Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ:ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έχουν αναπαραχθεί από πληθώρα μέσων σχετικά με την πρόθεση κυβέρνησης και θεσμών για αύξηση του ΦΠΑ στο 24% προκαλούν ένα νέο κύμα ανασφάλειας και δημιουργούν προϋποθέσεις για ολοκλήρωση της ασφυξίας στην εγχώρια αγορά και διάλυση όποιων προοπτικών ανάκαμψης (έστω και περιορισμένης). Οι παρελκυστικές παρεμβάσεις των θεσμών και η μυωπική λογική της κυβέρνησης για την οικονομία ξεπερνούν κάθε όριο.
Η εμμονή στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στην ενέργεια, την ύδρευση και την αποχέτευση  και άλλα αγαθά μαζικής κατανάλωσης καταδεικνύει την έλλειψη επαφής με την οικονομική πραγματικότητα.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των ανατιμήσεων ΦΠΑ στην αγορά από το 2010 και έπειτα:
- Τα έσοδα από τα καπνικά προϊόντα μειώθηκαν αναλογικά
- Τα έσοδα από την εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης- κίνησης δεν αυξήθηκαν
- Τα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ εστίασης το 2013 ήταν περιορισμένα και οδήγησαν στην επαναφορά του συντελεστή στο 13% με βελτιωμένα αποτελέσματα για τον κλάδο.
- Τα έσοδα από την αύξηση ΦΠΑ στα νησιά το 2015 δεν συνέβαλλαν στη  βελτίωση των φορολογικών εσόδων σε σχέση με το 2016.


Είναι πλέον κοινός τόπος ότι η αυστηρή λιτότητα των ετών 2010-2016 έχει αποτύχει παταγωδώς. Οι παρεμβάσεις, είτε στο σκέλος περιστολής των δαπανών, είτε στο σκέλος αύξησης των φόρων έχουν εξαντληθεί και έχουν εξαντλήσει την καθημαγμένη οικονομία.

Μία επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ θα είναι ουσιαστικά η ταφόπλακα της μικρομεσαίας επιχείρησης και κατά συνέπεια το ποσοστό της ανεργίας θα ανεβεί δραματικά τους επόμενους μήνες αφού καμία επιχείρηση δεν θα μπορέσει να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό.
Πρέπει οι Κύριοι που υποτίθεται ότι μας κυβερνάνε να καταλάβουν  το αυτονόητο :

                        « ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ»

                               ΓΙΑ ΤΗΝ

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
          Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                  ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγωνισμός καλύτερου λάκκου το Πάσχα στη Λιβαδειά


Ο Δήμος Λεβαδέων στηρίζει την αναβίωση του ρουμελιώτικου Πάσχα ώστε οι κάτοικοι της πόλης μας να βγουν στις γειτονιές για να γιορτάσουν με τον παραδοσιακό τρόπο το Πάσχα της Λιβαδειάς και διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το διαγωνισμό του καλύτερου λάκκου.
Τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για την βράβευση του καλύτερου λάκκου είναι ο τρόπος ψησίματος του αρνιού (κλήματα, χειροκίνητη περιστροφή σούβλας), ο αριθμός των αρνιών, ο αριθμός των παρευρισκομένων, η μουσική, αλλά κυρίως το κέφι της παρέας.   Ο καλύτερος λάκκος θα κερδίσει ως έπαθλο ένα αρνί και 10 κιλά κρασί.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τη Μ. Πέμπτη στο τηλ. 22613-50812.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μιά αλήθεια που δεν ξέραμε για το Σαράντι!!!


Αναγνώστης στο permisospress.blogspot.gr


Οι θεραπευτικές ιδιότητες και το ξηρό κλίμα στο Σαράντι
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ 1965
Ενας γιατρός απο την Αθήνα έρχεται για να υπηρετήσει στα Χώστια, και μένει 20 χρόνια με την οικογενειά του.Την εποχή εκείνη πολύ λίγοι γνώριζαν και εκτιμούσαν τις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας.
Για την θεραπεία των ασθενειών της εποχής,όπως η φυματίωση,ο κόσμος πήγαινε στο βουνό.Το περιβάλλον ήταν πιο γνώριμο κ άλλωστε πόσοι Έλληνες είχαν ήταν εξοικιωμένοι με την θάλασσα.
Ο γιατρός στα Χώστια είδε αμέσως στο Σαράντι την ξηρότητα του κλίματος,την καθαρότητα της  ατμόσφαιρας,τις θεραπευτικές ιδιότητες της θάλασσας και τον μοναδικό συνδυασμό του ελατόδασους του Ελικώνα και της παραλιακής ζώνης του Κορινθιακού.
Έτσι αγόρασε οικόπεδο και έφτιαξε σπίτι στο Σαράντι όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του.
Σήμερα ξέρουμε πως πολλοί τουλάχιστον παιδίατροι της Λιβαδειάς όπου τα παιδιά υπέφεραν απο ασθένειες,του αναπνευστικού λόγω της υγρασίας,είχαν ένα φάρμακο<<θάλασσα με ξηρό κλίμα>> ένας συνδυασμός σπάνιος,ένα προνόμιο που διαθέτει το Σαράντι πέρα απο την πεντακάθαρη θάλασσα, την γραφική παραλία τη γοητεία του ήσυχου ψαροχωρίου,το υγιεινό κλίμα είναι ένα άλλο μεγάλο ατού του Σαραντίου!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά με 42 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά σαράντα δύο (42) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.348) άτομα και (1.084) οχήματα, προσήχθησαν (157) άτομα και βεβαιώθηκαν (274) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (19-04-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.348) άτομα, εκ των οποίων (1.018) ημεδαποί και (330) αλλοδαποί, καθώς και (1.084) οχήματα.
Προσήχθησαν: (157) άτομα, εκ των οποίων (112) ημεδαποί και (45) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (42) άτομα, εκ των οποίων (32) ημεδαποί και (10) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (6) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (11) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (3) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (5) ημεδαποί και (1) αλλοδαπή, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (2) ημεδαποί, για εξύβριση και Απειλή.
•    (2) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (4) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (295) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (274) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (38) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για μέθη, (4) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (4) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (7) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (5) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (5) για ΚΤΕΟ και (209) λοιπές.
•    (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (4) παραβάσεις περί υγειονομικού κανονισμού.
•    (12) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακρίσεις για την Ομάδα Taekwon-Do Διστόμου στο Ανοιχτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Λευκάδα

μικρός Ευστάθιος Πίτσος,   2η θέση στις μάχες

Δυο δεύτερους νικητές έβγαλε η -πρωτοεμφανιζόμενη - Ομάδα  Taekwon-Do Διστόμου στο Ανοιχτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwon-Do που έγινε στις 9 και 10 Απριλίου στο κλειστό Γυμναστήριο Λευκάδας .Ένα πρωτάθλημα που περιλάμβανε τα πέντε αγωνίσματα του Τaekwon-Do και με αυτό το τρόπο χάρισε μια ολοκληρωμένη εμπειρία όσον αναφορά τους αθλητές που συμμετείχαν.

Αναλυτικά η ομάδα Taekwon-Do Διστόμου  υπό τις οδηγίες του προπονητή Αναστάσιου Ευθυμιάτου  έλαβε μέρος και έφερε τις παρακάτω διακρίσεις:

-Πίτσος Ευστάθιος 2η θέση στις μάχες και
-Μπέλλος Βλάσης  3η θέση στα εναέρια σπασίματα
Οι  Ευστάθιος Πίτσος  και   Βλάσης  Μπέλλος με τον προπονητή του Διστόμου Αναστάσιο  Ευθυμιάτο

Ο  - εκ Διστόμου επίσης - προπονητής της Ομάδας  Αν. Ευθυμιάτος δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των αγώνων εκ μέρους της Ομάδας : ''Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου για την αμέριστη βοήθεια που προσφέρει στην ομάδα και ελπίζουμε στο μέλλον για περισσότερες συμμετοχές και διακρίσεις καθώς ήταν η πρώτη φορά συμμετοχής της ομάδας του Διστόμου. Επίσης να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές του Πρωταθλήματος,  τον Master Σολδάτο Άγγελο 7 Dan προπονητή του Ευκλέα Πρέβεζας  και τον  κύριο Καβαδία Ευστάθιο 5 Dan προπονητή του Ευκλέα Λευκάδας''.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Αν. Ευθυμιάτος προπονεί και την ομάδα του Ευκλέα Αμπελοκήπων, η οποία συμμετείχε επίσης στο Πρωτάθλημα.Η ομάδα αυτή είχε τις εξής διακρίσεις :

-Τριβλης Κωνσταντίνος και Αυγέρης Μάξιμος 3η θέση στο αγώνισμα της αυτοάμυνας
-Ομράν Σάρα 1η θέση στις μάχες

Οι συμμετέχοντες και οι θεατές έμειναν ενθουσιασμένοι με το επίπεδο των αγώνων και τη διοργάνωσης του πρωταθλήματος.Πριν το πρόγραμμα των αγώνων έγιναν πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορούς.






Διαβάστε Περισσότερα »

70χρονος με 500 κροτίδες στη Λάρυμνα


Συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, για παράνομη κατοχή και πώληση κροτίδων
Κατά την διενέργεια αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, κατασχέθηκαν συνολικά -500- κροτίδες
Συνελήφθη, χθες (19-04-2016) το απόγευμα, στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 70χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη κατοχή και πώληση κροτίδων.
Ειδικότερα χθες το απόγευμα, κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 70χρονου, βρέθηκαν εντός αυτού και κατασχέθηκαν συνολικά (500) κροτίδες.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.



 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Lets do it Greece» στα Οινόφυτα



Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου β΄ έλαβε μέρος στη πανελλαδική εθελοντική δράση με τίτλο: «Lets do it Greece» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Στο χώρο της Πλατείας της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου β΄ λειτούργησε Εργαστήριο Ζωγραφικής, Χειροτεχνίας και Graffiti. Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν παιδιά και γονείς που συμμετείχαν στην προσπάθεια εξωραϊσμού της περιοχής μας. Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες αναλόγως με την ηλικία τους και με την καθοδήγηση των εμψυχωτριών της δράσης δημιούργησαν κατασκευές και ζωγράφισαν πίνακες. Επίσης, άλλη ομάδα ατόμων δημιούργησε μια μεγάλη και όμορφη ζωγραφιά  σε εξωτερικό τοίχο. Πολλοί γονείς, ακόμη και γιαγιάδες γίναν για λίγο παιδιά και ανακατεύτηκαν και αυτοί με τα χρώματα, με ενθουσιασμό και φαντασία. Ο γνωστός ζωγράφος της περιοχής μας κ. Αλέκος Λιάπης έδινε οδηγίες σε όποιον χρειαζόταν και ξετρύπωνε τα κρυφά ταλέντα των παιδιών. Στο τέλος   όλοι οι συμμετέχοντες γεύτηκαν γλυκίσματα και λουκουμάδες που προσέφεραν οι εθελόντριες της Βιβλιοθήκης.  
    Η παραπάνω προσπάθεια έγινε με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων& Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Οινοφύτων και του Συλλόγου Γονέων& Κηδεμόνων του Γυμνασίου Οινοφύτων.  Ξεχωριστές ευχαριστίες εκφράζονται στις κυρίες Αγγελική Κατσιφή, Αναστασία Κατσιφή, Αλεξάνδρα Νίκα, Νότα Νίκα, Σωτηρία Σπανού, Χριστίνα Δάβρη & Χρυσούλα Λιόντου, στους κυρίους Νικόλαο Κατσιφή, Θανάση Νίκα & Νικόλαο Μπλατσιώτη καθώς και στο σπουδαστή του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων Γιώργο Δάβρη  για την συνεισφορά τους στη προετοιμασία και ολοκλήρωση της δράσης.
    Επίσης, αρωγοί στην προσπάθεια μας ήταν οι επιχειρήσεις BERLING και Dunapack- Viokyt Packaging και που μας χορήγησαν υλικά για την εκδήλωση.
    Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές και υποστηρικτές της εκδήλωσης και ελπίζουμε σύντομα να ξανασυναντηθούμε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ίδρυση Παρατηρητηρίου και Κέντρου Προαγωγής Υγείας στον Δήμο Τανάγρας

Ίδρυση και Εγκατάσταση Παρατηρητηρίου & Κέντρου Προαγωγής Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον Δήμο Τανάγρας.


Στα Οινόφυτα Βοιωτίας στην καρδιά του προβλήματος του Ασωπού ποταμού ξεκίνησε το Παρατηρητήριο Υγείας και Περιβάλλοντος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι:

«Το Παρατηρητήριο Υγείας, καθώς και το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος εντάσσονται στη δέσμη μέτρων της συνολικής πρότασης του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη και του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος της περιοχής και ενός από τα μεγαλύτερα της χώρας που είναι η άναρχη Βιομηχανική συγκέντρωση, η περιβαλλοντική επιβάρυνση και η υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής  του Ασωπού ποταμού.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί μία από τις δράσεις των προτάσεων της Περιφέρειας και αποδεικνύει πως η σημερινή διοίκηση, υλοποιεί τις αποφάσεις της και μάλιστα σύντομα, σε άριστη συνεργασία με το Δήμο Τανάγρας και τον Δήμαρχο, Βασίλη Περγάλια, τον οποίον  ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράστασή του, στις πρωτοβουλίες αυτές, τις οποίες συναποφασίσαμε.

Τα λόγια γίνονται πράξεις».


Διαβάστε Περισσότερα »

Πάσχα στη Λιβαδειά όπως παλιά!!!-Όλο το πρόγραμμα




Σας καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχετε στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων για τον εορτασμό του Πάσχα, που αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της πόλης, καθώς συνεχίζει την παράδοση του Ρουμελιώτικου Πάσχα.

Οι φετινές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί τόσο σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους όσο και με καταξιωμένους καλλιτέχνες στοχεύουν στη ψυχαγωγία των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας.

Το γλέντι θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα με το έθιμο των λάκκων στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας με την ορχήστρα του Γιώργου Μάγκα, όπου ο Δήμος θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες και θα προσφέρει πασχαλινά εδέσματα. Το έθιμο των λάκκων θα πραγματοποιηθεί και στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, ενώ στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη θα υπάρξει κέρασμα καλωσορίσματος στους επισκέπτες. Το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Λάκη Χαλκιά και Χαράλαμπο Γαργανουράκη.

Τη Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα στην Πλατεία Ταμπάχνας θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια και παράλληλα στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς συλλόγους της πόλης μας.

Τέλος, στις παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν δράσεις για τα παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής και αθλητικές εκδηλώσεις.






Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Βόγλης

Σε ηλικία 79 ετών - Νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ιπποκρατείου
ΈΦυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο δημοφιλής ηθοποιός Γιάννης Βόγλης.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μετά από δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Γιάννης Βόγλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε στη θεατρική παράσταση "Η άνοδος του Αρτούρο" το 1961, υπό τη σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία "Οι Υπερήφανοι". Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε από την ταινία "Κορίτσια στον ήλιο" το 1968, ενώ σημαντική ερμηνεία του υπήρξε στην ταινία "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" του Βασίλη Γεωργιάδη.

Πλάνα από την ταινία «Κορίτσια στον Ήλιο»

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιλέγω για το ΟΣΔΕ 2016 τον Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ, γιατί έτσι…


Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΙΧΜΕΑ επιλέγει και για τη φετινή, κρίσιμη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ για το 2016, ο αγρότης, συνεργάτης και συνάδελφος

Γιατί έτσι, επιλέγει το μοναδικό φορέα Α+Β βαθμού

Γιατί έτσι, καλύπτεται για το σύνολο των υπηρεσιών που επιβάλλει το δύσκολο πλαίσιο που θέτει η νέα ΚΑΠ

Γιατί έτσι, ξέρει ότι με τη γνώση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού και των συνεργατών του συνεταιρισμού, συμπληρώνει τη δήλωσή του στα σίγουρα, χωρίς εμπλοκές, λάθη και καθυστερήσεις που του στοιχίζουν σε χρόνο και χρήμα

Γιατί έτσι, αποφεύγει τους πειραματισμούς

Γιατί έτσι, είναι ενημερωμένος για όλα τα θέματα που τον απασχολούν

Γιατί έτσι, χτίζει την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που έχει ανάγκη

Γιατί έτσι, ενδυναμώνει το μοναδικό εργαλείο που προστατεύει τα συμφέροντα του

Γιατί έτσι, προσδοκά να μειώσει το κόστος παραγωγής από τις παράλληλες δράσεις του συνεταιρισμού

Γιατί έτσι, είναι σίγουρα κερδισμένος

Στις φετινές δηλώσεις του ΟΣΔΕ 2016

Επιλέγω τον  Αγροτικό συνεταιρισμό ΑΙΧΜΕΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ…
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται 7.692 προσλήψεις - Αναλυτικά οι θέσεις




Έρχονται 7.692 θέσεις εργασίας. Σε ποιους τομεις θα προσληφθούν; Με τις προσλήψεις θα ενισχυθούν δήμοι, περιφέρειες και μουσεία ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Οι ειδικότητες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι: οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες, υδρονομείς, βρεφονηπιοκόμοι, ναυαγοσώστες, αρχαιολόγοι, συντηρητές αρχαιοτήτων, τομεάρχες δασοπονίας κ.α. Πρόκειται για εποχικό προσωπικό που θα υπογράψει συμβάσεις εργασίας από 2 μήνες έως οκτώ. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: χρόνος ανεργίας, πολυτεκνία ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, τριτεκνία ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών και εμπειρία.

900 στις Περιφέρειες για το πρόγραμμα δακοκτονίας

Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται ο αριθμός προσλήψεων που θα απαιτηθεί για το πρόγραμμα δακοκτονίας για το 2016. Η απόφαση πάρθηκε λόγω ότι έχει ολοκληρωθεί η καρπόδεση των ελαιώνων σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας (7 εκατ. στρέμματα περίπου), και εκτιμάται ότι στις περισσότερες περιοχές η εφαρμογή των πρώτων ψεκασμών θα απαιτηθεί να υλοποιηθεί 10 − 15 Ιουνίου 2016. Κατά συνέπεια πριν από αυτή την ημερομηνία θα πρέπει να αναρτηθούν παγίδες για τον έλεγχο του δακοπληθυσμού. Για το λόγο αυτό απαιτείται η άμεση έγκριση πρόσληψη του προσωπικού για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της ελαιοπαραγωγής της χώρας που θα πλήξει το ήδη μειωμένο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών.

2.500 προσλήψεις εποχικών σε δήμους για την καλοκαιρινή περίοδο

Για τις ανάγκες κάλυψης αναγκών των δήμων κατά τους θερινούς μήνες, δρομολογούνται 1.900 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, προσωπικό σε ανταποδοτικές υπηρεσίες προκειμένου οι δημοι να καλύψουν κενά στους τομείς της καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού, κ.α. Οι δήμοι προκηρύσσουν μόνιμοι τους τις θέσεις υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ. Ανάμεσα στις ειδικότητες που ζητούνται είναι: ΔΕ Τεχνιτών ελαστικών, ΔΕ Οδηγών φορτηγού, ΔΕ Οδηγών απορριμματοφόρου, ΔΕ Χειριστών μηχανημάτων (καδοπλυντηρίου) , ΔΕ Χειριστών μηχανημάτων (εκσκαφέα-φορτωτή), ΔΕ Χειριστών μηχανημάτων (καλαθοφόρου) , ΔΕ Χειριστών μηχανημάτων (σαρώθρου), ΔΕ Οδηγών, ΥΕ Εργατών καθαριότητας (συνοδών απορριμματοφόρων), ΥΕ Εργατών συνεργείου καθαριότητας τάφων , ΥΕ Φυλάκων-Νυχτοφυλάκων και ΥΕ Νεωκόρων, κ.α. Στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέτουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις είναι η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

450 εποχικοί σε κατασκηνώσεις και 150 ναυαγοσώστες

Με δίμηνες συμβάσεις θα καλυφθούν και φέτος οι ανάγκες των δήμων για κατασκηνωτικό και ναυαγοσωστικό προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες για το 2016 έχουν εγκριθεί 450 θέσεις στις κατασκηνώσεις και 150 θέσεις για ναυαγοσώστες. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με βάση το άρθρο 206 παρ.1 Ν. 3584/2007, με το οποίο προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών. Οι υποψήφιοι ναυαγοσώστες οφείλουν να διαθέτουν οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας και άδεια ναυαγοσώστη σε ισχύ, εκδιδόμενη από Λιμενική Αρχή.

3.567 αρχαιολόγοι, συντηρητές και εργάτες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Για τους θερινούς τουριστικούς μήνες έχει προβλεφθεί η πρόσληψη 3.567 εποχικών υπαλλήλων σε έργα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που θα χρηματοδοτηθούν από τη ΔΕΗ. Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι: αρχαιολόγοι, συντηρητές αρχαιοτήτων, μηχανικοί, ειδικευόμενοι εργάτες, κ.α. Οι υποψήφιοι συντηρητές μαζί με την αίτηση-δήλωση πρέπει να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά: Πτυχίο ή δίπλωμα αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας ειδικότητας Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ και βεβαίωση γνώσης Η/Υ στα αντικείμενα υπολογιστικών φύλλων, επεξεργασίας κειμένων και υπηρεσιών Διαδικτύου. Οι εργάτες πρέπει να έχουν στην κατοχή τους απολυτήριο Γυμνασίου ή παλαιού Δημοτικού για όσους έχουν αποφοιτήσει έως και το 1980. Για τις θέσεις των αρχαιολόγων ζητούνται πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και άριστη γνώση της αγγλικής ή γερμανικής ή γαλλικής ή ιταλικής γλώσσας.
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:Ωμή παρέμβαση της Κυβέρνησης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες – οι , σας ενημερώνουμε ότι κατατέθηκε η τροπολογία , ύστερα από την πίεση που ασκήθηκε με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το ζήτημα , που αφορά την αποκατάσταση της αδικίας που αφορούσε την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από τους δικαιούχους κατά τη χρήση θεσμοθετημένων αδειών.
 Ακόμα όμως και μέσα σε αυτή την τροπολογία επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνησης μία ωμή παρέμβαση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα , μία προσπάθεια διαχωρισμού και «εκφοβισμού» των εργαζομένων που εμπλέκονται ή θα θελήσουν να εμπλακούν ενεργά με το συνδικαλιστικό κίνημα , καθώς συντηρεί την εξαίρεση καταβολής του επιδόματος από τις συνδικαλιστικές άδειες.
Αυτή η επιλογή μόνο τυχαία δεν είναι. Στο πλαίσιο των εντολών που έχει λάβει η κυβέρνηση από το κουαρτέτο των «θεσμών» και έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει, είναι και η αλλαγή της συνδικαλιστικής νομοθεσίας περιορίζοντας συνδικαλιστικές ελευθερίες και του δικαιώματος της απεργίας και  σε αυτό το πλαίσιο είναι ενταγμένη και η εξαίρεση που διατυπώνεται στην τροπολογία και αφήνει να διαφανεί η βούληση και το πρώτο βήμα της κυβέρνησης να περιορίσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και  τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας ή περικόπτοντας το επίδομα και κατά συνέπεια τις αποδοχές των εκπροσώπων των εργαζομένων.
Φανερή είναι επίσης η τακτική του Κοινωνικού Αυτοματισμού που χρησιμοποιεί κατά κόρον και η σημερινή συγκυβέρνηση προκειμένου να υλοποιεί τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους «θεσμούς», επιδιώκοντας την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος στους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τους εργαζόμενους να μην δεχθούν την ωμή παρέμβαση και περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και να αντιδράσουν μέσα από τα συνδικάτα τους δυναμικά. Καλούμε επίσης την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , αφαιρώντας την εξαίρεση , να επαναδιατυπώσει - διορθώσει την τροπολογία, και να σταματήσει να θέτει υπό αμφισβήτηση την αναγκαιότητα της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, …«με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017.», όπως αναφέρεται και στην τροπολογία, καθώς επίσης και να προχωρήσει στην επέκταση του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες εργαζομένων.
ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ψιλά γράμματα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου


Μερικές κρίσιμες λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα φορολογηθούν τα φετινά εισοδήματα των φυσικών προσώπων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που βγήκε χθες σε δημόσια διαβούλευση. Οι λεπτομέρειες αυτές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το πόσο φόρο εισοδήματος θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι για το φετινό τους εισόδημα.

Μισθωτοί και με μπλοκάκι

Ιδιαίτερη σημασία έχει η λεπτομέρεια όσον αφορά στον τρόπο που υπολογίζεται ο φόρος εισοδήματος για τους μισθωτούς που έχουν και εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή μπλοκάκι. Στην περίπτωση αυτή το εισόδημα αθροίζεται και ο φόρος υπολογίζεται με την κλίμακα των μισθωτών, αλλά η έκπτωση φόρου των έως 2.000 ευρώ υπολογίζεται μόνο για το τμήμα του εισοδήματος που αφορά μισθούς.

Για παράδειγμα, ένας μισθωτός με εισόδημα 20.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και άλλες 15.000 ευρώ από ελευθέριο επάγγελμα. Ο φόρος εισοδήματος υπολογίζεται με βάση την κλίμακα των μισθωτών για συνολικό εισόδημα 35.000 ευρώ. Ο φόρος κλίμακας που αναλογεί στο συγκεκριμένο εισόδημα είναι 6.950 ευρώ. Στο ποσό αυτό γίνεται έκπτωση 2.000 ευρώ καθώς η έκπτωση δίνεται ολόκληρη αφού το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες είναι 20.000. Έτσι, ο τελικός φόρος είναι 4.950 ευρώ. Αν υπολογιζόταν η έκπτωση επί του συνόλου του εισοδήματος, η έκπτωση θα ήταν μικρότερη (1.850 ευρώ) και ο φόρος θα ήταν 5.100 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση φόρου από την κλίμακα των μισθωτών είναι 2.000 ευρώ και δίνεται ολόκληρη για εισόδημα έως 20.000. Μειώνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον 1.000 ευρώ εισοδήματος πάνω από τα 20.000 ευρώ.

Το καθαρό εισόδημα

Σημαντική λεπτομέρεια είναι και το γεγονός ότι το εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα που τοποθετείται στην κλίμακα, όταν υπάρχει και εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, είναι το καθαρό εισόδημα, δηλαδή αφού αφαιρεθούν επαγγελματικές δαπάνες. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν το εισόδημα από μπλοκάκι που φορολογούνταν ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ήταν το ακαθάριστο εισόδημα, δηλαδή δεν αφαιρούνταν οι επαγγελματικές δαπάνες.

Αγρότες

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι το εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα έχει την ίδια αντιμετώπιση με το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, δηλαδή χορηγείται έκπτωση φόρου έως 2.000 ευρώ που μεταφράζεται σε αφορολόγητο όριο έως 9.091 ευρώ. Επίσης, διατηρείται το αφορολόγητο για τις αγροτικές επιδοτήσεις έως 12.000 ευρώ.

Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Διατηρείται η αυτοτελής φορολόγηση των επιχειρηματικών κερδών από νομικά πρόσωπα όπως είναι οι ΟΕ και οι ΕΕ. Τα κέρδη θα συνεχίσουν να φορολογούνται με συντελεστή 26% για εισόδημα έως 50.000 και με συντελεστή 33% για εισόδημα πάνω από 50.000. Η διαφοροποίηση της φορολογικής αντιμετώπισης μεταξύ εισοδήματος από μπλοκάκι και κέρδους από νομικό πρόσωπο θα επαναφέρει τα κίνητρα για μεταφορά εισοδήματος από μια νομική μορφή επιχείρησης σε άλλη.

Παρακράτηση

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης με τη νέα κλίμακα θα ξεκινήσει με την δημοσίευση των σχετικών διατάξεων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
 capital.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Συντάξεις Μαΐου: Νωρίτερα οι πληρωμές στους συνταξιούχους λόγω Πάσχα

Νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες των ασφαλιστικών Ταμείων, θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου 2016 στους δικαιούχους συνταξιούχους όλων των Ταμείων.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση συνυπέγραψαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
AdTech Ad

Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα καταβληθούν στις 25 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα).

Οι συντάξεις των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών (ΙΚΑ, ΝΑΤ) θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου (Μεγάλη Τετάρτη), ενώ οι συντάξεις του Δημοσίου, μηνός Μαΐου 2016, θα καταβληθούν, αντί της 27ης Απριλίου, στις 22 του μήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση πάρθηκε, λόγω της ανάγκης για οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Θείο Δράμα" Παράσταση στην Αγία Παρασκευή Βαγίων

Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ, ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ -ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΓΙΩΝ ΚΑΙ Η Δ.Ε ΒΑΓΙΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΑΓΙΩΝ ΟΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ << ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ>> ΥΠΟ ΤΗΣ κ.ΜΑΡΙΑΣ ΦΡΑΓΚΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ << ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ>>.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιάννης Σταθάς στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου


Με χαμόγελο και αέρα αρχηγού εισήλθε η Ζωή στο κατάμεστο Θέατρο Χυτήριο. Την υποδέχθηκαν με αγκαλιές, φιλιά και λουλούδια. Λίγες οι παρουσίες πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ηχηρή παρουσία της νεολαίας και προσωπικοτήτων από το χώρο των τεχνών.

Με σαφείς αιχμές σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης παρουσίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το νέο κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας», ζητώντας μάλιστα επιτακτικά να φύγει από την ηγεσία της χώρας.

Εμφανώς συγκινημένη - υπό τους ήχους του People Have The Power- η τέως πρόεδρος της Βουλής έδωσε το στίγμα του νέου πολιτικού φορέα που στοχεύει να απαλλάξει την Ελλάδα από τα Μνημόνια και θα αποτελεί «το συστατικό κύτταρο ενός κινήματος και ενός μετώπου».
 
Εξήγγειλε δε ότι το νέο κόμμα διεκδικεί τις πολεμικές αποζημιώσεις από τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ, τη διαγραφή του χρέους.
Το «παρών» στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου κόμματος έδωσαν πολλοί νέοι άνθρωποι, καθώς και προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου, όπως ο Χάρης Σιώζος, η Βάσια Παναγοπούλου, ο Μανούσος Μανουσάκης, η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, η Ραχήλ Μακρή, η Νάντια Βαλαβάνη, η Αγλαΐα Κυρίτση, αλλά και η ακτιβίστρια που πέταξε την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου, Αυγή Βουτσινά.
 
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η μητέρα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου, καθώς και ο πατέρας της, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Το «παρών» δίνει, επίσης, ο επικεφαλής του κινήματος Δεν Πληρώνω, καθώς και μέλη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης, αλλά και δικηγόροι που συμμετείχαν στην Επιτροπή για τις αποζημιώσεις. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ένας φοιτητής Οικονομικών, ο Σταύρος Παπαϊωάννου, ο οποίος και υπήρξε μέλος της Επιτροπής αλήθειας Χρέους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εαρινή Συναυλία του Τροφώνιου Ωδείου

Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί στην "Εαρινή συναυλία"
Οι μαθητές και  οι καθηγητές των σχολών πιάνου, βιολιού, τσέλου, φλάουτου και μονωδίας θα ερμηνεύσουν έργα των συνθετών:
J. B.Lully, J. S. Bach, J. Haydn, W.A. Mozart, Μ. Clementi, L. Boccherini, Fr. Chopin, Fr. Schubert , P.I.Tchaikovsky, Μ. Ravel, A. Catalani, E. Satie,

  ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαΐων) 24 Απριλίου 2016, ώρα 19.30                                    
                                    στην Αίθουσα ΘΟΛΩΤΟ ΚΡΥΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή η πληρωμή των επιδομάτων του ΟΓΑ



Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί ως προκαταβολή, η πληρωμή του 50% της δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α’ τριμήνου του έτους 2016 (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), με βάση τα στοιχεία αιτήσεων Α21 του έτους 2015, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.

Ειδικότερα, η πληρωμή αφορά περίπου 700.000 οικογένειες-δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται περίπου στο ποσό των 70.000.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επειδή, τα προηγούμενα δύο χρόνια, που χορηγήθηκε προκαταβολή, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε καταβολή ποσού 8 εκατ. ευρώ σε μη δικαιούχους, είχε αποφασιστεί η δόση του Α’ τριμήνου να καταβληθεί σε όσους/όσες υποβάλλουν αίτηση Α21. Όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αποχή των φοροτεχνικών και η μικρή καθυστέρηση στο άνοιγμα του TAXIS είχε ως αποτέλεσμα να έχει υποβληθεί, μέχρι στιγμής, μικρός αριθμός (34.846) αιτήσεων Α21. Για το λόγο αυτό, θα χορηγηθεί προκαταβολή 50% της δόσης του Α’ τριμήνου του έτους 2016 σε όλους όσους/όσες δικαιώθηκαν οικογενειακού επιδόματος, το έτος 2015.

Τέλος, ο ΟΓΑ γνωστοποίησε ότι οι δικαιούχοι του έτους 2015 που θα εισπράξουν με τη μορφή προκαταβολής το 50% της δόσης του Α’ τριμήνου έτους 2016, υποχρεούνται, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, να υποβάλουν την αίτηση Α21, μέχρι την 15-1-2017, προκειμένου να συμψηφιστεί το ποσό που τους χορηγήθηκε προκαταβολικά με το ποσό που δικαιούνται. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση Α21 για το έτος 2016, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία ή υποβληθεί και το σχετικό αίτημα απορριφθεί, η χορηγηθείσα προκαταβολή θα πρέπει να επιστραφεί στον ΟΓΑ (Τράπεζα Πειραιώς αρ. Λογαριασμού GR 78 0171 0170 0060 1703 0022 477), διαφορετικά θα θεωρηθεί ως αχρεωστήτως καταβληθείσα και θα επιδιωχθεί η είσπραξή της, μέσω της αρμόδιας ΔΟΥ.

Πληροφορίες για τους δικαιούχους παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), όπου υπάρχει η ένδειξη Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΓΑ, στην ενότητα «υπηρεσίες προς το κοινό», στο πεδίο «πληροφορίες οικογενειακών επιδομάτων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα του Σωματείου Οικοδόμων Λιβαδειάς

H Επιτροπή Αγώνα του Σωματείου Οικοδόμων Λιβαδειάς
μπροστά στα μέτρα για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό
που σκοπεύει να καταθέσει αυτές τις μέρες
η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΚΑΛΕΙ

όλους τους Οικοδόμους στη σύσκεψη-συζήτηση που θα κάνει
την Παρασκευή ώρα 730 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς


Ενημέρωση για τις επιπτώσεις του Ασφαλιστικού στους οικοδόμους
και οργάνωση της 48ωρης απεργίας
Θα μιλήσει ο Γιώργος Πελέκης, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,5R στην Αταλάντη



Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 05.41 τα ξημερώματα της Τετάρτης, 26 χλμ βόρεια της Λιβαδειάς, 7 χλμ. βορειοανατολικά της Ελάτειας και 109 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με την προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χλμ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει πάλι ο καιρός: Έρχονται βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας


Καλό και διαυγή καιρό στις περισσότερες περιοχές ολόκληρη της χώρα, με σταδιακή επικράτηση πολύ ενισχυμένων βόρειων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη. Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με τοπικούς όμβρους από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Στη Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στη Θράκη αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 βαθμούς κελσίου.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 28 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 και στα βόρεια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου.


Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νότιοι 3 έως 5 και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Από την Κυριακή και μέχρι τις πρώτες μέρες της επόμενης βδομάδας ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με συννεφιά κατά περιόδους και τοπικές βροχές στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 με 26 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 23 βαθμούς στα νησιά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Ανανδρανιστάκη που μίλησε στο Star.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ