Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα Εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλίαρτο




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΑΓΙΩΝ

   Ι .Ν.ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΥΓΗΡΕΩΝ
Aπο την Δευτέρα 1η Αυγούστου μπαίνουμε στην περίοδο του Δεκαπενταυγούστου. Κατά την περίοδο αυτή στον Ναό μας θα τελείται κάθε ημέρα το πρωί 7 με 9 η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 7.00 μ.μ η κατανυκτική Παράκλησις της Κυρίας Θεοτόκου που τόσο πολύ ευφραίνει τις καρδιές μας, αυξάνει την αγάπη μας για την Μητέρα του Κυρίου και δημιουργεί εκείνη την παρηγοριά, την σιγουριά και την βεβαιότητα που αισθανόμαστε όταν βρισκόμαστε κοντά στην Ουράνια Μητέρα μας.Χρειάζεται όμως και αυτήν την περίοδο να την πάρουμε στα σοβαρά. Με σοβαρότητα πρέπει να παίρνουμε τις ευκαιρίες που μας δίνει ο Θεός για την σωτηρία μας. Ας πάρουμε ο καθένας την απόφαση να αρχίσουμε τον αγώνα μας και να τον εντείνουμε ιδικά αυτές τις δεκαπέντε ημέρες, για να βρούμε τον Θεό και να γλυκαθούμε από την Γλυκυτάτη Θεοτόκο μας.
Έτσι λοιπόν κάθε ημέρα να την αγιάζουμε με τη Θεία Λειτουργία. Τα Τίμια Δώρα μπορούν να προσφέρουν όπως κάθε χρόνο οι Ενοριακές Οικογένειες, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά. Ταυτόχρονα όμως ας προσπαθήσουμε να δεκαπενταλειτουργηθούμε-να βρεθούμε και στις δέκα πέντε αυτές Θ.Λειτουργίες-και να μην λείψουμε από καμία Παράκληση κάθε βράδυ.
Οι ημέρες αυτές ανήκουν στην Παναγία, είναι οι Ημέρες της Παναγίας και έτσι πρέπει να ζήσουμε αυτές τις ημέρες. Έχουμε και την νηστεία της περιόδου αυτής. Όσο μπορεί ο καθένας και όσο το επιτρέπει η υγεία του ας νηστέψει. Ο Πνευματικός εδώ μπορεί να μας καθορίσει το πόσο και το πώς θα νηστέψουμε. Ας μάθουμε και τα παιδιά μας να νηστεύουν για να έχουν την ευλογία της Αειπαρθένου.
Οι νηστίσιμες τροφές που μπορούμε να καταλύσουμε είναι πολλές. Από εμάς εξαρτάται εάν θέλουμε να κάνουμε την παραμικρή θυσία για την Παναγία μας. Όπου και να βρεθούμε αυτές τις ημέρες που είναι και ημέρες διακοπών να τιμήσουμε Εκείνη που διαρκώς έχει τα χέρια Της υψωμένα και ικετεύει για τον καθένα από εμάς και για όλους μαζί.
Καλή Παναγιά
ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΕΙΣ
Το Σάββατο 6 Αυγούστου Εορτή της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΩΣ Εορτάζει το Παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως με το εξής πρόγραμμα:
Παρασκευή ώρα 7.00 απόγευμα ο Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία
Σάββατο πρωί ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και ευλογία των σταφυλιών
Στις 15 Αυγούστου Εορτή της ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Εορτάζει το Παρεκκλήσιο της Παναγίας στην Τζαχάνανη με το εξής πρόγραμμα:
Κυριακή 14 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα ο Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία, οπου θα ψαλλούν και τα Εγκώμια έμπροσθεν του Επιταφίου της Παναγίας.
Δευτερα 15 Αυγούστου το πρωί ο εόρτιος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία
Την Παρασκευή 12 Αυγούστου το απόγευμα θα τελεσθέι η τελευταία Παράκληση στο τέλος της οποίας θα γίνει η Εξόδιος Ακολουθία της Παναγίας μας όπως γίνεται στον τάφο της στην Γεθσημανή και θα ακολουθήσει το κέρασμα με λουκουμάδες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο Αλβανός που βίασε την κόρη της φίλης του και σκότωσε τη μητέρα της!

Η αστυνομία αναζητούσε για οκτώ μήνες το αδίστακτο άνδρα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί
Δεν χωράει ο νους τα όσα φρικτά είχε κάνει μέσα σε δυο μήνες στην οικογένεια της Ελληνίδας συντρόφου του ένας αδίστακτος Αλβανός που συνελήφθη μετά από αναζητήσεις οκτώ μηνών. Όπως αποδείχθηκε, είχε ασελγήσει στην ανήλικη κόρη της γυναίκας και είχε σκοτώσει στο ξύλο τη μητέρα της επειδή τον κατηγορούσε!

Σε βάρος του 30χρονου Αλβανού εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για ανθρωποκτονία και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια, το οποίο είχε εκδώσει ο ανακριτής Κέρκυρας. Ωστόσο, τα ίχνη του είχαν χαθεί και τελικά εντοπίστηκε στον Μεθοριακό Σταθμό του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, όπου τον συνέλαβαν άνδρες της Ασφαλείας από την Κέρκυρα που είχαν πληροφορηθεί τις κινήσεις του.

Ο απάνθρωπος αλλοδαπός ασέλγησε στην ανήλικη κόρη της 27χρονης Ελληνίδας φίλης του τον Σεπτέμβριο του 2015, στο σπίτι όπου συζούσαν. Ωστόσο, εξακολούθησαν να μένουν μαζί για δυο μήνες. Όταν, στις 16 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, η 57χρονη μητέρα της συντρόφου του έμαθε τι είχε συμβεί στην εγγονή της, διαπληκτίστηκαν άγρια και ο 30χρονος άρχισε να τη χτυπά τόσο άγρια που προκάλεσε τον θάνατό της! Αμέσως μετά, έσπευσε να εξαφανιστεί. Με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, εκδόθηκε το ένταλμα και μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στον ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Mεγάλη φωτιά στο Κριεκούκι-ΒΙΝΤΕΟ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12.20 το μεσημέρι του Σαββάτου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε δασική έκταση στις Ερυθρές Αττικής.

Η φωτιά βρίσκεται πλησίον του νεκροταφείου. Επί τόπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και εθελοντές. Από αέρος συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης δύο ελικόπτερα.
ΝΕΟΤΕΡΑ
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις  κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να μην πλησιάσουν οι φλόγες σε οικισμό που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, περίπου στα 300 μ. από την εστία της φωτιάς. Πριν από λίγη ώρα ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις και πλέον στο σημείο επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 3 ιδ. βυτιοφόρα και 4 ελικόπτερα. Η προσπάθεια κατάσβεσης γίνεται πιο δύσκολη εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
**Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Ερυθρές Αττικής. Το πύρινο μέτωπο στην περιοχή Ερυθρές Αττικής ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μην πλησιάσει η φωτιά σε οικισμό που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων.
Αυτός είναι και ο λόγος που κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων. Έτσι στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, τρία οχήματα ΟΤΑ, τρία βυτιοφόρα και τέσσερα ελικόπτερα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις 5 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς εναντίον Δημάρχου για καθαριότητα και πρόσφυγες

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχ. Λιβαδειάς , με αφορμή τόσο το ευαίσθητο θέμα φιλοξενίας των προσφύγων , όσο και το θέμα του επερχόμενου (01/08/2016 ) Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων : “ Κατάρτιση νέου σχεδίου κανονισμού καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος Δήμου Λεβαδέων  “ ,έχει να δηλώσει ομόφωνα τα εξής:
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα το Δήμο Λεβαδέων να πρωτοστατεί στην υπόθεση προσπάθειας φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή μας. Στα πλαίσια αυτά,ενώ κλήθηκαν διάφοροι φορείς , δεν κλήθηκε ποτέ ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς , να ενημερωθεί για τις διαθέσεις της δημοτικής αρχής για το ρόλο που θα διαδραματίσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου μας και ειδικά ο τομέας της καθαριότητας , αλλά και για να καταθέσει τις προτάσεις του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι ,κυρίως του τομέα της καθαριότητας , θα επιβαρυνθούν κατά πολύ στην όλη διαδικασία εξασφάλισης συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας του όποιου χώρου επιλεγεί για τη φιλοξενία αυτών των συνανθρώπων μας, γεγονός που καθιστά από μόνο του τουλάχιστον  ατυχές το γεγονός της μη πρόσκλησης μας από τη δημοτική αρχή.
Παράλληλα βλέπουμε ως θέμα στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο :“ Κατάρτιση νέου σχεδίου κανονισμού καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος Δήμου Λεβαδέων “ .
Πως συνδέονται τα δύο αυτά θέματα; Θα σας ενημερώσουμε αμέσως:
 Πώς μπορεί η δημοτική αρχή να μιλά για νέο κανονισμό καθαριότητας ( δεν το συζητάμε καν ότι ούτε εδώ ζητήθηκε η συμβολή και η γνώμη μας ) , πως μπορεί να μιλά για εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης και υγιεινής για τους πρόσφυγες , όταν δεν έχει φροντίσει για αυτές τις συνθήκες ούτε καν για τους λιγοστούς εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων; 
Εδώ και ένα χρόνο δεν έχει κάνει τίποτα , παρόλες τις παρεμβάσεις  και οχλήσεις του Συλλόγου μας , για να διαμορφώσει ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας στο χώρο που στεγάζονται οι υπάλληλοι του τμήματος καθαριότητας του Δήμου ( πρώην σφαγεία ) , τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά , με συνέπεια να κυοφορείται μία υγειονομική ¨βόμβα¨ στην περιοχή , τόσο για τους εργαζόμενους συναδέλφους όσο και για τους συμπολίτες μας.
Γιατί , μετά από πολλές συζητήσεις με τη δημοτική αρχή και την ίδια την κ. Δήμαρχο , η οποία αναγνώρισε ότι οι συνθήκες είναι άθλιες και επικίνδυνες για την υγεία των συναδέλφων , η δημοτική αρχή κωλυσιεργεί ακόμα;
Γιατί αφού μετά από προσπάθειες ενός και πλέον έτους από την πλευρά του Συλλόγου μας , επιτέλους πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την απολύμανση του χώρου , οι εργασίες δεν εκτελούνται; Πότε έχει σκοπό η δημοτική αρχή να προβεί στην εκτέλεση των ενεργειών που απαιτούνται , αν όχι τώρα που οι συνθήκες λόγω και των καιρικών φαινομένων είναι ακραία επικίνδυνες για την υγεία αλλά ακόμη και για την ζωή των συναδέλφων μας; Τι περιμένει , να θρηνήσουμε θύματα;
Γιατί δεν προβαίνει άμεσα στη μέριμνα για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών τουλάχιστον για την απολύμανση του χώρου, όπως και ο ίδιος ο ανάδοχος του έργου με επίσημο έγγραφό του ( από 18/7/2016 ) συστήνει;
Γιατί τόσο καιρό η δημοτική αρχή , παρόλο που έχουμε θίξει επανειλημμένα το θέμα δεν έχει φροντίσει να υπάρχει – ως οφείλει εκ του νόμου – γιατρός εργασίας στο Δήμο;
Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι επειδή έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας τόσο απέναντι στους συναδέλφους μας εργαζομένους , όσο και απέναντι στους συμπολίτες μας , πήραμε την πρωτοβουλία ως Σύλλογος να προβούμε ( σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας της περιοχής μας )σε προληπτικές εξετάσεις του προσωπικού της καθαριότητας για τυχόν ασθένειες που μπορεί να προκληθούν λόγω της φύσης και των συνθηκών της εργασίας τους και ,όπου κριθεί αναγκαίο ,τον εμβολιασμό τους.
Όλα τα ανωτέρω θεωρούμε καθήκον μας ότι πρέπει να τα αναφέρουμε για να καταδείξουμε το πόσο οξύμωρο είναι να δεσμεύεται κανείς για τα μεγάλα ( αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες ) , χωρίς να έχει ικανοποιήσει ούτε τα ελάχιστα ( αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες για τους εργαζόμενους ), ελπίζοντας η δημοτική αρχή αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι να μην αντιμετωπίσουν επικοινωνιακά , ευκαιριακά και εν πολλοίς (πολιτικώς ) τυχοδιωκτικά το σοβαρό θέμα της φιλοξενίας των κατατρεγμένων συνανθρώπων μας – προσφύγων , αλλά με τη δέουσα σοβαρότητα ,υπευθυνότητα , ευαισθησία και αποτελεσματικότητα που του αρμόζει.
Και για να μην σπεύσουν διάφοροι...”καλοθελητές” και ...”παπαγαλάκια” να χρεώσουν άλλα κίνητρα , σκοπιμότητες ή φοβίες στα μέλη μας ή προσπαθήσουν να δημιουργήσουν συνθήκες αντιπαράθεσης κτλ με το θέμα των προσφύγων , ( είναι γνωστές οι θέσεις του Συλλόγου μας όπως έχουν εκφραστεί μέσα από ανακοινώσεις μας τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια ,  καθώς επίσης είναι γνωστό ότι  μέλη μας όπως π.χ. ο Πρόεδρος του Συλλόγου έχουν έντονη και αδιάλειπτη  παρουσία σε αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις ,)δηλώνουμε με  ξεκάθαρη φωνή ότι:
Ο Σύλλογος εργαζομένων και όλα τα μέλη του θα συμβάλλουν , όπως κάνουν πάντα ανεξαιρέτως πολιτικών προϊσταμένων , με όλες του τις δυνάμεις για το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας , καθώς επίσης για τη φιλοξενία και τις όσο δυνατόν καλύτερες και αξιοπρεπέστερες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.
Σε τελευταία ανάλυση , εμείς δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν “...παιδιά ενός κατώτερου θεού” !!



ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Απ' όλα είχε ο... μπαχτσές μετά από αστυνομική εξόρμηση στη Στερεά

 Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά σαράντα ένα (41) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.654) άτομα και (1.191) οχήματα, προσήχθησαν (97) άτομα και βεβαιώθηκαν (260) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (29-07-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.654) άτομα, εκ των οποίων (1.248) ημεδαποί και (406) αλλοδαποί, καθώς και (1.191) οχήματα.
Προσήχθησαν: (97) άτομα, εκ των οποίων (71) ημεδαποί και (26) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (41) άτομα, εκ των οποίων (30) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) αλλοδαπός, για απόπειρα κλοπής.
•    (3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (10) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (10) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαπή, για πλαστογραφία εγγράφων.
•    (3) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (2) ημεδαποί, για επαιτεία. 

Κατασχέθηκαν:

•    μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
•    Διάφορα προϊόντα απομίμησης.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (291) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (260) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (35) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (3) για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (8) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για ΚΤΕΟ και (208) λοιπές παραβάσεις].
•    (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (5) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (11) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (14) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για τις ρυθμίσεις οφειλών


   Ως τώρα 290.000 πελάτες έχουν κάνει χρήση του προγράμματος – Σε ποια περίπτωση δεν θα ισχύσει η ρύθμιση
Οι ρυθμίσεις των οφειλών προς τη ΔΕΗ χωρίς προκαταβολή δεν θα ισχύουν για τις περιπτώσεις που γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, διευκρινίζει η ΔΕΗ σε αποψινή ανακοίνωση. Το πρόγραμμα ρυθμίσεων σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή που ξεκίνησε την 1η Απριλίου παρατάθηκε ήδη ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε επίσης ότι ως τώρα 290.000 πελάτες ρύθμισαν τις οφειλές τους με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και καλεί τους υπόλοιπους 1,5 εκατ. πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές να σπεύσουν να τις ρυθμίσουν.

Η ΔΕΗ διαψεύδει εξάλλου δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία
«πήρε πίσω πελάτη με φέσι σε ιδιώτη προμηθευτή». Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:

«Η ΔΕΗ έχει πρωτοστατήσει στη μάχη για την καθιέρωση ξεκάθαρων κανόνων ώστε η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας να γίνει συντεταγμένα και να σταματήσουν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως συχνά συνέβη σε βάρος της Επιχείρησης από τρίτους».

Επισημαίνεται ότι η διοίκηση της ΔΕΗ έχει δώσει αυστηρές οδηγίες προς το προσωπικό σχετικά με αιτήσεις αλλαγής προμηθευτή. Στη σχετική εγκύκλιο του γενικού διευθυντή Εμπορίας μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:

«Παρακαλώ για την πιστή εφαρμογή των προβλεπομένων (...) ήτοι, στα αιτήματα νέας εκπροσώπησης από πελάτη άλλου προμηθευτή, μεταξύ των λοιπών δικαιολογητικών, να ζητείται υποχρεωτικά η προσκόμιση:
-του τελευταίου εκδοθέντα λογαριασμού μαζί με το σχετικό αποδεικτικό εξόφλησής του ή εναλλακτικά
-εγγράφου του προμηθευτή του, από το οποίο να προκύπτει ότι έχει συναφθεί ρύθμιση εξόφλησης της οφειλής και αυτή τηρείται.

«Στην περίπτωση που από τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά προκύπτει ότι ο πελάτης εμπίπτει στις περιοριστικές διατάξεις των προβλεπομένων στο άρθρο 42 του Κώδικα Προμήθειας (έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στον προμηθευτή του ή έχει συνάψει ρύθμιση εξόφλησης η οποία δεν τηρείται), τότε θα ενημερώνεται ο πελάτης ότι κατά τα προβλεπόμενα στον κώδικα προμήθειας, δεν δύναται να ασκήσει το δικαίωμά του για αλλαγή προμηθευτή, εάν δεν τακτοποιήσει πρώτα τις οφειλές του προς τον Προμηθευτή του».

Όπως είναι γνωστό με πρόσφατη ρύθμιση, δεν επιτρέπεται η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον προηγούμενο ή αν υπάρχουν θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ