Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Άνοιξαν οι κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας

Ἔναρξη Α΄ Περιόδου (5-15 Ἰουλίου 2016) τῶν Νεανικῶν Ἐκκλησιαστικῶν Κατασκηνώσεων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θηβῶν & Λεβαδείας

Ἄνοιξαν μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ γιά μία ἀκόμη χρονιά οἱ πύλες τῶν Νεανικῶν Ἐκκλησιαστικῶν Κατασκηνώσεων τῆς κατά Βοιωτίαν Ἐκκλησίας πού εὐρίσκονται κάτω ἀπό τή σκέπη τῆς Παναγίας μας στήν Ἱερά Μονή Ἱερουσαλήμ Δαυλείας γιά νά ὑποδεχτοῦν τά 110 κορίτσια τοῦ Δημοτικοῦ καί τῆς Α΄ Γυμνασίου καί τῶν τριῶν ἐπαρχιῶν τῆς Μητροπολιτικῆς μας περιφερείας.
Πιό συγκεκριμένα τό μεσημέρι τῆς Τρίτης 5 Ἰουλίου τ.ἔ. ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ἐπισκέφθηκε τίς ἐγκαταστάσεις τῶν Κατασκηνώσεων γιά νά τελέσει τήν Ἀκολουθία τοῦ Ἁγιασμοῦ μέ ἀφορμή τήν ἔναρξη τῆς Α΄ Κατασκηνωτικῆς Περιόδου πού θά διαρκέσει μέχρι τίς 15 Ἰουλίου.
Ὁ Σεβασμιώτατος μέ τό πέρας τῆς Ἀκολουθίας εὐχήθηκε σέ ὅλους νά ἔχουν μιά εὐλογημένη κατασκηνωτική περίοδο καί ἐπισήμανε στά μικρά κορίτσια ὅτι μέσα στίς πολλές ἀρνητικές προϋποθέσεις τῆς ζωῆς , οἱ Νεανικές Ἐκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας μέ τά ἄξια στελέχη Της, τούς δίνουν τήν δυνατότητα νά λάβουν πνευματικά ἐφόδια καί βιώματα ἀπό τήν Ἀλήθεια τοῦ Θεοῦ, νά γνωριστοῦν καί νά ἀναπτύξουν σ’ αὐτήν τήν κρίσιμη ἡλικία δεσμούς φιλίας μεταξύ τους, νά εἰσαχθοῦν στό μεγάλο κεφάλαιο τῆς κοινωνικοποίησης καί νά γευτοῦν τίς χαρές καί τή γνήσια ψυχαγωγία πού ἀπορρέουν ἀπό τήν κοινή ζωή.
Τέλος, ἐξέφρασε τίς ὁλόθερμες εὐχαριστίες του πρός τά στέλεχη τῶν Κατασκηνώσεων καί τούς ἐθελοντές, οἱ ὁποίοι μέ μεγάλη προθυμία προσφέρουν τίς ὑπηρεσίες τους καί ἀποδεικνύουν μέ αὐτόν τόν τρόπο τήν ἔμπρακτη ἀγάπη τους πρός τά παιδιά μας.
Στή συνέχεια ὁ Σεβασμιώτατος παρακάθισε στό γεῦμα καί εἶχε τήν δυνατότητα τῆς κατ’ ἰδίαν ἐπικοινωνίας μέ τά στελέχη τῶν Κατασκηνώσεων καί τά μικρά κορίτσια.



Διαβάστε Περισσότερα »

O καθαρισμός των αρδευτικών καναλιών της Κωπαΐδας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων


21 εκατ. ευρώ για νέα έργα στην Στερεά Ελλάδα

Συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης με τον Υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και τα νέα έργα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έπειτα από την αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείου.

Συνολικά, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 27 νέα έργα που θα υλοποιηθούν στην Στερεά Ελλάδα, προϋπολογισμού 21 εκατ. Ευρώ.
Πρόκειται για έργα υποδομής που αφορούν σε βασικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην προστασία των πολιτών από φυσικά φαινόμενα.
Ενδεικτικά, ο καθαρισμός των αρδευτικών καναλιών της Κωπαΐδας, οι παρεμβάσεις για την προστασία από κατολισθήσεις (δρόμος Ροβιές - Ήλια- Αιδηψός), αλλά και από την διάβρωση παραλιών (Παραλία Τολογώνος), είναι μερικά από τα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα.
Για την αναγκαιότητα υλοποίησης των έργων αυτών μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.
«Είναι η δουλειά μας να είμαστε πάντα έτοιμοι να απορροφήσουμε, αλλά και να ψάχνουμε τα χρήματα που δικαιούται η Στερεά Ελλάδα και οι πολίτες της. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πρόγραμμα και συγκεκριμένη στοχοθεσία για όλα όσο πρέπει να αλλάξουμε στη Στερεά Ελλάδα. Με ώριμες μελέτες διεκδικούμε και πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις για έργα που αποτελούν δομικές παρεμβάσεις για τη ζωή όλων των κατοίκων. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση, όχι μόνο για την εξαιρετική συνεργασία την οποία έχουμε αναπτύξει όλο αυτόν τον καιρό, αλλά και για το ειδικό ενδιαφέρον που δείχνει για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, επιτελώντας το έργο του με αντικειμενικότητα και αίσθημα δικαίου».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Φρένο» στην παράνομη υπαίθρια διαφήμιση απο τον Δήμο Λεβαδέων

Σύμφωνα με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις (Ν. 2946/2001) και τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με την υπαίθρια διαφήμιση και τη δημόσια προβολή με κάθε τρόπο και μέσο, μηνυμάτων κάθε μορφής για την προώθηση εμπορικών και επαγγελματικών σκοπών ή άλλων συναφών δραστηριοτήτων απαγορεύεται η αναγραφή με σπρέι, η αφισοκόλληση και η ανάρτηση αεροπανό για την προβολή των ανωτέρω μηνυμάτων.
Ειδικότερα αποτελεί παράβαση του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων:
   Η επικόλληση αφισών, και διαφημιστικών εντύπων σε κάδους απορριμμάτων, κολώνες, πινακίδες και γενικά σε χώρους όπου απαγορεύεται η αφισοκόλληση.
   Η ανάρτηση και επικόλληση διαφημιστικών γιγαντοαφισών σε κοινόχρηστους ή ιδιωτικούς χώρους που ρυπαίνουν ή υποβαθμίζουν το περιβάλλον.
   Η αυθαίρετη ρίψη φέιγ-βολάν και διαφημιστικών εντύπων.
    Τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα.
   Η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων, σε στύλους, στύλους ονοματοθεσίας, στύλους κάθετης οδικής σήμανσης, σηματοδότες, κολώνες Οργανισμών Κοινής  Ωφελείας, περιφράξεις κ.λπ.
  Η αυθαίρετη ανάρτηση αεροπανό, διαφημιστικών μπαλονιών και γιρλαντών κ.λπ.
    Η εγκατάλειψη υπολειμμάτων από διαφημιστικά πλαίσια, πινακίδες και γιγαντοαφίσες σε κοινόχρηστους χώρους.

Οι παράνομες διαφημιστικές αφίσες, ταμπλό, αεροπανό κ.λπ. θα συλλέγονται από συνεργεία του Δήμου και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.
Η αφισοκόλληση επιτρέπεται μόνο στα ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια (ταμπλό) που έχει καθορίσει ο Δήμος Λεβαδέων για την προβολή των διαφημίσεων τα οποία βρίσκονται:
   δύο (2) στον πεζόδρομο της Μπουφίδου
   ένα (1) στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς
    ένα (1) στην είσοδο του πεζοδρόμου στην περιοχή της Κρύας και
   ένα (1) στην Πλατεία του Συνοικισμού

Η τήρηση των παραπάνω αποτελεί υποχρέωση όλων μας έτσι ώστε να αποφύγουμε την αισθητική υποβάθμιση των πόλεων και των χωριών μας από την αφισορρύπανση που προκαλείται κυρίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο.  

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πλευρό του Δήμου Θηβαίων η Φανή Παπαθωμά για τα Υποθηκοφυλακεία

Στο πλευρό του Δήμου Θηβαίων, των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των δικαστικών επιμελητών της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Θηβών και των φορέων κατά της κατάργησης των υποθηκοφυλακείων της περιοχής τάσσεται η Περιφερειακή Αρχή της Βοιωτίας.
 Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά δήλωσε σχετικά:
«Στηρίζουμε το αίτημα του Δήμου Θηβαίων και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας για «διατήρηση των Υποθηκοφυλακείων που λειτουργούν σήμερα στην περιφέρεια του Δήμου (Θηβών, Θίσβης και Θεσπιών) με τη μετατροπή τους σε έμμισθα Υποθηκοφυλακεία» και τασσόμαστε υπέρ ενεργειών που όχι μόνο δεν δημιουργούν προβλήματα σε καμία επαγγελματική ομάδα αλλά αποβαίνουν σε όφελος των πολιτών και συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτησή τους».  



Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα έγινε «Η Μάχη των Λεύκτρων» ΒΙΝΤΕΟ





Οι Θηβαίοι σαν σήμερα στις 6 Ιουλίου του 371 π.Χ νίκησαν τους Σπαρτιάτες στα Λεύκτρα της Βοιωτίας και κατέλυσαν την ηγεμονία τους στον ελλαδικό χώρο. Στη μάχη αναδείχθηκε η στρατιωτική ιδιοφυΐα του Επαμεινώνδα, με την τακτική της «λοξής φάλαγγας» που εφάρμοσε
Την άνοιξη του 371 π.Χ. συνεκλήθη στη Σπάρτη το συνέδριο των ελληνικών πόλεων, με στόχο την επίτευξη γενικής ειρήνης στον ελλαδικό χώρο. Ο εκπρόσωπος των Θηβαίων, Επαμεινώνδας, ζήτησε να υπογράψει τη συνθήκη εξ ονόματος όλων των Βοιωτών. Η αξίωση αυτή του Επαμεινώνδα προσέκρουσε στην αντίδραση μεγάλου αριθμού συνέδρων, οι οποίοι κήρυξαν τη Θήβα «έκσπονδη», δηλαδή δεν τη συμπεριέλαβαν στη συνθήκη ειρήνης.

Οι έφοροι της Σπάρτης, φοβούμενοι την αύξηση της στρατιωτικής ισχύος της Θήβας, διέταξαν τον βασιλιά Κλεόμβροτο, που βρισκόταν στη Φωκίδα, να εισβάλλει στη Βοιωτία και να επιτεθεί κατά της Θήβας. Με 10.000 πεζούς και 1.000 ιππείς, ο Κλεόμβροτος κατευθύνθηκε προς τη Βοιωτία και αφού πρώτα κατέλαβε την παραλιακή πόλη Κρεύση και κυρίευσε 12 θηβαϊκές τριήρεις, συνέχισε την πορεία του και στρατοπέδευσε σ' ένα λόφο κοντά στην κοιλάδα των Λεύκτρων, που βρίσκεται μεταξύ των βουνών Κιθαιρώνα και Ελικώνα.
Η θέα της σπαρτιατικής στρατιάς προκάλεσε ταραχή στους Θηβαίους, που διέθεταν μόνο 6.000 άνδρες. Η πρόταση να σταλούν τα γυναικόπαιδα στην Αθήνα και να αντιταχθεί άμυνα στα τείχη της πόλης εγκαταλείφθηκε μπρος στην επιμονή του Επαμεινώνδα να επιχειρηθεί επιθετική ενέργεια κατά του στρατού του Κλεόμβροτου, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα των Θηβαίων.


Ο Επαμεινώνδας, καταστρώνοντας τα σχέδια του, επινόησε την τακτική της λοξής φάλαγγας για να εξισορροπήσει στο πεδίο της μάχης το σημαντικό αριθμητικό πλεονέκτημα των Σπαρτιατών. Παρέταξε τους άνδρες της αριστερής πτέρυγας σε βάθος 50 ανδρών, ώστε να σχηματίσει φάλαγγα με μεγάλη δύναμη κρούσης. Με την πυκνή αυτή φάλαγγα σχεδίαζε να προσβάλλει τη δεξιά πτέρυγα των Σπαρτιατών, επικεφαλής της οποίας ήταν ο ίδιος ο Σπαρτιάτης βασιλιάς. Το κέντρο και το δεξιό του στρατεύματός του το παρέταξε σε έξι μόνο ζυγούς, με την εντολή να αμύνεται και να επιτίθεται, όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Ο όλος σχηματισμός είχε λοξή κατεύθυνση σε σχέση με την αντίπαλη διάταξη.

Μπροστά από τους πεζούς, ο Επαμεινώνδας παρέταξε το άριστα εκπαιδευμένο ιππικό και ως εφεδρεία στην αριστερή του πτέρυγα τον Ιερό Λόχο υπό τον Πελοπίδα. Ο Κλεόμβροτος παρέταξε το στρατό του με τη συνηθισμένη τακτική της ευθείας γραμμής, με βάθος 12 ανδρών και ισομερή κατανομή δυνάμεων. Μπροστά από το πεζικό τοποθέτησε το ιππικό του, που υπολειπόταν της ποιότητας του θηβαϊκού.

Ο Κλεόμβροτος δίσταζε στην αρχή να επιτεθεί, αναμένοντας ενισχύσεις. Τελικά, αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να μπει στη μάχη. Πρώτα αναμετρήθηκε το ιππικό των δύο εμπολέμων, με τους Θηβαίους να αναγκάζουν τους Σπαρτιάτες ιππείς σε υποχώρηση και να προκαλούν σύγχυση στο πεζικό τους. Τότε, ο Επαμεινώνδας έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του και προσέβαλε το δεξιό κέρας των Σπαρτιατών.

Ο Κλεόμβροτος από την πλευρά του επιχείρησε να περικυκλώσει τους Θηβαίους, αλλά ο Ιερός Λόχος υπό τον Πελοπίδα ματαίωσε την κυκλωτική κίνηση.

Η μάχη συνεχιζόταν με σφοδρότητα μέχρι τη στιγμή που ο Κλεόμβροτος τραυματίστηκε και υπέκυψε στα τραύματά του. Τότε, η τάξη του σπαρτιατικού στρατεύματος διαταράχθηκε, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και οι Σπαρτιάτες να υποχωρήσουν άτακτα. Οι απώλειές τους ήταν σημαντικές. Εκτός του βασιλιά Κλεόμβροτου, 400 γνήσιοι Σπαρτιάτες και 1.000 Λακεδαιμόνιοι, έπεσαν νεκροί στο πεδίο της μάχης.

Το άμεσο αποτέλεσμα της Μάχης των Λεύκτρων ήταν η κατάλυση της Σπαρτιατικής ηγεμονίας στην Ελλάδα και η βαθμιαία αντικατάστασή της από την ηγεμονία της Θήβας. Στο πεδίο της μάχης έλαμψε η στρατιωτική ιδιοφυΐα του Επαμεινώνδα, που μνημονεύεται έκτοτε ως ένας από τους μεγαλοφυέστερους στρατηλάτες όλων των εποχών. Η λοξή φάλαγγα, που εφάρμοσε για πρώτη φορά, αποτελεί σταθμό στην εξέλιξη της στρατιωτικής τέχνης και χρησιμοποιήθηκε από πολλούς κατοπινούς μεγάλους στρατηλάτες.

Δείτε τα  βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Δήμος Θηβαίων για τα υποθηκοφυλακεία Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών



Με τον  Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο συναντήθηκαν, την  Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, εκπρόσωποι του Δήμου Θηβαίων προκειμένου να συζητήσουν δια ζώσης το θέμα της κατάργησης των Υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών και την υπαγωγή αυτών σε έμμισθο Υποθηκοφυλακείο, που συστήνεται με έδρα τη Λιβαδειά, όπως προβλέπεται- στο μέχρι πρότινος υπό διαβούλευση -Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου  για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και  στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ.Θ. κ. Σταμάτης Χαλβατζής, ο  Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κ. Κων/νος Ζέρβας, η εκπρόσωπος των Συμβολαιογράφων Θήβας κα. Αγγελική Σαρρή και ο Υποθηκοφύλακας της Θήβας κ. Κων/νος Κουντουριώτης, τέθηκαν στον κ. Υπουργό οι τεκμηριωμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να διατηρηθεί το Υποθηκοφυλακείο της Θήβας ως έμμισθο.

Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή τις απόψεις των εκπροσώπων του Δήμου και δήλωσε ότι θα εξετάσει το αίτημα και θα αποφασίσει σχετικά.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο Δήμος Θηβαίων υπέβαλε τις απόψεις του και στη διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου καταθέτοντας το ψήφισμα του Δημοτικού του Συμβουλίου.





  

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα έτοιμα για τις εκδηλώσεις του "ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ" Θεσπιών

Όλα έτοιμα για τις εκδηλώσεις του "ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ" Θεσπιών "Καλοκαίρι 2016"
Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις   εκδηλώσεις του "ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ"  που θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 8 το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, στην νέα πλατεία των Θεσπιών.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ





Διαβάστε Περισσότερα »

Βάσεις 2016 – Το μεγάλο... Βατερλό! Εισαγωγή στο πανεπιστήμιο και με λιγότερα από 9.000 μόρια

Βουτιά των βάσεων σε Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές σχολές καθώς και σε τμήματα Πληροφορικής
- Ιστορικό... χαμηλό αναμένεται στις βάσεις εισαγωγής στα Παιδαγωγικά τμήματα
- Πάνω από 18.000 τα μόρια που απαιτούνται για τις ιατρικές σχολές
- Μόλις... 55 οι αριστούχοι με περισσότερα από 19.500 μόρια!
- Ένας στους πέντε δεν έπιασε ούτε τις 7.000 μόρια
- Την Παρασκευή τελειώνει η προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών

«Τρελή» πορεία θα διαγράψουν φέτος οι βάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως προκύπτει από τα τελικά στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Το... μεγάλο Βατερλό σημειώνεται στα περισσότερα τμήματα, όπως Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές σχολές καθώς και σε τμήματα Πληροφορικής, ενώ εξαίρεση αποτελούν οι σχολές του τρίτου επιστημονικού πεδίου.

Αιτία της βουτιάς των βάσεων είναι η απογοητευτική εικόνα των μορίων καθώς σε όλα τα πεδία δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστοι οι αριστούχοι. Αντίθετα, εκείνοι που έχουν από 0 έως 7.000 μόρια είναι η πλειοψηφία! Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος μαθητής μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο με 9.000 μόρια (κυρίως σε Παιδαγωγικά τμήματα), ενώ στις κεντρικές Ιατρικές σχολές απαιτούνται σχεδόν 19.000 μόρια!

Στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου, όπως οι τρεις Νομικές σχολές, οι βάσεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα, με αυξομειώσεις. Με 17.500 μόρια μπορεί κάποιος να μπει στο πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των πανελλαδικών μόλις 377 υποψήφιοι έχουν βαθμολογίες πάνω από 18.500 μόρια, ενώ οι αριστούχοι που "έπιασαν" περισσότερα από 19.500 μόρια είναι μόλις 55! Ένας στους πέντε υποψηφίους για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν κατάφερε καν να "πιάσει" τις 7.000 μόρια!

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, τα Πολυτεχνικά τμήματα, θα έχουν μικρή πτώση. Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε τμήματα μεσαίων βαθμολογιών. Στο 5ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται η μεγαλύτερη βουτιά των βάσεων, αφού σε κανένα τμήμα το όριο εισαγωγής δεν θα ξεπεράσει τις 18.000 μόρια.


Στις ιατρικές σχολές, οι εισακτέοι φέτος θα είναι 1.055 και αυτό σημαίνει πως η βάση εισαγωγής της τελευταίας σχολής θα είναι τουλάχιστον 18.500 μόρια. Πέρυσι, στην ιατρική Αλεξανδρούπολης απαιτούνταν 18.174 μόρια για την εισαγωγή. Οι βάσεις θα ανακοινωθούν στο τέλος Αυγούστου, ενώ έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου οι υποψήφιοι φοιτητές έχουν προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους. 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: 15 προγράμματα για 130.000 ωφελούμενους (πίνακας)


 Στα 15 φτάνουν προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ και αφορούν περίπου 129.892 ωφελούμενους.  Πρόκειται για προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών που έχουν ανοίξει από το 2010 και υλοποιούνται από το 2014, νέων ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά και τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκάρει ο «χάρτης» των ελλείψεων στα νοσοκομεία της Στερεάς

Άνιση μάχη με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ δίνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τα κενά και οι ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και σε... χρήμα, «στραγγαλίζουν» τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, οι ελλείψεις ανά περιφέρεια είναι δραματικές. Αναλυτικά:

Στερεά Ελλάδα

Τα νοσοκομεία της περιφέρειας στερεάς Ελλάδας έχουν φθάσει σε οριακό σημείο λειτουργίας εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.

Στο νοσοκομείο Θήβας η Παθολογική κλινική εφημερεύει  15 ημέρες τον μήνα, ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα, το ακτινολογικό τμήμα δεν λειτουργεί το βράδυ και οι θέσεις οφθαλμίατρου και ΩΡΛ είναι κενές.

Στο νοσοκομείο Λειβαδιάς η Παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί, από τις πέντε χειρουργικές αίθουσες είναι διαθέσιμη μόνο η μία. Ειδικότητες όπως ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος Πνευμονολόγος είναι κενές.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Εύβοιας, σε εκείνο της Χαλκίδας υπηρετούν 195 νοσηλευτές και είναι κενές 175 θέσεις.

Δεν εφημερεύουν όλο το μήνα Ορθοπεδικοί, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, Γυναικολόγοι. Ειδικότητες όπως Αιματολόγος, Νευρολόγος και Δερματολόγος είναι κενές.

Στο νοσοκομείο Κύμης δεν υπάρχουν ΩΡΛ, Οφθαλμίατρος, αλλά ούτε και…μάγειρας. Στο νοσοκομείο Καρύστου δεν υπάρχει νευρολόγος, γυναικολόγος και ΩΡΛ.



Στο  νοσοκομείο Άμφισσας στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι κενές 23 θέσεις και 28 θέσεις στο λοιπό προσωπικό. Η παθολογική κλινική είναι κλειστή και οι περισσότερες κλινικές δεν εφημερεύουν όλο τον μήνα.

Ο Αξονικός τομογράφος  και ο Μαστογράφος  του νοσοκομείου Καρπενησίου δεν λειτουργούν και το μικροβιολογικό τμήμα λειτουργεί μόνο για εσωτερικούς ασθενείς.

Μετ' εμποδίων λειτουργούν η Μαιευτική και η Παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο Λαμίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το πλήρωμα του Canadair των Δερβενοχωρίων βράβευσε ο Τόσκας - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ



Το πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair, που διασώθηκε έπειτα από μια ιδιαίτερα δύσκολη αναγκαστική προσγείωση κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, τίμησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης.

Αναμνηστικές πλακέτες για τη συμβολή τους στην επιχείρηση διάσωσης δόθηκαν, επίσης, στα πληρώματα των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού στη φλεγόμενη περιοχή, όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος το πρωί της 26ης Ιουνίου 2016 και συνέβαλαν καθοριστικά στη διάσωση των πιλότων. Τιμήθηκαν ακόμη οι πυροσβέστες, που έσπευσαν πρώτοι στην περιοχή και μετέφεραν το πλήρωμα του αεροσκάφους σε ασφαλές σημείο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έδωσε συγχαρητήρια στο πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, τον Επισμηναγό Ταξιάρχη Παπαμάρκο και τον Σμηναγό Ιωάννη Σεντουξή.

Η προσφορά και η αυτοθυσία του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους, αλλά και όλων όσων συμμετείχαν ήταν καθοριστική στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, επισήμανε ο Νίκος Τόσκας. Έδειξαν το βαθμό συνειδητοποίησης της αποστολής τους προς χάριν του κοινωνικού συνόλου, συμπλήρωσε ο ίδιος. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ψυχραιμία, που επέδειξαν οι πιλότοι του αεροσκάφους και οι οποίοι με τους κατάλληλους χειρισμούς κατάφεραν να προσγειωθούν στη φλεγόμενη περιοχή, αλλά και στο προσωπικό που συμμετείχε στη συνδυασμένη επιχείρηση διάσωσης.

Τιμήθηκαν, επίσης, τα πληρώματα των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson  -οι Don Mc Leod, Jeff Brenhaug, Marnix Pyle, Άλκης Παρασκευόπουλος, Mike Strasser, Jeff Shelton, Gary Wilson και Σωτήρης Πάσχος- όπως και οι πυροσβέστες, που έσπευσαν πρώτοι στο σημείο προσγείωσης του CL-215: ο Πύραρχος Ιωάννης Καρακώστας και ο Πυραγός Νέστορας Αποστολόπουλος. 

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οφέλη και Απειλές Υγείας της Άθλησης-Ημερίδα στο Συνεδριακό Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το νέο 50ευρω που παρουσιάστηκε σήμερα (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)



Το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο θα τεθεί σε κυκλοφορία από τις 4 Απριλίου του 2017, παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Με την κυκλοφορία του νέου χαρτονομίσματος των 50 ευρώ, η ΕΚΤ φιλοδοξεί να καταστήσει ασφαλέστερα τα τραπεζογραμμάτια του ευρώ, ενώ την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει προσεχώς και για τα τραπεζογραμμάτια των 5, 10 και 20 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «50ευρω» παραμένει το πιο δημοφιλές και με μεγαλύτερη κυκλοφορία χαρτονόμισμα του ευρώ, καθώς αντιστοιχεί περίπου στο 45% της συνολικής κυκλοφορίας τραπεζογραμματίων του ευρώ στην αγορά.

Πρωτοριακά χαρακτηριστικά ασφαλείας

«Η εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 50 ευρώ θα κάνει το νόμισμά μας ακόμη πιο ασφαλές», δήλωσε ο Ιβ Μερς, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ.
Αυτό είναι το νέο 50ευρω που παρουσιάστηκε σήμερα (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Οπως υπογράμμισε, «τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά ασφαλείας του συμβάλλουν στην προστασία του νομίσματός μας. Το βήμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των διαρκών προσπαθειών μας να διατηρούμε το ευρώ ως σταθερό νόμισμα, νόμισμα στο οποίο βασίζονται καθημερινά 338 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ».

Ετσι θα μοιάζει το νέο 50ευρω

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ περιλαμβάνει ένα παράθυρο με προσωπογραφία, ένα νέο και καινοτόμο χαρακτηριστικό που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ της σειράς «Ευρώπη». Όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, ένα διαφανές παράθυρο στο επάνω μέρος του ολογράμματος αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής από την ελληνική μυθολογία, η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου. Η ίδια προσωπογραφία εμφανίζεται και στο υδατογράφημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ