Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πόσα λεφτά θα πάρουν τα κόμματα;


    Στο ΦΕΚ δημοσιεύεται η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση που δικαιούνται τα 12 πολιτικά κόμματα.
Ειδικότερα...τα κόμματα (με παλαιούς και νέους σχηματισμούς) θα «μοιραστούν» το ποσόν των 1.937.400 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν στη δεύτερη δόση της τακτικής τους χρηματοδότησης και στην ενίσχυση που δικαιούνται για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.

Αναλυτικά:

-ΣΥΡΙΖΑ - 635.766,60 ευρώ
-Η ΝΔ - 513.821,38 ευρώ
-Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Αριστερά) - 128.461,14 ευρώ.
-ΚΚΕ - 140.568,28 ευρώ,
Ποτάμι - 116.389,60 ευρώ
-Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία - 85.428,01 ευρώ.
-Ένωση Κεντρώων - 81.195,42 ευρώ.
-ΕΛΙΑ Δημοκρατική Συμπαράταξη - 24.312,48 ευρώ
-Ανεξάρτητοι Έλληνες - 24.312,45 ευρώ
Λαϊκή Ενότητα - 11.396,47 ευρώ
-Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός - 11.396,47 ευρώ.

Η κατανομή των χρημάτων αφορά σε κόμματα που εξέλεξαν εκπροσώπους σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, καθώς και αυτά που στις εκλογικές αναμετρήσεις συγκέντρωσαν πάνω από το 1,5% των ψήφων.

Σε ό,τι αφορά στη Χρυσή Αυγή, το ποσό που δικαιούται ύψους 164.351,70 ευρώ δεν θα αποδοθεί καθώς έχει ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση της και θα καταβληθεί άτοκα στο δικαιούχο κόμμα σε περίπτωση συνδρομής των όρων της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 7 Α του Ν. 3023/2002.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνα απόβλητα στα Οινόφυτα εντόπισε η Περιφέρεια Στερεάς


Εντοπισμός επικίνδυνων αποβλήτων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Σφραγίστηκαν σήμερα οι εγκαταστάσεις (αποθήκες) της εταιρείας "Λουφάκης Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Χημικών" στην περιοχή Ρουμάνια, στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Στις εγκαταστάσεις της, όπου διενήργησαν έλεγχο οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας έπειτα από καταγγελίες, εντοπίστηκε ποσότητα επικίνδυνων αποβλήτων τα οποία αποθήκευε για λογαριασμό εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στην διαχείριση αποβλήτων, επικίνδυνων και μη.

Η αποθήκευση των συγκεκριμένων υλικών έγινε κατά παράβαση της άδειας που έχει χορηγηθεί στην εταιρεία από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Ο προσωρινός υπεύθυνος της εταιρείας συνελήφθη από τις αρχές με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Για τον έλεγχο και τον εντοπισμό της ποσότητας αποβλήτων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Έχουμε ξεκινήσει ήδη την τεράστια προσπάθεια εξυγίανσης του Ασωπού. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής για όποιον παρανομεί και λειτουργεί εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας. Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και καλώ τους πάντες να συμμορφωθούν. Κανένας δεν θα μπορέσει να σταθεί ως εμπόδιο σε αυτό που θέλουν να κάνουν όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, να δώσουν τέλος στην καταστροφή του Ασωπού και ολόκληρης της περιοχής».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ως εδώ ! ! Το ποτήρι ξεχείλισε . . . για τη Θήβα

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»
Όταν ο μεγαλύτερος Δήμος της Βοιωτίας :
1.    Δεν διαθέτει φωτεινούς σηματοδότες για την ρύθμιση της κυκλοφορίας
2.    Οι είσοδοι της πόλης της Θήβας θυμίζουν “βομβαρδισμένο πεδίο” !
3.    Όντας επί της Παλαιάς Εθνικής Αθηνών-Λαμίας δεν υπάρχει παράκαμψη και δέχεται εντός της πόλης όλη την κίνηση βαρέων και υπερβαρέων οχημάτων αδιαμαρτύρητα!
4.    Τα τελευταία 5 χρόνια αποψιλώνονται όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου, των δομών υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.
5.    Αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της Δημόσιας ασφάλειας και υγείας, που δημιουργείται από έναν παράνομο οικισμό ΡΟΜΑ, οδηγώντας μια ολόκληρη συνοικία στην απόγνωση και στα όρια της έκρηξης.
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.
Είτε ότι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αδυνατούν να διαχειριστούν τις τύχες αυτού του Δήμου !
Είτε υπάρχει κεντρικό σχέδιο υποβάθμισης και εξόντωσης αυτού του Δήμου!
Η τελευταία εξέλιξη της δημιουργίας χώρου υποδοχής προσφύγων στον χώρο του εργοστασίου ΕVOKAT, στα όρια της συνοικίας του Πυριού και πλησίον του οικισμού ΡΟΜΑ, δημιουργεί την αίσθηση ότι κανείς δεν προστατεύει τους κατοίκους αυτής της Πόλης και βεβαίως εκ του αποτελέσματος, ότι η κεντρική εξουσία μας αγνοεί η δεν μας λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της.
Χωρίς να εναντιωνόμαστε στην δημιουργία χώρου υποδοχής των προσφύγων στην περιοχή μας, αλλά κατόπιν συνεννόησης για την εξεύρεση του κατάλληλου σημείου, που να μην προσθέτει προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα, καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, απαιτώντας τον σεβασμό και τον ρόλο που δικαιούται ο Δήμος μας.
Από την πλευρά μας, ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς όμως καμία αρμοδιότητα και ενημέρωση, ζητάμε από όλους τους συνδημότες μας ειλικρινά συγνώμη γι’ αυτό που τους προσφέρει ο Δήμος μας σήμερα ! !
Καλούμε τους συνδημότες μας σε εγρήγορση και συστράτευση σε ένα διαρκή αγώνα για την ανατροπή αυτής της εφιαλτικής κατάστασης που βιώνουμε σήμερα και που κάποιοι επιχειρούν να την κάνουν ακόμη χειρότερη.

Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Διαβάστε Περισσότερα »

Σπαρταριστό βίντεο: Τούρκος οπαδός τα σπάει όλα μετά από φάρσα της γυναίκας του

Η ώρα που ένας άνδρας παρακολουθεί ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, δεν ενοχλείς ούτε και τον... αέρα γύρω του. Ειδικότερα όταν το παιχνίδι που βλέπει είναι στο Euro και παίζει η εθνική ομάδα της χώρας του.

Αυτόν τον άγραφο νόμο καταπάτησε φιλόδοξη φαρσέρ στην Τουρκία που θέλησε να σπάσει πλάκα με τον ευέξαπτο σύντροφό της που καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Τουρκία-Κροατία 0-1.

Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό της άλλαζε το κανάλι της τηλεόρασης κάθε φορά που έκανε επίθεση η Τουρκία γεγονός που όντως είχε πλάκα παρακολουθώντας τις αντιδράσεις του αγανακτισμένου οπαδού που δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, έως ότου βγήκε εκτός εαυτού και έσπασε την τηλεόραση και το λάπτοπ από την τσαντίλα του!

Σίγουρα η κοπέλα δεν το περίμενε αυτό και σίγουρα μετάνιωσε για την... ακραία φάρσα. Αυτό που δεν μάθαμε είναι αν αποκάλυψε στον σύντροφό της ότι εκείνη ευθυνόταν για το γεγονός ότι δεν είδε τελικά το ματς...



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ευάγγελος Κατσαγούνος ο νέος αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας

Ο Ευάγγελος Κατσαγούνος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, στη θέση του Κώστα Μίχου που έχασε τη μάχη για τη ζωή την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του κ.Κατσαγούνου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης τόνισε την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησής του για την επίλυση των θεμάτων της Φωκίδας που είναι ανοιχτά και του ευχήθηκε να έχει μία εποικοδομητική θητεία στα βήματα του αείμνηστου Κώστα Μίχου.

«Ο Βαγγέλης αναλαμβάνει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο και σε μία περιοχή που χρειάζεται άμεσα λύσεις, αλλά και συνέχεια στα έργα που έχουμε ξεκινήσει. Σε αυτή τη πορεία δεν είναι μόνος του γιατί μέχρι σήμερα έχουμε δείξει ότι λειτουργώντας ως ομάδα είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί . Έχει μαζί του μία προίκα δουλειάς που άφησε ο Κώστας Μίχος και του εύχομαι καλή δύναμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Διαβάστε Περισσότερα »

26 νέες συλλήψεις στη Στερεά σε στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για κλοπή από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής. Ειδικότερα οι δράστες, αφού παραβίασαν την ανωτέρω επιχείρηση, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα είδη του καταστήματος.

Ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατηγορούμενος για κλοπή σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. της περιοχής. Ειδικότερα, ο δράστης έθραυσε τον υαλοπίνακα της επιχείρησης και αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για κλοπή ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, από όχημα στην περιοχή, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα τρεις στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης και δισκίων φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
Ένας ημεδαπός και μία αλλοδαπή στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της          Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν από αποθήκη, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, (30) λαθραία πακέτα τσιγάρων & ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (950) γραμμαρίων.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, ένας αλλοδαπός στη Γραβιά Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γραβιάς και ένας ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις. 

Οκτώ (8) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    τρεις ημεδαποί σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας, του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού & του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών,
•    ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί σε περιοχές της Ευβοίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. & της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, καθώς και
•    δύο ημεδαποί σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας & του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας.

Αλλοδαπός στην Άμφισσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας & της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας αντίστοιχα, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα



Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα παρέχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των υψηλών θερμοκρασιών.

Η Γραμματεία εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τον καύσωνα, συνιστάται στους πολίτες:

• Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

• Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

• Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

• Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοπρατήθηκε το γήπεδο 5χ5 στo Μαυρομάτι


Δημοπρατήθηκε σήμερα 16-6-2016 το γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 στην τοπική κοινότητα Μαυροματίου του Δήμου μας.
Το γήπεδο αποτελούσε πάγιο αίτημα του χωριού, καθώς δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη υποδομή.
Το βασικό πρόβλημα ήταν η έλλειψη χώρου το οποίο ξεπεράστηκε μετά την πρόσφατη δωρεά από την  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προς το Δήμο, οικοπέδου έκτασης  1200 τμ περίπου πίσω από το Δημοτικό Σχολείο.
Σύντομα οι μικροί, αλλά και μεγαλύτεροι φίλοι του ποδοσφαίρου στο Μαυρομάτι, θα δουν ένα όνειρό τους να υλοποιείται.
Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγωνία και ανησυχία του Ι.Σ. Θήβας για τις δυσλειτουργίες του Νοσοκομείου Θηβών

 Η αγωνία και η ανησυχία του Ι.Σ. Θήβας είναι διαρκής σε σχέση με προβλήματα  και δυσλειτουργίες που παρατηρούνται  στο Γ.Ν. Θηβών  εδώ και πολλά χρόνια.
    Η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό είναι δεδομένη ,γνωστή και λόγω        οικονομικών συνθηκών θεωρείται δύσκολο να μεταβληθεί.
           Όμως είναι απαράδεκτο, να σχεδιάζεται, να εγκρίνεται και να εφαρμόζεται
   τέτοιο πρόγραμμα εφημεριών. Αυτό το έχουμε επισημάνει από το  2013,παρ΄όλα αυτά
   μέχρι και σήμερα μετά από 3 χρόνια εξακολουθεί να συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.
                Κατά τις αργίες του  φετινού Πάσχα (από Μ. Παρασκευή έως και Τρίτη –Πρωτομαγιά) ουδείς ορθοπεδικός και  αναισθησιολόγος, εφημέρευε, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να  εξυπηρετηθεί κανένα σοβαρό  χειρουργικό περιστατικό, ενώ την 30η Μαΐου,  (ημέρα Δευτέρα) εφημέρευαν και οι δύο ορθοπεδικοί. Επίσης την 14η  και          15η Μαΐου εφημέρευε  στο Παθολογικό  Τμήμα μόνο μία ειδικευομένη ιατρός και  δεν εφημέρευε ούτε Γενικός Ιατρός, ούτε  ειδικευμένος Παθολόγος.
Από τα  παραπάνω γίνεται αντιληπτό, ότι οι πολίτες θα  πρέπει να
γνωρίζουν ότι τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, η εφημέρευση δεν είναι επαρκής.
    Το πλέον παράδοξο και χωρίς προηγούμενο σε όλη τη χώρα, αφορά τον              προγραμματισμό των εφημεριών των δύο Νοσοκομείων (Λιβαδειάς και Θήβας), δηλ.
το πρώτο 15ημερο  κάθε μήνα να εφημερεύει το Γ.Ν. Λιβαδειάς  και το δεύτερο 15ημερο
το  Γ.Ν. Θήβας  αντί της επικρατούσας και αποδεκτής εφημέρευσης μέρα παρά μέρα.
                 Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) έχει  ενημερωθεί πολλές φορές από τον Σύλλογό μας για τα τεκταινόμενα, αλλά όπως λέει και
η  σοφή παροιμία:  «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα».
                Ελπίζουμε η έλευση της νέας Διοικητού των Διασυνδεδεμένων  Νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θήβας    την οποία καλωσορίζουμε, ανάμεσα στα άλλα που καλείται να επιλύσει, να δώσει  ένα τέλος σ΄αυτή την απαράδεκτη για το Γ.Ν. Θηβών  εικόνα.

                            Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας
     Η Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας
Φιλιώ Πρωτόπαπα    Λουκάς Ανανίκας

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΑΘΑΣ:ΣΟΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ



  Είμαστε για άλλη μια φορά θεατές σε ένα σόου πάνω στο πτώμα του Ασωπού  από την Κυβέρνηση των «ΝΑΙΝΑΙΚΩΝ», όπου εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα.
- Δεν έχουν ακόμη βρεθεί οι ρυπαντές της περιοχής διότι δεν έχει ακόμη  
  λειτουργήσει το Γραφείο Περιβάλλοντος παρόλο που είναι  έτοιμο  
  από τη Δημοτική Αρχή.
- Δεν έχουν  εκτελεσθεί οι Δικαστικές Αποφάσεις με κορυφαία την
  τελευταία  Απόφαση της Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων της 
  Ευρώπης, με τις οποίες η Πολιτεία θα έπρεπε να συμμορφωθεί άμεσα,
  πράγμα που δεν έχει κάνει.
- Δεν έχουν ακόμη εκλείψει οι παράνομες χωματερές.
- Επίσης δεν έχει γίνει έλεγχος στις χωματερές που  είναι για
  αποκατάσταση.  Τι περιέχουν για να γίνει  και η ανάλογη αποκατάσταση,
  με βάση το περιεχόμενό τους.



        ΓΙΑΝΝΗΣ   ΣΤΑΘΑΣ
         Πρώην Βουλευτής
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ. Σ. Δήμου Θηβαίων για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών

Σας καλούμε όπως προσέλθετε σε δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ, (αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ»),    σήμερα   16  ΙΟΥΝΙΟΥ 2016  ημέρα  ΠΕΜΠΤΗ  και ώρα 19:00  για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης :

    «Επί της διαφαινόμενης άμεσης δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών και Προσφύγων σε πρώην εργοστάσιο ιδιοκτησίας Καλαμπόκα, στο Πυρί Θηβών.»



                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤ. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η-
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η



Ο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΟΝΙΑΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (8 ΤΜ.) ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 8:30 μ.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ .
                                      ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ &   ΤΟ  Δ.Σ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων και Προέδρου του ΣΕΜ με την Πακιστανική κοινότητα στη Θήβα



Με τον εκπρόσωπο της Πακιστανικής κοινότητας στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θηβαίων κ. Μοχάμεντ Ραζάκ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δ. Θ. κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στο Δημαρχείο.
Σκοπός της συνάντησης, την οποία ζήτησε ο κ. Δήμαρχος, ήταν η δια ζώσης ενημέρωση σχετικά με την πορεία της υγείας των Πακιστανών, που τραυματίστηκαν στο ατύχημα στην περιοχή της Δ.Ε. Βαγίων καθώς και ο λόγος που πραγματοποιήθηκε η πορεία διαμαρτυρίας στη Θήβα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γιαννίκας, ο Γενικός Γραμματέας Δ.Θ. κ. Χάρης Μελετίου, αρμόδια υπάλληλος από το Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, o Πρόεδρος του Κινήματος των Πακιστανών Ελλάδος Σουνίτες κ. Τσώδρη Σαχίδ Ναβάζ Βαραϊτς και δύο ακόμα εκπρόσωποι της Πακιστανικής Κοινότητας.
Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη νοσηλεία των επτά ατόμων στο Γ.Ν. Θηβών και των δύο  σε νοσοκομείο των Αθηνών. Παράλληλα τους γνωστοποιήθηκε ότι η πορεία διαμαρτυρίας στη Θήβα δεν διοργανώθηκε από την κοινότητα των Πακιστανών στη Θήβα ούτε από την Πρεσβεία τους αλλά από ένα κίνημα Πακιστανών από την Αθηνά, γι΄αυτό και δεν συμμετείχαν σ' αυτή.
Στη συνέχεια τόσο ο  κ. Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος του ΣΕΜ επεσήμαναν ότι ο Δήμος Θηβαίων, μέσω του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, είναι κοντά στους μετανάστες με σκοπό την καταγραφή, τη διερεύνηση και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν προκειμένου να ενσωματωθούν ομαλά στην τοπική κοινωνία, ζητώντας τους να καταθέσουν εγγράφως όποια προβλήματα  αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Ραζάκ, ως εκπρόσωπος των Πακιστανών στο ΣΕΜ, επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία που έχουν με το Δήμο όλα αυτά τα χρόνια, σε θέματα προστασίας της υγείας και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών, ζητώντας παράλληλα τη συμβολή του Δήμου στον αγώνα τους ενάντια στην εκμετάλλευση που υφίστανται οι εργαζόμενοι μετανάστες από ομοεθνείς τους, όπως κατήγγειλαν.





Διαβάστε Περισσότερα »

Eπιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Θηβαίων για HOTSPOT στη Θήβα

Eπιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Θηβαίων στα συναρμόδια Υπουργεία για τη δημιουργία
 Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων στη Θήβα

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 (ώρα 17:00),  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα και στον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ιωάννη Μπαλάφα αμέσως μόλις πληροφορήθηκε πως ένα παλαιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, που εφάπτεται των ορίων του οικισμού της πόλης των Θηβών, προετοιμάζεται να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων.
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου :
     “Κύριοι Υπουργοί
     Με ιδιαίτερη κατάπληξη και όλως τυχαίως, πληροφορηθήκαμε σήμερα από δημότες μας, ότι ένα παλαιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, που εφάπτεται των ορίων του οικισμού της πόλης της Θήβας, προετοιμάζεται να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής- αγνώστου σε αριθμό- προσφύγων.
     Μετά από επίσκεψη που έγινε στον χώρο του εργοστασίου από τη Δημοτική Αρχή βεβαιωθήκαμε ότι οι παραπάνω πληροφορίες είναι ακριβείς, αφού στον εν λόγω χώρο υπήρχε έντονη κινητικότητα για τη μετατροπή αυτού σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, κάτι το οποίο μας το επιβεβαίωσε και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο οποίος, όπως δήλωσε, έχει εκμισθώσει το εργοστάσιο για τον σκοπό αυτό. 
     Η πλήρης έλλειψη ενημέρωσης  της Δημοτικής Αρχής για ένα τόσο σοβαρό θέμα καταδεικνύει τουλάχιστον περιφρόνηση προς την τοπική κοινωνία, καθώς η επιλογή για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων, στο συγκεκριμένο χώρο, αντενδείκνυται για τους παρακάτω ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους:
       α. Το εργοστάσιο είναι σε επαφή με την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών-Λιβαδειάς- Λαμίας, απ' όπου καθημερινά διέρχονται χιλιάδες οχήματα, μεταξύ των οποίων τουριστικά λεωφορεία με προορισμό κυρίως την Αράχωβα και τους Δελφούς και βαρέα οχήματα. Ως εκ τούτου, με την εγκατάσταση κέντρου υποδοχής προσφύγων στη θέση αυτή, δημιουργείται σοβαρό θέμα ασφάλειας για την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και είναι βέβαιο ότι θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
      β. Το εργοστάσιο βρίσκεται στα όρια του ιστού της πόλης, σε περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω του ότι πλησίον αυτού και σε απόσταση 800m υπάρχει πολυπληθής οικισμός ΡΟΜΑ ( 1.000 και πλέον άτομα) , όπου παρατηρούνται  συνθήκες έντονης παραβατικότητας, γεγονός για το οποίο ο Δήμος έχει απευθυνθεί κατ' επανάληψη στα αρμόδια Υπουργεία . Είναι βέβαιο ότι η δημιουργία του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων  σε άμεση γειτνίαση με τον οικισμό των ΡΟΜΑ θα οξύνει ακόμη περισσότερο τα υπάρχοντα προβλήματα και θα καταστήσει δυσβάστακτη τη ζωή των δημοτών κυρίως της περιοχής και είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
         Για τους ανωτέρω λόγους σας εκφράζουμε την έντονη  δυσαρέσκειά μας για τις, εν αγνοία του Δήμου μας, ενέργειες, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την κοινωνία της Θήβας και σας καλούμε όπως σταματήσει κάθε ενέργεια για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.
      Ως Δημοτική Αρχή δηλώνουμε τη συνδρομή και συμβολή μας στην επίλυση του σοβαρού ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκύψει στη χώρα μας, πλην όμως, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι ο πλέον ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για την εγκατάσταση προσφύγων.
         Τέλος, πιστεύουμε ότι θα ληφθούν υπόψη τα παραπάνω και ότι σε συνεργασία με το Δήμο μας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα βρεθεί κατάλληλος χώρος για την αντιμετώπιση του θέματος”.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους Υπουργούς
1.    Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
2.    Εθνικής Άμυνας.

ΘΕΜΑ: Μεγάλη ανησυχία για δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων (hotspot) στη Θήβα.

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε η είδηση, που έπεσε σαν κεραυνός, ότι πρόκειται να δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων σε περιοχή στα όρια του οικισμού της πόλης της Θήβας, σε χώρο που έχει ήδη μισθωθεί, χωρίς καμία προηγούμενη προεργασία, ενημέρωση και διάλογο με τις Αρχές, την Αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία. Κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή και στους κατοίκους, που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω αυξημένης εγκληματικότητας (ιδιαίτερα στο Πυρί). Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από το σχετικό έγγραφο/επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Δημάρχου Θηβαίων που επισυνάπτεται, όπου αναλύονται τα αναμενόμενα νέα προβλήματα για την πολύπαθη αυτή περιοχή. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

1.    Είναι αληθείς οι πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων στην περιοχή της Θήβας;
2.    Για πόσους πρόσφυγες;
3.    Με ποια κριτήρια, με ποια προεργασία, με ποιο διάλογο και με ποιους αποφασίστηκε να δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Θήβα και μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο;
4.    Πώς προτίθεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πιθανότητα για εκτός ελέγχου καταστάσεις, εάν τελικά δημιουργηθεί hotspot στο συγκεκριμένο χώρο (παλιό κλωστοϋφαντουργείο Αμπάζογλου) που είναι ακατάλληλος;
5.    Ακολουθείται τέτοια κυβερνητική πρακτική παντού ή μόνο στη Βοιωτία;
6.    Πρόκειται να υπάρξει διάλογος με τοπικούς εκπροσώπους, έστω και τώρα;



                                                                                                             Ο ερωτών Βουλευτής


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Στους 41 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος


Προ των πυλών βρίσκεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού καθώς από αύριο Παρασκευή έως και την Δευτέρα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, το Σάββατο και την Κυριακή ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

Στη βόρεια χώρα την Παρασκευή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ηπειρωτική χώρα τους 37 με 38 και πιθανόν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο και την Κυριακή στην Ήπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο τους 39 με 40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς  Κελσίου.

Τη Δευτέρα θα έχουμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη Δυτική και Βόρεια χώρα, άλλα στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Την Τρίτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Aνακύκλωση σχολικών βιβλίων σε 10 Δημοτικά σχολεία της Θήβας


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων που πραγματοποιήθηκε σε 10 Δημοτικά σχολεία της Θήβας.
Το πρόγραμμα οργανώθηκε από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «Διόφαντος» και τις Διευθύνσεις των Δημοτικών σχολείων της Θήβας.
Είχε προηγηθεί διανομή μεγάλων σάκων για την Ανακύκλωση βιβλίων και τετραδίων στα Δημοτικά σχολεία της πόλης και ενημέρωση των μαθητών από τους εργαζόμενους του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ανακύκλωσης.
Η ανταπόκριση των σχολείων και των μαθητών ήταν σημαντική, αφού συγκεντρώθηκαν 3.380 Kgr σχολικών βιβλίων.
Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας συγκέντρωσε το περιεχόμενο των σάκων, το οποίο θα σταλεί προς ανακύκλωση.
Τα χρήματα που θα προκύψουν από την ανακύκλωση, με ευθύνη του ΙΤΥΕ Διόφαντος, θα δοθούν στα σχολεία για την κάλυψη αναγκών τους.
Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, θα επεκτείνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αλλά και συναφών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων.
Από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α
Στερεάς Ελλάδας Α.Ε
Θήβα : 16/06/2016
Διαβάστε Περισσότερα »

KKE: Επίκαιρη ερώτηση για αποκατάσταση ΕΚΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Να ακυρωθούν οι  διατάξεις που καταργούν το ΕΚΑΣ και επιφέρουν απώλειες στο εισόδημα χιλιάδων συνταξιούχων

O νόμος 4387/2016 που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα, ανάμεσα στα βαριά πλήγματα που επιφέρει στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, φέρνει νέα σφαγή στο ΕΚΑΣ χιλιάδων συνταξιούχων, με την σταδιακή κατάργηση του μέχρι το 2019 με αρχή το 2016.Οι απώλειες από την σφαγή του ΕΚΑΣ την τριετία 2016-2019 φτάνουν τα 2,4 δις ευρώ.
Η κυβέρνηση έθεσε ως νέο όριο οικογενειακού εισοδήματος τα 11.000 ευρώ όταν το 2015 το όριο έφτανε στα 15380 ευρώ. Έτσι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα πάνω από 11000 ετησίως ή 916.68 ευρώ μηνιαίως χάνουν το ΕΚΑΣ.
Ακόμα πιο οδυνηρές είναι οι επιπτώσεις στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ που είναι ζευγάρια. Θα χτυπηθούν πιο πολύ τα ζευγάρια των συνταξιούχων με συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 11000 ευρώ.
Οι δύο σύζυγοι μαζί χάνουν το ΕΚΑΣ που έπαιρναν. Με τον συγκεκριμένο νόμο και με αρχή τον Ιούλιο του 2016, για ένα ζευγάρι συνταξιούχων που ο καθένας παίρνει σύνταξη 458.34 ευρώ, χάνεται το ΕΚΑΣ των 230 ευρώ και για τους δύο. Αυτό διότι το ΕΚΑΣ των 458,34 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με τους 12 μήνες του έτους αναλογεί σε ετήσιο εισόδημα 5500,08 ευρώ για τον καθένα. Άρα το συνολικό οικογενειακό για τους συζύγους αθροίζεται στα 11016 ευρώ, ποσό πού είναι πάνω από τα 11000 ευρώ.
Ο κάθε σύζυγος ατομικά χάνει το ΕΚΑΣ των 230ευρώ, δηλαδή ετησίως 2760 ευρώ. Συνολικά κάθε ζευγάρι συνταξιούχων έχει ετήσια απώλεια 5520 ευρώ.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση για να ακυρωθούν οι οδυνηρές συνέπειες και οι δυσαναπλήρωτες απώλειες στο εισόδημα χιλιάδων συνταξιούχων και κυρίως ζευγαριών που τσακίζονται με τις συγκεκριμένες διατάξεις.


Οι Βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Επιμελητήρο Βοιωτίας

Πρόσκληση Διοικητικού Συμβουλίου.
Καλείστε να έρθετε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει
την 22η Ιουνίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 μ.μ., στο κατάστημα του
Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά, για να πάρουμε αποφάσεις,
στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1) Προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας-συνεργασία με την
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
2) Υλοποίηση του προγράμματος ERASMUS+ 2016 με κωδικό: 2016-1-EL01-KA102-
022684 και τίτλο «ΝΕΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ 'ΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΤΙΡΙaΝ»
3) Ανακοινώσεις - Προτάσεις μελών '.Σ.
Στην συνεδρίαση θα έχουμε την τιμή, όπως παραστούν οι Αντιπεριφερειάρχες:
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κα Φανή Παπαθωμά
Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας
Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας
Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Ιωάννης Κοτζιάς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης
Σημ.: Περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα θέματα του 'ιοικητικού Συμβουλίου
παρέχονται καθημερινά, από τις Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ