Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

26 νέες συλλήψεις στη Στερεά,έξι στη Βοιωτία

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα για διάφορα αδικήματα
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα και συγκεκριμένα:

Πέντε (5) ημεδαποί και ειδικότερα τρεις στη Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και ένας στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, (3) δενδρύλλια κάνναβης και (1) μεταλλικός τρίφτης κάνναβης.

Εννέα (9) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε Ευβοίας και της  Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας αντίστοιχα,
•    ένας ημεδαπός στο Προκόπι Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαντουδίου,
•    ένας ημεδαπός στην Αλίαρτο Βοιωτίας,  από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδείας,
•    ένας ημεδαπός στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και
•    ένας ημεδαπός στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευρυτανίας.

Πέντε (5) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, ένας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, ένας στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και ένας στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατηγορούμενοι για απάτη, πλαστογραφία και παράβαση νομοθεσίας περί σημάτων.

Ημεδαπός στην Αιδηψό Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δύο (2) ημεδαποί και ειδικότερα ένας στη Θήβα και ένας στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών & του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς αντίστοιχα, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς & του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας αντίστοιχα, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιμνημόσυνη δέηση για τους Ιερείς που υπηρέτησαν τον Ι.Ν. Αγ. Τριάδας Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Tην Παρασκευή η ενεργοποίηση της κάρτας αλληλεγγύης...


Αύριο Παρασκευή θα ενεργοποιηθεί για 12η φορά η κάρτα αλληλεγγύης. Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 16.653.490,00 ευρώ και αφορά... 148.048 δικαιούχους του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίνεται μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται από 70 έως 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΕΕΛΠΝΟ: 45 τα κρούσματα δηλητηρίασης στο γλέντι στη Βοιωτία...


Συνολικά 45 κρούσματα γαστρεντερίτιδας κατέγραψε το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά το τραπέζι βάφτισης στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, όπου παρατηρήθηκε μαζική δηλητηρίαση των καλεσμένων.

Έχουν νοσηλευθεί... 25 ασθενείς εκ των οποίων εννέα παραμένουν στο νοσοκομείο. Για τον άνδρα που απεβίωσε στη διάρκεια της νοσηλείας του το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι  διερευνώνται τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ακόμη ανακοινώθηκε ότι παραγματοποιείται εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση της επιδημίας, ενώ σήμερα μετέβη στην περιοχή κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου. 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει -εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται το επόμενο διάστημα-  τονίζει την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής στο χειρισμό και στη μεταφορά των τροφίμων...

Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στο Ύπατο Θηβών

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη  σε  περιοχή κοντά στο Ύπατο Θηβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress  η φωτιά καίει αγροτική  έκταση και - για την ώρα - δεν απειλεί κατοικημένη ή βιομηχανική περιοχή.
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά πριν απο λίγο στο Ύπατο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.
Στο σημείο επιχειρούσαν  πυροσβέστες απο Θήβα,Λιβαδειά, Οινόφυτα,Αταλάντη,Δερβενοχώρια και ένα  ελικόπτερο.
Στην περιοχή  παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής μέχρι την πλήρη κατάσβεση.Την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ.Δήμου Θηβαίων

Σας καλούμε όπως προσέλθετε σε δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων, στις 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων :
1. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Θηβαίων στη Γενική Συνέλευση του Φο. Δ.Σ.Α. που θα πραγματοποιηθεί στις 27-6-2016.
Το θέμα κρίνεται ως κατεπείγον γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος η γενική συνέλευση να πραγματοποιηθεί χωρίς να εκπροσωπείται ο Δ.Θηβαίων σ’ αυτήν με αποτέλεσμα τη βλάβη των δημοτικών συμφερόντων.
2. Λήψη απόφασης για την υποβολή αιτήματος προς το Υπ. ΕΣ. για τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας επέκτασης της χωρικής αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΘ που προβλέπεται στην παρ. 6 του άρθρου 109 του Ν.3852/2010, έως 31-12-2017.
Το θέμα κρίνεται ως κατεπείγον γιατί η προθεσμία περί λήψης απόφασης για την επέκταση των ορίων της ΔΕΥΑΘ λήγει στις 30-6-2016, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις εκ μέρους της ΔΕΥΑΘ για την ανάληψη αρμοδιότητας σε όλη τη χωρική αρμοδιότητα του Δ.Θηβαίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για βλάβη των δημοτικών συμφερόντων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Βοιωτίας μέχρι την Παρασκευή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                           
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

   
Με βάση τον από 23-6-2016 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία κινδύνου 4) που ισχύει για την Παρασκευή, 23/6/2016,  για την  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Απαγορεύουμε  την κίνηση και την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 23ης Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη   έως και την 12η βραδινή της 24ης Ιουνίου,  ημέρα,  Παρασκευή στις  ακόλουθες περιοχές:

ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1.    Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων _Κεραμίδι
2.    Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο -Ζαγαράς
3.    Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
4.    Θέση «Καραμπατσέικα» -Παλαιά οδός Λιβαδειά –Τσουκαλάδες
5.    Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
6.    Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
1.    Δάσος Μοσχοποδίου
2.    Δάσος Αγίας Τριάδας
3.    Δάσος Κιθαιρώνα
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
1.    Δάσος Δερβενοχωρίω
2.    ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
1.    Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

4 τόνους τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη στη Βοιωτία

20 τόνοι τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Παρελήφθησαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 20 τόνοι τροφίμων που συγκεντρώθηκαν από το «’Ολοι μαζί μπορούμε» και τον «ΣΚΑΪ». Τα τρόφιμα θα διατεθούν από την Περιφέρεια, μέσω των Μητροπόλεων και των Κοινωνικών Δομών μας, σε οικογένειες και πολίτες των πέντε νομών, που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα θα διατεθούν: 6 τόνοι στην Εύβοια, 6 τόνοι στην Φθιώτιδα, 4 τόνοι στη Βοιωτία, 2 τόνοι στην Ευρυτανία και 2 τόνοι στη Φωκίδα.

«Τέτοιες δράσεις αναδεικνύουν το μεγαλείο της κοινωνικής συνοχής και της ευαισθησίας για τους συνανθρώπους μας που στερούνται τα στοιχειώδη. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του «Όλοι μαζί μπορούμε», του ΣΚΑΪ, αλλά και όλους εκείνους που απλόχερα προσέφεραν ότι μπορούσαν. Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για να βοηθήσουμε τις οικογένειες που υποφέρουν, βρίσκουμε συμμάχους και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα» τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το «τραπέζι του θανάτου» στη Βοιωτία: Εκαναν πρόωρα καισαρική σε έγκυο

 Δεν έχει κλείσει ένα 24ωρο από τότε που ένας 55χρονος έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας της μαζικής δηλητηρίασης στο τραπέζι μετά από τη βάπτιση στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Ανάμεσα στα 38 άτομα που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση βρίσκεται και μια έγκυος, η οποία υποβλήθηκε εσπευσμένα σε καισαρική τομή, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν αλλοιώσεις στην καρδιά του παιδιού της και έπρεπε να γεννήσει πρόωρα.

«Ο διευθυντής της εταιρείας που εργάζεται ο πατέρας που διοργάνωσε το γλέντι, είχε τη νύφη του κοντά έγκυο. Της πήραν το παιδί με καισαρική άρον-άρον γιατί άρχισαν αλλοιώσεις στην καρδούλα του παιδιού. Εργάζεται ως αντιπρόσωπος εταιρείας προϊόντων φαρμακείων και η σύζυγός του είναι εκπαιδευτικός. Είναι ένα υπέροχο ζευγάρι και οι άνθρωποι καταστράφηκαν», εξηγεί καλεσμένος της βάπτισης.

Εξονυχιστικούς ελέγχους πραγματοποιούν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες προκειμένου να βρεθεί τι έφταιξε αλλά και να καταλογιστούν οι ευθύνες. Ολα δείχνουν ότι το περίεργο προϊόν που σκόρπισε μέχρι και τον θάνατο είναι το τυρί που κατανάλωσαν οι καλεσμένοι και ειδικότερα η φέτα, καθώς εκείνοι που έφαγαν από το συγκεκριμένο είδος που περιείχε το μενού της βάπτισης στη συνέχεια κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ όσοι δεν δοκίμασαν το συγκεκριμένο τυρί δεν έπαθαν απολύτως τίποτα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε εδώ όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου στα Οινόφυτα


 H Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄
                        σας προσκαλεί στη παρουσίαση του  βιβλίου                               
                               του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου,

με τίτλο:        «ΕΦΗΒΕΙΑ»
την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 και ώρα: 20.30

στη Πλατεία της Βιβλιοθήκης.

 Την εκδήλωση θα προλογίσει

 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζει με επιτυχία η ΔΗ.Κ.Ε. Θήβας τα προγράμματα πρόληψης

ΔΗ.Κ.Ε.Θ.   ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ


    Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, που υλοποιούνται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων, διά του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας, πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις: 

1.    Εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας για παλιές και νέες εξεταζόμενες σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου Μαστού, στο οποίο εξετάστηκαν 450 γυναίκες.
2.    Εξέταση οστικής πυκνότητας σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΚΑΤ, που συμμετείχαν 80 γυναίκες
3.    Εξέταση Τεστ Παπανικολάου για την πρόληψη Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», στο οποίο συμμετείχαν 100 γυναίκες.
    Συμμετείχαν Δημότισσες από τη Θήβα και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Υπάτου, Βαγίων, Ελλοπίας, Χωστίων, Ελεώνα, Καπαρελλίου, Νεοχωρακίου.  

    Σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ειδικό Γυμνάσιο στο Λουτουφί. Έγινε οδοντολογική και παθολογική εκτίμηση των παιδιών και δόθηκαν οδηγίες για περαιτέρω ενέργειες όπου κρίθηκε απαραίτητο.
    Στις 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ένα ραντεβού για επανεξέταση ψηφιακής μαστογραφίας για τις δημότισσες Θήβας και Βαγίων.
    Για συμμετοχή στα προγράμματα και τις δράσεις, που έχουν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν το μήνα Σεπτέμβριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο γραφείο στο τηλ. 22620 28971, από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες 8.00-14.00). Υπεύθυνη Αναστασία Κατσιφή.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.



    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

149.350 γεύματα σε 3.159 μαθητές απο την Περιφέρεια Στερεάς

Ολοκληρώθηκε, ταυτόχρονα με την εφετινή σχολική περίοδο, το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής στα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας. Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο «Prolepsis».

Στην περίοδο υλοποίησης συμμετείχαν 47 σχολεία της περιφέρειας και διανεμήθηκαν 149.350 γεύματα σε 3.159 μαθητές.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος, τόνισε: «Όσο πιο λίγοι μαθητές συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα, τόσο πετυχημένη θα είναι η δουλειά που κάνουμε ως Περιφέρεια, ως κεντρικό κράτος και ως κοινωνία. Όσο όμως διαρκεί η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει κάθε στιγμή, κάθε ώρα της θητείας μας να έχει αφετηρία τις ανάγκες εκείνων που δεν έχουν, εκείνων που δεν μπορούν, πόσω μάλλον για τα παιδιά μας».

Διαβάστε Περισσότερα »

4η Συνάντηση Χορωδιών στο Αμπελοχώρι

Η Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου σας προσκαλεί στην << 4η Συνάντηση Χορωδιών >>
η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αναλήψεως Αμπελοχωρίου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν :
Η Παιδική Χορωδία Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής Θηβών
Χορωδία Γυναικών Ι.Ν Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών
Χορωδία Γυναικών << Πρωτόκλητος >> Σαλαμίνας
Χορωδία Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκτρων
Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου
Παιδικό Χορευτικό Τμήμα Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοχωρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογές οργάνων στο ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας-Που θα στηθούν οι κάλπες

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθούν εκλογές ανάδειξης εσωκομματικών οργάνων, νομαρχιακών – δημοτικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας σε όλο το νομό και ώρα 9:00- 19:00 στα παρακάτω εκλογικά κέντρα:
•    Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς – ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
•    Πνευματικό Κέντρο Θήβας – ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
•    Δημαρχείο Ορχομενού – ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
•    Δημαρχείο Αλιάρτου – ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
•    Δημαρχείο Διστόμου – ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στα Ασπρα Σπίτια:«Τραπέζι θανάτου» με ένα νεκρό και δύο σε σοβαρή κατάσταση από σαλμονέλα σε βάπτιση

Ένα τραπέζι εορτασμού βάφτισης που έγινε το Σάββατο στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, εξελίχθηκε σε τραγωδία, καθώς τουλάχιστον 38 άτομα προσβλήθηκαν από βαριάς μορφής γαστρεντερίτιδα, εκ των οποίων ένας κατέληξε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ένας 55χρονος μετέβη σε νοσοκομείο της Αθήνας αλλά ο οργανισμός του δεν άντεξε την λοίμωξη και υπέκυψε. Το θύμα είναι συγγενής του πατέρα που βάπτιζε το παιδί. Σημειώνεται ότι ο 23χρονος γιος του 55χρονου νοσηλεύεται επίσης σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται και ένας Λαμιώτης οδοντίατρος, καλεσμένος στο μοιραίο τραπέζι, ο οποίος έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ακόμη δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά πόσα είναι τα θύματα από το «τραπέζι της σαλμονέλας», αφού οι καλεσμένοι προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας και οι περισσότεροι παρουσίασαν τα συμπτώματα το πρωί της Κυριακής.

Στις υγειονομικές αρχές της Βοιωτίας έχει σημάνει συναγερμός και γίνονται έρευνες για να βρεθεί σε ποιο προϊόν υπήρχε η σαλμονέλα και ποιος ευθύνεται γι' αυτό, προμηθευτής ή το κατάστημα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Βοιωτίας λόγω κινδύνου πυρκαγιάς


Με βάση τον από 22-6-2016 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία κινδύνου 4) που ισχύει για την Πέμπτη, 23/6/2016,  για την  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Απαγορεύουμε  την κίνηση και την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 22ης Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη   έως και την 12η βραδινή της 23ης Ιουνίου,  ημέρα Πέμπτη,  στις  ακόλουθες περιοχές:

ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1.    Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων _Κεραμίδι
2.    Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο -Ζαγαράς
3.    Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
4.    Θέση «Καραμπατσέικα» -Παλαιά οδός Λιβαδειά –Τσουκαλάδες
5.    Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
6.    Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
1.    Δάσος Μοσχοποδίου
2.    Δάσος Αγίας Τριάδας
3.    Δάσος Κιθαιρώνα
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
1.    Δάσος Δερβενοχωρίω
2.    ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
1.    Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.
Οι ομάδες περιφρούρησης θα καταγράφουν τους εισερχόμενους και εξερχόμενους πολίτες στις ανωτέρω περιοχές.
Η παρούσα απόφαση να υλοποιηθεί με την μέριμνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας , του ΚΕΠΒ Θηβών, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού και των Δασαρχείων Λιβαδειάς και Θήβας.
Καλούνται  οι Δήμαρχοι να συνδράμουν για την τήρηση της παρούσας στα πλαίσια της χωρικής ευθύνης τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ