Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Nέος Μητροπολίτης Καρπενησίου ο Αρχιμ. Γεώργιος Ρέμπελος- Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Ο 53χρονος αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος - β΄γραμματέας, πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου έως σήμερα - εξελέγη νέος μητροπολίτης Καρπενησίου με 62 ψήφους.

Προηγήθηκε η κατάρτιση του τριπροσώπου κατά το οποίο εξελέγησαν οι Αρχιμανδρίτες Γεώργιος Ρέμπελος κληρικός της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας με ψήφους 63, ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με ψήφους 34 και ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ντούλιας της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας με ψήφους 15.

Ο Γεώργιος Ρέμπελος είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1988 έως το 1995 είχε εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας. Από το 2008 υπηρετεί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών.

Ο Γεώργιος Ρέμπελος διαδέχεται τον μέχρι πρότινος μητροπολίτη Καρπενησίου Νικόλαου ο οποίος είχε παραιτηθεί προ ημερών.Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Φεβρουαρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε κάνει ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση Νικόλαου και είχε εκφράσει την ευαρέσκειά της για την 58 ετών διακονία του ως κληρικού.
Βιογραφικό του μητροπολίτη Καρπενησίου Γεωργίου

Ο μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Καστέλλα Ευβοίας. Το 1985 έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και το 1993 της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διετία 1985-1987 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Το 1988 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, εργάστηκε σε δημοτικά σχολεία στην περιοχή της Χαλκίδας και παραιτήθηκε το 1995. Τον Σεπτέμβριο του 1994 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του τότε μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, στον οποίο διακόνησε μέχρι και σήμερα, εξυπηρετώντας συγχρόνως την 114 Πτέρυγα Μάχης και άλλες ενορίες στο έργο της εξομολογήσεως και του κηρύγματος. Από το 2008 υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών, συνεργάτης του Αρχείου και από τον Οκτώβριο του 2014 ως β’ γραμματεύς-πρακτικογράφος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με τραγούδι για τους πρόσφυγες ...η Ελλάδα στην Eurovision...

  Παρουσιάστηκε το ελληνικό τραγούδι «Utopian Land», του συγκροτήματος ΑRGO, που πήρε το εισιτήριο για τη Eurovision 2016, που θα διεξαχθεί στη...
Στοκχόλμη.

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1 και συγκεκριμένα από την εκπομπή «STUDIO 3» με τη Μαριλένα Κατσίμη και τον Σίλα Σεραφείμ.

Τα μέλη του συγκροτήματος, βρέθηκαν στο στούντιο της εκπομπής για να μιλήσουν για τη συμμετοχή τους στη φετινή Eurovision.

Ο δημοφιλής μουσικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

Το συγκρότημα, αποτελούν ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Αλέκος Παπαδόπουλος(νταούλι), η Maria Elbrus (φωνητικά) και ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά).


Διαβάστε Περισσότερα »

Καθημερινά γεύματα για 3.000 μαθητές στα σχολεία της Στερεάς



Υπεγράφη σήμερα, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ινστιτούτου Prolepsis για την υλοποίηση του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής –  ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της Στερεάς Ελλάδας από τις 15 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη διάθεση καθημερινών γευμάτων σε 3.000 μαθητές της Στερεάς Ελλάδας και συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ υλοποιείται από το Ινστιτούτο «Prolepsis». Ενδεικτικά, το γεύμα περιλαμβάνει καθημερινά ένα σάντουιτς ολικής αλέσεως με κοτόπουλο, τυρί ή αυγό και λαχανικά ή μία πίτα με λαχανικά, μαζί με ένα φρέσκο φρούτο εποχής και γάλα ή γιαούρτι με μέλι. 

Για την Περιφέρεια, τη σύμβαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος δήλωσε: «’Ίσως είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της θητείας μας στην περιφέρεια. Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες 3.000 μαθητών για καθημερινό γεύμα. Είναι σημαντική στιγμή και για άλλους δύο λόγους, γιατί αποφορτίζουμε τις οικογένειες αυτών των μαθητών από ένα μεγάλο άγχος για τα γεύματα των παιδιών τους, αλλά και γιατί για ακόμη μία φορά αποδείξαμε ότι όταν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας θέλουν, μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Γι’ αυτό το λόγο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που συγχρηματοδοτεί αυτό το Πρόγραμμα αλλά και το Ινστιτούτο Prolepsis που το οργανώνει και το συντονίζει».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκπροσώπησε ο Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης ο οποίος, αφού συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για την οικονομική συμμετοχή της περιφέρειας, δήλωσε: « Είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για εμάς διότι βλέπουμε στη πράξη να υλοποιείται μία βασική ιδέα και πολιτική του Ιδρύματος για την συνεργασία του δημόσιου τομέα με τον ιδιωτικό. Η δωρεά προς την «Prolepsis» εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της κρίσης στον πληθυσμό. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το Prolepsis, που κάνει μία εξαιρετική δουλειά, έχουμε διαθέσει, τα τελευταία πέντε χρόνια, 20εκατ. ευρώ για την σίτιση παιδιών σε σχολεία».

Το Ινστιτούτο Prolepsis εκπροσώπησε η Πρόεδρος του και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής  Αθηνών, Καθηγήτρια Αθηνά Λινού. Η κ. Λινού τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας δημόσιος φορέας συνεργάζεται στο πλαίσιο ενός τέτοιου προγράμματος παρέχοντας πόρους για τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία. «Χαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία στηρίζει έμπρακτα τους μαθητές και τις οικογένειες περιοχών της Στερεάς Ελλάδας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Συνέργειες αυτής της μορφής μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της φτωχοποίησης του πιο ευαίσθητου τμήματος του πληθυσμού, που είναι τα παιδιά μας. Εδώ και πέντε χρόνια με τη βοήθεια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε υγιεινά γεύματα σε παιδιά, τα οποία έχουν τεράστια ανάγκη, προωθώντας παράλληλα την υγιεινή διατροφή», είπε χαρακτηριστικά.

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται για 5η συνεχή σχολική χρονιά από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευάλωτων περιοχών της χώρας, με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη μεγάλου αριθμού ιδιωτών, ιδρυμάτων και εταιρειών. Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και έχει διαθέσει από το 2012 μέχρι σήμερα περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια γεύματα, σε 480 περίπου σχολεία και 80.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://diatrofi.prolepsis.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γαϊτανάκι Λιβαδειάς – Εκδηλώσεις Σαββάτου,Κυριακής και Καθαράς Δευτέρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσπιές: Αυτό δεν είναι σπίτι, αλλά εστία μόλυνσης-ΦΩΤΟ

Μία εικόνα που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λέξεις αντίκρισαν οι Αστυνομικοί του Α.Τ. Βαγίων και υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων στο σπίτι δυο ηλικιωμένων στο κέντρο των Θεσπιών.
Αφόρητη έχουν κάνει τη ζωή των κατοίκων στις Θεσπιές οι 30 γάτες και κότες που φιλοξενούν εντός της οικίας τους οι δυο ηλικιωμένοι.
Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τους κατοίκους, υπάρχει εδώ και 8 χρόνια και υποστηρίζουν οτι ειναι καθημερινά αντιμέτωποι με τη βρώμα, τα περιττώματα και τα μικρόβια."Υγειονομική βόμβα χαρακτήρισαν οι κάτοικοι που ζουν γύρω απο την αγορά και όπως είπαν στο Permissospress, δεν αισθάνονται ασφαλείς και συμπληρώνουν ότι οι συνθήκες υγιεινής έχουν επιδεινωθεί.Τελικά σήμερα με εισαγγελική παραγγελία απομακρύνθηκαν απο συνεργεία του Δήμου οι γάτες και οι κότες,καθαρίστηκε ο χώρος και απολυμάνθηκε.Να επισημάνουμε εδώ, χάρη στον επαγγελματισμό των Αστυνομικών του Α.Τ. Βαγίων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.













Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν τους "ποντικούς" που είχαν ρημάξει τα σπίτια στη Λιβαδειά

Εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες, σε περιοχές της Λιβαδειάς
   
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τέσσερις (4) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, τέσσερις (4) κλοπές από οικίες, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες

 Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» - χώρο απόκρυψης των προϊόντων κλοπών, οικία σε περιοχή της Λιβαδειάς

 Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (5.500) ευρώ


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τερματίστηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, η συστηματική και εξακολουθητική δράση ομάδας τεσσάρων (4) ημεδαπών, οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας και η σύλληψη των μελών της, ηλικίας 28, 25, 24 και 22 ετών αντίστοιχα, επιτεύχθηκε μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συντονισμένες έρευνες, εντοπίστηκε χθες (09-03-2016) το πρωί, σε περιοχή της Λιβαδειάς, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις δράστες.

Στο εσωτερικό του ανωτέρω οχήματος, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, είχαν αφαιρεθεί πρωινές ώρες της 08-03-2016, από οικία ημεδαπής στη Λιβαδειά.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 13-02 έως και 08-03-2016, οι συλληφθέντες δρώντας από κοινού, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε τουλάχιστον τέσσερις (4) κλοπές από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (5.500) ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» - χώρο απόκρυψης των προϊόντων κλοπών, οικία του 25χρονου σε περιοχή της Λιβαδειάς, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διακριβωθεί η προέλευσή τους και αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.
 
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 28χρονου.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Επιπλέον ο 22χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γλέντι με Κούλουμα στη Ξηρονομή


Διαβάστε Περισσότερα »

Aποκριάτικο γλέντι στο Παρόρι Βοιωτίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 12/3/2016 και ώρα 20:00, στο καθιερωμένο αποκριάτικο γλέντι του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας στο παλαιό δημοτικό σχολείο στο Παρόρι Βοιωτίας  .

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα .

Με εκτίμηση εκ μέρους του ΔΣ,

Ο Πρόεδρος 
Ματσώτας Παναγιώτης 

Ο Γεν. Γραμματέας
Καλοπήτας Θεόδωρος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Την Παρασκευή η πληρωμή του οικογενειακού επιδόματος



Την Παρασκευή θα γίνει η πληρωμή του οικογενειακού επιδόματος στους δικαιούχους του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 θα καταβληθούν σε 36.491 δικαιούχους Οικογενειακά Επιδόματα - Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών - εκκρεμών αιτήσεων - A21- του έτους 2015, που επεξεργάστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ.

Συνολικά το ποσό είναι 24.007.554 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάψιμο του Καρνάβαλου στο Μάζι Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν τη συμμορία που έκλεβε μηχανάκια

 «Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, διακριβώθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη σωρείας κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών.

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών (3) ημεδαπών - μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 22, 20 και 17 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση – αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ισόγειο εγκαταλελειμμένης ημιτελούς οικοδομής, στην περιοχή της Κανήθου Χαλκίδας, χώρος – «καβάτζα», στον οποίο οι δράστες μετέφεραν κλεμμένες μοτοσικλέτες, προκειμένου να τις αποσυναρμολογήσουν και να διαθέσουν παράνομα τα ανταλλακτικά τους.

Συγκεκριμένα, στον ανωτέρω χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες, τις οποίες οι δράστες είχαν εν μέρει αποσυναρμολογήσει, μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών άλλων μοτοσικλετών, καθώς και διάφορα εργαλεία.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 06-12-2009 έως και 11-06-2015, οι τρεις δράστες ενέχονται στη διάπραξη δεκατεσσάρων (14) συνολικά κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών, από διάφορες περιοχές της Χαλκίδας και την ευρύτερη περιοχή αυτής.

Γίνεται μνεία ότι ο 22χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη ληστείας, κλοπών και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ ο 17χρονος έχει απασχολήσει για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Σημειώνεται επίσης ότι μετά από επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένες σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας, οι περισσότερες από τις ανωτέρω κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι θα εντοπίσει η εφορία τα ανασφάλιστα ΙΧ – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες


Δημοσιεύτηκε πριν από λίγο η απόφαση που περιγράφει τη διαδικασία εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων. Ορίζει ότι οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις θα γίνονται δύο φορές τον χρόνο από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ.



Επιστολές θα σταλούν μαζικά σε ιδιοκτήτες οχημάτων που θα εντοπιστούν να μην έχουν ασφαλιστεί μέσα από την ηλεκτρονική διασταύρωση. Όσοι δεν έχουν πράγματι ασφαλιστεί, θα πρέπει να πληρώσουν και παράβολο 250 ευρώ. Όσοι έχουν ασφαλιστεί, θα πρέπει να πάνε στην εφορία και να αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες.

Ιδού τα κύρια σημεία της απόφασης:

1. Η Δ.ΗΛΕ.Δ. με βάση τα διαθέσιμα και τηρούμενα στη Γ.Γ.Δ.Ε. ηλεκτρονικά αρχεία και το αρχείο του Κέντρου Πληροφοριών, εντοπίζει με διασταύρωση τα οχήματα που ήταν σε κυκλοφορία την εν λόγω ημερομηνία και παράγει αρχείο πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων.

2. Η Δ.ΗΛΕ.Δ. αποστέλλει ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των πιθανώς ανασφάλιστων οχημάτων, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε στην τελευταία δηλωθείσα από αυτούς, στη φορολογική διοίκηση, ταχυδρομική διεύθυνση, με την οποία τους ειδοποιεί, να προβούν άμεσα, στην ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος τους.

3. Με την ίδια επιστολή ενημερώνονται για τη διαδικασία που απαιτείται να ακολουθηθεί προκειμένου το όχημα να εξαιρεθεί από το αρχείο των πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων, όπως σε περίπτωση που έχει τηρηθεί η υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος, υπάρχει απαλλαγή της υποχρέωσης ασφάλισής του σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να τεκμηριωθεί η ακινησία του, διαπιστωθεί λάθος στα στοιχεία ασφάλισης ή κυκλοφορίας του.


4. Επιπρόσθετα, οι πιστοποιημένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet χρήστες ενημερώνονται με την ανάρτηση της ίδιας επιστολής στο λογαριασμό τους.

5. Ο ιδιοκτήτης οχήματος, ο οποίος λαμβάνει ειδοποιητήρια επιστολή, προβαίνει στην ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος του προσκομίζοντας σε ασφαλιστική επιχείρηση το ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ και προαιρετικά την ειδοποιητήρια επιστολή.

6. Ο ιδιοκτήτης που δεν υποχρεούται να προβεί σε ασφάλιση του οχήματός του για οποιοδήποτε νόμιμο λόγο, όπως σε περίπτωση που έχει τηρηθεί η υποχρέωση ασφάλισης του οχήματός του ή υπάρχει σύμφωνα με το νόμο απαλλαγή υποχρέωσης από την ασφάλισή του ή μπορεί να τεκμηριωθεί η ακινησία του ή έχει διαπιστωθεί λάθος στα στοιχεία ασφάλισης ή κυκλοφορίας του, απευθύνεται στις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Ασφαλιστική Επιχείρηση, Αστυνομία) προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες κατά λόγο αρμοδιότητας τους ενέργειες για την ενημέρωση των δεδομένων τους και την εν συνεχεία ενημέρωση της Δ.ΗΛΕ.Δ. – από τις ανωτέρω υπηρεσίες – για τον αποχαρακτηρισμό του οχήματος ως ανασφάλιστου.

7. Κατά την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου η ασφαλιστική επιχείρηση εξετάζει μέσω υπηρεσίας που παρέχεται από τη Δ.ΗΛΕ.Δ. εάν το όχημα που πρόκειται να ασφαλιστεί έχει εντοπισθεί ως ανασφάλιστο από την ανωτέρω διαδικασία προκειμένου να απαιτήσει το ηλεκτρονικό παράβολο του άρθρου 3 της παρούσας. Η διαδικασία δέσμευσης του ηλεκτρονικού παραβόλου διενεργείται από τη Δ.ΗΛΕ.Δ. κατά παρέκκλιση της παραγράφου 3, του άρθρου 4 της Α.Υ.Ο. με αριθμό ΠΟΛ. 1163/2013, όπως ισχύει. Η ασφαλιστική επιχείρηση υποχρεούται να ενημερώνει εντός δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών τη Δ.ΗΛΕ.Δ. προκειμένου να προβαίνει άμεσα στη δέσμευση του ηλεκτρονικού παραβόλου που χρησιμοποιήθηκε.

8. Σε περίπτωση μη εμφάνισης και μη συμμόρφωσης του ιδιοκτήτη του οχήματος με τα οριζόμενα στην παρούσα, η Δ.ΗΛΕ.Δ. σε εύλογο χρόνο και όχι πέραν διμήνου από τη διενέργεια της διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αποστέλλει τα στοιχεία του οχήματος για το όποιο δεν υφίσταται ασφαλιστική κάλυψη και του ιδιοκτήτη του στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή, για την σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών που προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις του Π.Δ. 237/1986.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επί ποδός η Τροχαία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Διαρκής θα είναι η παρουσία της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Σε ισχύ θα τεθεί από αύριο η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

*Την Παρασκευή (11-3-2016): 16.00-21.00 για το ρεύμα εξόδου

*Το Σάββατο (12-3-2016): 08.00-13.00 για το ρεύμα εξόδου

*Την Κυριακή (13-3-2016) δεν ισχύουν απαγορεύσεις

*Την Καθαρά Δευτέρα (14-3-2016): 15.00-21.00 για το ρεύμα εισόδου.

Ο σχεδιασμός των μέτρων, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, περιλαμβάνει:

*Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμημένων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών.

*Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου , όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

*Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

*Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

*Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

*Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

*Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

*Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

*Ενημέρωση των πολιτών, μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Βάγια,Πλαταιές



Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στο Παλαιό Φάληρο για την 15χρονη που αυτοκτόνησε

Τραγωδία χθες βράδυ στο Παλαιό Φάληρο. Δεκαπεντάχρονη μαθήτρια γυμνασίου έπεσε από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε, στον ακάλυπτο και βρήκε ακαριαίο θάνατο. Η νεαρή κοπέλα διακομίστηκε αμέσως με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός της. Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια της μαθήτριας ενώ οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για αυτοκτονία. Εκτός από τους γονείς και τον αδερφό της τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν στις αστυνομικές αρχές και οι συμμαθητές της  προκειμένου να βρεθούν οι απαντήσεις για την τραγωδία

Το κορίτσι έμενε στην περιοχή μαζί με τους γονείς της και τον αδερφό της τα τελευταία 12 χρόνια. H 15χρονη φέρεται να είχε προειδοποιήσει για την πράξη της με μηνύματα στις φίλες της, λέγοντάς τους πως σκοπεύει να αυτοκτονήσει.Εκείνες με τη σειρά τους, ενημέρωσαν την μητέρα της, η οποία βρισκόταν στην εργασία της αλλά ήταν ήδη αργά.

Από την ώρα που έγινε γνωστή η τραγωδία, πολλοί συμμαθητές και συμμαθήτριες του 15χρονου κοριτσιού έσπευσαν στην πολυκατοικία που διέμενε, εκφράζοντας την οδύνη τους, ενώ κάποια από τα παιδιά άφησαν λουλούδια στο σημείο.





Διαβάστε Περισσότερα »

Προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα αποφάσισαν ΔΕΗ και ΑΔ Βοιωτίας για να αποτρέψουν τις κλοπές μετασχηματιστών

Στις 3.3.2016 στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ των Περιοχών Λιβαδειάς και Θήβας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας κο Τσάτση Μιχαήλ με την παρουσία του Δκτή Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς κ. Νικολόπουλου Γ. με θέμα την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής μετασχηματιστών και καλωδίων, από το εναέριο δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ ΑΕ.
Στη συνάντηση συναποφασίστηκαν μία σειρά προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του φαινομένου που έχει ως αποτέλεσμα, η Επιχείρηση να υπόκειται μεγάλες ζημιές με σοβαρές επιπτώσεις και στην αγροτική παραγωγή.
Η Αστυνομική Διεύθυνση θα εντείνει τις ενέργειες της στην κατεύθυνση πάταξης του φαινομένου. Προς τον σκοπό αυτό, καλεί κάθε εμπλεκόμενο φορέα ή ιδιώτη (αγρότες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, Δήμοι, κρατικές υπηρεσίες κλπ), για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση, να ενημερώνουν τις Αστυνομικές Αρχές και τις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ στη Λιβαδειά και στη Θήβα (τηλ. 22610 28655 και 22620 27662 αντίστοιχα).
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δντής ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Λιβαδειάς κος Τζήμητρας Δ. ο προϊστάμενος Τομέα Δικτύου Περιοχής Λιβαδειάς κος Τσούτσας Ι. ο Δντής της Περιοχής Θήβας κος Αθανασιάδης Γ. και ο προϊστάμενος του Τομέα Δικτύου Περιοχής Θήβας κος Σιδέρης Γ. όπως επίσης και η Νομική Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ κα Σ. Μανάρα - Μαυράκη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε χώρος για παιδότοπο στο Μαυρομμάτι



Παραχώρηση χρήσης οικοπέδου στο Δήμο μας από την Περιφέρεια
Ένα βασικό πρόβλημα,αυτό της έλλειψης έκτασης για δημιουργία παιδότοπου, στην τ.κ Μαυρομματίου λύθηκε με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και της αμέριστης βοήθειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η τοπική Κοινότητα Μαυρομματίου,η δεύτερη σε πληθυσμό μετά την έδρα του Δήμου, στερείται παντελώς ελευθέρων χώρων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν γήπεδο 5χ5 και παιδική χαρά.
Η Δημοτική Αρχή κατέβαλε προσπάθειες να αγοραστεί ανάλογη έκταση, αλλά αυτές απέβησαν  άκαρπες.
Το πρόβλημα λύθηκε όταν διαπιστώθηκε πως έκταση 1.166,94 τ.μ ανήκε στην ιδιοκτησία της περιφέρειας και η οποία στο υπ’αριθμ 7302/29-7-2015 έγγραφο αίτημα του Δημάρχου   ανταποκρίθηκε και παραχωρεί την έκταση για τον προαναφερόμενο σκοπό.
Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες για την προώθηση του θέματος στην Αντιπεριφερειάρχη κα Φανή Παπαθωμά, αλλά κυρίως στον Περιφερειάρχη κο Κ.Μπακογιάννη για την παραχώρηση.
Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του παιδότοπου

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π. Ντασιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχερός ο καιρός και σήμερα σε όλη την χώρα

Πρόσκαιρη βελτίωση το απόγευμα, αλλά νέα επιδείνωση από το βράδυ - Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα (με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία), στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, με τοπικά έντονα φαινόμενα, πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες και νέα επιδείνωση το βράδυ στα δυτικά, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων βροχών έως το απόγευμα.

Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 16 στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 13 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 18 στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 16 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 19 και 22 βαθμούς αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις, αλλά πρόσκαιρα κατά τόπους θα ενταθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους ισχυρούς 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οπού πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βρόχων.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα στα βόρεια θα είναι ισχυρά βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 12 βαθμούς κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ