Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Θρήνος και σπαραγμός στο τελευταίο αντίο στον Παντελή-βίντεο




Λαοθάλασσα και σπαραγμός στη Νέα Ιωνία όπου χιλιάδες άνθρωποι λένε το τελευταίο αντίο στον Παντελή Παντελίδη.

Όλα άρχισαν όταν η σορός του κατευθύνηθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία, συνοδευόμενη με την μπάντα του, η οποία έπαιξε το αγαπημένο του τραγούδι, «Είχα Κάποτε μια αγάπη» για λαικό προσκύνημα.

Στην εξόδιο ακολουθία, που ξεκίνησε στις 2 μ.μ., χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ενώ την τέλεσε ο πατέρας Νεκτάριος. Στο τέλος της ακολουθίας ο πατέρας Νεκτάριος είπε ότι όλοι θα θυμούνται τον Παντελή με αγάπη και ο κόσμος ξέσπασε φωνάζοντας «αθάνατος».

Λίγο μετά και συγκεκριμένα πριν από τις 3 το μεσημέρι το λευκό φέρετρο, σκεπασμένο με την σημαία μας βγήκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία με ένα ανθρώπινο ποτάμι να το ακολουθεί.

Κατά τη διάρκεαι μάλιστα του λαϊκού προσκυνήματιος της σορός του Παντελή Παντελίδη δύο κορίτσια λιποθύμησαν μέσα στην εκκλησία και ζητήθηκε η συνδρομή γιατρού.

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι εκεί για να πει το τελευταίο αντίο

Συγκλονισμένη στην κηδεία του Παντελίδη η πρώην κοπέλα και μούσα του

Χιλιάδες άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια, γνωστοί αλλά και άγνωστοι, συγγενείς, φίλοι, η γειτονιά που μεγάλωσε ο Παντελής αλλά και εκατοντάδες θαυμαστές του βρίσκονται στην εκκλησία για να πουν το τελευταίο αντίο σε ένα παιδί που ήρθε και έφυγε σαν κομήτης από τη ζωή.  Τραγική φιγούρα η μητέρα του, Αθηνά που υποβασταζόμενη ψέλλιζε: «που πας παιδί μου...».

Η σορός του σε λευκό φέρετρο έφτασε νωρίς το πρωί στον ιερό ναό όπου ο κόσμος που περίμενε ξέσπασε σε χειροκρότημα την ώρα που η φιλαρμονική έπαιζε το «είχα κάποτε μια αγάπη».

Συνάδελφοί του από το Πολεμικό Ναυτικό, νέα παιδιά, μαθητές ακόμα και από δημοτικά σχολεία της περιοχής βρίσκονται εκεί με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα και και να φωνάζει Παντελή θα ζεις για πάντα.

«Τι διάσημος, ένα παιδί της διπλανής πόρτας ήταν, ένας απλός άνθρωπος» λένε οι γείτονες, άνθρωποι που θυμούνται τον Παντελή από μικρό παιδί και που τώρα δεν μπορούν να πιστέψουν τον χαμό του.

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας παίζεται σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης όπου θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία οι δικοί του άνθρωποι αλλά και ο κόσμος που τον λάτρεψε και δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πόσο πρόωρα και άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του.









Διαβάστε Περισσότερα »

Eπιδείνωση του καρού : Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Χαλάει από το απόγευμα ο καιρός σε όλη την Ελλάδα με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις ανατολικές Κυκλάδες.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους και από χαλαζοπτώσεις. Θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι, που θα φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρότυπη Μονάδα Επεξεργασίας Υαλοπινάκων στην Αλίαρτο

Καλώς ήλθατε στον κόσμο του γυαλιού, που αναπτύσσεται και αλλάζει συνεχώς. Το γυαλί μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας, προσδίδοντας διαφάνεια και κομψότητα, προστασία και μόνωση, αντοχή και αισθητική. 'Οποια κι αν είναι η ανάγκη ή η επιθυμία σας, δομική, αρχιτεκτονική ή διακοσμητική, σε μας θα βρείτε όλες τις λύσεις και ό,τι καινούριο υπάρχει στο χώρο των εφαρμογών, των εξαρτημάτων και των τεχνολογιών.
 Η εταιρεία μας παρέχει: Επεξεργασία Υαλοπινάκων - Κατασκευή και τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών - Βιτρίνες - Διπλά τζάμια - Καθρέπτες - Ντουζιέρες - Vitro - Ειδικές κατασκευές(στέγαστρα, φυσαρμόνικες, αυτόματες πόρτες) - Μεγάλη ποικιλία γυαλιών φθορίου(ντουλάπια κουζίνας) - Λακαριστά γυαλιά σε όλους τους χρωματισμούς(εσωτερικές πόρτες, κουζίνα)
Η εταιρεία Καρδαμπίκης βρίσκεται κοντά σας από το 1983 και σαν Καρδαμπίκης και Υιός από το 2000. Με την πολύχρονη πείρα της και το εξειδικευμένο προσωπικό της σας υπόσχεται ότι θα σας προσφέρει ποιότητα και ασφάλεια σε ότι ζητήσετε. Άλλωστε από τις αρχές του 2007 η εταιρεία μας λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες που διατάζει η ευρωπαϊκή ένωση(Ε.Ε)και είναι εγγεγραμμένη στον σύλλογο Πειραιώς έτσι ώστε όλες οι υπηρεσίες που σας προσφέρονται να είναι πιστοποιημένες και πάνω απ όλα ασφαλείς για εσάς.

ΚΑΡΔΑΜΠΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.Β.Ε
Τηλ.22680-23131 fax22680-23850-κιν.6979552013-14. 
email ckarda@windowslive.com
Σε  λίγες μερες θα λειτουργήσει κορνιζάδικο στο χώρο μας.Πλαίσια κορνίζες ξύλινα, ακριβώς στις διαστάσεις που επιθυμείτε, καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη σας.
ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ 10 ΧΙΛ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Eσωτερικά γυάλινα κάγκελα

ΠΛΑΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ ΣΕ ΧΡΩΜΜΑ RAL ( ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 150€ ΤΟ ΤΜ2 ΤΩΡΑ 130€)
ΓΥΑΛΙΝΑ ΚΑΓΚΕΛΛΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο με φορτηγό σε παράδρομο στο Κάστρο - Τραυματίστηκε σοβαρά 47χρονη


 Το τροχαίο έγινε στις 5:00΄ χθες το απόγευμα στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος του Κάστρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 58χρονος οδηγός της νταλίκας από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Αρχικά χτύπησε σε κολόνα της ΔΕΗ και στη συνέχεια εξετράπη δεξιά προσκρούοντας πάνω σε βράχια, που ήταν στην άκρη του δρόμου.

Ο οδηγός ήταν τυχερός και τραυματίστηκε ελαφρά. Δυστυχώς δεν ήταν το ίδιο τυχερή  και η 47χρονη συνοδηγός του, πιθανότατα σύζυγος του οδηγού, η οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Οι δυο τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Η άτυχη γυναίκα όμως λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο

της Αθήνας.
Λόγω του σοβαρού τροχαίου οι αγρότες άνοιξαν το μπλόκο του Κάστρου για να εξομαλυνθεί η κυκλοφορία.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε αγροτικά στη Βοιωτία

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων  

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τεσσάρων (4) μελών της ομάδας, ενώ εξιχνιάσθηκαν (4) κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και Αττικής

 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών

 
Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, διακριβώθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και Αττικής.

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τεσσάρων (4) συνολικά μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 36, 26, 22 και 19 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, καθώς και τον τρόπο δράσης (modus operandi), διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 18-06 έως και 03-09-2014, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η αφαίρεση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με διαφορετική και εναλλασσόμενη, κατά περίπτωση, σύνθεση, διέπραξαν τις ακόλουθες κλοπές, οι οποίες αφορούν ιδίας μάρκας οχημάτων:

•    Την 18-06-2014, αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 70χρονης ημεδαπής, στις Ερυθρές Αττικής.
•    Την 01-07-2014, αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, στα Λεύκτρα Βοιωτίας.
•    Την 02-07-2014, αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού, επίσης στα Λεύκτρα Βοιωτίας.
•    Την 07/08-08-2014, αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Θήβας. Το ανωτέρω όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.  

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζουν τα … δύσκολα για τη Βιβλιοθήκη Θήβας



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΗΒΑΣ

Σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται η ανακατασκευή και συντήρηση του παλιού Δημαρχείου Θήβας (Δράκειος Δημοτική Βιβλιοθήκη). Η απόφαση του Δήμου είναι να λειτουργήσει στο χώρο αυτό η δημοτική βιβλιοθήκη. Πρόκειται για σωστή απόφαση μιας και αυτή ήταν η πρόθεση του δωρητή και η αρχική χρήση του κτιρίου.
Από εδώ και πέρα, όμως, αρχίζουν τα … δύσκολα.
1) Η δημοτική βιβλιοθήκη έχει μόλις μία βιβλιοθηκονόμο που πρέπει να οργανώσει τη μετακόμιση από την οδό Αμφίονος όπου …«στεγάζεται» σήμερα στο κτίριο της οδού Πινδάρου. Έργο δύσκολο έως αδύνατο.
2) Δεν έχει γίνει μελέτη χώρων στο καινούργιο κτίριο. Θα υπάρχει αίθουσα παιδικού βιβλίου; Θα εκτεθούν όλα τα βιβλία σε ράφια; Θα χωρέσουν; Έχει γραφτεί στον προϋπολογισμό του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας ποσό και κωδικός για νέα επίπλωση και λοιπό εξοπλισμό; Πείτε με καχύποπτο, αλλά αμφιβάλλω.
3) Έχει ξεκινήσει να φτιάχνεται κανονισμός λειτουργίας; Θα λειτουργεί απογευματινές ώρες προκειμένου να εξυπηρετεί το πιο δυναμικό του κοινό, τους μαθητές οι οποίοι τα πρωινά είναι στις σχολικές αίθουσες; Ξαναπείτε με καχύποπτο αλλά …

Θεωρώ ότι χρειάζεται να σηκωθούν τα μανίκια από τον αρμόδιο οργανισμό (ΔΟΘ) και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του. Απαιτείται να ζητηθούν μόνιμοι διορισμοί βιβλιοθηκονόμων ή- έστω- προγραμματισμός της δημοτικής αρχής για πρόσληψη αρκετών συμβασιούχων από προγράμματα ΕΣΠΑ ή ΟΑΕΔ. Χρειάζεται να ξεκινήσουν συνεργασίες με συλλόγους, φορείς, άτομα και πιθανούς χρηματοδότες ώστε να έχουμε μια δημοτική βιβλιοθήκη που να λειτουργεί σωστά και να ικανοποιεί τις ανάγκες των αναγνωστών (μαθητών , ενηλίκων, ερευνητών κ.λ.π). Να μπορεί να οργανώνει εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, να μπορεί να εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις, να μπορεί να γίνει πόλος έλξης για την ευρύτερη περιοχή.


Ηλίας Τραμπάκουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός του Αγ. Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδέως



Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλαξε hair look ο Γιώργος Μπόγρης




Μια αλλαγή στην εξωτερική του εμφάνιση έκανε ο σύντροφος της Έλλης Κοκκίνου, Γιώργος Μπόγρης, και του πάει πολύ ομολογουμένως.

Ο μπασκετμπολίστας απο τις Θεσπιές Βοιωτίας μάκρυνε τα μαλλιά του και επειδή τα έχει αφήσει χωρίς κάποιο προϊόν styling, φαίνονται και πιο ξανθά. Και μπορεί σκοπός της φωτογραφίας να ήταν η ενημέρωση των φιλάθλων για τον επόμενο σταθμό της ομάδας του, Bilboa, όμως εμείς είδαμε και το νέο του look.
govastileto.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΘΕΣΕΙΣ Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ



Στη χώρα μας και ειδικά σε περιοχές όπως η Βοιωτία η αγροτική οικονομία καθίσταται ως  πυλώνας  οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης . Συμβάλλει στην κάλυψη πολλών θέσεων εργασίας αφού καλύπτει το 15% του εργατικού δυναμικού της χώρας . Εξασφαλίζει τη διατροφική ασφάλεια και αποτελεί έναν πολύ σημαντικό οδικό χάρτη χρηματικών  εισροών στη χώρα μας αφού οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων αυξήθηκαν τη τελευταία πενταετία φτάνοντας τα 5 δις  Ευρώ  .
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να αξιολογήσει τα παραπάνω και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και οι γενναίες προεκλογικές υποσχέσεις καταρρέουν με αποτέλεσμα τα επώδυνα και φοροεισπρακτικά μέτρα για τους αγρότες  και την τεράστια επιβάρυνση του κόστους αγροτικής παραγωγής. Προτείνει αντιπαραγωγικά μέτρα και βαριές εισπρακτικές ρυθμίσεις που εξοντώνουν τους παραγωγούς αφού τους επιβαρύνει με εισφορές και καταβολές φόρων ύψους 60-80% των ετήσιων εισοδημάτων . Αυξάνει τους συντελεστές φορολόγησης από 13% σε 26% , συνδέει τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ με το φορολογητέο εισόδημα , ταυτίζει τις αγροτικές καλλιέργειες με επιχειρήσεις , αυξάνει  το αγροτικό ρεύμα κατά 40% , καταργεί την επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης  πετρελαίου και καταργεί κ τον ΟΓΑ .
Εμείς το ΠΑΣΟΚ το κόμμα που στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων καταφέραμε να κρατήσουμε μακριά από εισπρακτικά μέτρα τον αγροτικό τομέα πιστεύουμε ότι υπάρχουν βιώσιμες και εναλλακτικές λύσεις και προτείνουμε:
i. Τη διατήρηση του ΟΓΑ  και την μεταρρύθμιση του σε φορέα ασφάλισης των αγροτών με επίλυση του θέματος των προνοιακών συντάξεων και άλλων δαπανών που δεν ανήκουν στον ΟΓΑ αλλά τον επιβαρύνουν.
ii. Την καθολική επέκταση και εφαρμογή του εργόσημου σε όλους τους  αγροτοεργάτες που χρησιμοποιούν οι αγρότες ως μέσο  ουσιαστικής μείωσης της εισφοροδιαφυγής
iii. Την κατά προτεραιότητα ασφάλιση των μικροεπαγγελματιών σε κοινότητες και μικρά νησιά μέχρι 1.000 κατοίκους στον ΟΓΑ, όταν έχουν σημαντικό αγροτικό εισόδημα.
iv. Τη      διατήρηση   του   αφορολόγητου  και   ακατάσχετου  των   ενισχύσεων,   χωρίς   τις οποίες δε μπορεί να συνεχιστεί η παραγωγή.
v. Την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας της ΚΑΠ για την ανάπτυξη της υπαίθρου και της χώρας ώστε μέσα από την ανάπτυξη να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα  της ανεργίας και της οικονομικής ανάπτυξης για να επιλυθεί με σταθερό τρόπο το ασφαλιστικό πρόβλημα
vi. Την   άμεση   προκήρυξη   του   προγράμματος   αγροτικής   ανάπτυξης   2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 6 δις που εξασφάλισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ
vii. Την   ενεργοποίηση   του   ταμείου   αγροτικής   επιχειρηματικότητας   για   την χρηματοδότηση των επενδύσεων στην αγροτική οικονομία
viii. Ειδικά   φορολογικά   κίνητρα   για   την   οργάνωση   και   ανάπτυξη   των   οργανώσεων παραγωγών  κ των συνεταιρισμών
ix.  Την αναδιοργάνωση του παραγωγικού μοντέλου με στόχο τον προσανατολισμό στη αγορά
Το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθείται από την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επί της ουσίας ένα ακόμη «φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο» που στοχοποιεί τον αγροτικό κόσμο και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωσή ενός παραγωγικού τομέα, ο οποίος θα αποτελούσε κάτω από κατάλληλες συνθήκες κυρίαρχο πυλώνα ανάπτυξης της Εθνικής οικονομίας.
Οι συνεχόμενες υποσχέσεις για 13η σύνταξη και αυξήσεις ήταν προσχεδιασμένα ψέματα για αυτό και ξεχάστηκαν. Μαζί τους εξανεμίσθηκαν και οι ελπίδες που καλλιεργούσαν για «ανάπτυξη» και ενίσχυση του «πρωτογενούς τομέα» . Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθεί πνίγει οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης και αφανίζει την αγροτική τάξη.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ''ΚΡΑΣΑΚΙ'' - ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται βροχές σήμερα -Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός σήμερα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή πτώση.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, κυρίως στο Αιγαίο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για τη σημερινή ημέρα:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βελτίωση.

Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βελτίωση.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στα 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στα 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση. Από το απόγευμα σταδιακά θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Αρχικά αίθριος από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και τη νύχτα τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

To πρώτο εύκαμπτο «έξυπνο» κινητό..



    Είναι υψηλής ανάλυσης, έγχρωμο και έχει σύνδεση Wi-Fi!


Καναδοί ερευνητές παρουσίασαν σήμερα, σε παγκόσμιο φόρουμ για την αλληλεπίδραση ανθρώπων-υπολογιστών, το ReFlex, το πρώτο πραγματικά εύκαμπτο "έξυπνο" κινητό... τηλέφωνο (smartphone) υψηλής ανάλυσης, που είναι επίσης έγχρωμο και έχει σύνδεση Wi-Fi. Πρόκειται για δημιούργημα του Εργαστηρίου Ανθρωπίνων Μέσων της Σχολής Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κουίνς στο Κίνγκστον του Οντάριο, με επικεφαλής τον καθηγητή Ροέλ Βερτεγκάαλ.

Η αλληλεπίδραση

Το τηλέφωνο επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν μαζί του με νέους τρόπους και να το «νιώθουν» έτσι περισσότερο. Εξελιγμένοι αισθητήρες πίσω από την οθόνη αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του χρήστη. Μεταξύ άλλων, όταν ο χρήστης λυγίζει το τηλέφωνο προς τα δεξιά, οι σελίδες στην οθόνη του «ρολάρουν» προς τα αριστερά όπως όταν κανείς λυγίσει ένα βιβλίο.

Το τηλέφωνο έχει εν μέρει κατασκευασθεί από διάφορα μέρη άλλων εμπορικών συσκευών. Διαθέτει οθόνη αφής 720p OLED της LG και «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat. Ο Βέρτεγκααλ εκτίμησε ότι τέτοια εύκαμπτα τηλέφωνα θα βρίσκονται μαζικά στα χέρια των καταναλωτών μέσα στην επόμενη πενταετία. Η ίδια καναδική ερευνητική ομάδα είχε παρουσιάσει στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, το PaperPhone, το πρώτο εύκαμπτο απλό κινητό τηλέφωνο, το PaperPad, το πρώτο εύκαμπτο iPad, καθώς και το TeleHuman, το πρώτο ψευδο-ολογραφικό σύστημα τηλεδιασκέψεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ