Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Με πολύ κόσμο η κοπή πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ



Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και σε μία αίθουσα που έσφυζε από κόσμο ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιάρτου έκοψε την πρώτη Πρωτοχρονιάτικη πίτα του,το Σάββατο το βράδυ  στη ταβέρνα "Χρυσικός" στην Αλίαρτο.
 Η βραδιά ήταν επιτυχημένη, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που έδωσαν το παρών για να τιμήσουν τον Εμπορικό Σύλλογο Αλιάρτου,ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίσαμε τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη,τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ.Αγνιάδη, τον υποδιευθυντή της Α.Δ.Βοιωτίας κ.Παρούμη,αντιδημάρχους,δημοτικούς συμβούλους και τοπικούς φορείς.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιάρτου απένειμε τιμητικές  πλακέτες  στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ.Αγνιάδη για την προσφορά του στον συνδικαλισμό, στις εταιρείες  ΚΩΠΑΙΣ ΑΕ και  ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε.για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου κ.Κολοβός Ηλίας, από καρδιάς ευχαρίστησε τα μέλη  για την μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμα  του Εμπορικού Συλλόγου. Μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι μέχρι το ξημέρωμα με τον Λάμπρο Σκάρλα.











Διαβάστε Περισσότερα »

Απόπειρα απόδρασης του Μαζιώτη-Στις Ερυθρές το Ελικόπτερο


Νέα μεγάλη επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού -πιθανόν για τη μεγάλη φυγή του 46χρονου αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη- φαίνεται να αποτράπηκε την τελευταία στιγμή το απόγευμα της Κυριακής.

Η επιχείρηση της μεγάλης απόδρασης αποτράπηκε το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο ξεκίνησε από πολυτελές ξενοδοχείο στην Ερμιονίδα και τελικά κατέβηκε στην περιοχή των Ερυθρών κοντά στη Θήβα, χωρίς να έχει επιτευχθεί ο στόχος.

Πίσω από όλα αυτά, κατά τις πρώτες πληροφορίες, βρίσκεται η Πόλα Ρούπα, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη η οποία αναζητείται τα τελευταία τρία χρόνια.

Πώς απετράπη η απόδραση

Η απόπειρα όμως διεκόπη ύστερα από αντίδραση του πιλότου και πυροβολισμούς που έπεσαν μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος μόλις αντελήφθη ότι πρόκειται για απόπειρα απόδρασης αντέδρασε, εκείνη έβγαλε όπλα και έπεσαν πυροβολισμοί. Το ελικόπτερο άρχισε να στροβιλίζεται και ο πιλότος αναγκάστηκε αμέσως να το προσγειώσει, ενώ η Πόλα Ρούπα έφυγε τρέχοντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μίσθωση του ελικοπτέρου έγινε με την πρόφαση είτε της «κατόπτευσης οικοπέδου» είτε για μετακίνηση σε κοινωνική εκδήλωση. Το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει ο πιλότος ήταν με προορισμό την Θήβα. Ωστόσο, με το που επιβιβάστηκε η Ρούπα στο ελικόπτερο, έβγαλε το πιστόλι και απείλησε τον πιλότο.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, βρήκε στο ελικόπτερο αντικείμενα τα οποία χρησιμοποίησε ο εγκέφαλος, ανάμεσά τους μία γεμιστήρα και μία περούκα τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια για να ταυτοποιηθεί το γενετικό υλικό. Παράλληλα, φαίνεται πως ο πιλότος του ελικοπτέρου αναγνώρισε την Ρούπα.

Τα μέτρα ασφαλείας

Υπενθυμίζεται ότι μετά από την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα, είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προσέγγιση ελικοπτέρου ή άλλων εναέριων μέσων πάνω από τη φυλακή και έχει τοποθετηθεί δίχτυ για να μην μπορεί να προσγειωθεί στις φυλακές ελικόπτερο.

O Νίκος Μαζιώτης είχε εξαφανισθεί το καλοκαίρι του 2012 και είχε συλληφθεί δύο χρόνια αργότερα στο Μοναστηράκι. Τις τελευταίες εβδομάδες είναι σε εξέλιξη η δίκη για τις ενέργειες της δεύτερης φάσης του Επαναστατικού Αγώνα, δηλαδή την περίοδο της φυγής του Ν. Μαζιώτη.

Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. τηρεί για την πειρατεία του ελικοπτέρου «απόλυτη μυστικότητα», ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ενόπλων. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι αποδράσεις με ελικόπτερο

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2006 και τον Φεβρουάριο του 2009 απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο οι μεγαλοποινικοί Βασίλης Παλαιοκώστας (παραμένει ακόμη και σήμερα άφαντος) και Άλκετ Ριζάι.

 Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού είχε καταγραφεί τον Απρίλιο του 2013.

Η ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) διενεργείται προανάκριση σχετικά με περιστατικό, το οποίο διαδραματίστηκε χθες (21-02-2016) και αφορά σε ενοικίαση ελικοπτέρου από γυναίκα, η οποία κατά τη διάρκεια της πτήσης επιχείρησε, αρχικά με την απειλή όπλου και στη συνέχεια με πυροβολισμούς, να εξαναγκάσει τον πιλότο να αλλάξει την προγραμματισμένη πορεία.

Ειδικότερα:

Χθες (21-02-2016) και περί ώρα 13:45 απογειώθηκε από την περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας ελικόπτερο με δυνατότητα μεταφοράς έξι (6) ατόμων, στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης με δρομολόγιο από το χωριό Θερμησία Αργολίδας, ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό προορισμό την νήσο Κύθνο Κυκλάδων.

Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε γυναίκα και βάσει της σχετικής συμφωνίας στον ενδιάμεσο σταθμό (Θεολόγο) θα πραγματοποιούνταν παραλαβή πέντε (5) επιπλέον ατόμων.

Την 14:15 ώρα και ενώ το ελικόπτερο υπερίπτατο της περιοχής Ερυθρών Αττικής, η ημεδαπή γυναίκα επιβάτης, με την απειλή χρήσης πυροβόλου πιστολιού, ζήτησε από τον κυβερνήτη την αλλαγή πορείας, απαιτώντας επιτακτικά την κίνηση του ελικοπτέρου προς ανατολική κατεύθυνση, δηλαδή προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στην προσπάθεια του κυβερνήτη να αφοπλίσει την επιβάτιδα, αυτή πυροβόλησε, ενώ ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, με συνέπεια την απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου αλλά και την σταδιακή απώλεια ύψους.

Τελικά, κατόπιν προσπαθειών του κυβερνήτη αποφεύχθηκε η πρόσκρουση στο έδαφος και το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε μη κατοικημένη ορεινή περιοχή, μεταξύ των χωριών Πλαταιών και Ερυθρών.

Η επιβάτιδα, μετά την προσγείωση κατάφερε να διαφύγει, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη να τη συγκρατήσει, εγκαταλείποντας στο ελικόπτερο μέρος του οπλισμού της (γεμιστήρα όπλου).

Κατά την αυτοψία, η οποία διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη τριών οπών στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου, δύο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα και μίας στην κονσόλα οργάνων, ενώ μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    μεταλλικός γεμιστήρας πυροβόλου όπλου, ο οποίος περιείχε δεκατρία (13) φυσίγγια,
    κάλυκας και φυσίγγιο πυροβόλου όπλου,
    ζεύγος ακουστικών και
    μεταλλικός γεμιστήρας πυροβόλου όπλου, που παρέδωσε ο κυβερνήτης.

Για τη ναύλωση του ελικοπτέρου χρησιμοποιήθηκε από τη γυναίκα καταφανώς πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, υπό στοιχεία ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ και της ΓΕΩΡΓΙΑΣ, με ημερομηνία γέννησης 20-04-1971 στην ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και αριθμό ΑΒ288196, εκδοθέν από το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού.

Τα ανευρεθέντα και κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε ότι ο κάλυκας πυροβόλου όπλου, ο οποίος ανευρέθη εντός του ελικοπτέρου, βλήθηκε από το ίδιο όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον τότε καταζητούμενο, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο Μαζιώτη, στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας την 10-03-2014, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

Η άγνωστη γυναίκα – επιβάτιδα του ελικοπτέρου περιγράφεται ως ηλικίας σαράντα (40) έως πενήντα (50) ετών, αδύνατη, ύψους 1,60 με 1,65 μ., με κοντά ξανθά μαλλιά, φορούσε περούκα με μακριά καστανά μαλλιά μέχρι το ύψος των ώμων, ενώ φορούσε μαύρο κολάν, λευκό παλτό με λευκή ζώνη και μαύρα παπούτσια, έφερε μαύρη γυναικεία γυαλιστερή τσάντα και μια τροχήλατη βαλίτσα μικρού μεγέθους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ υπενθυμίζεται ότι αναζητείται η καταζητούμενη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Παναγιώτα Ρούπα.

Δόθηκε στη δημοσιότητα αντίγραφο του πλαστού δελτίου ταυτότητας, που χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του ελικοπτέρου και παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με ενοικίαση χώρων ή συναλλαγή της εικονιζόμενης γυναίκας με τα παραπάνω στοιχεία να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στα τηλέφωνα 10414 και 1014. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι την Τρίτη 23/2/2016 και Τετάρτη 24/2/2016 και ώρα 09:00 – 13:00 θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ στο χώρο που βρίσκεται απέναντι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων (Δωδεκανήσου 12).
Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).



Διαβάστε Περισσότερα »

3η συνεδρίαση του Δ. Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας



Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας. Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος καλωσορίζοντας τα μέλη και τους λοιπούς συμμετέχοντες.
Ο Πρόεδρος αναφερόμενος στο πρώτο θέμα της συνεδρίασης, που αφορούσε την ενημέρωση για την πρόταση του Δήμου Στυλίδας με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών & Νήσων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» συνεχάρη τον Δήμαρχο, κ. Γκλέτσο για τις ενέργειες και την αποφασιστικότητά του, σχετικά με τη δημιουργία μιας Σύμπραξης Παράκτιων Δήμων, που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση της Στερεάς Ελλάδας. Ο κ. Υπερήφανος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται με σκοπό να αποφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες.  Μελετήσαμε την πρόταση του Δήμου Στυλίδας και θεωρούμε πως η δημιουργία της εν λόγω σύμπραξης αναμένεται να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στην Περιφέρειά μας και να προάγει το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργατικότητα όλων των φορέων που θα συμμετάσχουν».
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Στυλίδας, προκειμένου να τοποθετηθεί για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο κ. Γκλέτσος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Π.Ε.Δ. αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι στρατηγικές της Ευρώπης απευθύνονται πλέον σε μεγάλα συνεργατικά σχήματα και συμπράξεις και ότι η πρωτοβουλία του Δήμου Στυλίδας κινείται προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης, επεσήμανε πως η Σύμπραξη των Παράκτιων Δήμων θα αποτελέσει ένα πολυεργαλείο για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και ότι κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή και η συνδρομή όλων για να τεθούν στέρεες βάσεις για την επιτυχία του δύσκολου αυτού εγχειρήματος. Τα μέλη του Δ.Σ. στις τοποθετήσεις τους τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας της Σύμπραξης και το σώμα έλαβε ομόφωνη απόφαση για την ενεργή υποστήριξη της προσπάθειας.
Το 2ο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε το πρόβλημα οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των Δήμων σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Το σύνολο των μελών του Δ.Σ. συμφώνησε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά όλους τους Δήμους και απαιτεί συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει άμεση λύση. Το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα την ανάληψη δράσης από την Π.Ε.Δ. για την συγκέντρωση των αναγκών των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, ως μία ενιαία πρόταση. Επίσης, αποφασίστηκε η παράλληλη όχληση προς την Πολιτεία για την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων από πόρους του Πράσινου Ταμείου ή άλλους χρηματοδοτικούς πόρους.
Τέλος, στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας αποφασίστηκε ομόφωνα η υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων για την ένταξή του στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων UNESCO καθώς και η συνέχιση της έμπρακτης υποστήριξης της υποψηφιότητας του Δήμου Δελφών ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πλημμύρισαν την αγορά μεταχειρισμένα ΙΧ με «πειραγμένα» χιλιόμετρα

Αύξηση των παραπόνων που υποβάλλονται στο Συνήγορο του Καταναλωτή για κρούσματα στρέβλωσης, παραποίησης ή/και απόκρυψης των ιδιαίτερων τεχνικών χαρακτηριστικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ιδίως για τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει, αλλά και για το έτος κατασκευής τους προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής.

Από τις καταγγελίες που έγιναν στο Συνήγορο του Καταναλωτή προκύπτει ότι, αυτοκίνητα που έχουν διανύσει π.χ. μόλις 150.000 χλμ. εντοπίζονται να πωλούνται ως έχοντα διανύσει 50.000 χλμ., ενώ παρουσιάζονται κατά περίπτωση και πιο νέα σε σχέση με την πραγματική τους ηλικία. Αυτό, όπως αναφέρουν στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής, συνεπάγεται όχι μόνον υψηλότερη τιμή πώλησης, αλλά και δημιουργία προσδοκίας για αυξημένη αξία μεταπώλησης.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η απόκρυψη χιλιομέτρων οδηγεί σε παραπλάνηση του αγοραστή αναφορικά με τις μελλοντικές ανάγκες συντήρησης του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα όχι μόνον την επιπρόσθετη οικονομική του επιβάρυνση αλλά και την εκτός προδιαγραφών συντήρηση του αυτοκινήτου με προφανείς συνέπειες στην οδική ασφάλεια και στο περιβάλλον.

Η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» δέχθηκε, κατά τον τελευταίο χρόνο, αρκετές αναφορές καταναλωτών που έπεσαν θύματα τέτοιων αθέμιτων επιχειρηματικών πρακτικών. Εκτιμώντας λοιπόν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη προστασίας των καταναλωτών κυρίως λόγω του εύρους, της σοβαρότητας και της συχνότητας των πρακτικών αυτών στην αγορά, προχώρησε σε διαβίβαση των σχετικών υποθέσεων προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για τις ενέργειές του.
Πώς μπορούμε να προστατευθούμε

Πώς, όμως, μπορούμε να προστατευθούμε, ώστε να αποφύγουμε τέτοιες δυσάρεστες και ανεπιθύμητες καταστάσεις, οι οποίες ανατρέπουν τον οικονομικό μας προγραμματισμό; Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ η αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή Αθηνά Κοντογιάννη:

- Σε πρώτη φάση θα πρέπει να επιμείνουμε στο να εξετάσει το αυτοκίνητο μηχανικός της εμπιστοσύνης μας. Καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι πωλητές έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η εξέταση από μηχανικό ενδεχομένως να λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του πωλητή. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αυτό θα βοηθήσει στο να αποκτήσουμε καλύτερη εκτίμηση για την πραγματική κατάσταση του αυτοκινήτου που μας ενδιαφέρει να αγοράσουμε παρά το ότι ένας τέτοιος έλεγχος δε μπορεί να υπερκεράσει το πρόβλημα των πειραγμένων χιλιομέτρων.

- Προς την κατεύθυνση του εντοπισμού τυχόν παρεμβάσεων στη χιλιομετρική ένδειξη, θα μπορούσε, ενδεχομένως, να λειτουργήσει το βιβλίο σέρβις του αυτοκινήτου, όταν αυτό υπάρχει. Αν αυτό δεν υπάρχει ή, αντιθέτως, αν υπάρχουν εγγραφές χωρίς σφραγίδες ή με ταυτόσημο γραφικό χαρακτήρα, όλα αυτά τα στοιχεία, θα πρέπει να μας βάλουν σε υποψίες.

- Μεγαλύτερη -αλλά όχι απόλυτη- διασφάλιση παρέχεται μόνον με διασταύρωση των εγγραφών, με βάση τον αριθμό πλαισίου, που εμφανίζει το αυτοκίνητο στις διασυνδεδεμένες βάσεις δεδομένων που τηρεί -η πλειονότητα των κατασκευαστριών εταιρειών- και αποτυπώνουν την πορεία του εντός του επισήμου δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών. Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι, αν το όχημα δεν έχει επισκεφτεί εξουσιοδοτημένα συνεργεία, τα ίχνη του και άρα και το χρονικό σημείο παρέμβασης στο οδόμετρο δε μπορούν να εντοπιστούν.

- Ειδικότερα στα μεταχειρισμένα οχήματα που έχουν εισαχθεί προς πώληση από το εξωτερικό, στοιχεία μπορούν να αναζητηθούν και στο αρμόδιο τελωνείο, με την ελπίδα ότι εκτός από τα πειραγμένα χιλιόμετρα δεν υπάρχει και άλλου είδους παρέμβαση και αλλοίωση στα δημόσια έγγραφα, προκειμένου να προκύπτει ταύτιση εγγράφων και οδομέτρου.

- Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές που εξετάζουν σοβαρά την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου θα πρέπει να αξιολογούν την αξιοπιστία των υποψήφιων εμπόρων, πριν από τη αγορά. Αυτό μπορεί να γίνει είτε αναζητώντας και διασταυρώνοντας πληροφορίες γι' αυτούς στο διαδίκτυο είτε αξιοποιώντας τη συναλλακτική εμπειρία και τον βαθμό ικανοποίησης άλλων καταναλωτών.

► Για προβλήματα μετά από αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από προμηθευτή που εδρεύει στην Ελλάδα, οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν αναφορά στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή»

Λεωφ. Αλεξάνδρας 144 Τ.Κ. 114 71 Αθήνα

Τηλ: 210 6460612-814

Fax: 210 6460414

grammateia@synigoroskatanaloti.gr

http://www.synigoroskatanaloti.gr

► Για συμβουλές και βοήθεια στην περίπτωση που το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αγοράστηκε εκτός Ελλάδας αλλά εντός κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και της Ισλανδίας οι καταναλωτές μπορούν να απευθυνθούν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας.

Λεωφ. Αλεξάνδρας 144 Τ.Κ. 114 71 Αθήνα

Τηλ: 210 6460284-734

Fax: 210 6460784

info@eccgreece.gr

http://www.eccgreece.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τον Μάΐο τα εγκαίνια του Μουσείου Θήβας

Συνάντηση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας , Δημάρχου Θηβαίων και Προϊσταμένης ΕΦΑ Βοιωτίας  με τον Υπουργό Πολιτισμού για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου

Με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά συναντήθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.  Σπύρος Νικολάου και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, προκειμένου να συζητήσουν δια ζώσης για τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί δύο συναντήσεις για την προετοιμασία των εγκαινίων και άλλα θέματα που αφορούσαν το μουσείο, στις οποίες συμμετείχαν συνεργάτες των εμπλεκομένων φορέων.

Η συζήτηση κύλησε σε πολύ καλό κλίμα, με την κα Χαραμή να επιβεβαιώνει στον κ. Υπουργό ότι το Μουσείο είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι προαπαιτούμενες εργασίες.  Από την πλευρά τους, τόσο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας όσο και ο Δήμαρχος Θηβαίων δήλωσαν ότι θα συμπράξουν για την καλύτερη πραγματοποίηση των εγκαινίων, των παράλληλων εκδηλώσεων αλλά και της προβολής του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τα εγκαίνια του Μουσείου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν εντός Μαΐου και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αμέσως μετά την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, o οποίος θα λάβει επίσημη πρόσκληση για  να εγκαινιάσει το νέο Μουσείο.




Διαβάστε Περισσότερα »

Έχουν ξεφύγει!Ξυλοκόπησαν ζευγάρι στον Ορχομενό και τους "έστειλαν" στο Νοσοκομείο

Συνελήφθησαν δυο (2) ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, οι οποίοι απείλησαν, εξύβρισαν και προξένησαν σωματικές βλάβες σε ζευγάρι ημεδαπών


Συνελήφθησαν, χθες (21-02-2016) το βράδυ στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 27 & 23 ετών, κατηγορούμενοι για απειλή, εξύβριση, απρόκλητη σωματική βλάβη και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται τρεις (3) ακόμη ημεδαποί συνεργοί τους (δύο άνδρες & μία γυναίκα), οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα, οι κατηγορούμενοι εισήλθαν παράνομα στον αύλιο χώρο οικίας ζευγαριού ημεδαπών και αφού τους απείλησαν και τους εξύβρισαν, τους προξένησαν απρόκλητα σωματικές βλάβες.

Οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου στον 67χρονο άνδρα παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα και αποχώρησε, ενώ η 58χρονη σύζυγός του παραμένει νοσηλευόμενη.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, αστυνομικοί του οποίου μετά από επιστάμενες αναζητήσεις στην περιοχή, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο εκ των κατηγορουμένων.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πλούσια η δραστηριότητα της ΕΛ.ΑΣ τον Ιανουάριο στη Στερεά


Μηνιαία Δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας
(Ιανουάριος 2016)
(Συλλήψεις – Εξιχνιάσεις – Εξαρθρώσεις – Κατασχέσεις)

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, συνεχίζει να δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων, ανά μήνα και για όλη την Επικράτεια.
Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουάριου 2016, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όλη την Επικράτεια, συνελήφθησαν συνολικά 15.387 άτομα, έναντι 22.472 το Δεκέμβριο του 2015.
Ειδικότερα:


Εξιχνιάστηκαν συνολικά 2.276 υποθέσεις, έναντι 2.659 το Δεκέμβριο του 2015.
Συγκεκριμένα:

Εξαρθρώθηκαν συνολικά 21 σπείρες, έναντι 25 το Δεκέμβριο του 2015.
Ειδικότερα:
•    6 σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά
•    4 σπείρες που διέπρατταν κλοπές – διαρρήξεις
•    2 σπείρες που διέπρατταν ληστείες
•    2 σπείρες που διακινούσαν παράνομους μετανάστες
•    2 σπείρες που διέπρατταν κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων
•    1 εγκληματική οργάνωση
•    1 σπείρα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα
•    1 σπείρα που διέπραττε εμπορία ανθρώπων
•    1 σπείρα που διέπραττε παραχάραξη νομισμάτων
•    1 σπείρα που διέπραττε απάτες

Κατασχέθηκαν, ενδεικτικά:
•    Κάνναβη: 77 κιλά περίπου
•    Κοκαΐνη: 5,6 κιλά περίπου
•    Ηρωίνη: 11,4 κιλά περίπου
•    Δενδρύλλια κάνναβης: 595
•    Δισκία ναρκωτικών: 3.731
•    Χρηματικό ποσό: πάνω από 250.000 ευρώ, περίπου 65.000 δολάρια, 3.000 Λεκ Αλβανίας και 100 Λέβα Βουλγαρίας
•    Μαχαίρια, γκλοπ κ.λπ.: 196
•    Υποπολυβόλα-πολεμικά τυφέκια, πιστόλια-περίστροφα, replica, κρότου κ.λπ.: 110
•    Κυνηγετικά όπλα: 161
•    Φυσίγγια, σφαιρίδια κ.λπ.: 25.612
•    Είδη παραεμπορίου (CD’s–DVD’s, ρούχα): 5.500 περίπου
•    Είδη λαθρεμπορίου (καπνός, τσιγάρα και ποτά): 618.603 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και περίπου 94 κιλά λαθραίου καπνού.

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις του μηνός Ιανουαρίου:
•    04-01-2016: Συνελήφθη 22χρονη ημεδαπή στη Λαμία, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν Ένταλμα σύλληψης και (4) καταδικαστικές Αποφάσεις, για υποθέσεις κλοπών
•    05-01-2016: Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικία, κατάστημα και αποθήκη, καθώς και μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος στη Λακωνία
•    05-01-2016: Εξαρθρώθηκε σπείρα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών
•    07-01-2016: Εξιχνιάστηκαν δεκαέξι (16) ακόμη υποθέσεις συστηματικής εξαπάτησης πολιτών, με το πρόσχημα της παροχής υπηρεσιών μεσιτείας σε αγοραπωλησίες ακινήτων, στην Κέρκυρα
•    07-01-2016: Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) υποθέσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν στ o Ηράκλειο
•    08-01-2016: Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο
•    08-01-2016: Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών
•    08-01-2016: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και ληστεία στην περιοχή των Αχαρνών
•    08-01-2016: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση «σκηνοθετημένης» ληστείας, στη Βρίσα της Λέσβου
•    09-01-2016: Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών
•    09-01-2016: Εξιχνιάσθηκαν πολυάριθμες υποθέσεις κλοπών αντικειμένων από ανασφάλιστα σταθμευμένα και σε προσωρινή στάση οχήματα
•    10-01-2016: Εξιχνιάστηκαν (7) περιπτώσεις κλοπών από δωμάτια ξενοδοχείου, διαμερίσματα και καταστήματα στις περιοχές του κέντρου και της Ευκαρπίας
•    10-01-2016: Συνελήφθη στο Κομπότι Άρτας, 25χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ηρωίνης και ληστεία
•    10-01-2016: Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) υποθέσεις κλοπής που διαπράχθηκαν, στο Ηράκλειο
•    10-01-2016: Εξιχνιάστηκαν άμεσα τρεις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ημεδαπών γυναικών στην πόλη του Βόλου
•    11-01-2016: Εξιχνιάστηκαν (10) περιπτώσεις ληστειών από καταστήματα, σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και του κέντρου της πόλης
•    12-01-2016: Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) κλοπές από εξοχικές κατοικίες και αποθήκες, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας
•    12-01-2016: Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων που διεπράχθησαν στην πόλη της Λάρισας
•    12-01-2016: Εξιχνιάστηκαν 20 κλοπές και απόπειρες κλοπών από καταστήματα στην πόλη των Σερρών
•    13-01-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στη διακίνηση ναρκωτικών
•    13-01-2016: Συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Πάτρα
•    14-01-2016: Εξιχνιάστηκαν, δεκατρείς (13) υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν, στο Ηράκλειο
•    14-01-2016: Εξιχνιάστηκαν, επτά (7) υποθέσεις κλοπών-αρπαγής τσαντών που διαπράχθηκαν, στο Ηράκλειο
•    14-01-2016: Συνελήφθη ένα άτομο για πορνογραφία ανηλίκων, στην Μεσσηνία
•    14-01-2016: Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 37χρονης ημεδαπής, που είχε εξαφανιστεί από το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου
•    14-01-2016: Εξιχνιάστηκαν (6) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στην περιοχή του κέντρου πόλης
•    14-01-2016: Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για διακεκριμένες κλοπές στο Αγρίνιο
•    15-01-2016: Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης ατόμων στη Ναύπακτο
•    15-01-2016: Εξιχνιάστηκαν άλλες δώδεκα υποθέσεις απάτης στην περιοχή της Πρέβεζας, με δράστη 39χρονο ημεδαπό, ο οποίος υποδυόμενος συνεργάτη του Δήμου, εξαπατούσε επιχειρηματίες στην πόλη της Πρέβεζας
•    15-01-2016: Εξιχνιάσθηκαν (11) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και (3) περιπτώσεις εκβίασης
•    16-01-2016: Εξιχνιάστηκαν δεκαέξι (16) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε καταστήματα στην Κορινθία
•    16-01-2016: Εξαρθρώθηκε συμμορία που ενέχεται σε (22) περιπτώσεις κλοπών και (2) περιπτώσεις ληστειών
•    18-01-2016: Συνελήφθη 55χρονος υπήκοος Ρουμανίας για διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην Κηφισιά
•    19-01-2016: Εξιχνιάστηκαν ακόμη είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στην Μεσσηνία και στην Αμαλιάδα Ηλείας
•    19-01-2016: Εξαρθρώθηκαν τρεις (3) εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων συνεργάζονταν στην εισαγωγή και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών καθώς και παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων
•    19-01-2016: Εξιχνιάστηκαν 9 διαρρήξεις σπιτιών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή
•    20-01-2016: Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών
•    20-01-2016: Εντοπίστηκε σε περιοχή της Πιερίας ’’εργαστήριο’’ υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης
•    21-01-2016: Συνελήφθη 46χρονος στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας για παράνομη κατοχή όπλων, πυρομαχικών και λαθραίου καπνού
•    22-01-2016: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός στην Οινόη ‘Ηλιδας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίου καπνού
•    22-01-2016: Εξιχνιάσθηκαν (7) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος πεζών
•    22-01-2016: Εξιχνιάστηκαν έντεκα κλοπές σε βάρος πελατών εμπορικών καταστημάτων στην Πάτρα
•    24-01-2016: Εξιχνιάστηκε υπόθεση μεταφοράς 250 κιλών κάνναβης, που διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 2013 σε περιοχή της Κοζάνης
•    25-01-2016: Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός για αποπλάνηση παιδιού και ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση
•    28-01-2016: Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Ηλεία
•    29-01-2016: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε οικίες
•    29-01-2016: Εξιχνιάστηκαν κλοπές και απόπειρα κλοπής σε οικίες που έγιναν μέσα σε λίγες ώρες σε διαφορετικές περιοχές των Σερρών
•    29-01-2016: Σύλληψη δύο ημεδαπών σε περιοχή της Κοζάνης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων
•    29-01-2016: Συνελήφθησαν τρία άτομα σε Λάρισα και Βόλο, κατηγορούμενα για διάπραξη ληστειών
•    29-01-2016: Εξαρθρώθηκε άμεσα εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστειών και σωρείας κλοπών, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας
•    31-01-2016: Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για ληστείες σε καταστήματα στα Νότια Προάστια

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Παπαθωμά με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για τα προβλήματα των Νοσοκομείων της Βοιωτίας

Με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Νέστορα Αντωνίου, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ.Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακομήτρος, και οι δύο γιατροί Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας και κ. Γιάννης Περγαντάς, την Τρίτη 16-02-2016 στη Λάρισα.
.
Πραγματοποιήθηκε ένας ουσιαστικός διάλογος όπου αναλύθηκαν τόσο τα προβλήματα Στερεάς από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, όσο και τα προβλήματα των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, σε επίπεδο αυτοδιοικητικής ομάδας της Βοιωτίας.

Από την πλευρά της Βοιωτίας προβλήθηκαν διεξοδικά τα θέματα που αφορούν στην κάλυψη των νοσοκομείων με γιατρούς βασικών ειδικοτήτων , όλες τις μέρες του μήνα, σε επίπεδο νομού.

 Παράλληλα επισημάνθηκε η συμφόρηση των νοσοκομείων Δευτεροβάθμιας Υγείας , λόγω ελλιπούς λειτουργίας του τομέα της Πρωτοβάθμιας Υγείας, με αποτέλεσμα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να οδηγείται στα όρια της επαγγελματικής κόπωσης , που έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας υγείας , παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού.

Για το λόγο αυτό τονίστηκε ως πρωτεύουσα ανάγκη η αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , θέμα για το οποίο υπήρχε ταύτιση απόψεων με  τον κ. Αντωνίου , ο οποίος επεσήμανε τη συνεργασία της Υγειονομικής Περιφέρειας με τον Α΄ και Β΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης,  προς ενίσχυση του  θεσμού του οικογενειακού γιατρού. Το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Επίσης τονίστηκε από πλευράς  του η προσπάθεια καταγραφής της κτιριακής κατάστασης των δομών της Πρωτοβάθμιας Υγείας, (Κέντρα Υγείας και κτίρια πρώην ΙΚΑ) με σκοπό την αναδιάρθρωση του συστήματος Π. Φ. Υ.  (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) και την εξοικονόμηση πόρων.

Επισημάνθηκε τέλος  η αναγκαιότητα ενίσχυσης τόσο με προσωπικό, όσο και με αναλώσιμα υλικά των νοσοκομείων και έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης προτάσεις δίκαιου εφημεριακού προγράμματος ευθύνης σε επίπεδο Περιφέρειας, για την αρτιότερη λειτουργία των νοσοκομείων σε επίπεδο περιοχής ευθύνης.

Από τον κ. Αντωνίου προτάθηκε η αξιοποίηση της αμφίδρομης  πληροφόρησης  ως μέσο βελτιστοποίησης της επικοινωνίας μεταξύ των υγειονομικών δομών και της κεντρικής Διοίκησης καθώς και η συνέχιση των επαφών μας,  προς λύση των προβλημάτων τα οποία χρονίζουν στον τομέα υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γυναίκες της Βοιωτίας κόβουν την βασιλόπιτα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Με την ευκαιρία του καινούργιου χρόνου, η Ομοσπονδία μας θα κόψει την βασιλόπιτα την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι στο κέντρο Ρόδον Palace.

Ένα σατυρικό θεατρικό δρώμενο «Το Προξενιό», διανθισμένο με χορούς και τραγούδια του γάμου, θα πλαισιώσει την ετήσια συνάντησή μας. Στην πρόσκλησή μας περιλαμβάνεται ένα πλούσιο γεύμα, με δωρεάν ποτά, πλουσιοπάροχη λαχειοφόρος, μουσική και χορός για να υποδεχθούμε όσο πιο αισιόδοξα το νέο χρόνο, να ανταμωθούμε και να διασκεδάσουμε.

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 2261025130 και 6977960645.

Τιμή πρόσκλησης: 15 ευρώ.


Με τιμή


Το ΔΣ


Η Πρόεδρος                          Η Γραμματέας

Άντζελα Πανταζή                Βάσω Κοτούλα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΣΠΑ: Ποια επιχειρηματικά σχέδια θα πριμοδοτούνται με επιπλέον 10%


Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας Αλ. Χαρίτση δικαίωμα αιτήσεων θα έχουν πλέον κοινωνικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Ποια τα νέα προγράμματα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Πριμοδότηση με επιπλέον 10% επιχορήγηση εκείνων των επιχειρηματικών σχεδίων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, προβλέπεται στο νέο ΕΣΠΑ, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα σε κοινωνικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις να υποβάλλουν προτάσεις πλέον ισότιμα με όλες τις άλλες μορφές επιχειρηματικότητας, συνέχισε ο υφυπουργός, ενώ καλλιεργείται η φορολογική και ασφαλιστική συνείδηση των επιχειρήσεων, με εισαγωγή κριτηρίων ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία.

Ένα ακόμα βασικό καινοτόμο στοιχείο στη φιλοσοφία των νέων προσκλήσεων, όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, είναι η «ρήτρα ευελιξίας των Ταμείων», ώστε να χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις αλληλοσυμπληρωματικού χαρακτήρα: απόκτηση/αναβάθμιση εξοπλισμού από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κάλυψη μισθολογικού/ασφαλιστικού κόστους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Νέα προγράμματα

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι εκτός από τις τέσσερις προσκλήσεις νέων δράσεων του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» που δημοσιεύτηκαν, σύντομα θα ανακοινωθεί δράση για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των δομών και μηχανισμών στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (clusters, meta-clusters) για να προωθηθεί η δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας. «Σύντομα θα ανακοινώσουμε δράση για την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων αυτοαπασχολουμένων και εργαζομένων, καθώς επίσης δράσεις για τη δημιουργία νέων τουριστικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν πάνω από 50 άτομα. Συνολικά οι παραπάνω δράσεις θα έχουν προϋπολογισμό σχεδόν 150 εκατ. ευρώ. Προγραμματίζονται, ακόμα, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Μεταφορών, δράσεις ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ. Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα προκηρύξουμε δράσεις για την Κοινωνική και Συνεταιριστική Οικονομία, συνολικού προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ» τόνισε ο υφυπουργός.

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Σχετικά με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, ο υφυπουργός ανέφερε ότι το 2016 συνεχίζεται η διάθεση υφιστάμενων προϊόντων στην αγορά, όπως το SME GUARANTEE FUND, το JEREMIE ICT/VC, εργαλεία ΕΤΕΑΝ (ΤΕΠΙΧ), και το προς διάθεση ποσό προσεγγίζει συνολικά τα 600 εκατ. ευρώ σε όλα τα προϊόντα.

«Μέχρι να μπει στην αγορά η νέα γενιά χρηματοδοτικών εργαλείων, οι επενδυτές μπορούν να κάνουν χρήση των ήδη υφιστάμενων» είπε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Αφού μελετήσαμε προσεκτικά τα προβλήματα της προηγούμενης περιόδου, ανασχεδιάζουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις κεφαλαιουχικές συμμετοχές και τις μικροπιστώσεις, ενώ βεβαίως έχει προβλεφθεί η δημιουργία εργαλείων για δάνεια και εγγυήσεις. Οι μεγάλες ανταποδοτικές υποδομές του Jessica plus, το νέο "εξοικονομώ" (για κατοικίες, δημόσια κτίρια και επιχειρήσεις) είναι μερικά ακόμα σημαντικά εργαλεία. Η αλλαγή του σχεδιασμού τους εστιάζει στη διεύρυνση των ομάδων των τελικών δικαιούχων, στην επέκταση στις καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην αύξηση της χρήσης της συνεπένδυσης και της επιχειρηματικής συμμετοχής, στην ενίσχυση της τομεακής και περιφερειακής τους διάστασης, στο νέο καθεστώς των μικροπιστώσεων και στην ουσιαστική ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιατροδικαστής: Ακαριαίος ο θάνατος του Παντελίδη



Ένας συμπαγής πάσσαλος από χάλυβα στέρησε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη. Τον χτύπησε στο κεφάλι την ώρα της ανατροπής του τζιπ. Τα υπόλοιπα τραύματα ήταν σοβαρά αλλά δεν προκάλεσαν τον θάνατό του.

Ο άτυχος τραγουδιστής, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση σε συνδυασμό με τα πρώτα στοιχεία των πραγματογνωμόνων, ζούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της τρελής πορείας του οχήματος. Είχε υποστεί θλαστικά τραύματα, βαριές κακώσεις και κατάγματα, που δεν ευθύνονται για τον θάνατό του.

Το μεταλλικό στήριγμα των παλιών κιγκλιδωμάτων, πέρασε μέσα από την οροφή και το πλαϊνό τζάμι του τζιπ μάρκας Mercedes, προκαλώντας το θανατηφόρο τραύμα στον Παντελή Παντελίδη, κατά τη διάρκεια της ανατροπής του στην επικίνδυνη στροφή που οδηγεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν ακινητοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το τραύμα ήταν τόσο σοβαρό, που προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατό του. Το ίδιο μεταλλικό αντικείμενο, μέρος των κιγκλιδωμάτων στα οποία έπεσε  το όχημα κατά την ανατροπή του, τραυμάτισε σοβαρά και την 30χρονη Μυρσίνη Αρναούτη, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα, ακριβώς πίσω από τον Παντελή Παντελίδη. Η 30χρονη τραυματίστηκε στα πάνω και στα κάτω άκρα και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Στη θέση του συνοδηγού καθόταν η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, που τραυματίστηκε ελαφρότερα, η οποία το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής έδωσε την πρώτη της κατάθεση στους άνδρες της Τροχαίας Ελληνικού. Στη σύντομη κατάθεσή της, περίπου τρεις προτάσεις, είπε ότι δεν φορούσε ζώνη, ότι εκείνη ήταν συνοδηγός και πως αδυνατεί να θυμηθεί τις συνθήκες του δυστυχήματος. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δεν κατάλαβα τι συνέβη. Δεν μπορώ να θυμηθώ καλά. Δεν πρέπει να είχαμε μεγάλη ταχύτητα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στον επίλογο της κατάθεσης, σύμφωνα με αξιωματικούς της Τροχαίας, όπως συνηθίζεται, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και αστικής αποζημίωσης.

Η νεαρή κοπέλα, η οποία είχε στενή σχέση με τον Παντελίδη, βιώνει μετατραυματικό σοκ και έτσι δεν μπόρεσε να διαφωτίσει περισσότερο τους αξιωματικούς της Τροχαίας που θα επιχειρήσουν σήμερα να πάρουν νέα κατάθεση. Την ίδια ώρα, οι πραγματογνώμονες που έχει ορίσει η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν τις έρευνες και μέσα στην εβδομάδα θα έχουν τα πρώτα αποτελέσματα για την ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τζιπ και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα ανασύρουν από τον «εγκέφαλο» του οχήματος. Πολύ περισσότερο θα καθυστερήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είχε γίνει κατανάλωση αλκοόλ, όπως και για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε ρίξει κάποιος κάτι στο ποτό του τραγουδιστή πριν το δυστύχημα.

Από την πλευρά της οικογένειας έχουν οριστεί τεχνικοί σύμβουλοι που θα εξετάσουν και εκείνοι τις συνθήκες του περιστατικού, όταν και αν το αποφασίσει ο Εισαγγελέας. Ανώτατος αξιωματικός της Τροχαίας επισημαίνει ότι «ερευνώνται τα πάντα. Όπως γίνεται στα δυστυχήματα. Τυχόν βλάβη στα φρένα, στο γκάζι, ακόμα και το σχεδόν απίθανο ενδεχόμενο της δολιοφθοράς.

Το επικρατέστερο σενάριο, όμως, είναι ο οδηγός να έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην επικίνδυνη και απότομη στροφή που οδηγεί στη Βουλιαγμένης με αποτέλεσμα το όχημα να φύγει με δύναμη εκτός δρόμου».

Ο τραγουδιστής δεν είχε εμπειρία οδήγησης τζιπ, καθώς συνήθιζε να οδηγεί σπορ χαμηλά αυτοκίνητα, συνήθως διθέσια, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το τζιπ, ήταν αυτόματο, το είχε οδηγήσει 2-3 φορές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πολύ καλά συντηρημένο.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί ο Παντελίδης επέλεξε το συγκεκριμένο απόμερο και επικίνδυνο δρόμο, δίπλα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, με το πιθανότερο ενδεχόμενο να είναι ότι ήθελε να επιστρέψει τη μία από τις δύο κοπέλες στο σπίτι της και ακολούθησε αυτή την διαδρομή για να κατευθυνθεί προς Αθήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στα νοτιοανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες και άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 22 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στα νοτιοανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος, αραιές νεφώσεις από το απόγευμα, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος, αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι, τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος, αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά θα γίνουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: άπω 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πιθανώς τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος, αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ