Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ευχές από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αλιάρτου  Θεσπιέων εύχεται σε όλους  Καλή Ανάσταση με υγεία και δύναμη, ώστε να μπορέσουν οι δημότες μας και ο λαός μας να ορθώσουν το ανάστημά τους, να βρουν το κουράγιο να αντισταθούν και να ανατρέψουν όλα εκείνα που τους στερούν το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΓΑΝΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Λιβαδειά το Πάσχα η Ζωή Κωνσταντοπούλου




Για τη Λιβαδειά  θα ταξιδέψει ανήμερα του Πάσχα η αρχηγός του νέου κόμματος   «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.   Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του permisospress.η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα παραστεί στις Πασχαλινές   εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Λιβαδειά, το απόγευμα θα επισκεφτεί την Αράχωβα και την άλλη μέρα θα αναχωρήσει για  Λαμία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτάφιοι Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων και Βαγίων



 














Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Επιτάφιοι της Λιβαδειάς

 




Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Το "κάψιμο" του Ιούδα και η "Σταύρωση του Κυρίου" στο Νεοχώρι


Η βαθιά θρησκευτικότητα χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα στην Εκκλησία του Νεοχωρίου, καθώς Μεγάλη Πέμπτη  αναβιώνονται τα γεγονότα της τελευταίας ημέρα της ζωή του Χριστού. Ο Ιερέας του χωριού μας π.Παναγιώτης Δαμώκας διάβασε τα 12 Ευαγγέλια που περιγράφουν τα Άγια Πάθη, ενώ ρίγη συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης δημιουργήθηκε στους πιστούς μετά το πέμπτο Ευαγγέλιο και την έξοδο του Εσταυρωμένου απο το Ιερό της Εκκλησίας.Από τα μεγαλοβδομαδιάτικα έθιμα του χωριού μας , εκείνα που δείχνουν πως άντεξαν περισσότερο στον χρόνο είναι το κάψιμο του Ιούδα.
Τέτοια μέρα, λοιπόν, σε άλλους καιρούς, προτηλεοπτικούς,  τα παιδιά του χωριού  έκαιγαν  τον Ιούδα, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από άλλα παιδιά που εν τω μεταξύ είχαν γίνει
γονείς μας. Η εμπλοκή των ενηλίκων στο τελετουργικό ήταν μικρή κι απόμακρη.

Μαζεύμαμε ξύλα,πουρνάρια,δεμάτια κλίματα για τη φωτιά , και με  άχυρα  ντύναμε ανθρωπόμορφο σκιάχτρο για Ιούδα   και τον λαμπαδιάζαμε σε κάποια απόσταση από την εκκλησία, να μην ενοχλούμε και μας αναθεματίζουν.. Πολλά δεν ξέραμε, αλλά τα έθιμα δεν τα διαιωνίζει η γνώση  χρόνο το χρόνο γίνονται ρουτίνα. Αυτό που ξέραμε ήταν πως ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστούλη  στους Ρωμαίους ή στους Εβραίους; Τέτοιες λεπτομέρειες μας διέφευγαν, εμείς θέλαμε νταβαντούρι!!!Ετσι και φέτος η νεολαία μας συνέχισε επάξια αυτό το έθιμο,με το άναμα της μεγάλης φωτιάς στη πλατεία του Νεοχωρίου.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Σταύρωση του Χριστού στην Άσκρη-φωτογραφίες

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση εορτής Αγ. Ιωάννη Καλοκτένους -Πολιούχου Θηβών


Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος
 και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου
έχουν τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν
 στις εκδηλώσεις της πόλης των Θηβών επ' ευκαιρία
 της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη
 την 10η και 11η Μαΐου 2016
σύμφωνα με το αναγραφόμενο πρόγραμμα.

Μετά τιμής

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

7:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016
07:00 π.μ. Ακολουθία Όρθρου
08:30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
10:30 π.μ. Λιτάνευση Εικόνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντέχετε να κάνετε το τεστ; Αυτή είναι η λίστα με τις αμαρτίες – Πόσες έχετε κάνει;

 Αυτή είναι η λίστα με τις επίσημες αμαρτίες για να ξέρουμε άλλη φορά και να προσέχουμε. Γιατί η ώρα της κρίσης έρχεται.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς ανακαλύφθηκε ο Σταυρός του Χριστού;

Την μητέρα του, Αγία Ελένη, έστειλε ο Άγιος Κωνσταντίνος στα Ιεροσόλυμα για να ανακαλύψει σε ποιο σημείο βρισκότανε ο Τάφος του Κυρίου και ο Τίμιος Σταυρός Του, γιατί οι Εβραίοι είχαν ρίξει επάνω τους χώματα και τα είχαν θάψει για να εξαφανιστεί κάθε ίχνος.

Όταν η Αγία Ελένη έφτασε στα Ιεροσόλυμα με τους ανθρώπους της, άρχισε αμέσως να ερευνά το τί έγινε ο Ζωοποιός Σταυρός. Κανείς όμως δεν γνώριζε να της πει που ήταν παραχωμένος.

Τότε όλοι μαζί, Αρχιερείς και λαός, έκαναν δέηση προς τον Θεό για να τους αποκαλύψει που βρισκόταν ο Πανάγιος Τάφος και ο Τίμιος Σταυρός.

Τότε, ο Κύριος εισάκουσε τη δέηση αυτών και αποκάλυψε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο ότι ο τόπος που ψάχνουν βρίσκεται κάτω ακριβώς από τον ναό της Αφροδίτης τον όποιον είχαν κτίσει μετέπειτα οι Έλληνες, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.

Η Αγία Ελένη, αφού συγκέντρωσε πλήθος τεχνιτών και εργατών, έσκαψε εκεί και βρήκε τον Πανάγιο Τάφο και λίγο πιο πέρα βρήκε και τους τρεις σταυρούς του Ιησού και των δύο ληστών καθώς και τα καρφιά τους.

Όλοι χάρηκαν με την εύρεση αυτή μα και πάλι όμως δεν ήταν πλήρως ικανοποιημένοι διότι δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν ποιος απ’ όλους ήταν ο Σταυρός του Κυρίου. Ο Πατριάρχης Μακάριος όμως είχε εμπιστοσύνη στο Κύριο και δεν ανησυχούσε διότι πίστευε ότι πάλι Εκείνος θα ενεργήσει, ώστε να αποκαλυφθεί ο Τίμιος Σταυρός Του.

Έτσι και έγινε. Εκείνες τις ήμερες κείτονταν ημιθανής μία πλούσια γυναίκα λόγω κάποιας βαριάς ασθένειας κι οι γιατροί είχαν αποφασίσει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει.

Αποφάσισαν λοιπόν να ακουμπήσουν επάνω της έναν έναν τους σταυρούς για να δουν εάν θα γίνει κάποιο θαύμα ώστε αυτή η γυναίκα να μπορέσει να θεραπευτεί. Έτυχε μάλιστα να ακουμπήσουν επάνω της πρώτα τους σταυρούς των ληστών και δεν έγινε τίποτα. Όταν όμως από μακριά πλησίαζαν τον Σταυρό του Κυρίου, ω του θαύματος! η γυναίκα αμέσως συνήλθε και σηκώθηκε υγιής, λες και μόλις είχε σηκωθεί από τον ύπνο.

Βλέποντας το θαύμα αυτό, όλοι με ευλάβεια μεγάλη προσκύνησαν τον Σταυρό του Κυρίου και δόξασαν τον Θεό.

Μόλις όμως διαδόθηκε το νέο στο λαό, όλοι οι Χριστιανοί ζητούσαν από τον Πατριάρχη να τους επιτρέψει να προσκυνήσουν κι αυτοί τον Σταυρό. Μα λόγω του μεγάλου πλήθους αυτό ήταν αδύνατο, έτσι ό Πατριάρχης διέταξε και του έφτιαξαν ένα υψηλό άμβωνα και μόλις αυτός ετοιμάστηκε, πήρε στα χέρια του τον Τίμιο Σταυρό, ανέβηκε στον υψηλό άμβωνα και από εκεί ύψωσε τον Σταυρό όπου τον έβλεπαν όλοι οι χριστιανοί και με κατάνυξη φώναζαν ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ.

Από την ήμερα αυτή, καθιερώθηκε να γιορτάζουμε στην Εκκλησία μας την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Η Αγία Ελένη έπειτα πήρε τον Τίμιο Σταυρό μαζί της στην Κωνσταντινούπολη, αφού όμως άφησε μέρος αυτού στα Ιεροσόλυμα, στον Πατριάρχη Μακάριο.

Ο Σταυρός του Κυρίου είχε 4,50 μέτρα ύψος και 2,40 μέτρα πλάτος. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι ενώ ο Σταυρός, από την ημέρα της εύρεσης του, τεμαχιζόταν σε απειροελάχιστα κομματάκια και δινόταν στους πιστούς για ευλογία, αυτός παρέμεινε ακέραιος και δε μειωνόταν καθόλου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές απο τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς εύχεται στα μέλη του και σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που πλήττονται βάναυσα από τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα , Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλα τα επίπεδα.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχερή Μεγάλη Παρασκευή - Φτιάχνει ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο


Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και βελτίωση του καιρού το βράδυ, περιμένουμε τη Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2016.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένοι όμβροι, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι. σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο ιόνιο έως 6 μποφόρ από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς.
θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι. σταδιακή βελτίωση.
άνεμοι: ασθενείς μεταβλητοί και βαθμιαία από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 μποφόρ στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Αττική

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένους όμβρους σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΕΜΥ, καιρός, πρόγνωση


Το Μεγάλο Σάββατο 30/04/2016 και την Κυριακή του Πάσχα 01/05/2016 (μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες) σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες και μόνο στα βόρεια ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου. Οι άνεμοι δε θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26-27 βαθμούς Κελσίου. Από τις απογευματινές ώρες πάντως της Κυριακής του Πάσχα και από τα βορειοδυτικά αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Πρόσκληση για την 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  4  MAIOY του 2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 20:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.    Ενημέρωση επί του Σχεδίου Νόμου για τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ..Α.) και έκφραση γνώμης επ’ αυτού.

2ο.    Έγκριση για την ανάθεση της αρμοδιότητας εκτέλεσης εργασιών αποψίλωσης σε χώρους πρασίνου των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Θηβαίων, σε ιδιώτη (απόλυτη πλειοψηφία).

3ο.    Λήψη απόφασης για την μονοδρόμηση της παραλιακής οδού Οικισμού Αλυκής του Δ.Θηβαίων (σχετ. η υπ’αριθ. 41/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.)(απόλυτη πλειοψηφία).

4ο.    Προκήρυξη για τη διενέργεια  εκλογών για το Συμβούλιο Νέων.

5ο.    Έγκριση εισηγητικής Έκθεσης για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού Α΄ τριμήνου οικ. έτους 2016 (σχετ. η υπ’ αριθ.  143/2016 απόφαση Οικον. Επιτροπής).

6ο.    4η Αναμόρφωση του Δημοτικού Προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 (σχετ. η υπ’αριθ.  144/2016 απόφαση Οικον. Επιτροπής).

7ο.    Έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Βελτίωση Δημοτικών οδών Δ.Ε. Θίσβης 2016».

8ο.     Έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Βελτίωση Δημοτικών οδών Δ.Ε. Πλαταιών 2016».

9ο.    Έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Βελτίωση Δημοτικών οδών Δ.Ε. Βαγίων 2016».

10ο.    Έγκριση μελέτης για την εγκατάσταση ηλεκτρικής παροχής από τη ΔΕΔΔΗΕ Θήβας, σε κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς.

11ο.    Έγκριση μελέτης για την επέκταση δικτύου Φ.Ο.Π.  από τη ΔΕΔΔΗΕ Θήβας, στον οικισμό Καλαμάκι της Δ.Ε. Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων.

12ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια πινακίδων σήμανσης και υλικών οδικής ασφάλειας.

13ο.    Έγκριση πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού  επισκευής και συντήρησης των οχημάτων Δήμου και λήψη απόφασης για την εκ νέου προσφυγή στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης με διαπραγμάτευση.

14ο.    Λήψη απόφασης για την παράταση της ισχύος του συμβατικού χρόνου της προμήθειας καυσίμων για τις ανάγκες του Δήμου Θηβαίων.

15ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας της προμήθειας και τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων συμπληρωματικών των απαιτούμενων αλλαγών στο υπάρχον δίκτυο για την Τ.Κ. Χωστίων – Δομβραίνας – Θίσβης για τις ανάγκες της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

16ο.    Αποδοχή της απόφασης ένταξης της Πράξης «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020», αποδοχή χρηματοδότησης και ορισμός υπόλογου διαχειριστή".

17ο.    Λήψη απόφασης για την αντικατάσταση του αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ κ. Νικ.Στρατέλου, μετά από παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου (θέμα από αναβολή).

18ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 91.950,00€ από το ΥΠ.ΕΣ. για την «Κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων έτους 2016 (β’ κατανομή) και κατανομή αυτού .

19ο.    Έγκριση της υπ’ αριθ. 4/2016 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, η οποία αφορά  την παραχώρηση χώρων του Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών στην Αθλητικό Σύλλογο «Ο ΕΥΧΙΔΑΣ» στις 7 και 8 Μαΐου 2016 στα πλαίσια διεξαγωγής του αγώνα «17ος Ευχίδειος Άθλος».

20ο.    Έγκριση πρακτικής άσκησης του Δρόσου Δημητρίου του Κων/νου σπουδαστή στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.) στο Δήμο Θηβαίων.

21ο.    Έγκριση άδειας εισόδου – εξόδου σε γεωργική αποθήκη ιδιοκτησίας Μπεκρή Δημητρίου στη θέση «ΝΑΒΑΡΙ» της Τ.Κ. Λεύκτρων του Δήμου Θηβαίων.(σχετ. η υπ’αριθ. 48/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.).

22ο.    Έγκριση άδειας εισόδου – εξόδου σε γεωργική αποθήκη ιδιοκτησίας Θεοδώρου Ελένης του Χαραλάμπους, στη θέση «ΝΤΟΥΣΚΟΥΘΙ» της Δ.Κ. Βαγίων του Δ.Θηβαίων (σχετ. η υπ’ αριθ. 38/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.).



                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές από το Επιμελητήριο Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ