά Ελλάδα συστήνεται και κερδίζει τις εντυπώσεις 200.000 views και 1.000.000 reach
Στο κέντρο της Ελλάδας βρίσκεται ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της χώρας. Αγνή φύση, επιβλητικά βουνά, ζωογόνος ενέργεια, ιστορία και μύθος, συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό αισθήσεων και εμπειριών, ένα δώρο της γης στον ταξιδιώτη.

Καλώς ήρθατε στον άσβεστο πυρήνα της χώρας, στην Στερεά Ελλάδα!

Εδώ ο μυστικισμός των μεγαλόπρεπων Δελφών συναντάει το κομψό Γαλαξίδι και οι αναζωογονητικές παραλίες της Εύβοιας και της Σκύρου συμπαρατάσσονται με τους 300 του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Ο Παρνασσός, η Δίρφυ και η οροσειρά των Αγράφων παραχωρούν τη θέση τους στην ένδοξη ιστορία του τόπου. Ενώ χωριά και κωμοπόλεις όπως το Καρπενήσι, στέκουν υπερήφανα για τα διαχρονικά έθιμα τους. Στη χρυσή καρδιά της Ελλάδας, το εκρηκτικό κράμα της γης και των ανθρώπων αποδίδει φόρο τιμής στις ουσιώδεις αρχές της ζωής και σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι εσωτερικής αναζωογόνησης.

Η Στερεά Ελλάδα αποκαλύπτεται μέσα από το Video της καμπάνιας "Πηγή Ζωής" και μαγνητίζει τα βλέμματα επιτυγχάνοντας 200.000 views και 1.000.000 reach στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα λίγες μόνο ημέρες.

Η σύγχρονη κινηματογράφηση για την καμπάνια «Πηγή Ζωής», που σχεδίασε και υλοποιεί η Marketing Greece, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η καμπάνια συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο με στοχευμένη ψηφιακή προώθηση του Video στο YouTube, επιδιώκοντας την περαιτέρω προβολή των προορισμών της περιφέρειας στο διεθνές κοινό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χρυσή Αυγή στo μπλόκo των Θηβών-βίντεο

Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, Ευάγγελο Καρακώστα και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση βρέθηκε στο μπλόκο των Θηβών όπου εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση της στους αγωνιζόμενους αγρότες.


Απονεμήθηκε συμβολικά στον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου φυτικής παραγωγής Θηβών, Ηλία Χατζηδούρο η Ελληνική Σημαία, καθώς οι Έλληνες αγρότες αυτήν την περίοδο υψώνουν περήφανα την σημαία της αντίστασης ενάντια στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα της Πατρίδας μας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε για ακόμη μια φορά πως η Χρυσή Αυγή στηρίζει τα μπλόκα των αγροτών, γιατί η μόνη λύση για την Ελληνική Οικονομία είναι η στροφή στον πρωτογενή τομέα και η επιστροφή στην εθνική παραγωγή.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς", σύμφωνα με το άρθρο 10 (παρ. 3, 4, 7, 8)  του καταστατικού του, αποφάσισε την προκήρυξη εκλογοαπολογιστικής  γενικής συνέλευσης και τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου  και Ελεγκτικής Επιτροπής.



Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 18.00. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, οδός Κάδμου 7, με τα παρακάτω θέματα

α) Διοικητικός & οικονομικός απολογισμός για τη διαχειριστική περίοδο

     18/02/2014 - 16/02/2016

β) Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

γ) Τοποθετήσεις μελών Γενικής Συνέλευσης.

δ) Προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων

ε) Αρχαιρεσίες

Προσκαλούνται όλα τα μέλη, παλαιά και νέα, να παρευρεθούν και να δώσουν δυναμικό παρόν, όχι μόνο με την παρουσία και την ψήφο τους αλλά και την ενεργό συμμετοχή τους με υποβολή υποψηφιότητας!

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση και η διενέργεια των Αρχαιρεσιών θα πραγματοποιηθούν οριστικά και ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων μελών (αρκεί να είναι ταμειακώς εντάξει για το τρέχον έτος), την ίδια ημέρα στον ίδιο χώρο στις 19.30 μμ.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Μωραΐτης Δαμιανός, Πρόεδρος

Βασιληά Σοφία, Γραμματέας


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστή για 12 ώρες η εθνική οδός στο ύψος του Κάστρου



H εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, στο 110ο χιλιόμετρο, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας θα μείνει κλειστή σήμερα ως τις 20:00 λόγω των αγροτικών μπλόκων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και το Σάββατο από τις 12:00 έως τις 24:00, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείσουν και τους κοντινούς παράδρομους.

Οι αγρότες στα δύο μπλόκα της Φθιώτιδας θα κλείσουν τον δρόμο σήμερα από τις 12:00 έως τις 14:00 και το Σάββατο από τις 12:00 έως τις 24:00 στο 140ό χιλιόμετρο, στο ύψος της Αταλάντης, και στην Ανθήλη, στο 210ο χιλιόμετρο λίγο πριν τη Λαμία, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και οι παράδρομοι.

Όσον αφορά στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, αυτή θα παραμείνει κλειστή σήμερα από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 19:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο από τις 12:00 έως τις 24:00.
Διαβάστε Περισσότερα »

5.403 παραβάσεις και 3 θανατηφόρα τον Ιανουάριο στη Στερεά

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (5.403) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (897) για υπερβολική ταχύτητα, (218) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (64) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Ιανουάριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (23) τροχαία ατυχήματα (έναντι 30 το 2015). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•    3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (ομοίως 3 το 2015)
•    3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 4 το 2015)
•    17 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 23 το 2015)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (31) παθόντες (έναντι 40 το 2015). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
    3 νεκροί (ομοίως 3 το 2015)
    3 σοβαρά τραυματίες (έναντι 4 το 2015)
    25 ελαφρά τραυματίες (έναντι 33 το 2015)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
•    H παραβίαση προτεραιότητας
•    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
•    Η παραβίαση της σήμανσης
•    Η υπερβολική ταχύτητα
•    Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Ιανουάριο του 2016 βεβαιώθηκαν συνολικά (5.403) παραβάσεις ως ακολούθως:

       897  για υπερβολική ταχύτητα
         64  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
         53  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
         88  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
       130  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
         47  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
         19  για αντικανονικό προσπέρασμα
         19  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
           7  για αντικανονικούς ελιγμούς
       193  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
       101  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
         30  για φθαρμένα ελαστικά
    1.051  για παράνομες σταθμεύσεις
    2.704  λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
•    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
•    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
•    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! «Πλημμύρισε» η Λιβαδειά, χιλιάδες στους δρόμους (video)





Χιλιάδες ήταν οι κάτοικοι της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής που συμμετείχαν στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και τις δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στον πεζόδρομο και την κεντρική πλατεία

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η συγκέντρωση στη Λιβαδειά από το Εργατικό Κέντρο, τους φορείς και τους συλλόγους που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο. Μεγάλη επίσης ήταν η συμμετοχή των αγροτών που έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τα τρακτέρ, επίσης δεν έλειψαν οι μαθητές, ενώ κλειστά παρέμειναν σχεδόν όλα τα καταστήματα της πόλης, ακόμα και οι καφετέριες και τα περίπτερα.

Να πάρει η κυβέρνηση πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που καταστρέφουν την ελληνική κοινωνία ζήτησαν μεταξύ άλλων σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και πρώην Βουλευτής (ΛΑΕ) Γιάννης Σταθάς, οι αγρότες Γιώργος Τακμάκης και Γιάννης Βάγκος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Βασίλης Δαλαμάγκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θανάσης Καλογρηάς και ο Γραμματέας Νότης Αγνιάδης, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς Νίκος Μπούρας.

Παράλληλα εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.
Περισσότερα στο viotianet.gr
Bίντεο-Φώτο Παντελής Μπατσούλης
 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θήβα



Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. από τις πρώτες πρωινές ώρες «ρίχτηκαν» στη μάχη της Απεργίας με εξορμήσεις και περιφρουρήσεις στις βιομηχανίες της περιοχής αλλά και σε μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ που εδρεύουν στην πόλη της Θήβας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία και ήταν από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών με παρουσία εκατοντάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, νέων και γυναικών.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δημήτρης Θεοδώρου, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Αντώνης Τουλουμάκος από την Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων.

Στην  κεντρική ομιλία ο Γιώργος Καβάλος, μέλος της Γραμματείας Θήβας του Π.Α.ΜΕ. και Πρόεδρος του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» τόνισε:

«Η σημερινή μέρα 4 Φλεβάρη 2016 είναι μια ξεχωριστή μέρα. Και είναι ξεχωριστή μέρα γιατί η επιτυχία της γενικής απεργίας είναι πολύ μεγάλη! Δίνουμε συνέχεια στην κλιμάκωση του αγώνα μας απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την τρόικα για λογαριασμό των μονοπωλίων. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, αυτό το νομοσχέδιο θα το αποσύρει. Ως εδώ! Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά υποφέραμε! Είναι η ώρα να πληρώσουν! Είτε θα πληρώσει η πλουτοκρατία και το κράτος της, είτε εμείς οι εργάτες με τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, με την συμμαχία μας να τους ανατρέψουμε. Άλλη λύση δεν υπάρχει! Τώρα κοινό μέτωπο, εργατών - αγροτών - επαγγελματιοβιοτεχνών και νέων επιστημόνων για να μην τολμήσει ούτε αυτή ούτε καμία κυβέρνηση να ξηλώσει την κοινωνική ασφάλιση. Να πληρώσει η πλουτοκρατία, η μεγαλοεργοδοσία. Αυτοί που κατέκλεψαν τα ταμεία, αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, την ανεργία, τα άθλια μεροκάματα, την ανασφάλιστη δουλειά, την φτώχεια. Να πληρώσουν αυτοί που οι κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν «υπεύθυνη» στάση, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους. Όλοι μαζί εργαζόμενοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και γυναίκες μπορούμε να τους σταματήσουμε και ταυτόχρονα να ανοίγουμε τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία που θα λειτουργεί για την κάλυψη των αναγκών μας και όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών. Η σημερινή απεργία να τους στείλει το μήνυμα ότι θα πάρουν πίσω το νόμο λαιμητόμο και ότι προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση μέχρι να τον αποσύρουν.»

Ακολούθησε αυτοκινητοπομπή στις γειτονιές της πόλης η οποία κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών στο 90ο χιλ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και στήριξη στο δίκαιο αγώνα τους.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016


    ΛΑΡΚΟ 100%
    ΜΟΡΝΟΣ  100%
    DASIC  100%
    ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ  100%
    ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ  100%
    LIDL ( ΑΠΟΘΗΚΕΣ) 100%
    ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ  95%
    ΜΙΝΕΡΒΑ 95%
    ΕΑΒ 94%
    KNORR 90%
    WATERCRAFT 90%
    SCHNEIDER-ELECTRIC 90%


Στην Απεργία συμμετείχαν καθολικά ο Εμπορικός Σύλλογος, οι ενώσεις των ΕΒΕ και οι επιστημονικοί φορείς της πόλης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΘΗΒΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ    ΘΗΒΑΣ

      Την Κυριακή  7 Φεβρουαρίου 2016 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 το  μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας (απέναντι από τα δικαστήρια).
          Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
     Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
      Ο αιμοδότης δεν πρέπει:

    Να έχει πάρει κανένα φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.
    Να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
    Να έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση.
    Να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο το τελευταίο έτος.
    ( για τις γυναίκες) Να είναι σε εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να γίνεται αιμοληψία 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.


ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ

Δίνοντας αίμα:

    Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
    Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από οποιαδήποτε ανάγκη σας ,σε αίμα.
    Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
    Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
   
    
    Εσύ  έχεις ξαναδώσει αίμα και ξέρεις τη χρησιμότητά του. Έλα και δώσε πάλι το παρόν σου.
   Πείσε τους φίλους και τους συγγενείς σου.

                     Δ Ω Σ Ε    Κ Α Ι    Σ Ω Σ Ε

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αθλητικός Σύλλογος Οινοφύτων πάει Γιάννενα

19 Φεβρουαρίου

15.00 Αναχώρηση από τα Οινόφυτα

21.00 Άφιξη στο ξενοδοχείο “Αμφιθέα Hotel”.

20 Φεβρουαρίου

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη.  Εδώ βρίσκονται οι αναπαραστάσεις μεγάλων και σπουδαίων στιγμών της Ελληνικής Ιστορίας. Η ζωντάνια και η ζωηρότητα των ομοιωμάτων κάνει τον επισκέπτη να μην πιστεύει ότι είναι κατασκευασμένα από κερί.

Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Κάστρο των Ιωαννίνων. Είναι ένα από τα παλαιότερα κάστρα που μας εντυπωσιάζει ακόμη και σήμερα με την επιβλητικότητά του. Την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο της Ελλάδος. Η έκτασή του είναι 200 στρέμματα και περιλαμβάνει πολλά κτίσματα όπως το Σουφαρί Σεράϊ , Τα Μαγειρεία , τον Πύργο Βοημούνδρου, το Βυζαντινό Μουσείο και το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Η πρώτη μας περιήγησή στην πόλη των Ιωαννίνων θα ολοκληρωθεί με φαγητό στη Λίμνη. Το απόγευμα (προαιρετικά) θα επισκεφθούμε  το σπήλαιο Περάματος. Εδώ θα δούμε έναν κόσμο ασυνήθιστο, γεμάτο χρώματα, εικόνες και μυστήριο. Δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο πριν από 1.500.000 χρόνια και ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940.

21 Φεβρουαρίου

Άλλη μια μέρα μας βρίσκει στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Μετά το πρωινό η ομάδα Σκοποβολής και όποιος άλλος θέλει θα επισκεφτούν το Σκοπευτήριο BUDO.

Η εκδρομή θα συνεχιστεί με βόλτα γύρω από τη Λίμνη Παμβώτιδα και το Νησάκι.  Το Νησάκι είναι ένας γραφικός οικισμός που κατοικείται από 100 οικογένειες. Υπάρχουν παραδοσιακά σπίτια, πανέμορφοι κήποι, στενά πλακόστρωτα σοκάκια  και καταστήματα με εκθέματα της γιαννιώτικης λαϊκής τέχνης.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την αγορά της πόλης όπου υπάρχουν καταστήματα  τοπικών προϊόντων και  κοσμημάτων.  Η ημέρα μας θα κλείσει με φαγητό.

17.00 θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας στα Οινόφυτα.



 Πληροφορίες- Δηλώσεις Συμμετοχής: 6944692126           Τιμή: 80€/ άτομο (περιλαμβάνει διαμονή και το λεωφορείο)

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρατείνονται οι κάρτες δωρεάν μετακίνησης ΑμεΑ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει όλους τους δικαιούχους Δελτίου   Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία,   ότι , παρατείνεται  η ημερομηνία λήξης για την ανανέωση και την έκδοση των νέων Δελτίων και κουπονιών έως την 12η Φεβρουαρίου 2016.
Οι δικαιούχοι των δελτίων (ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους) μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ ή στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Στερεάς Ελλάδας..

Ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση νέων
Μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου παρατείνεται η χρήση των δελτίων δωρεάν μετακίνησης των ΑμεΑ, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Οι δικαιούχοι, ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους, θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και στις Διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι τα ΚΕΠ δεν θα χορηγούν δελτία μετακίνησης ΑμεΑ.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

-Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του (χορηγείται από την υπηρεσία)
-Εξουσιοδότηση, μόνο αν δεν παρίσταται ο ενδιαφερόμενος
-Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί ακριβούς διεύθυνσης διαμονής
-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
-Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής ή Απόφαση Διοικητικού Διευθυντή του Ασφαλιστικού Φορέα που ανήκουν, όπου θα αναγράφεται παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%) ή βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο επιδοματούχων από το Δήμο ή από την Περιφέρεια σε περίπτωση διατροφικού επιδόματος
-Εκκαθαριστικό της Εφορίας φορολογικού έτους 2014
-Ασφαλιστικό βιβλιάριο υγείας σε ισχύ

Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή ταινίας στα Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Eπιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική και βόρεια χώρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη 7 με 8 και πιθανώς στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (500μ). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας (700μ).

Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Χιόνια στα ορεινά από το απόγευμα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου. Σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Χιόνια στην Πάρνηθα από το βράδυ.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και σταδιακά στα ανατολικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 11 βαθμούς κελσίου. Σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά με βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 06 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ