Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η Καλή Γεωργία -Το παραδοσιακό οπωροπαντοπωλείο στο Μαυρομμάτι

Απο το χωράφι στο ράφι-Ασύγκριτες τιμές!!!!
Η Καλή Γεωργία το παραδοσιακό οπωροπαντοπωλείο στην πλατεία του Μαυρομματίου διαθέτει αγνά παραδοσιακά  προϊόντα  της περιοχής, φρέσκα φρούτα και οπωροκηπευτικά παραγωγής μας κάθε μέρα από το χωράφι!!!
Όπως το παλιό καιρό με πολλή αγάπη  και μεράκι φροντίζουμε να έχουμε την καλύτερη ποιότητα σε ασύγκριτες τιμές!
Tηλ.επικοινωνίας 
6972469363

 










Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Οριστικό- Στην ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΘΗΒΑΣ με δωρεάν παραχώρηση ο χώρος του Αεραθλητικού πάρκου






Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων το θέμα που αφορά στην λειτουργία του πεδίου προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών σε Δημοτικό χώρο, με φορέα λειτουργίας και εκμετάλλευσης την Αερολέσχη Θήβας.
Η συζήτηση έγινε μέσα σε κλίμα έντασης, αφού το θέμα ήταν σε εκκρεμότητα εδώ και δέκα μήνες, με συνέπεια να ελλοχεύει η παύση λειτουργίας και η αποπομπή της Αερολέσχης από τον συγκεκριμένο Δημοτικό χώρο.
Τοποθετήθηκαν για το θέμα ο Δήμαρχος, οι επικεφαλείς των Παρατάξεων και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωπος της Αερολέσχης Θήβας. Επίσης τον λόγο ζήτησε και πήρε έτερος ενδιαφερόμενος για να αναπτύξει αεραθλητικές δράσεις στον χώρο, εφ’ όσον το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσιζε να θέσει το χώρο σε δημοπρασία.
Τελικώς με ισχυρή πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα του Αεραθλητικού Συλλόγου Θήβας για δωρεάν παραχώρηση του Δημοτικού χώρου, για την συνέχιση λειτουργίας της Αερολέσχης Θήβας, η οποία αναλαμβάνει την ευθύνη αφ’ ενός να συντηρεί και να λαμβάνει τα προβλεπόμενα για την αδειοδότηση μέτρα καθώς και να συμμετέχει σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και άλλες με το στοιχείο του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.


 Ευχαριστήριο απο την Αερολέσχη Θηβών
 Ο χώρος του Αθλητικού Πάρκου παραχωρείτε δωρεάν στην Αερολέσχη Θήβας, ώστε να συνεχίσει το κοινωνικό έργο της και την προβολή της πόλης της Θήβας ανά την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θήβας της 24/7/2016.
Αυτό ήταν ένα αίσιο τέλος σε μια πολύχρονη εκκρεμότητα, και ένα σημαντικότατο ορόσημο στην συνέχιση του έργου της Αερολέσχης Θήβας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, τους πολίτες, συλλόγους και επαγγελματίες της Θήβας για την αγάπη τους και συνεχή υποστήριξη, συμπαράσταση και παρουσία, τον δήμαρχο για την τελική εισήγηση και λύση σε ένα τόσο πολύπλοκο θέμα, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς σύμβουλους το Νομικό σύμβουλο του Συλλόγου, καραμαγκιώλη Σωτήρη για το ενδιαφέρον, την ενημέρωσή τους και τελικά την υποστήριξη στην συνέχιση της πορείας της Αερολέσχης.
Ο πρόεδρος και τα μέλη της Αερολέσχης Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο με Κάρτα Φιλάθλου από 30 Σεπτεμβρίου στα γήπεδα


Στην απαραίτητη -από 30 Σεπτεμβρίου- Κάρτα Φιλάθλου, θα υπάρχει το ονοματεπώνυμο,  η φωτογραφία, ο αριθμός Αστυνομικού Δελτίου, το ΑΜΚΑ, και η διεύθυνση του κατόχου, ενώ το κόστος της θα ανέρχεται στα 2 ευρώ.

Ενσωματώσαμε με επάρκεια της παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο σύστημα του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου οι οποίες μας κοινοποιήθηκαν τον Απρίλιο, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, παρουσιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου για τις τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση σέβεται τα πορίσματα των ανεξάρτητων αρχών και τα ενσωματώνει στις ρυθμίσεις».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού με την ίδια τροπολογία αποσαφηνίζεται το ζήτημα της επιβράβευσης μιας νίκης, οποία θεωρείται εξαιρετική διάκριση, και καθορίζεται ότι τα αθλήματα στα οποία διακρίθηκαν οι αθλητές πρέπει να είναι αυτά που περιγράφονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών και της Σκακιστικής Ολυμπιάδας και όχι άλλης μορφής ή κατηγορίας.

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τροποποίηση της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και σημείωσε ότι «μπαίνει ένα τέλος στο φαύλο καθεστώς από το 1999, όπου βλέπαμε ανώνυμες εταιρείες να πέφτουν κατηγορία και τα χρέη προς ιδιώτες και δημόσιο να μην πληρώνονται από κανέναν».

Απαντώντας σε αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τη θέσπιση της σύστασης επιτροπής δεοντολογίας σε κάθε ομοσπονδία, είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επαινείται ιδιαίτερα μετά τα όσα έχουν συμβεί με τη σύσταση επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία υποχρεώθηκε από τη FIFA να τη συγκροτήσει με απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζί με τον Λεβαδειακό ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς


   Ο Εμπορικός Σύλλογος σύμμαχος στην καμπάνια της ΠΑΕ Λεβαδειακός
‘’Η Ομάδα της Πόλης Μας’’

Στην ιστορία της πόλης μας, παράλληλα όμως και στην αθλητική ιστορία όλης της χώρας, περίοπτη θέση διατηρεί χρόνια τώρα με την παρουσία της στην Α’ εθνική κατηγορία ,η ομάδα της πόλης μας, ο Λεβαδειακός. Στα πλαίσια της συνεργασίας την όποια εγκαινιάζουμε για την καινούργια περίοδο στηρίζουμε την καμπάνια της ομάδας μας ’Μια Πόλη μια Ομάδα’’. Το Δ.Σ. μετά από συνάντηση με τον κ. Νικάκη Ανδρέα, Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ Λεβαδειακός, ενημερώνει τα μέλη του για την προσφορά της ΠΑΕ στον εμπορικό κόσμο.

•    Κάλυψη με διαφημιστικές πινακίδες απέναντι από τα επίσημα & Θυρών 1 & 3 από τοπικές επιχειρήσεις και μόνο.
•    Οι πινακίδες στην αρχική μας σκέψη θα είναι διαμέτρου 6 x 1.
•    Οι πλευρά που θα καλύψουν είναι μη τηλεοπτική
•    Οι διαφημιζόμενοι  θα πρέπει να καλύπτουν ένα τυπικό brand name level status στην εγχώρια αγορά.
•    Οι πινακίδες θα παραμείνουν για την αγωνιστική περίοδο 2016/2017.
•    Μέγιστη τιμή, συμπεριλαμβανομένων υλικών κατασκευής και τοποθέτησης, είναι τα 300 ευρώ.
•    Η πληρωμή θα μπορεί να γίνει και μέσω χρεωστικής κάρτας λόγω Capital Controls προς διευκόλυνση.
•    Οι συνεργάτες διαφημιζόμενοι θα λάβουν μέρος ,με τρόπο που θα συμφωνηθεί στην παρουσίαση της φανέλας, σε ένα Show 2 περίπου ωρών που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη σε ανοικτό χώρο με πολλούς προσκεκλημένους, ένα Event που θα διοργανώνει κάθε έτος η Π.Α.Ε Λεβαδειακός με την συνεργασία του Δήμου και άλλων φορέων.
•    Θα υπάρξει συμφωνία με τις τοπικές επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος για τους τρόπους συμμετοχής τους, τις υποχρεώσεις τους μα και τις υποχρεώσεις τις Π.Α.Ε απέναντι αυτών.
•    Κατόπιν συζήτησης θεωρούμε σωστό να βρεθούν και να υποδειχθούν και άλλοι τρόποι συνεργασίας με σκοπό την αρτιότερη προώθηση των συνεργατών μας αλλά και περισσότερα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν λαμβάνοντας μέρος στην καμπάνια ‘’Η Ομάδα της Πόλης Μας’’.
•    Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων 3 Αυγούστου 2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Λάρυμνα



Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στις 08.40 το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στη Λάρυμνα του δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρου τμήματος και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος κάνουν δύο Καναντέρ και δύο Πετζετέλ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολόκληρη η συζήτηση στο Δ.Σ.Δήμου Θηβαίων για τον κόλπο της Νούσας στη Θίσβη(βίντεο)

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων,ήταν η άρση του αποκλεισμού του δρόμου προς τις παραλίες του κόλπου της Νούσας στη Θίσβη.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις τοποθετήσεις του Δημάρχου,δημοτικών συμβούλων και του Προέδρου της Τ.Κ. Θίσβης κ.Σάλτα

Διαβάστε Περισσότερα »

9ο Φεστιβάλ Πλαταιών-Όλο το πρόγραμμα

Πολιτιστικός Σύλλογος
Πλαταιών “ΩΕΡΟΗ”                             

6987900812

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών “ΩΕΡΟΗ”, σας προσκαλεί στις   Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα 4, 5, 6 και 7 Αυγούστου 2016, συνεχίζοντας την παράδοση η οποία ξεκίνησε το 2006, διοργανώνοντας φέτος το 9ο Φεστιβάλ Πλαταιών.
                      
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


        Πέμπτη 4/8       18:00 Τουρνουά πετοσφαίρισης (volley), στο χώρο του
                   Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών.

                              21:15 Κυνήγι χαμένου θησαυρού, στην κεντρική     
   Πλατεία Πλαταιών.

Παρασκευή 5/8     21:15  Αναβίωση Παλαιών Παιχνιδιών, στην κεντρική πλατεία Πλαταιών.
.
Σάββατο 6/8          09:00  Αγώνες αντοχής, στην κεντρική πλατεία                         Πλαταιών.

                                     11:00  Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, στην κεντρική πλατεία Πλαταιών.

                       21:00    Παλαιές φωτογραφίες των Πλαταιών από τον                  σεισμό του 1981, στην κεντρική  πλατεία Πλαταιών.

                                 22:30  Μουσική Παραδοσιακή Βραδιά, στην κεντρική πλατεία Πλαταιών.

            Κυριακή 7/8       11:00  Ζωγραφικό happening για παιδιά, στην κεντρική  
                                                    πλατεία  Πλαταιών

                              21:00      9ο Φεστιβάλ Πλαταιών, στην κεντρική πλατεία
                                                             Πλαταιών.

                                 21:30  Παραδοσιακοί χοροί, στην κεντρική πλατεία Πλαταιών.

                                                                              Με εκτίμηση,
                                                                                ο πρόεδρος του Δ.Σ.,
                                                                               Περαματζής Γ. Αθανάσιος  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2016- ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι πιο ψηλοί και οι πιο κοντοί λαοί στον κόσμο

Οι άνδρες από την Ολλανδία και οι γυναίκες από τη Λετονία είναι οι πιο ψηλοί του κόσμου, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση που εξέτασε τη διακύμανση του ύψους σε 187 χώρες από το 1914 έως σήμερα.

Αντιθέτως, οι άνδρες στο Ανατολικό Τιμόρ και οι γυναίκες στη Γουατεμάλα είναι οι πιο κοντοί, σύμφωνα με την ανάλυση την οποία πραγματοποίησαν σχεδόν 800 επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «eLife», το ύψος σχετίζεται με τη μακροζωία, το μορφωτικό επίπεδο και την οικονομική κατάσταση και, κατά γενική ομολογία, στο πέρασμα των αιώνων και τα τρία έχουν βελτιωθεί στην ανθρωπότητα.

Έτσι, θέλησαν να δουν τι άλλαξε για όσους γεννήθηκαν στη διάρκεια μιας εκατονταετίας (1896-1996) στις 187 χώρες του κόσμου για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία.

Όπως διαπίστωσαν, οι πιο ψηλοί άνδρες στον κόσμο είναι την τελευταία 25ετία οι Ολλανδοί το μέσο ύψος των οποίων ανέρχεται σε 1,83 μέτρα. Αντίστοιχα, οι πιο ψηλές γυναίκες είναι οι Λετονές, με μέσο ύψος 1,70 μέτρα.

Στη διάρκεια αυτών των 100 ετών, όμως, οι άνδρες από το Ιράν και οι γυναίκες από τη Νότιο Κορέα ψήλωσαν περισσότερο από τους άλλους λαούς, κερδίζοντας κατά μέσον όρο 16 εκατοστά και 20 εκατοστά αντιστοίχως.

Αντιθέτως, οι άνδρες από το Ανατολικό Τιμόρ έχουν καθηλωθεί στο 1,60 μ. και είναι οι πιο κοντοί του κόσμου, ενώ οι πιο μικροκαμωμένες γυναίκες ζουν στη Γουατεμάλα όπου το μέσο ύψος δεν έχει καν φτάσει στο 1,50 μέτρα. Μάλιστα οι γυναίκες της χώρας κατέχουν αυτή τη θέση από το 1914, όταν το μέσο ύψος σε ηλικία 18 ετών ήταν ακόμα πιο χαμηλό (1,40 μέτρα).

Η ανάλυση, που παρουσιάσθηκε επίσης στο Μάντσεστερ στο διετές ανοικτό φόρουμ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ερευνητών (EuroScience), έδειξε ακόμα ότι τον τελευταίο αιώνα ελάχιστα έχει αλλάξει το ύψος σε ορισμένες φτωχές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της Νότιας Ασίας. Μάλιστα σε μερικές, όπως η Ουγκάντα και η Σιέρα Λεόνε, το μέσος ύψος έχει μειωθεί κατά λίγα εκατοστά, προφανώς εξαιτίας του υποσιτισμού.

Πριν από έναν αιώνα, εξ άλλου, η διαφορά ύψους μεταξύ των πιο ψηλών και των πιο κοντών πληθυσμών ήταν περίπου 19-20 εκατοστά και παραμένει η ίδια στις γυναίκες, αλλά έχει αυξηθεί στους άνδρες.

Στο τοπ-10 των πιο ψηλών ανδρών και γυναικών κυριαρχούν οι Ευρωπαίοι, αν και στη Δύση η αύξηση του ύψους έχει σε γενικές γραμμές σταθεροποιηθεί το τελευταίο τέταρτο του υπό εξέταση αιώνα, σημειώνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους.

Αναλυτικά, οι 10 λαοί με τους ψηλότερους άνδρες του κόσμου σήμερα είναι οι εξής (σε παρένθεση η θέση που είχαν το 1914):

1. Ολλανδία (12)

2. Βέλγιο (33)

3. Εσθονία (4)

4. Λετονία (13)

5. Δανία (9)

6. Βοσνία και Ερζεγοβίνη (19)

7. Κροατία (22)

8. Σερβία (30)

9. Ισλανδία (6)

10. Τσεχία (24)

Αντίστοιχα, οι λαοί με τις πιο ψηλές γυναίκες του κόσμου είναι:

1. Λετονία (28)

2. Ολλανδία (38)

3. Εσθονία (16)

4. Τσεχία (69)

5. Σερβία (93)

6. Σλοβακία (26)

7. Δανία (11)

8. Λιθουανία (41)

9. Λευκορωσία (42)

10. Ουκρανία (43)


Πηγή : Web Only


Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες για τα capital controls και τις αναλήψεις των 840 ευρώ

Σε εφαρμογή τέθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου το νέο όριο αναλήψεων των 840 ευρώ ανά 15ήμερο, σύμφωνα με το ΦΕΚ χαλάρωσης των capital controls που είχε δημοσιευτεί λίγες ώρες νωρίτερα.

Ταυτόχρονα αναλήψεις χωρίς όριο μπορούν να πραγματοποιούν όσοι καταθέσουν «φρέσκο» χρήμα στις τράπεζες. Τα ποσά που κατατίθενται πλέον στις τράπεζες θεωρούνται «νέο» χρήμα και είναι ελεύθερη η ανάληψή τους για το σύνολο του ποσού της νέας κατάθεσης, είτε πρόκειται για 500 ευρώ, είτε για 5.000 ευρώ, είτε για οποιοδήποτε ποσό.

Oι πολίτες μπορούν να λάβουν συνολικά 840 ευρώ στις δύο εβδομάδες.

Από τις 30 Ιουλίου (Σάββατο) θα γίνει η πρώτη ανανέωση του 15ημέρου. Στη συνέχεια οι καταθέτες θα έχουν τη δυνατότητα μέχρι και τις 12 Αυγούστου να σηκώνουν ως και 840 ευρώ.

Εάν δεν προβούν στην ανάληψη αυτού του ποσού έως τότε, το όριο αυτό θα χαθεί από το Σάββατο 13/8, οπότε και θα ανανεωθεί εκ νέου το 15νθήμερο σωρευτικής ανάληψης.

Πλέον οι καταθέτες μπορούν να «σηκώνουν» σωρευτικά έως και 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.

Δεν πρόκειται για αύξηση του ορίου αναλήψεων, αλλά για παροχή της δυνατότητας ανάληψης με μία κίνηση του παραπάνω ποσού, οποιαδήποτε ημέρα του εκάστοτε οριζόμενου δεκαπενθημέρου.
Στη νέα υπουργική απόφαση περιλαμβάνονται οι εξής ρυθμίσεις:

1. Επιτρέπεται η ανάληψη ποσού έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.

2. Επιτρέπεται η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα.

3. Επιτρέπονται αναλήψεις μετρητών έως του ποσοστού του 100% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά τις 22/07/2016, κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων νομικών και φυσικών προσώπων, σε μετρητά.

4. Επιτρέπεται, υπό προϋποθέσεις, η ανάληψη μετρητών, έως του ποσοστού 30% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά τις 22/07/2016, μεταφέρονται από το εξωτερικό με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς στην Ελλάδα.

5. Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως σε φοιτητές ή σπουδαστές που, κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών-σπουδαστών ERASMUS.

6. Επιτρέπεται Το άνοιγμα λογαριασμού σε συνταξιούχους που είναι κάτοικοι εξωτερικού, για την καταβολή της σύνταξής τους στην Ελλάδα.

7. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, επιτρέπονται οι πληρωμές συντάξεων και προνομιακών επιδομάτων πάσης φύσεως στο εξωτερικό από φορείς κοινωνικής ασφάλισης που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, με πίστωση λογαριασμού που τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα που εδρεύει και λειτουργεί εκτός Ελλάδος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλέφτες, πλαστογράφοι, οπλοφόροι υπάλληλοι στα μαλακά...




    Υπάλληλος απαλλάχτηκε με καταθέσεις 1.500.000.
    Άλλος πήρε πρόστιμο 3 μηνιάτικα για αδήλωτα 560.000 ευρώ.
    Εκπαιδευτικός με παράνομο οπλοστάσιο απαλλάχτηκε.
    Πλαστογράφος διδακτορικού από το 2005 πήρε προσωρινή παύση μηνών.

Τα πειθαρχικά συμβούλια οργιάζουν. Η χτεσινή έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2015 είναι πραγματικός καταπέλτης!


Η νέα.. Επιθεωρητής Μαρία Παπασπύρου, που πήρε τη θέση του Λ. Ρακιτζή έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή της για ένα κομμάτι μόνο της διαφθοράς σε όλο το δημόσιο. Απ’ όπου δεν φαίνεται τόσο η βρωμιά στο Σώμα όσο η ασυλία και η ατιμωρησία από τα περίφημα πειθαρχικά συμβούλια. Τα οποία στην ουσία καλύπτουν όλη αυτή τη διαφθορά.

Σύμφωνα με λίγα μόνο από όσα αναφέρει η έκθεση:

1. Πειθαρχικό του υπουργείου Εσωτερικών απάλλαξε υπάλληλο, που διωκόταν γιατί δεν μπορούσε να καλύψει καταθέσεις 616.000 ευρώ (!) από λογαριασμό με 1.500.000, που είχε στην τράπεζα!

2. Πειθαρχικό του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε πρόστιμο τριών μηνών μισθούς σε υπάλληλο, που δεν δήλωσε έμβασμα 560.000 ευρώ, το οποίο δεν μπορούσε να το δικαιολογήσει!

3. Πειθαρχικό του υπουργείου Οικονομίας επέβαλε πρόστιμο 12 μηνιάτικων σε υπάλληλο ελεγκτή, που έκρυψε με τη γυναίκα του από τις δηλώσεις του 1.500.00 ευρώ!

4. Πειθαρχικό του ίδιου υπουργείου επέβαλε σε άλλο υπάλληλο ελεγκτή πρόστιμο 12 μηνιάτικα γιατί έκρυψε από τις δηλώσεις του 350.000 ευρώ!

5. Πειθαρχικό του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε σε εφοριακό προσωρινή παύση 6 μηνών γιατί αποδείχτηκε ότι έκανε εμπόριο κοκαΐνης, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και παράνομα πυροβόλα όπλα!

6. Πειθαρχικό του ίδιου υπουργείου επέβαλε προσωρινή παύση τριών (3) μηνών σε υπάλληλο της Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, που έδωσε πιστοποιητικό για απαλλοτρίωση δασικής έκτασης σε ιδιώτες, οι οποίοι εισέπραξαν 800.000 ευρώ!

7. Πειθαρχικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απάλλαξε εκπαιδευτικό δημοτικού σχολείου, που είχε παράνομα στο σπίτι του Καλάσνικοφ, γεμιστήρες, περίστροφο, καραμπίνα με κομμένη κάνη, βαλίστρα με διόπτρα, με αιτιολογικό ότι «είχε έντονη ενασχόληση με κοινωνικές και αθλητικές δράσεις»!

8. Πειθαρχικό Εκπαίδευσης επέβαλε πρόστιμο 6 μηνιάτικα σε εκπαιδευτικό, που φακέλωνε τα στοιχεία ταυτότητας και το θρήσκευμα των μαθητών του, δίδασκε ότι ο Χίτλερ και οι Ναζί δεν χτυπούσαν άοπλους, ότι δεν υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, έφερνε εξωσχολικούς στα μαθήματα ενώ έβριζε και απειλούσε τη διευθύντρια και άλλους καθηγητές!

Αυτό το μπουμπούκι πήρε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό… προσωρινή παύση 12 μηνών.

9. Πειθαρχικό των ΕΛΤΑ επέβαλε προσωρινή απόλυση 6 μηνών σε Διαχειρίστρια Κεντρικού Καταστήματος των ΕΛΤΑ γιατί υπεξαίρεσε ποσά από το ταμείο.

10. Πειθαρχικό του υπουργείου Υγείας επέβαλε προσωρινή παύση 12 μηνών σε υπάλληλο Νοσοκομείου, που έλειπε 200 (!) μέρες το 2010 και 2011 με πλαστογραφημένο έγγραφο εξετάσεων από το ίδιο το νοσοκομείο!

11. Δήμαρχος επέβαλε 20ημερη περικοπή αποδοχών σε Προϊσταμένη Τμήματός του, που έσβησε 2.100 ευρώ τα οποία χρώσταγε ο άντρας της ως τέλη αποχέτευσης!

12. Πειθαρχικό Εκπαίδευσης επέβαλε προσωρινή παύση 12 μηνών σε υπάλληλο που με πλαστό διδακτορικό έπαιρνε από το 2005 επίδομα διδακτορικού τίτλου και αύξηση αποδοχών!

13. Πειθαρχικό της Περιφέρειας Αττικής επέβαλε προσωρινή παύση 12 μηνών σε υπάλληλο, που ήταν υπεύθυνη για την είσπραξη εισφορών από δημότες για τη συμμετοχή τους σε αθλητικά προγράμματα και τους πήρε συνολικά 356.000 ευρώ χωρίς να τα καταθέσει ποτές τα ταμεία του Δήμου της.

14. Πειθαρχικό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επέβαλε, πρόστιμο τρία (3) μηνιάτικα σε Προϊστάμενο του Τμήματος εσόδων, που από το 2005 έκανε εικονική ασφάλιση συγγενών του και τρίτων, που θεμελίωναν δικαίωμα ασφάλισης και σύνταξης από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα, υπέγραφε αρχειοθέτηση οικοδομικών πινακίδων χωρίς να ελέγχει αν γίνονται οικοδομικά έργα, πώς και πού!

Ο κατάλογος με τα χαϊδολογήματα των κάθε λογής πειθαρχικών συμβουλίων προς τους υπαλλήλους δεν έχει τέλος σ αυτήν και σε όλες τις εκθέσεις των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Και δεν αφορά μόνο σε αποφάσεις πειθαρχικών, που στην ουσία καλύπτουν τη διαφθορά, αλλά και σε εκατοντάδες αντίστοιχες αποφάσεις δημάρχων, περιφερειών, προϊσταμένων υπηρεσιών και άλλων αξιωματούχων.

Και μαρτυράει τη διαπλοκή και την αλληλεγγύη που δένει την υπαλληλία σε όποια πλευρά κι αν βρίσκεται. Τελικώς, τη νομιμοποίηση της παρανομίας και την ασυδοσία που δέρνει τις υπηρεσίες χάρη στην ανοχή που δείχνει το μόνιμο υποζύγιο: Ο λαός που πληρώνει.

Και το ερώτημα, έως και απαίτηση είναι: Τα πειθαρχικά συμβούλια που μ αυτές τις αποφάσεις χαϊδεύουν, καλύπτουν και διαιωνίζουν τη διαφθορά και επιβαρύνουν την τσέπη του λαού δεν ελέγχονται δικαστικά; Δεν λογοδοτούν για τις αποφάσεις τους; Γιατί δεν υπόκεινται σε κυρώσεις όταν οι αποφάσεις τους καλύπτουν επί της ουσίας εξόφθαλμα εγκλήματα;
Τα ΜΜΕ περιορίζονται να περιγράφουν τα εγκλήματα υπαλλήλων, που είναι πιασιάρικα. Και παραγνωρίζουν ότι το μεγάλο έγκλημα το κάνουν αυτοί που με την ουσιαστική ατιμωρησία προωθούν το έγκλημα. Ας μπει φραγμός σ αυτή τη νοοτροπία μαφίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ